ساس، کابوس بزرگ مسافران است. این حشره موذی شاید در اتاق هتل به جان آدم بیفتد و با نیش خود، التهابات پوستی به جای بگذارند. یکی از التهابات برای خراب کردن سفر کافی است. اما قضیه به همین جا ختم نمیشود. احتمال اینکه تصادفاً ساسها را به خانه ببرید هم هست. در این مطلب راههای تشخیص وجود ساس در محیط و همچنین نشانههای
نیش ساس را خواهید خواند. پس اگر میخواهید کابوس ساس هنگام سفر یا بعد از آن به سراغتان نیاید، با
اسمارتیز همراه باشید.
چگونه وجود ساس را تشخیص دهیم؟
لکههای قرمز، قهوهای و زردرنگ نشاندهنده وجود ساس هستند.
برای پیشگیری از گزیدگی توسط ساس اول باید مطمئن شد که ساس در محیط نیست. برای این کار تختخواب را زیر و رو کنید. تشک، ملحفه، درزها، برچسب مشخصات تخت و قسمت فنری را خوب بگردید. اگر لکه قهوهای مایل به قرمز، نقاط تیره و یا لکه زرد کمرنگ مشاهده شد، احتمال وجود ساس هست. هرگز کیف یا چمدان را روی تخت نگذارید. چون شاید ساسها به داخل کیف رخنه کنند و در راه بازگشت به منزل همسفرتان شوند. بیشتر هتلها برای کیف و کوله، قفسهای تعبیه میکنند؛ از آنها استفاده کنید.
نشانههای نیش ساس چیست؟ الگوی «صبحانه، ناهار و شام» در نیش ساسها رایج است.
ساسها معمولاً در یک ناحیه، سه نقطهی کنارهم را میگزند. به همین دلیل به این پدیده، الگوی «صبحانه، ناهار و شام» هم گفته میشود. واکنش بدن هر کس به نیش ساس متفاوت است. برخی، شاید فقط اندکی التهاب و قرمزی در ناحیه گزیدگی تجربه کنند. و سایرین هم با التهابات متورم و خارشدار واکنش نشان دهند. این التهابات متورم، نقطه گزیدگی را پوشانده و کار تشخیص را سخت میکنند. گاهیاوقات، در محل نیش ساس و التهابات پوستی ، احساس ذوقذوق و درد شدید تا چند روز همراه فرد است.
اگر ساسها را با خود به خانه ببریم چه کنیم؟ برای ازبینبردن ساسها میتوان از بخارشوی، جاروبرقی و الکلضدعفونیکننده استفاده کرد.
محض احتیاط، کل سطح تشک و قسمت فنری تخت را با بخارشوی و جاروبرقی تمیز کرده و با الکل ضدعفونی کنید. بهتر است که ملحفه، روبالشی و تقریباً تمام پارچههای قابل شستشوی تخت را با آب داغ و سفیدکننده بشویید. برای تمیزکردن کیف، الکل را روی سطح داخلی و خارجی آن اسپری کنید. در نهایت کل اتاق را جاروبرقی بکشید.
اگر رد ساس را در تختخواب پیدا کردید، فوراً تشک را در کیسه مخصوصش قرار دهید و دهانه کیسه را ببندید. در بدترین حالت ممکن با شرکتهای دفعکننده حشرات تماس بگیرید تا از شر ساسها خلاصتان کنند.
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟در صورت گزیدگی توسط ساس، میتوان با قراردادن یخ روی محل گزش، خارش و تورم آن را کاهش داد. در صورت باقیماندن علائم نیش ساس، باید به پزشک مراجعه کرد. به احتمال زیاد آنتیهیستامین و آنتیبیوتیک به شما میدهند. جدای از دارو، شاید به شما بگویند چند مرتبه در روز دوش بگیرید و کرم مخصوصی روی التهابها بمالید.
آیا تا به حال گرفتار ساس شدهاید؟ چه راهکارهایی برای تشخیص و رهایی از ساس میشناسید؟