برنامه‌ی سفر به دزفول

4 اسفند، 1398
16 خرداد، 1399
3 روزه
زمستان
دوستانه
وحید محمدی
برای تعطیلات بهمن برنامه‌ریزی کرده‌اید؟ اگر جوابتان منفی است، این برنامه سفر کلید راهگشای شما برای این تعطیلات خواهد بود. در این برنامه سفر قصد داریم شما را به جنوب غربی ایران ببریم، به قسمتی از ایران زیبای‌مان که در سایه‌ی کم لطفی‌های رسانه‌ای کمی مهجور مانده. این برنامه‌ی تلفیقی هم گشت‌های پرچالش طبیعت‌گردی دارد و هم بازدیدهای تاریخی؛ پس اگر اهل سفرهای ماجراجویانه هستید برنامه‌ی سفر به دزفول را از دست ندهید.
روز 1
طبیعت‌گردی در دزفول
سفر به دزفول مثل اکثر سفرهای ما از تهران شروع می‌شود، اما شما می‌توانید هر مبدأ دیگری را جایگزین آن کنید. از تهران حدودا 700 کیلومتر راه تا دزفول پیش رو دارید، پس بهتر است این مسیر را شبانه طی کنید تا در زمان صرفه‌جویی شود. اگر با اتوبوس به دزفول بروید، صبح خیلی زود به مقصد می‌رسید. می‌توانید با یک راهنمای محلی هماهنگ کنید تا برای گشت روزانه به شما کمک کند، اما قبل از آن وقت صبحانه است. هتل جهانگردی دزفول برای صرف صبحانه پیشنهاد ما به شماست، پس به این هتل بروید و بعد از صرف صبحانه همراه با راهنمای محلی برای بازدید از دریاچه سد دز (منطقه شهیون) آماده شوید. سد دز حدودا 36 کیلومتر با دزفول فاصله دارد، پس بعد از حدود نیم ساعت به دریاچه می‌رسید. اگر بگوییم منظره‌ی این دریاچه شما را مسحور خواهد کرد، اغراق نکرده‌ایم. دریاچه‌ای زیبا که مسیر پر پیچ‌وخم خود را بین کوه‌های صخره‌ای زاگرس پیدا کرده است و از زیباترین مسیرهای قایقرانی ایران به حساب می‌آید. قایق‌سواری در این مسیر پرجاذبه برنامه‌ی پیشنهادی ما برای بازدید از دریاچه سد دز به شماست. قایق‌سواری در این دریاچه حدودا 2 ساعت از شما زمان می‌گیرد. می‌توانید با لیدر محلی هماهنگ کنید تا برای شما ناهار بیاورد و ناهار خود را با این پس زمینه‌ی رویایی میل کنید.حالا که ناهار خود را با این منظره‌ی رویایی میل کرده‌اید، نظرتان در مورد پیمایش در یک منطقه‌ی زیبا در همسایگی دریاچه دز چیست؟ منطقه‌ی صوفی احمد در شمال منطقه‌ی شهیون، طبیعت بکری دارد که چشم هر بیننده‌ای را خیره می‌کند. پیمایش صوفی‌احمد حدودا دو ساعت زمان نیاز دارد.

“بهترین زمان سفر به دزفول از نیمه‌ی بهمن تا اواسط بهار است.”


برنامه‌ی پرچالش روز اول با برگشتن به کنار سد و کمپ کردن شبانه زیر سقف ستاره‌ها به پایان می‌رسد. در مورد جای مناسب کمپ کردن می‌توانید از راهنمای محلی کمک بگیرید.
اقامتگاه‌های این منطقه
  • هتل جهانگردی دزفول
  • اقامتگاه بوم‌گردی خانه پامنار
کافه‌ها و رستوران‌های این منطقه
  • رستوران باغ فلاحت
  • رستوران ساحلی دز

