• اینستاگرام اسمارتیز
  • ویزاکار
  • اکو کمپ کویری متین آباد

جاهای دیدنی خوی

14 بهمن، 1398
14 آبان، 1398
مدت مطالعه :
خوی شهری تاریخی و زیبا در استان آذربایجان غربی است که از نگین‌های گمشده گردشگری ایران محسوب می‌شود. جاهای دیدنی خوی آنقدر خاص و جذاب هستند که می‌توانند به مقاصد مهم گردشگری تبدیل شوند. مناطق تاریخی به جا مانده از دوران‌های مختلف اصلی‌ترین جاهای دیدنی خوی را تشکیل می‌دهند با این حال طبیعت زیبای خوی نیز طرفداران خاص خود را دارد. با اسمارتیز همراه باشید تا بیشتر با جاذبه‌های دیدنی این شهرستان آشنا شویم.

مکان‌های تاریخی و جاهای دیدنی خوی

برج شمس تبریزی
شمس، انسان خردمند و آزاده‌ای که داستان همراهی او و مولانا شهرت جهانی دارد، به گفته بعضی از منابع در شهرستان خوی به خاک سپرده شده است. شاه اسماعیل صفوی به دلیل ارادتی که به جناب شمس داشت بنای یادبودی روی آرامگاه شمس ساخت که بعد از گذشت حدود سه قرن هم‌چنان یکی از 3 ستون‌ عظیم آن دیده می‌شود.
برج شمس
برج شمس از جاهای دیدنی خوی است که باید حتما از آن دیدن کنید
این ستون 7 متری که از آجر ساخته شده از مهمترین نمادهای شهر خوی و نشان‌دهنده عظمت شمس در پیشگاه سلطان صفوی است. برج شمس از اصلی‌ترین و معروف‌ترین جاهای دیدنی خوی محسوب می‌شود و حتماً در سفر به خوی باید به آن سر بزنید. بازدید از برج شمس حدود 1 ساعت زمان خواهد برد. در خیابان شمس تبریزی می‌توانید به راحتی این برج عظیم را پیدا کنید. بازدید از برج شمس تبریزی رایگان است.
امام زاده سید بهلول
در نزدیکی آرامگاه شمس، یکی دیگر از جاهای دیدنی خوی، به نام امام زاده سید بهلول را نیز می‌توانید پیدا کنید. این امام زاده بزرگوار از جمله اولین امام زادگانی بود که به آذربایجان مهاجرت کرد و زمان دفن آن به بیش از 1100 سال پیش باز می‌گردد. بنای مقبره امام زاده در طول دوران‌های مختلف گسترش پیدا کرده و حالا آرامگاهی در شان این امام زاده برای آن ساخته شده است. در کنار مقبره امام زاده سید بهلول، قبرستان قدیمی شهر خوی دیده می‌شود که بعضی از قبرهای آن تاریخی 700 ساله دارند. به این ترتیب بعد از سر زدن به مقبره شمس، می‌توانید به زیارت امام زاده سید بهلول بروید و از قبرهای تاریخی قبرستان قدیمی شهر نیز بازدید کنید. حدود 1 ساعت برای زیارت و سر زدن به قبرهای تاریخی کافی خواهد بود. برای سر زدن به امام زاده سید بهلول باید به محله‌ای به همین نام در شهرستان خوی بروید.
مقبره پوریای ولی
شمس تنها نامدار بزرگی نیست که در خوی دفن شده است. با توجه به وجود طوماری مربوط به دوران صفویه، مدارکی وجود دارد که نشان می‌دهد مقبره پوریای ولی، این بزرگ مرد ایرانی نیز در شهر خوی قرار دارد. منش پهلوانی پوریای ولی زبان‌زد خاص و عام است و مقبره این پهلوان بزرگ از مهمترین جاهای دیدنی خوی محسوب می‌شود.
پوریا ولی
جاهای دیدنی خوی؛ سی دقیقه برای بازدید از مقبره کافی است
از محله امام زاده تا مقبره پوریای ولی فاصله زیادی وجود ندارد و می‌توانید از طریق بلوار امام حسین خود را به آرامگاه پوریای ولی برسانید. برای بازدید از این مقبره حدود نیم ساعت وقت بگذارید.
بازار تاریخی خوی
در شمال غرب ایران بازارهای سنتی زیادی به چشم می‌خورند که تقریباً همگی آن‌ها مربوط به دوران صفویه هستند و بافت مشابهی دارند. بعد از بازار تاریخی زنجان، بازار خوی، طولانی‌ترین بازار ایران است. با حجره‌های پر تعداد و کاروان‌سراهایی که همگی حکایت از اهمیت تاریخی شهر خوی دارند. این شهر زمانی از مراکز مهم تجاری غرب ایران بوده و در مسیر جاده ابریشم و چند مسیر بازارگانی مهم دیگر قرار داشته است. بازار تاریخی خوی حالا شاید آن شکوه گذشته را نداشته باشد اما هنوز هم از جمله مهم‌ترین جاهای دیدنی خوی محسوب می‌شود. با توجه به عظمت بازار، زمانی در حدود 2 ساعت برای بازدید از این مکان تاریخی و گذر از راسته‌های مختلف آن که هر یک داستان‌های زیادی برای گفتن دارند، نیاز خواهید داشت. این بازار در خیابان طالقانی قرار دارد.
