جمع شدن دور آتش، خوردن چای آتشی، خوابیدن در چادر و بیدار شدن با صدای
دریا یا آوای پرندگان جنگلی رؤیایی است که همهی ما را مشتاق تجربهی
کمپینگ میکند. در این نوع سفر کردن، چادر مسافرتی سرپناهی است که که در
طول سفر خانه دومتان محسوب میشود. بنابراین باید برای انتخابش وقت بگذارید
و ویژگیهای یک چادر مسافرتی خوب را بشناسید. برای اینکه تجربهی بهتری از چادر زدن در دل طبیعت داشته باشید، ابتدا باید یک چادر خوب تهیه کنید. اگر نمیدانید یک چادر خوب چه ویژگیهایی دارد و در هنگام خرید آن به چه نکاتی باید توجه کرد، این قسمت
"آکادمی سفر" را از دست ندهید.
یک چادر خوب چه ویژگیهایی باید داشته باشد؟
پاسخ این سوال به سبک سفر شما، تعداد نفراتی که میخواهید با آنها سفر کنید و تواناییتان برای حمل بار بستگی دارد. اگر با ماشین سفر میکنید، وزن چادر فاکتور مهمی نخواهد بود، در حالی که برای سفر تنهایی یا کمپ کردن در مسیرهای پیمایشی وزن و اندازه حرف اول را میزند. فاکتور بعدی تعداد نفراتی است که قصد دارند در چادر بخوابند. اگرچه همهی چادرها ظرفیت مشخص شدهای دارند، اما معمولا این ظرفیت برای افرادی که وسیله هم به همراه دارند کافی نیست. پس در مورد چادر مسافرتی همیشه به خاطر داشته باشید که حداقل دو ظرفیت بیشتر از تعداد افراد انتخاب کنید. برای مثال چادر چهار نفره برای دو نفر مناسب است و چادر هشت نفره برای یک خانواده پنج نفره مناسب خواهد بود.
شما چه چادری را ترجیح میدهید؟
نکته بعدی دقت به اندازه چادر در هنگام بسته شدن کامل آن است. بسته به نوع سفر شما اندازهی چادر در زمان بسته شدن اهمیت زیادی پیدا میکند و باید دقت زیادی به آن داشته باشید. اگر سفر ماجراجویانه میروید چادر شما باید تا حدی کوچک شود که روی کولهپشتی سفریتان نصب شود و نگران سنگینی یا اندازهی بیش از حدش نباشید.
چه چادری مناسب سبک سفر شماست؟
چادرهای مسافرتی انواع مختلفی دارند که باید طبق هدفی که از سفر دارید آنها را انتخاب نمایید. برای مثال اگر همیشه به صورت خانوادگی سفر میکنید، بهتر است از چادرهای اتاقدار استفاده کنید تا رفاه بیشتری داشته باشید. اگر اهل سفرهای ماجراجویانه یا سفر در فصلهای سرد هستید باید چادری انتخاب کنید که در برابر سرما و آب مقاوم و در عین حال سبک باشد.
چه نکاتی را در هنگام خرید چادر مسافرتی باید در نظر بگیریم؟
دو پوش باشد: پوش در واقع روکش اضافهای است که روی چادر میکشند تا در برابر سرما و باران زیاد مقاوم شود. این پوش اضافه به افزایش عمر چادر کمک میکند و از طرفی در فعالیتهای طبیعتگردی داشتن چادر دوپوش از اولویتهای ضروری است.
میلههای آلومینیومی داشته باشد: جنس آلومینیوم برای میلههای چادر اهمیت زیادی دارد. بعضی چادرها میلههایی از جنس فایبرگلاس دارند که شکننده بودن آنها همواره یک خطر محسوب میشود. بنابراین در هنگام خرید به آلومینیومی بودن میلهها حتما دقت کنید.
حلقههای نگهدارنده روی چادر و گوشههای آن را چک کنید: کاربرد این حلقهها محکم کردن چادر در برابر وزش باد و بارانهای شدید است. بنابراین اگر اهل سفر در شرایط جوی متنوع هستید، حتما به این گزینه دقت داشته باشید.