نگاره 1 از 3
نگاره 2 از 3
نگاره 3 از 3
روز 2
بازدید از تنگه کول خرسون و روستای پامنار
بعد از صرف صبحانه، وسایلتان را جمع کنید و با کمک راهنمای محلی به تنگه کول خرسان بروید. دره‌ای که به دلیل شکل ویژه‌اش به دره‌ی ارواح شهرت دارد. مسیر پیاده‌روی این تنگه از میان یک نخلستان زیبا شروع می‌شود و در ادامه‌ی مسیر وارد تنگه‌ای با دیواره‌های بلند می‌شوید که بافت بسیار ویژه‌ای دارد. در سراسر مسیر دره آب باریکه‌هایی از دیواره‌ها جریان دارد که در فصل‌های پربارش شبیه آبشار می‌شوند. وقتی در دره قدم می‌زنید به سقف بالای سر خود نگاهی بیاندازید. گاهی دیواره‌ها آنقدر به هم نزدیک می‌شوند که دیگر آسمان را نمی‌بینید، شاید به همین دلیل به این دره، دره‌ی ارواح می‌گویند. پیمایش این دره نیازمند آمادگی جسمانی است و برای تمام گروه‌های سنی مناسب نیست. تنگه را که ادامه بدهید به غاری قوسی شکل می‌رسید که در انتهای آن آبگیری مشرف به دریاچه سد دز قرار گرفته و محلی‌ها آن را گهر می‌نامند. پیمایش این تنگه حدودا 3-4 ساعت طول خواهد کشید و احتمالا زمانی که برمی‌گردید وقت ناهار از راه رسیده.
مهدی اردشیرزاده

علی کله(تو شهره)، دره دیونی(بیرون شهره)، آبشار شوی (با تور پیشنهاد می‌کنم برین)، سردشت و شهیون هم هر دو بیرون شهرن. قبل از حرکت پیشنهاد می‌کنم وسایل سفر رو تهیه کنید. عموما چون شهر گرمی هست همون بین بهمن تا فروردین سفرتونو انجام بدین


بهتر است برای ناهار در همان محدوده‌ی دریاچه بمانید و از راهنمای محلی بخواهید ناهار را به آنجا بیاورد. بعد از صرف ناهار و کمی استراحت خود را آماده‌ی یک پیاده‌روی دوست‌داشتنی کنید. پیاده به سمت روستای پامنار راه بیفتید. روستایی زیبا در همسایگی دریاچه‌ی دز که با طبیعت بی‌نظیرش شما را شگفت‌زده خواهد کرد. اگر به جاذبه‌های تاریخی هم علاقه‌مند هستید از قلعه شاداب و قبرستان قلعه در روستای پامنار دیدن کنید. این دو جاذبه از زمان ساسانیان به یادگار مانده و بازدید از آن‌ها در کنار این طبیعت بکر خالی از لطف نیست. برنامه‌ی روز دوم سفر با با بازگشت به دزفول و اقامت در هتل جهانگردی به پایان می‌رسد. بعد از کمپ شب اول و برنامه‌ی پیمایشی روز دوم، اقامت در هتل انتخاب بسیار خوبی برای یک استراحت حسابی محسوب می‌شود. اگر خیلی طرفدار هتل نیستید و دلتان ارتباط مستقیم‌تری با بافت بومی می‌خواهد، اقامتگاه بوم‌گردی هم گزینه‌ی خوبی به نظر می‌رسد.
اقامتگاه‌های این منطقه
  • هتل جهانگردی دزفول
  • اقامتگاه بوم‌گردی خانه پامنار
کافه‌ها و رستوران‌های این منطقه
  • رستوران محلی دریاچه سد دز

