من یکی از آن افرادی هستم که عاشق سبُک سفر کردن هستند و دوست دارند تنها با یک ساک دستی این ور و آن ور بروند. این کار باعث میشود در آخر پول کمتری برای باربری خرج کرده باشید، دوروبرتان خیلی شلوغ نشود و خیالتان راحت باشد که ساکتان در باربری هواپیما گم نمیشود. اما نکته اینجاست که باید بلد باشید چه چیزهایی را همراه خودتان نبرید و در ساک دستی قرار ندهید؟! اگر قرار است که هر کدام از وسایلی را که در ادامه میگویم با خودتان ببرید باید به فکر راه دیگری باشید؛ چون ساک دستی جای این چیزها نیست. با
اسمارتیز همراه باشید تا
اشیا ممنوعه داخل کابین هواپیما را بشناسید.
شاید اینها را هم بپسندید!
حواستان به مایعات بالای 100 میلیلیتر باشد
قانونی هست که به شما اجازه نمیدهد مایعات زیاد همراهتان داشته باشید و قانون
حمل مایعات در هواپیما تقریبا در همهی کشورها یکسان است. همهی مایعات باید داخل ظروفی باشند که از 100 میلیلیتر کوچکترند. تمام بطریهایی که همراه دارید باید داخل یک پلاستیک زیپدار شفاف گذاشته شوند و حق ندارید از پلاستیکهای خیلی بزرگ برای این کار استفاده کنید. اگر هم ظرفها بزرگتر از 100 میلیلیتر باشند به شما اجازه نمیدهند آنها را با خود حمل کنید، حتی اگر مایع داخل آنها کمتر از 100 میلیلیتر باشد.
“در سفر هوایی همه مایعات باید داخل ظروفی باشند که از 100 میلیلیتر کوچکترند. ”
با این حال اصلا نگران نباشید. این حجم از مایعات برای استفادهی شما در سفر کافی است و نیازی نیست به خاطر آنها ساک بزرگتری با خود حمل کنید. مثلا یک بطری شامپو 30 میلیلیتری به اندازهی 17 بار حمام من کافی بود. میتوانید از قبل حواستان به لوازم بهداشتیتان باشد تا ببینید معمولا چه قدر مصرف دارید و به اندازهی نیازتان با خود به سفر ببرید.
بطریهای با سایز کوچک و سفری بخرید و شامپو و دیگر مایعات مصرفی که نیاز دارید را درون آنها بریزید. حتی بهتر است چیزهایی مانند خمیر دندان را در سایز کوچک سفری بخرید.
داروهای غیرمجاز و ممنوعه در سفرهای هوایی هم معمولا در کشورهای مختلف فرق میکنند. بهتر است قبل از سفر حواستان به قوانین هر کشور باشد. با این حال توصیه میکنیم به مامور بازرسی توضیح دهید که کیسهی پلاستیکی مایعات در داخل ساک دستیتان دارید.
بردن لوازم آرایش به داخل کابین هواپیما ممنوع است؟
همانطور که قبلا گفتیم اگر لوازم آرایشی بهداشتی شما مایع است باید ظرف آنها کمتر از 100 میلیلیتر باشد و همهی آنها را باید داخل یک کیسهی پلاستیک زیپدار به اندازهی عکس بالا بگذارید. موادی که حالت ژلی دارند هم جز مایعات به حساب میآیند. اگر میخواهید لوازم آرایشی بهداشتی بیشتری از این مقداری که گفته شد به خودتان ببرید باید آنها را به بخش باربری هواپیما تحویل دهید.
قانون در مورد پودرها چه میگوید؟
قانون قبلی کم بود، قانون جدید هم اضافه شد! اولین چیزی که میشود گفت این است که خوشبختانه حمل مواد پودری به صورت همراه یا به وسیلهی باربری کلا ممنوع نشده و فقط یک سری محدودیت برای آن در نظر گرفتهاند. قانون جدید میگوید:
«مواد پودری بیشتر از 350 میلیلیتر باید به صورت جداگانه زیر اشعهی ایکس مورد بررسی قرار بگیرند. ممکن است نیاز باشد در ظرف آنها برای بررسی بیشتر باز شود.»
اشیا ممنوعه داخل کابین هواپیما؛ مواد و لوازم پودری ممنوعیتهای خاصی در جابجایی با هواپیما دارند
پس اگر ظرف مواد پودری که همراه دارید، بیشتر از 350 میلیلیتر باشد از شما خواسته میشود که آن را همراه با چمدانتان به باربری تحویل دهید. البته قوانین در هر کشور و هواپیمایی فرق میکنند و ممن است بتوانید با کمی چانه زدن مشکل را حل کنید. یک بار نمکدارن و فلفلدان کوچکی همراهم داشتم و اصلا فکر نمیکردم مشکلی برایم ایجاد کند اما مامور بازرسی از من خواست که کیفم را باز کنم و در ادامه محتویات آنها را چک کرد که خدای نکرده چیزی غیر از نمک نباشد!
