کافی است اسم
تنگه چاهکوه قشم را در اینترنت جستجو کنید تا با دیدن عکسهایش، بلافاصله آن را در صدر لیست برنامههای ایرانگردیتان بگذارید. در
سفر به قشم، به هیچ عنوان نباید دیدن این پدیدهی طبیعی منحصر به فرد را از دست بدهید. در تنگه ی چاهکوه قشم زمان را فراموش خواهید کرد و ساعتها با شوق و بیاختیار خودتان را در میان سنگهای عجیب آن گم میکنید. شاید باورش برایتان سخت باشد که چنین حال و هوایی پیدا کنید اما مطمئن باشید که وقتی چاهکوه را دیدید، یاد حرف ما میافتید. با
اسمارتیز همراه باشید تا با این تنگه بیشتر آشنا شویم.
شاید اینها را هم بپسندید!
بهترین زمان برای دیدن تنگه چاهکوه قشم
به طور کلی حدود نصف سال یعنی 6 ماه را می توانید با خیال راحت به گردش در قشم بپردازید. 6 ماه دیگر سال یعنی از اواخر اردیبهشت تا اواخر آبان هوای قشم به قدری گرم و شرجی است که گردشگری در آن کار سادهای نیست. اگر قرار است به دیدن جایی مثل تنگه چاهکوه قشم بروید، که نیاز به پیادهروی و قرار گرفتن در معرض هوای آزاد و نور خورشید دارد، بهتر است سفر خود را از ماه آذر به بعد انجام دهید؛ به خصوص فصل زمستان برای بازدید از
جاذبههای قشم بسیار مطبوع و لذتبخش است.
از طرف دیگر چون بازدید از تنگه چاهکوه قشم و گردش در تمام گوشه و کنار آن چند ساعتی از شما وقت میگیرد، بهتر است ماجراجویی خود را صبح زود شروع کنید تا به گرمای ظهر یا غروب آفتاب نخورید. هر چند دیدن تنگه در غروب و شب هم زیباییهای خاص خودش را دارد اما بهتر است آن را در روشنایی روز هم ببینید و عکسهای خوبی بگیرید.
برای عکاسی جایی بهتر از تنگه چاهکوه قشم پیدا میشود؟
راههای دسترسی به تنگه چاهکوه قشم
تنگه چاهکوه در بخش غربی سواحل شمالی جزیرهی قشم قرار گرفته و از توابع روستای چاهوی شرقی است. فاصله قشم تا تنگه چاهکوه (شهر قشم تا تنگه)، حدود 90 کیلومتر است. دو راه برای رسیدن به تنگه چاهکوه قشم وجود دارد که بخش زیادی از آنها مشترک است. میتوانید ابتدا از قشم به سمت درگهان حرکت کرده و مسیر جادهی ساحلی غربی را تا رسیدن به کمربندی بندر لافت ادامه دهید؛ قبل از رسیدن به بندر لافت، در میدان مثلثی شکل پیش رویتان مسیر سمت چپ به سمت شهرک جدید گورزین را ادامه دهید. درست بعد از شهرک به یک دوراهی میرسید که باید مسیر سمت راست را انتخاب کنید و آن را تا رسیدن به طبل و سپس چاهوی شرقی ادامه دهید. قبل از رسیدن به چاهوی شرقی راه فرعی وجود دارد که در سمت چپ خیابان قرار گرفته و تابلویی شما را به سمت تنگه چاهکوه قشم راهنمایی میکند. از اینجا تا تنگه کمتر از 5 دقیقه راه است.
اما راه دوم که آن را پیشنهاد میکنیم حرکت از درگهان به سمت رمکان و سپس دیرستان است. خوبی این جاده این است که از مرکز جزیرهی قشم میگذرد و مثل جادهی ساحلی قبلی منظرهی یکنواخت ندارد. بعد از رمکان باید به سمت فرودگاه بینالمللی قشم حرکت کنید. بعد از رسیدن به فرودگاه، در میدان به سمت راست بروید و مسیر را تا رسیدن به دوراهی شهرک گورزین ادامه دهید و در دوراهی مسیر سمت چپ را انتخاب کنید. بقیهی مسیر با مسیر قبلی مشترک است. جادهی قشم به تنگه چاهکوه غیر از قسمت فرعی انتهایی آن، تماما آسفالت است. کیفیت قسمت خاکی هم کاملا مناسب است و با هر ماشینی میتوانید به بازدید از تنگه چاهکوه قشم بروید. نگرانی از بابت جای پارک هم نداشته باشید زیرا در محوطهی نزدیک تنگه فضای باز زیادی هست. اگر دوست داشته باشید میتوانید ماشین شخصی خود را از طریق لندیکرافت به جزیره منتقل کنید؛ در غیر این صورت تاکسیهای دربست یا کرایهی اتومبیل هم میتوانند شما را به تنگه چاهکوه قشم برسانند.
هزینهی بلیط و ساعات دسترسی
هزینهی بلیط برای تمامی بازدیدکنندگان: 5000 تومان
ساعات دسترسی: همه روزه از 8 صبح تا 5 بعد از ظهر
دانستنیهای قبل از دیدن تنگه چاهکوه قشم
- تنگه چاهکوه قشم یکی از جاذبههای ژئوپارک این جزیره است که توسط یونسکو به رسمیت شناخته شده و هر سال تعداد بسیار زیادی توریست از سرتاسر ایران و جهان برای دیدن آن به قشم سفر میکنند.
- چنین تنگههای زیبایی که بر اثر تصادفات زمینشناختی و گذشت سالیان طولانی بوجود میآیند تنها در چند کشور جهان مثل ایران، آلمان، آمریکا و ... پیدا میشوند.
