بزرگ‌ترین دریاچه نمک ایران به ثبت ملی رسید

23 اردیبهشت، 1399
23 اردیبهشت، 1399
مدت مطالعه :
با شنیدن نام دریاچه نمک، بیشتر ما ایرانی‌ها به یاد دریاچه نمک قم خواهیم افتاد یا با شنیدن مرنجاب، کویر مرنجاب را به خاطر می‌آوریم، اما باید بدانیم که همین چند وقت پیش بزرگترین دریاچه نمک ایران یعنی دریاچه مرنجاب به ثبت ملی رسید تا این جای بسیار دیدنی کشورمان بیشتر در خاطرها بماند. پس با اسمارتیز همراه باشید تا در مورد این دریاچه بیشتر بدانید.
اول از همه بیایید با این دریاچه طبیعی نمک که اخیرا ثبت ملی شد بیشتر آشنا شویم، به نقل از صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران واحد اصفهان و به گفته رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آران و بیدگل، دریاچه مرنجاب‌ در منطقه کویر مرکزی ایران و بین استان‌های اصفهان، سمنان و قم واقع شده است. این دریاچه نمک با طول 80 و عرض و پهنای 30 کیلومتر بزرگترین دریاچه نمک کشور به حساب می‌آید.
درست است بیشتر مردم به کویر مرنجاب می‌روند تا از جاذبه‌های کویری کشور استفاده کنند، اما دیدن این دریاچه نمک فوق‌العاده خالی از لطف نیست. سید حسین چاکری رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آران و بیدگل افزود: دریاچه مرنجاب در 48 کیلومتری شمال شرقی شهر آران و بیدگل واقع  شده است و این دریاچه از شرق به کوه‌های سفیدآب، سیاه کوه و منطقه پارک ملی کویر، از شمال و غرب به کویر مسیله، از جنوب به کویر مرنجاب و بند ریگ جن قرار گرفته است.
دریاچه نمک
دریاچه مرنجاب ثبت ملی شد | عکس: ویکی‌لاک s115rz
وی ادامه داد: زمین این دریاچه پوشیده از رسوبات نمک است که بر اثر انباشته شدن سیلاب‌ها و آب‌ سطحی در طی قرن‌ها به وجود آمده و عمق نمک این دریاچه بین 5 تا 54 متر متغیر است. عمق نمک‌ها و لایه‌ها توسط لایه‌های خاک رس از هم جدا شده‌اند. با هر بار بارش باران و تبخیر آب در دریاچه مرنجاب، نمک‌های موجود کرت بندی‌های زیبایی به شکل پلی‌گن تشکیل می‌دهند. مناظر به وجود آمده بسیار زیباست و دیدن آن به هر گردشگر و طبیعت‌گرد پیشنهاد می‌شود.
چاکری برای معرفی بیشتر جاذبه‌های منطقه و دریاچه طبیعی مرنجاب، نام جزیره سرگردان را برد و گفت: رودهای مهمی که به این دریاچه وارد می‌شوند در سمت شمال و غرب قرار دارند و نام‌های آن‌ها عبارت‌اند از: جاجرود، رود شور، رود کرج، حبله‌رود و قره سو. مهم‌ترین ترکیبات دریاچه مرنجاب را سدیم کلرید (نمک طعام)، سولفات سدیم، کلرید منیزیم، سولفات منیزیم تشکیل و می‌دهند و سالانه بیش از 90 هزار تن نمک از این دریاچه برداشت می‌شود.
حال با ثبت ملی دریاچه مرنجاب و ده‌ها جای دیدنی کشور عزیزمان، این جاهای دیدنی نیازمند همراهی و همیاری مردم را دارد، تا به وسیله‌ی این جاذبه‌های طبیعی، رونقی در بازار گردشگری کشور ایجاد شود و طبیعت‌گردان و گردشگران بتوانند هر چه بیشتر از پتانسیل گردشگری کشور بهره ببرند.
برچسب(ها)
موقعیت(ها)

از گذاشتن پست تو فروم‌ها شروع کردم. 12 سالم بود که در دوره‌های خبرنگاری یونیسف یاد گرفتم چگونه بنویسم. بعد تو مجله‌های مختلف شروع به کار کردم و دست سرنوشت من رو به اینجا رسوند. در کنار نوشتن، همیشه از دیدن فیلم لذت می‌بردم، به همین دلیل شروع کردم زیرنویس زدن و شدم AmirDW.

امتیاز دهید نظری تا کنون ثبت نشده است
نظرتو با ما مطرح کن
نظرات دیگران
اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می‌دهد.