• اینستاگرام اسمارتیز
  • ویزاکار
  • اکو کمپ کویری متین آباد

جاهای دیدنی بانه

13 بهمن، 1398
23 شهریور، 1398
مدت مطالعه :
اگر بخواهیم مانند فیلم‌های رازآلود با یک چراغ قوه از غاری افسانه‌ای که اتاق‌هایش مانند هزارتو به هم متصلند، بازدید کنیم به کدام شهر باید سفر کنیم؟ زیارتگاه‌هایی باستانی که در دل کوه هستند را از نزدیک دیده‌اید؟ آیا می‌دانستید روستایی در ایران هست که به سرزمین ماهی‌های قزل‌آلا معروف است؟ جواب همه‌ی سوال‌ها را در بانه پیدا می‌کنید. پس کفش‌ کوهنوردی‌تان را بردارید و به یکی از بلندترین شهرهای ایران سفر کنید. کنار دریاچه کمپ بزنید و چای هیزمی بنوشید. در زندگیتان برای یک بار هم که شده باید از جاهای دیدنی بانه بازدید کنید. با اسمارتیز همراه باشید تا با دیدنی های بانه بیشتر آشنا شوید.
بهترین فصلِ سفر به بانه
بانه در منطقه‌ای کوهستانی قرار دارد و از مرتفع‌ترین شهرهای کردستان است. با این حال نسبت به شهرهای دیگر استان، آب و هوای نسبتا معتدل‌تری دارد. روزها در اوج گرمای تابستان‌، دمای هوای شهر به 36 درجه سانتی‌گراد می‌رسد اما در شب با سرمای استخوان‌سوز خود تلافی می‌کند. پس اگر قصد سفر به بانه را دارید، حتما لباس گرم با خود ببرید.
اما چه موقع باید به این شهر زیبا سفر کنیم؟ سرمای گزنده‌ی زمستان بانه به مذاق همه، خوش نمی‌آید ولی اگر اهل ماجراجویی در سفرهای استقامتی هستید و دوست دارید در فصل یخبندان، از قله‌ی کوه‌های معروف این شهر صعود کنید یا به برف‌نوردی و اسکیت‌سواری علاقه دارید، حتما در سه ماه زمستان و اواخر پاییز، تجربه‌ی پرهیاهو و لذتبخشی خواهید داشت. خلاصه که بهترین فصل برای سفر به بانه، تابستان و اوایل بهار است که هوای ملیح و معتدلش، طبیعت‌گردی، خرید از بازار مرزی و بازدید از غارهای معروف را برای شما دلنشین‌تر می‌کند خصوصا که ایام تعطیلی مدارس است و لازم نیست به بهانه‌ی درس و مشق، فرزندان خود را از این سفر لذتبخش محروم کنید.
جاهای دیدنی بانه؛ بهترین زمان سفر به بانه بهار و تابستان است

غار سنگی خالو حسین کوهکن
 غار سنگی خالو حسین کوهکن، غاری دست‌ساز است که توسط مردی کُرد به همین نام در منطقه‌ی توریستی میگوره از توابع شهر بانه وره ساخته شده. این غار فاصله‌ی کمی با شهر دارد و با خودروی سواری به راحتی قابل دسترس ا‌ست. خیلی‌ها شخصیت و کار خالو حسین را مثل معجزه می‌دانند! شما بگویید، مردی که فقط با یک پا، تمام این غار را ساخته و یک تنه، بنای خود را در صدر لیست معروف‌ترین غارهای دست‌ساز جهان قرار داده، معجزه نیست؟ او پس از 19 سال کندن صخره‌ها و ساخت سرپناه برای خود و فرزندانش در سال 95 درگذشت. این غار از چهار خانه‌ی مجزا و 9 اتاق تشکیل شده که بعضی از نقاط این خانه‌ها و اتاق‌هایشان از سطح زمین، ارتفاع کمتری دارد. ورودی غار، دریچه‌ای تنگ و باریک در دل صخره با چندین پله است. نکته‌ی خوب غار، این است که محدودیتی در ساعت بازدید ندارد. اما باید توجه داشت که برای مشاهده‌ی ظرافت و لذت بردن از تماشای این بنا، بهتر است که در روشنی روز به این مکان بروید. حسین کوهکن در این غار برای خود، سرویس بهداشتی و حمام هم ساخته و عجیب‌تر این که او در همین غار برای خود قبری درست کرده بود تا پس از مرگ همانجا، دفن شود!
تماشای این غار از داخل بخاطر شیب ارتفاع و پله‌های آن برای افراد ناتوان یا کم‌توان مناسب نیست و برای بازدید از این محل، صرف یک ساعت وقت کافیست. همچنین در جاده‌ی ورودی روستای میگوره سوپرمارکت و غذافروشی‌هایی هستند که در صورت نیاز می‌توانید به آنها مراجعه کنید.
جاهای دیدنی بانه؛ غار دست‌سار خالو حسین کوهکن
پارک‌های جنگلی پیرمراد و دوکانان
این دو پارک جنگلی در نزدیکی یکدیگر و در دامنه‌ی کوه آربابا و جنیره هستند. در گذشته پارک پیرمراد زیارتگاهی بود که مردم روزهای چهارشنبه برای زیارت به آنجا می‌رفتند و این سنت در روزهای چهارشنبه هنوز هم اجرا می‌شود. برای همین چهارشنبه‌ی هر هفته با تعداد زیادی زائر روبرو می‌شوید. این دو پارک کوهستانی و سرسبز مشرف به شهر بانه هستند و چشم‌انداز زیبایی از ارتفاعات جنگلی خود  به نمایش می‌گذارند. پارک جنگلی دوکانان شهربازی‌ بزرگی دارد که وسایل تفریحی و سرگرمی‌های آن برای تمام سنین مناسب است. علاوه بر این، شهربازی، وسایل ورزشی و تجهیزات رفاهی کاملی نیز دارد. اگر در ایام عید به این دو پارک جنگلی مسافرت کنید شهرداری بانه به شما چادرهایی برای کمپ زدن در پارک‌ها اجاره می‌دهد. بیشتر نقاط این پارک‌ها بکر و دست‌نخورده هستند اما در نواحی عمرانی، آلاچیق‌های برای اقامت گردشگران در زمان بارندگی ساخته شده و چندین سرویس بهداشتی به صورت پراکنده در جاهای شلوغ این دو پارک وجود دارد. همچنین پارکینگی برای خودروهای سواری با محدودیت وجود دارد که هزینه‌ی ورودی آن متغیر است اما شما می‌توانید خودروی خود را در حاشیه‌ی جاده‌ی ورودی، پارک کنید که طبیعتا رایگان است. این دو پارک جنگلی هیچ محدودیت زمانی برای بازدید ندارند و شما حتی می‌توانید شب‌ها در طبیعت دلربایش کمپ بزنید. اما برای لذت بردن از امکاناتی مانند شهربازی بهتر است که ساعاتی از روز را برای بازدید از این محل اختصاص دهید.

