فکر میکنید خطرناکترین کشورهایی که در سال 2020 برای پرواز یا سفر خطرناک هستند، کدام کشورها هستند؟ منظورمان از خطرناک، بالا بودن ریسک امنیتی هرکدام از این کشورهاست. یعنی اگر مجبور باشید که از منطقهی پروازی یا راه زمینی این کشورها عبور کنید، باید کمی نگران شوید. با
اسمارتیز همراه باشید تا
خطرناک ترین کشورهای جهان برای سفر در سال 2020 را بشناسید.
شاید اینها را هم بپسندید!
شرکت خصوصی Inernational SOS تحقیقی راجع به خطرناکترین آسمان کشورها برای پرواز انجام داده تا میزان ریسک پروازها را اندازهگیری کند. در این تحقیق 3 عامل اساسی پزشکی، امنیتی و امنیت جاده به عنوان سه عامل ریسک در تمام کشورها بررسی شدهاند که یافتههای جالب و با ارزشی را ارائه داده.
“مطابق با یکی از مطالعات جدید در زمینهی گردشگری بینالمللی سال 2020، عراق، اسرائیل، پاکستان، لیبی و حتی قسمتهایی از اوکراین، گردشگران را در معرض ریسک امنیتی جدی قرار میدهند.”
در این تحقیق برای بررسی اینکه امنیت یک کشور برای سفر کردن چقدر است (یعنی برای بررسی عامل امنیت)، میزان خشونت در آن کشور، نوع کنترل دولت بر شهروندان و همچنین اینکه چقدر از کشور در دسترس گردشگران قرار دارد را مورد ارزیابی قرار دادهاند. علاوه بر این توانایی مدیریت کردن فجایع طبیعی، خدمات اضطراری، آشفتگی اجتماعی و زیرساختارها هم بررسی شدند.
اما در مورد مسائل مربوط به پزشکی وقتی گفته میشود سفر به آن کشور ریسک بالایی دارد یعنی خدمات درمانی کیفیت خوبی ندارند و بیماریهای عفونی و واگیرداری مثل مالاریا و وبا شایع است. امنیت جاده هم یعنی تعداد کشتههای تصادفات جادهای به ازای هر 100000 نفر.
“کشورهای منطقهی اسکاندیناوی برای سفر امن است و رتبهی خوبی دارند. ”
افغانستان با وجود تغییرات زیاد هنوز هم یکی از کشورهای خطرناک جهان است.
در نتیجه هنگام بررسی امنیت سفر تعدادی از کشورهای آفریقایی، آسیایی و اروپای شرقی وضعیت مناسبی نداشتند و نتوانستند معیارهای امنیتی را با موفقیت پشت سر بگذارند. برای مثال اسرائیل به دلیل قرار گرفتن نوار غزه در مرزهای داخلیاش، جزو جاهایی با ریسک شدید قرار میگیرد و تلآویو ریسک متوسطی دارد.
لیبی، نیجر، گینه، اریتره و جمهوری آفریقای مرکزی در کنار کشورهایی مثل افغانستان، یمن، سومالی، سیرالئون و هائیتی در بحثهای پزشکی ضعیف هستند و از این نظر امنیت لازم برای سفر را ندارند. تنشهای اخیر بین ایالات متحده و ایران بعد از حملهی موشکی که منجر به کشته شدن قاسم سلیمانی سردار ایرانی شد باعث بوجود آمدن نگرانیهایی برای مسافران عراق و اسرائیل شد که فکر میکردند غربیها ممکن است هدف حملهی موشکی قرار بگیرند.
عراق نیز نمرههای خوبی در زمینهی امنیت جادهای و پزشکی نگرفت.
ونزوئلا نیز با توجه به افت وضعیت سیستم درمانی نتوانست نمرهی خوبی در مسائل پزشکی کسب کند. کرهی شمالی هم نمرهی مشابهی گرفت زیرا نمیتوانست در مواقع بحرانی مدیریت خوب و لازم را اجرا کند. بیشتر از دو سوم آفریقا، تعداد کشتههای جادهای بالای 25 نفر به ازای هر صد هزار نفر را داشتند؛ همچنین کشورهای ونزوئلا، بلیز و جمهوری دومینیکن هم در این آمار بودند.
تایلند و
ویتنام نرخ کشتههای جادهای بالایی دارند؛ چند گردشگر بریتانیایی در سالهای اخیر به دلیل تصادفات جادهای جان خود را از دست دادهاند. یک دکتر انگلیسی و یک جوان گردشگر همین امسال در ویتنام به دلیل حوادث مربوط به رانندگی و جاده مردند.
وزارت امور خارجهی بریتانیا توجه چندانی به گزارشات و بررسیهای International SOS نمیکند. آنها سفر به بعضی کشورهای خطرناک مثل لیبی و افغانستان را توصیه نمیکنند اما کشورهایی مثل گینه، اریتره، و جمهوری دومینیکن از نظر آنها امن هستند و مشکل برای سفر گردشگری ندارند.
بر اساس گفتههای Matthew Bradley که مدیریت مطالعات امنیتی را بر عهده دارد، یکی از بزرگترین خطراتی که گردشگران را در سال آینده تهدید میکند «تغییرات ژئوپولیتیکی» است. او اشاره کرد که «آشفتگیهای مدنی به دلیل بیعدالتی» بر تعدادی از کشورها مثل هنگکنگ، چین و بولیوی اثر خواهد گذاشت.
“همچنین سقوط هواپیما در ایران و کشته شدن 176 نفر باعث بوجود آمدن نگرانیهایی شده. هواپیماییهای بریتانیا از پرواز در آسمان ایران منع نشدهاند اما بسیاری از هواپیماییهای آمریکا مثل دلتا و یونایتد این کار را انجام نمیدهند. پاکستان نیز محدودهی هوایی خود را به دلیل کشمکشهایی که با هند داشت بست و این باعث شد تعداد زیادی از پروازها در لحظهی آخر کنسل شوند. ”
خوشبختانه بریتانیا و اکثر کشورهای اروپای غربی نمرهی خوبی در آزمونهای ارزیابی امنیت سفر گرفتند و از امنیت پزشکی و جادهای بالایی برخوردار بودند. کشورهای اسکاندیناوی رتبههای برتر را در اختیار گرفتند و نروژ، دانمارک، فنلاند و ایسلند کمترین ریسک برای سفر را داشتند.
آیا آمادهاید ریسک سفر به خطرناک ترین کشورهای جهان برای سفر را بپذیرید؟