- عمق درهی چاهکوه حدود 100 متر است که شما میتوانید هم به گردش و هم کوهنوردی در میان تنگهها و ارتفاعات آن بپردازید.
- در عمق این دره 4 چاه آب وجود دارد که در گذشته برای جمعآوری آبهای سطحی شیرین باران مورد استفاده قرار میگرفته. در واقع دلیل نامگذاری تنگه چاهکوه هم وجود همین چاههای آب است. اهمیت و احترامی که بومیان مناطق گرم و خشک به آب میگذارند به قدری زیاد است که این دره دارای هویتی مقدس است. در واقع چون مردم آب مورد نیاز خود را از این دره تامین میکردند، آن را مقدس میدانستند.
- تنگه چاهکوه قشم بر اثر یک شکاف طبیعی در قلب یک طاقدیس بزرگ ایجاد شده. این شکاف به صورت یک ضربدر بزرگ است که دو مسیر شمالی-جنوبی و شرقی-غربی را بوجود آورده. هر کدام از این مسیرها تنگههای کوچک و بزرگ با اشکالی متنوع و حیرتانگیز را در برابر چشمان شما قرار میدهند.
- پس از این شکاف بزرگ، بخشهای مختلف سنگهای رسوبی در برابر نور مستقیم خورشید، بارشهای سیلآسا و بادهای شدید قرار گرفتهاند و در طی صدها سال به تدریج فرسایش پیده کردهاند.
- در واقع چون این طاق بزرگ در خود مقدار زیادی آهک دارد، با اسید موجود در باران واکنش نشان میدهد و حفرههای کوچکی ایجاد میشود که با گذشت زمان عمیقتر شده و شکلهای متفاوتی به خود میگیرند.
- تنگه چاهکوه قشم پوشش گیاهی و جانوری مخصوص خود را هم دارد چون به دلیل جریان داشت آب شیرین سطحی در آن، شرایط مناسب برای زندگی پرندگان و گیاهان متنوعی را فراهم کرده.
دیوارههای عجیب و زیبای تنگه چاهکوه
راهنمای بازدید از تنگه چاهکوه قشم
بدون شک تنگه چاهکوه قشم یکی از جاذبههای شگفتانگیز طبیعی ایران است که دیدنش به همه واجب است. بدون شک هیچکس از دیدن چنین منظرههای کمنظیر و تجربهی حال خوب وسط درههای پر فراز و نشیب چاهکوه پشیمان نمیشود.
شروع بازدید شما از تنگه چاهکوه همراه میشود با شگفتی دیدن تندیس سه سر نگهبان که در واقع سنگهایی هستند که شبیه به صورت اتفاقی شبیه سه سر بزرگ شدهاند و انگار که از تمام چیزهایی که درون تنگه اتفاق میافتد خبر دارند و مراقب آن هستند. با ادامه دادن مسیر مسیر شمالی جنوبی تنگه میشوید که چاههای آب در آن قرار گرفته. در قسمتهای مختلف تنگه به خصوص در این قسمت میتوانید مسیر جویهای کوچکی که از آبهای سطحی تشکیل شده و روی زمین میان چاههای در جریان هستند را هم ببینید. اما چیزی که بیشتر از همه چشمهای شما را به خودش جلب میکند، فرورفتگیها، برآمدگیها، سوراخها و اشکال بینهایت متنوعی است که بر دیوارههای تنگه قرار گرفتهاند؛ تصویری که در ابتدا بسیار رویایی و غیرقابل باور است. هر چقدر در این مسیر به پیاده روی خود ادامه دهید، دیوارهها تنگتر میشوند و آسمان کم کم پشت کنارههای دره محو میشود؛ شیب هم به تدریج افزایش پیدا میکند به طوری که در انتهای مسیر به سختی میتوانید از فضای نیم متری باقی مانده عبور کنید.
تنگه چاهکوه؛ ترسناک و در عین حال بینهایت زیبا
حواستان باشد که دوربین خودتان را همراه داشته باشید و کفشهای مناسب بپوشید تا بتوانید با کمی خلاقیت، عکسهای زیبا و بیادماندنی از خودتان و این منظرههای چشمنواز بگیرید. ممکن است در گوشه و کنار حفرهها چشمتان به صدفهای ریزی هم بر بخورد که نشان میدهد احتمالا روزگاری این درهها زیر آب قرار داشته یا سیلها و موجهای سنگین خلیج فارس در آن جاری شده.
اگر میخواهید شب را در تنگه چاهکوه قشم بمانید حتما باید از قبل با یک راهنمای محلی هماهنگ کنید و تجهیزات لازم را با خودتان داشته باشید. اگر کمی خوششانس باشید که هوا ابری نباشد میتوانید یکی از زیباترین آسمانهای عمرتان را در تنگه ببینید زیرا آلودگی نوری در این محل بسیار کم است. اگر قصد کوهنوردی یا سنگنوردی در این مکان را دارید حتما به این نکته توجه کنید که بسیاری از این سنگها تو خالی هستند و همچنین ممکن است به آنها صدمه وارد شود؛ پس بهتر است این کار را انجام ندهید.
درون تنگه هیچگونه امکانات رفاهی ساخته نشده تا منظرهی طبیعی آن حفظ شود؛ پس بهتر است همراه خودتان آب معدنی، مقداری خوراکی، عینک و کلاه آفتابی و کیسهی زباله داشته باشید. در ابتدای تنگه هم مغازههای مخصوص سوغات و صنایع دستی وجود دارد، هم نگهبانی و پارکینگ. برای بقیهی کارها مثل سرویس بهداشتی و خرید باید به روستا بروید. خانههای شخصی برای اجاره، اقامتگاه بومگردی و محل مناسب برای چادر زدن هم در طبیعت وجود دارد که در صورت نیاز میتوانید از آنها استفاده کنید.