نگاره 1 از 3
نگاره 2 از 3
نگاره 3 از 3
روز 3
بازدید از بافت قدیمی دزفول
امیدواریم وقتی صبح روز سوم از خواب بیدار می‌شوید، حسابی خستگیتان در رفته باشد. در روز آخر سفر برنامه‌ی سبکی برای شما در نظر گرفته‌ایم، پس وسایلتان را در هتل بگذارید و به دیدار شهر دزفول بروید. پل قدیمی دزفول اولین جایی است که بازدید آن را پیشنهاد می‌دهیم. قدمت این پل تاریخی به دوران ساسانیان بازمی‌گردد و داستان‌ها حاکی از آن است که این پل به دست رومی‌ها ساخته شده و به همین دلیل به پل رومی هم شهرت پیدا کرده. حالا وقت آن است که به یک پیاده‌روی آرامش‌بخش در دل بافت تاریخی دزفول بروید. بافت تاریخی که برخلاف شهرهای دیگر هنوز به حیات خود ادامه می‌دهد و شما را به دل موزه‌ای زنده از بافت آجری محله‌های سنتی دزفول می‌برد. در گذرهای تاریخی دزفول انواع آجرچینی‌های زیبا را می‌بینید که با ساباط به هم متصل شده‌اند. قدم زدن در این گذرها شما را به دل تاریخ می‌برد و از لذت لمس بی‌واسطه‌ی فرهنگ تاریخی این شهر لبریز. بعد از این گشت تاریخی در کوچه پس کوچه‌های دزفول می‌توانید برای صرف ناهار به رستوران علی کله در مجاورت رود دز بروید. علی کله یک مجموعه‌ی تفریحی بزرگ در همسایگی رود دز است که برای گردشگران امکانات رفاهی متعددی فراهم کرده است، از جمله رستوران. این رستوران حدودا 20 دقیقه از دزفول فاصله دارد.
الهام

علی کله، بقعه سبزقبا و باغ‌های مرکبات رو از قلم نندازید، دزفول چندتا حمام و خانه تاریخی هم داره و مسافرانی که قصد اقامت دارن می‌تونن ویلا اجاره کنن و بهترین زمان هم برای دیدن دزفول اسفند و فروردینه


صرف ناهار، حسن ختام این برنامه‌ سفر 3 روزه به شگفتی‌های سرزمین دزفول خواهد بود. پس از صرف ناهار به هتل برگردید و وسایلتان را جمع کنید. حالا وقت برگشت فرا رسیده، اگر به موقع راه بیفتید تا نیمه‌های شب به تهران می‌رسید.

امیدواریم با استفاده از این برنامه سفر به دزفول سفر کنید و لحظات خاطره‌انگیزی را تجربه نمایید. اگر تجربه‌ی سفر به دزفول را دارید خوشحال می‌شویم آن را با اسمارتیز در میان بگذارید.
کافه‌ها و رستوران‌های این منطقه
  • رستوران علی کله

نگاره 1 از 3
نگاره 2 از 3
نگاره 3 از 3
پیش از سفر به این ‌نکات توجه کنید:
  • این برنامه سفر را «وحید محمدی» پیشنهاد داده است. درباره وحید محمدی بیشتر بدانید.
  • تمام اقامتگاه‌ها، رستوران‌ها و لیدرهای محلی پیشنهادی هستند و شما می‌توانید با توجه به زمان سفرتان و علایق‌تان سایر اقامتگاه‌ها، مسیرهای سفر، رستوران‌ها و ... را انتخاب کنید.
  • تجربه شما از سفر می‌تواند راهنما یا انگیره‌ای برای سفر دیگران باشد. خوشحال می‌شویم اگر تجربه‌تان را از سفر (در قالب سفرنامه، عکس، ویدئو یا فایل صوتی) برای ما بفرستید.
نقشه
نهال ظاهری

نویسندگی و عکاسی پنجره‌هایی هستن که من رو به جهان بیرون وصل می‌کنن. علاقه به طبیعت باعث شد به سمت فعالیت‌های محیط‌زیستی برم و در ادامه به سفر علاقه‌مند بشم. سفر برای من فرصت کشفه و کمکم کرده ابعاد جدیدی از خودم رو بشناسم. کتاب، فیلم و پادکست هم اجزای جدانشدنی زندگی من هستن.

امتیاز دهید 1 دیدگاه ۵ / 5 1 نفر
نظرتو با ما مطرح کن
نظرات دیگران
سجاد
لحظاتی پیش

مطالب نوشته شده در بعضی موارد اشتباه هست مثلا عکس نمایش داده شده جزیره که در حوزه شهرستان اندیمشک هست مورد بعدی ما سدی به نام سد دزفول نداریم بلکه سد دز اندیمشک هست که از بهم پیوستن رود سزار و بختیاری تشکیل میشه لطفا تصحیح کنید باتشکر

پاسخ اسمارتیز :ممنون از شما. اصلاح شد.