تکلیف اشیا تیز چه میشود؟
فکر نمیکنم این مورد نیاز به توضیح زیادی داشته باشد؛ چون مشخص است چرا نباید اشیا تیز را داخل هواپیما ببرید! شرکتهای هواپیمایی و قوانین بینالمللی بار هوایی تاکید دارند که اشیا تیز میتوانند به عنوان سلاحی سرد استفاده بشوند. پس اگر قرار است چاقو، قوطی بازکن یا هر چیز تیز دیگری را با خودتان ببرید باید آن را در چمدان تحویل باربری بدهید.
معمولا قیچیهای کوچکتر از 10 سانتیمتر که برای ناخن استفاده میشوند را میتوانید بدون مشکل با خودتان حمل کنید ولی در نهایت همه چیز بستگی به تصمیم و اجازهی مامور بازرسی دارد (امکان دارد این اشیا را ضبط کنند و اجازه ندهند با خود ببرید). قوانین کشورها هم بسیار متفاوت است و توصیه میکنیم حتما قبل از سفر نگاه به آنها بیاندازید. مثلا بعضی کشورها قیچیهایی که کوچکتر از 6 سانتی متر باشند را ممنوع نمیکنند.
اشیا ممنوعه داخل کابین هواپیما؛ اشیا فلزی تیز کوچک که همراه داشتن آنها در هواپیما محدودیت دارد.
چاقوی فلزی از هر نوعی که باشد ممنوع است؛ تنها چاقوهای پلاستیک و لبه گرد که برای خوردن غذاهایی مثل کرهی بادام زمینی استفاده میشوند اجازهی حمل دارند. اگر میخواهید هر نوع چاقویی همراهتان ببرید، باید آنها را به صورت ایمن بستهبندی کرده و درون چمدانتان به باربری تحویل دهید؛ حتما مطمئن شوید که چاقو به کیف یا چمدانی که در آن قرار دارد آسیب نمیزند.
آیا بردن اشیای شیشهای به داخل هواپیما ممنوع است؟
خیلی از افراد این سوال را از من میپرسند که آیا همراه داشتن اشیای شیشهای در هوا ممنوع است یا نه؛ من نگرانی آنها را درک میکنم چون شیشه میتواند بسیار تیز، برنده و خطرناک باشد. با این حال در قوانین بسیاری از کشورها این اجازه را دارید که اشیا شیشهای کوچک را همراهتان به داخل هواپیما ببرید.
قوانین به طور مشخص این اجازه را برای حمل قاب عکسهای شیشهای و ظروف شیشهای دادهاند. پس تا زمانی که ظرف یا جسم شیشهای درون ساک همراهتان جا شود و اندازه و وزن آن از قوانین پیروی کند مشکلی نیست. با این حال توصیه میکنیم حتما اشیای شیشهای و ظریف دیگر را با پلاستیکهای حبابدار یا پارچه کتان بپوشانید؛ چون چمدانهای باربری معمولا زیاد ضربه میخورند و ممکن است فشار زیادی به آنها وارد شود، بهتر است اگر میتواند اشیا شیشهای و شکستنی را با رعایت احتیاط با خودتان به داخل هواپیما ببرید.
آیا بردن میل قلاببافی به هواپیما ممنوع است؟
خبر خوب برای کسانی که عادت به قلاببافی دارند، مخصوصا برای وقت گذراندن در زمانهایی مثل سفر، این است که قوانین معمولا همراه داشتن میل قلاببافی و بقیهی لوازم مشابه آن را ممنوع نکردهاند. البته شنیدهام اگر میله از جنس پلاستیک یا چوب باشد بهتر است؛ همچنین میلههای بافتنی که شکل دایرهای دارند از میلههای صاف بهتراند و کمتر به مشکل میخورند؛ چون در نهایت باز این مامور بازرسی است که تشخیص میدهد چه چیزی خطرناک است و اجازهی حمل به داخل هواپیما را ندارد.