دروازه سنگی خوی
بعد از بازدید از بازار سرپوشیده خوی، می‌توانید به بنای خاص و کم‌نظیر دروازه سنگی خوی نیز سر بزنید. دروازه‌ای با سنگ‌های مرمر سیاه و سفید که بیش از هرچیز به بناهای تاریخی مصر شباهت دارد. وجود این بنا در خوی واقعاً شگفت انگیز است زیرا هیچ نمونه مشابهی از چنین معماری را نمی‌توان در نقاط دیگر ایران پیدا کرد. حتی در مورد زمان احداث و دلیل احداث این دروازه سنگی نیز نظرات گوناگونی وجود دارد. داستان این دروازه عجیب هر چه که باشد، چیزی از زیبایی معماری چشم نواز آن کم نمی‌کند. دروازه سنگی خوی آن دسته از جاهای دیدنی خوی است که شهرت زیادی در بین تاریخ دوستان دارد. با توجه به نزدیکی بنا به مکان‌های تاریخی همچون بازار خوی، پیشنهاد می‌کنم حتماً به این اثر تاریخی نیز سر بزنید. شما می توانید در مدت یک تا دو ساعت برای بازدید کاملا رایگان از دروزاه سنگی خوی در نظر بگیرید.
خانه کبیری
در سوی دیگر بازار و در همان خیابان معروف طالقانی خوی، بنایی زیبا متعلق به دوران کریم‌خان زند دیده می‌شود. خانه کبیری که در لیست آثار ملی ایران قرار دارد از جاهای دیدنی خوی و آذربایجان غربی است که متاسفانه رسیدگی خوبی به آن نمی‌شود. معماری بسیار زیبا و چشم نواز این خانه در طول سالیان اخیر با بی‌مهری‌های زیادی روبه رو شده و متاسفانه مورد تخریب قرار گرفته است. پنجره‌های خانه کبیری و نوع معماری خاص آن می‌تواند شما را با هنر معماران ایرانی دوران وکیل الرعایا آشنا کند. شما می‌توانید بعد از بازدید از بازار تاریخی خوی و دروازه سنگی با گذر از کوچه‌های قدیمی خوی از خانه کبیری نیز بازدید کنید.
مسجد مطلب خان
در دوران ایلخانان، خوی در اوج شکوه خود قرار داشت و از مراکز اصلی حکومت خان‌های مغول بود. به همین دلیل آثار بسیار زیبا و بدیعی از آن دوران به یادگار مانده که مسجد تاریخی مطلب خان یکی از آن‌هاست. بنای آجری با درب‌های چوبی، شبستانی بدون سقف، ستون‌های کنده کاری شده، وجود شاه نشین، طاق‌های زیبا و باز بودن سقف در اکثر نقاط مسجد از جلوه‌های خاص معماری ایلخانی محسوب می‌شوند که مسجد مطلب خان به بنایی کم نظیر تبدیل می‌کنند.
مسجد مطلب خان
مسجد مطلب خان از جاهای دیدنی خوی با یک ویژگی خاص است؛ این‌جا اولین مسجد روباز ایران است
به همین دلیل این مسجد را اولین مسجد روباز ایران نیز می نامند. در بازدید از جاهای دیدنی خوی، حداقل یک ساعت زمان برای بازدید از مسجد مطلب خان در نظر بگیرید. بازدید از این مکان زیبا کاملا رایگان است.
ساختمان شهرداری خوی
ساختمان شهرداری خوی بنایی بسیار زیبا با معماری مربوط به اواخر دوران قاجار و اوایل حکومت پهلوی اول است که در مرکز شهر خود نمایی می‌کند. این بنای تاریخی شباهت زیادی به ساختمان شهرداری رشت و ساری دارد و مردم محلی آن را با نام ارگ نیز می‌شناسند. اهمیت اصلی این بنا در گج بری‌ها و نقاشی‌های بسیار زیبای آن است که سبب شده تا آن را در لیست جاهای دیدنی خوی قرار دهیم. بازدید ساختمان شهرداری خوی کمتر از 1 ساعت زمان خواهد برد و نیازی به بلیط ندارد.
پل قطور
اگر از خوی به سمت مرز رازی حرکت کنید، پلی تاریخی را مشاهده خواهید کرد که شاید اسم آن را کمتر کسی شنیده باشد ولی از لحاظ استراتژیک اهمیت بسیار زیادی در برقراری ارتباط میان ایران و اروپا دارد. پل قطور، در کنار پل ورسک جزو بزرگترین پل‌های راه آهن قوسی ایران است که طراحی و ساخت آن به اواخر دهه 40 شمسی بر می‌گردد. از این پل به عنوان تنها پل ارتباطی میان ایران و ترکیه یا به عبارتی ایران و اروپا نام می‌برند. بنابراین در لیست جاهای دیدنی خوی، پل قطور جایگاه بسیار ویژه‌ای دارد.

