دیجیتال نومد چیست؟

1 اردیبهشت، 1399
6 اسفند، 1398
مدت مطالعه :
افراد زیادی هستند که دوست دارند تمام زندگی خود را در سفر باشند و بدون محدودیت دنیا را بگردند. از طرفی افراد کمی هم وجود دارند که این رؤیا را محقق کرده‌اند و همواره از آن‌ها سؤال می‌شود که منبع درآمد شما چیست و چطور در طول سفر هزینه‌های آن را تأمین می‌کنید؟ در کنار راه‌های مختلفی که برای کار در سفر وجود دارد، دیجیتال نومد شکل متفاوتی از کار در سفر به‌ حساب می‌آید. افراد با دیجیتال نومد می‌توانند هم کار کنند هم در هرجایی که پوشش اینترنت داشته باشد سفر کنند و از زندگی خود لذت ببرند. با این قسمت از آکادمی سفر اسمارتیز همراه باشید تا بیشتر با این روش کار در سفر آشنا شوید.


دیجیتال نومد چیست و از کجا آمده؟
این واژه اولین بار توسط دو نویسنده به نام‌های تیسوگیو ماکیموتو (Tsugio Makimoto) ودیوید چارلز منرز (David Charles Manners) برای عنوان کتابشان (Digital Nomad) در سال 1997 استفاده شد. در آن تاریخ این عنوان بسیار نامفهوم بود و کسی معنی دقیق آن را نمی‌دانست. در این کتاب اشاره ‌شده بود که دیجیتال نومد فردی است که با استفاده از اینترنت بی‌سیم، تلفن هوشمند، تماس تلفنی اینترنتی یا اپلیکیشن های مبتنی بر فضای ابری، از راه دور کار می‌کند و مهم نیست که در کجای دنیا حضور دارد. این عبارت در فارسی به‌عنوان کوچ نشین دیجیتال ترجمه شده است. در این نوع امرارمعاش در سفر، افراد با استفاده از ابزارهای دیجیتال و اینترنت در هرجایی می‌توانند کار کنند.

“در این نوع امرار معاش، افراد با استفاده از ابزارهای دیجیتال و اینترنت در هر جایی می‌توانند کار کنند.”


درواقع دیجیتال نومد نوعی کار در سفر است و افراد با استفاده از بستر اینترنت با شرکت‌ها و مراکز دیگری ارتباط تجاری یا کاری دارند و برای آن‌ها و یا حتی برای خودشان (در صورت داشتن کسب‌وکار اینترنتی) کار می‌کنند.
دیجیتال نومد
شما هم رویای سفر کردن مداوم و کسب درآمد در سفر دارید؟

در روش‌های مرسوم کار در سفر افراد با جوامع محلی در ارتباط هستند و خدمات و محصولات خود را به افراد بومی و یا سایر مسافران ارائه می‌کنند. در کوچ‌نشینی دیجیتال خدمات و کاری که انجام می‌شود می‌تواند هزاران کیلومتر با محل حضور فرد فاصله داشته باشد. فرد می تواند به راحتی از سفر خود لذت ببرد و همزمان کار و فعالیت حرفه‌ای خود را هم پیش ببرد.
دیجیتال نومد شامل چه مواردی می‌شود؟
در دیجیتال نومد کارهایی که فرد انجام می‌دهد عموماً تخصصی و مبتنی بر اینترنت هستند. دیجیتال نومد دامنه‌ی گسترده‌ای دارد، از به‌ روز رسانی وب‌سایت و مدیریت آن گرفته تا تولید محتوا، فروش محصولات اینترنتی و نظارت بر فروش ارسال کالاها. گرافیست‌ها و طراحان، عکاسان و هر آن چیزی که بتوانید با استفاده از تلفن همراه، لپ‌تاپ و با استفاده از اینترنت انجامش دهید. دیجیتال نومد یک نوع سبک زندگی است و افراد نوع کار و فعالیت خود را به‌گونه‌ای انتخاب می‌کنند که بتوانند سفر کنند و از طریق ابزارهای دیجیتال امرارمعاش می‌کنند.
چالش‌ها و مشکلات این سبک زندگی
افرادی که مهارت کافی دارند باید بتوانند برای مراکز و مؤسسات و شرکت‌هایی کار کنند که کیلومترها با آن‌ها فاصله ‌دارند. با توجه به اینکه این نوع سبک زندگی تاریخچه چندانی در ایران و حتی دنیا ندارد قوانینی برای احقاق حقوق افراد فعال در این نوع کار هم وجود ندارد. چالش بعدی اعتماد برندها و شرکت‌ها به چنین افرادی است که در سفر به سر می‌برند. آن‌ها باید مطمئن باشند که این افراد در زمان مقرر در دسترس خواهند بود. ایجاد سبک زندگی حرفه‌ای بر محور سفر کار سخت و دشواری است.
دیجیتال نومد
این شیوه‌ی کار در بین جوانان محبوبیت زیادی پیدا کرده.
آمارها نشان می‌دهد این سبک زندگی در میان جوانان در حال افزایش است و فهرست‌هایی از شهرها و اماکن وجود دارد که برای دیجیتال نومدها مناسب‌تر هستند. کوچ‌نشینان دیجیتال نیاز دارند در فضاهایی باشند که بتوانند به اینترنت و برق دسترسی داشته باشند. کافه‌ها و رستوران‌هایی که این فضاها را ایجاد می‌کنند باید به این دو نکته توجه کنند. خواه یا ناخواه این واقعیت در دنیای گردشگری در حال رشد و توسعه است.
چگونه یک کوچ‌نشین دیجیتال شویم؟
اگر در کاری دارای مهارت زیادی هستید و به سفر هم علاقه وافر دارید همین امروز تصمیم بگیرید مهارت و فعالیت خود را به‌صورت دورکاری ارائه کنید. به دنبال برندهایی بروید که به مهارت شما نیاز دارند و شرایط خود را صادقانه توضیح دهید. از نه شنیدن دلسرد نشوید و برای هدفی که دارید بجنگید. انتظار نداشته باشید همان‌قدر که شما نسبت به این پدیده اطلاعات دارید مشتریان شما هم داشته باشند، اما تلاش کنید با برنامه‌ریزی دقیق ثابت کنید شما قابل‌اعتماد و حرفه‌ای هستید. مقاصد خود را انتخاب کنید و برای مدتی پس‌انداز داشته باشید و سعی کنید با احتیاط عمل کنید و از این سبک زندگی لذت ببرید.

از اوج آسمان تا اعماق دریا و زمین ماجراجویی و سفر می‌کنم، مدیر دارالترجمه24، روزنامه‌نگار و مؤسس گروه ماجراجویان معلول ایرانی هستم، در کمیته بین‌المللی ادونچر تراپی و بنیاد ماجراجویی فلاین راین و چندین نهاد ماجراجویی ایرانی و خارجی عضویت دارم، در تلاشم بر روی چهارچرخ تمام قدم، زندگی را زندگی کنم

امتیاز دهید نظری تا کنون ثبت نشده است ۵ / 3 2 نفر
نظرتو با ما مطرح کن
نظرات دیگران
اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می‌دهد.