ژیلت چطور؟
ژیلتهای برقی و یکسره مشکلی برای حمل با هواپیما ندارند
قضیهی ژیلت یک مقدار پیچیدهتر از بقیهی چیزهاست. ژیلتهای سنتی که تیغ را باید خودتان رویش بگذارید ممنوع است. همچنین هرگونه تیغ و سر ژیلت نیز اجازهی حمل به داخل هواپیما را ندارد. اما اگر ژیلت شما از مدلهایی باشد که یکسره هستند (یعنی دسته و سر ژیلت از هم جدا نمیشوند) قانون شما را منع نمیکند. ژیلتهای برقی نیز ممنوع نیستند.
لوازم ورزشی
چوب بیسبال، چوب اسکی و بیلیارد، تیر و کمان، دستهی هاکی و چوب گلف، و تقریبا همهی لوازم ورزشی که چوب و دسته و اسمهایی مثل این دارند کلا ممنوعاند، چون میتوانند به عنوان یک سلاح سرد استفاده شوند. اگر سفرتان ورزشی است و باید حتما این وسایل را همراه داشته باشید یا باید آنها را به باربری فرودگاه تحویل دهید و یا به فکر اجاره کردن وسایل ورزشی در مقصد باشید.
اسکیت چرخدار و کفش اسکیت روی یخ ممنوع نیست. از همه عجیبتر اینکه میتوانید تختهی اسکی روی برف را هم با خود به داخل هواپیما ببرید!
تفنگ!
نیاز به توضیح ندارد که تفنگها جزو سلاح گرم حساب میشوند و اجازهی حمل کردن آنها به داخل هواپیما را ندارید. اما تفنگهای مجوزدار در صورتی که خالی باشند و درون محفظهای محکم نگهداری شوند اجازه دارند به باربری سپرده شوند. قبل از سفر با هواپیمایی هماهنگ کنید تا از محدودیتهای دیگر آنها و یا هزینهای که ممکن است برای حمل سلاح بگیرند مطمئن شوید. مثلا بعضی از چیزها مثل فشفشه و باروت حتی در باربری هم مجاز نیستند.
همچنین قبل از پرواز قوانین مربوط به حمل اسلحه در کشور یا ایالت مقصدتان را مطالعه کنید. قوانین ایالات مختلف در آمریکا بسیار متفاوتاند و خیلی از کشورها هم به شدت حمل اسلحه را ممنوع میکنند.
وسایل دفاع شخصی
وسایلی مثل اسپری فلفل اجازهی حمل در ساک دستی به داخل هواپیما را ندارند. اینها ممکن است به عنوان یک سلاح در نظر گرفته شوند پس بهتر است بیخیال بردن آنها بشوید. اگر قصد دارید حتما با خودتان ببرید، قوانین اجازه میدهند یک قوطی کوچک را همراه با چمدانتان به باربری تحویل دهید؛ البته تنها در شرایطی که ایمنی آن کاملا تضمین شود و به صورت تصادفی مشکلی ایجاد نکند. اما همیشه از قبل با هواپیمایی مشورت کنید چون ممکن است قوانین سختگیرانهای در این مورد داشته باشند.
ابزار کار
بردن بیشتر ابزارآلات، البته نه همهی آنها، به داخل هواپیما ممنوع است. اگر برنامه دارید ابزارتان را با خودتان ببرید باید آنها را به باربری تحویل دهید. پیچگوشتی یا چکش شاید برای شما ابزار کار باشند ولی از دید قانون میتوانند سلاحهای خطرناکی باشند!
مواد و وسایل اشتعالزا؛ کبریت و فندک چطور؟
فکر کنم با من موافقید که آتش روشن کردن داخل هواپیما ایدهی جالبی نیست! پس لطفا تمام وسایل و مواد شیمیایی اشتعالزا را در خانه بگذارید. اگر دوست دارید در سفر تفریحیتان از فشفشه، تینر و ... استفاده کنید بهتر است وقتی رسیدید اینها را بخرید. این مواد و دیگر مواد و لوازم خطرناک آتشزا، چه در باربری و چه در داخل هواپیما ممنوع هستند. گاز پیکنیکی کوچک و حتی از آن مدلهای کوچکی که برای کوهنوردی استفاده میشوند هم ممنوعاند. تنها در شرایطی میتوانید آنها را با خود حمل کنید که کاملا خالی باشند و مطمئن باشد هیچ مقداری سوخت در آن ته نشین نشده و باقی نمانده. احتمالا منظور آنها از کاملا خالی خیلی سختگیرانهتر از تصور شماست! بنابراین بهتر است برای مطلع شدن از قوانین و محدودیتها با هواپیمایی تماس بگیرید.
فندک باید خالی باشد وگرنه نمیتوانید آن را با خود حمل کنید.
یک قوطی کبریت داخل ساک همراهتان اشکالی ندارد اما به هیچ عنوان اجازهی قرار دادن آنها در چمدان و باربری را ندارید. فندک هم تنها یک عدد میتوانید همراه خود داشته باشید (آن هم در صورتی که خالی باشد).