جاذبه‌های طبیعی و جاهای دیدنی خوی

منطقه حفاظت شده مراکان
خوی محل بسیار خوبی برای طبیعت‌گردی است. مناطق بکر و دست نخورده زیادی در اطراف این شهرستان وجود دارد. از بین تمامی این مناطق، منطقه مراکان از مهمترین جاهای دیدنی خوی است که به دلیل وجود گونه‌های حیوانی حفاظت شده و خاص مورد توجه بسیاری از گردشگران قرار می‌گیرد. تورهای طبیعت‌گردی معمولاً این منطقه را به عنوان مقصد اصلی خود انتخاب می کنند.
برچسب(ها)
موقعیت(ها)

از وقتی یادم میاد خوندن همه چیو دوست داشتم از سر در مغازه ها تا مطالب وبسایت های مختلف. ترجمه چیزایی که میخوندم رو از دوران دانشجویی شروع کردم. از ترجمه مطالب دیگران رسیدم به نوشتن مطالب خودم توی سایت های مختلف و انقدر از این کار لذت میبرم که اصلا نفهمیدم چجوری بیشتر از هزار تا مطلب تو دو سال گذشته نوشتم. هنوز در حال یادگیریم و دوست دارم چیزای جدیدو امتحان کنم.

امتیاز دهید نظری تا کنون ثبت نشده است ۵ / 4.1 80 نفر
نظرتو با ما مطرح کن
نظرات دیگران
اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می‌دهد.