کوه آربابا
کوه بلند آربابا از نمادهای زیبا و اساطیری کردستان است زیرا قدمت آن به دوره‌ی دوم زمین‌شناسی می‌رسد و دو زیارتگاه تاریخی در دل آن وجود دارد. این کوه در جنوب شهر بانه است. ارتفاعی نزدیک به 2170 متر دارد که مکانی مناسب برای ورزش پر هیجان کوهنوردی‌ست و جهت رفاه کوهنوردان نیز پناهگاهی در بالای آن ساخته شده است.
در دامنه‌ی کوه، بخش‌هایی برای چادر زدن در نظر گرفته شده که شیب ندارند و بهترین ساعات بازدید از آن برای کوهنوردی در روشنای روز است. جاده‌ی آسفالته و عریضی که در دامنه‌ی کوه قرار دارد محلی مناسب برای پارک کردن ماشین است. خوشبختانه برای بازدید، نیازی به تهیه بلیط ندارید و ورود به تمام نقاط این جاذبه‌ی گردشگری آزاد و رایگان است.
جاهای دیدنی بانه
دریاچه‌ی سد بانه
‌ این دریاچه در مسیر جاده‌ی سقز به بانه در 10 کیلومتری شهر بانه است که منظره‌ی زیبای آن از فراز گردنه‌ی خان، نمایان است. پوشش جنگلی اطراف دریاچه به شما امکان چادر زدن در سطح وسیعی را می‌دهد.
 اطراف دریاچه، محلی آسفالت برای پارکینگ نیست اما نگران نباشید چون به خاطر وسعت حاشیه‌ی خاکی دریاچه می‌توانید خودروی خود را هر کجا که بخواهید پارک کنید. بهتر است به خاطر دور بودن سوپرمارکت و مغازه‌، مایحتاج خود را از فروشگاه‌های سرراهی بخرید. برای بازدید از این دریاچه هیچ محدودیت زمانی‌ای نخواهید داشت و لازم نیست برای کمپ زدن پولی پرداخت کنید.‌
جاهای دیدنی بانه؛ دریاچه سد بانه که مناسب کمپ زدن است
روستای سبدلو
شهرت روستای سبدلو بخاطر درختان بلوطش است. این روستا در 5 کیلومتری شمال شرقی شهرستان بانه در دامنه‌ی کوه ورزنه و در ارتفاعات سراوردان و چاران است که به خاطر جنگل‌های سرسبز و دره‌های خوش آب و هوایش مشهور است.
جاده‌های ورودی روستا آسفالت هستند و اگر با ماشین شخصی به اینجا می‌روید نیازی نیست نگران سالم ماندن ماشین‌تان باشید. برای خرید وسایل و خورد و خوراک هم از دکه‌های داخل روستا استفاده کنید.
مردم روستای سبدلو دامدارند و به کار پرورش ماکیان هم مشغولند. البته به جز این دو مورد، کشاورزی هم می‌کنند و مرغ، غاز، بوقلمون و زنبور عسل را هم پرورش می‌دهند. برای همین می‌توانید برای سوغاتی روی محصولات دامی و طبیعی روستاییان حساب کنید.از بهترین زمان‌ها برای رفتن به روستای سبدلو هفته‌ی آخر اسفند و عید است. اهالی روستا جشن چهارشنبه‌سوری و عید نوروزی متفاوتی دارند که مثل جاذبه‌ی توریستی عمل می‌کند. آن‌ها مشعل‌های بزرگ روشن می‌کنند و با خواندن شعرهای محلی به استقبال بهار می‌روند. در آخر هم باید این را بگوییم که سرمای زمستان‌های این روستا طاقت‌فرسا و سوزناک است اما در عین حال به خاطر قله‌های برف‌خیز اطراف روستا از زیباترین زمستان‌های فلات ایران است. برای کمپینگ هم می‌توانید روی جنگل‌های اطراف روستا حساب باز کنید؛ مخصوصا در بهار و تابستان.
قصد سفر به بانه را دارید؟ شاید خواندن مطلب «خرید در بانه» برای شما جذاب باشد.
برچسب(ها)
موقعیت(ها)
امتیاز دهید نظری تا کنون ثبت نشده است ۵ / 4.5 34 نفر
نظرتو با ما مطرح کن
نظرات دیگران
اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می‌دهد.