آیا سیگار الکتریکی و ویپر مجاز است؟
بله مشکلی برای حمل این وسایل به داخل هواپیما ندارید؛ در واقع قوانین از شما میخواهند که این وسایل را همراه خودتان داشته باشید و آنها را به هیچ وجه درون چمدان در قسمت بار هواپیما نگذارید. مایع مورد نیاز آنها هم مطابق با قوانین مربوط به مایعات که در ابتدای مقاله توضیح داده شد بررسی میشود.
گوشت، میوه، سبزیجات و محصولات کشاورزی دیگر
بیشتر کشورها شما را از آوردن هرگونه گوشت، سبزیجات و گیاهان مختلف منع میکنند. اگر میخواهید برای میان وعدهی خودتان یک سیب ببرید اشکالی ندارد ولی باید حتما آن را داخل هواپیما بخورید وگرنه مامور بازرسی فرودگاه هنگام خروج آن را از شما میگیرد! بعضی کشورها مانند استرالیا و نیوزلند از این هم سختگیرتر هستند و اجازه نمیدهند تکههای چوبی که ممکن است برای سوغاتی خریده یا پیدا کرده باشید را به داخل هواپیما ببرید.
میوهها و سبزیجات از جمله چیزهایی هستند که معمولا اجازهی ورود به هواپیما را ندارند.
بعضی اشیا هم هستند که میتوانید با کیف به داخل هواپیما ببرید و قانون شما را منع نمیکند، اما ما توصیه میکنیم این کار را نکنید! حالا سوال پیش میآید که چه اشیایی وجود دارند که قانونا میتوانید آنها را به داخل هواپیما ببرید، اما عقل حکم میکند که نبرید؟
غذاهای بدبو
همه می دانیم که غذاهای هواپیما تعریفی ندارد و خیلی وقتها اصلا غذایی نمیدهند و منطقی است که مقداری غذا برای خودتان بیاورید؛ اما برای احترام به بغل دستیها و بقیهی مسافران هم که شده بیخیال غذاهایی مثل ماهی بشوید و غذایی را انتخاب کنید که بوی بدی نداشته باشد.
اما به طور کلی آیا اجازه دارید غذا داخل هواپیما ببرید؟ عموما بله، اما بعضی از هواپیماییها ممکن است قوانین سختگیرانهای در این مورد داشته باشند. این را هم در نظر داشته باشید که اگر خوراکی شما مایع است باید حجم آن کمتر از 100 میلیلیتر باشد. فراموش نکنید کرهی بادامزمینی و مربا هم جزو مایعات حساب میشوند!
عطر
شاید فکر کنید که همه نسبت به عطر و خوشبویی بدن نظر مثبتی دارند اما حقیقتش این است که خیلی از افراد اصلا از بوی عطر خوششان نمیآید. بعضیها هم که آلرژی دارند. پس صبر کنید تا به مقصد برسید و بعد اسپری یا عطرتان را استفاده کنید؛ این باعث میشود افرادی که نزدیک شما نشستهاند مشکل و ناراحتی پیدا نکنند.
عطر زدن شما در محیط بسته میتواند باعث اذیت شدن اطرافیان شود
کتابهای راهنما
کتابهای راهنما میتوانند خیلی مفید و بهدردبخور باشند اما معمولا کم استفاده میشوند و در آخر مجبور میشوید وزن زیاد آنها را مدام با خود این ور و آن ور ببرید. پس بهتر است یا صفحههایی که مطمئن هستید نیاز دارید را پاره کنید و با خود همراه داشته باشید یا حتی از بخشهای مهم عکس بگیرید. حتی میتوانید پی دی اف آنها را دانلود کنید و در گوشی یا کتابخوان خود داشته باشید.
در آخر باید بگوییم که این لیست چیزهایی که نباید هنگام سفر در ساک دستی خود بگذارید خیلی متغیر است و احتمالا با توجه به شرایط شما و قوانین کشوری که به آن پرواز میکنید عوض میشود؛ پس باز هم توصیه میکنیم قبل از پرواز قوانین هواپیمایی یا کشور مورد نظر خودتان را چک کنید تا مشکلی پیش نیاید. درست است که لیست بالا خیلی طولانی شد، اما سَبُک سفر کردن واقعا کار سختی نیست. در مورد نیازهایی که در سفر دارید کمی واقعبین باشید و بعضی از آنها را بعد از رسیدن به مقصد بخرید تا بتوانید سبک و با دست و خیالی آسوده و راحت سفر کنید.