به نوع دوخت درزهای چادر دقت کنید: از قدیم الایام گفتهاند کار از محکمکاری عیب نمیکند، پس حتما دوخت قسمتهای مختلف چادر را چک کنید تا از محکم بودن آن مطمئن شوید. در بهترین حالت، بهتر است که درزها دو بار دوخته شده باشند.
به داشتن توری در قسمت در و پنجره چادر دقت کنید: وجود توری از ورود حشرات موذی و حیوانات به داخل چادر جلوگیری میکند. در مورد توری چادر باید دقت داشته باشید که از هر دو طرف قابل باز و بسته شدن باشد. از طرفی در بعضی چادرها، این توری با زیپ باز و بسته میشود و در بعضی با چسب و هر دو پرکاربرد هستند. اگر توری چادر با زیپ باز و بسته میشد حتما آن را باز و بسته کنید تا مطمئن شوید که محکم و سالم هستند و به راحتی باز و بسته میشوند.
کف چادر باید ضد آب باشد: پارچه کف چادر باید جنس مقاومی داشته باشد و ترجیحا ضد آب باشد. بنابراین هنگام خرید چادر حتما به کفی آن دقت کنید و جنسش را چک کنید.
زیپهای استفاده شده در چادر باید محکم و مقاوم باشند: همانطور که قبلا هم اشاره کردیم، زیپهای چادر باید محکم باشند و به راحتی باز و بسته شوند.
نصب آسانی داشته باشد: برای ماندن در طبیعت ترجیحا باید چادری داشته باشید که به راحتی نصب و جمع شود. بنابراین حتم یکبار در هنگام خرید باز و بسته شدن چادر را امتحان کنید و مدت زمانی که این کار طول میکشد را با نمونههای مشابه مقایسه نمایید تا به بهترین انتخاب برسید.
سقف چادر باید دریچه داشته باشد: وجود این دریچه به جریان داشتن هوا در چادر کمک زیادی میکند و از طرف دیگر موجب کاهش میزان رطوبت در چادر میشود. بعضی از افراد هم در این قسمت لامپی آویزان میکنند تا در چادر روشنایی داشته باشند.
به ارتفاع چادر دقت کنید: اگر چادر را برای سفرهای خانوادگی انتخاب میکنید، باید ارتفاعی داشته باشد که به راحتی بتوانید در آن بایستید. برای این منظور ارتفاع چادر حداقل باید 170 سانتیمتر باشد. اگر چادر را برای فعالیتهای ماجراجویانه یا طبیعتگردی میخواهید، طبیعتا باید ارتفاع کمتری داشته باشد تا وزن آن برای حملونقل مناسب باشد.
به وزن چادر همراه لوازم جانبی دقت کنید: فاکتور وزن برای بسیاری از سفربروها اهمیت دارد، پس سعی کنید علاوه بر وزن خود چادر به وزن لوازم جانبی و وزن کلی همهی آنها توجه داشته باشید.
زیرانداز چادر از ضروریها محسوب میشود: زیراندازهای مخصوص کف چادر، از آنها در برابر پارگی و خیس شدن جلوگیری میکنند و از طرف دیگر سرمای زمین را به کف منتقل نمیکنند. بنابراین حتما یک زیرانداز مخصوص برای چادرتان تهیه کنید و همراه داشته باشید.
جنس چادر مسافرتی را چک کنید: بعضی چادرها نخی هستند که بیشتر برای نمایشگاهها یا اردوی تفریحی کاربرد دارند. این جنس در هوای سرد گرمتر و در هوای گرم خنکتر میماند، اما سنگین است و اصلا برای مسافرت توصیه نمیشود. چادرهای نایلونی نوع دیگری از چادرهای مسافرتی هستند که با اینکه ارزانتر و سبکتر هستند اما جنس مرغوبی ندارند و نمیتوان برای سفر روی آنها حسابی باز کرد. نوع سوم چادرهای مسافرتی از جنس پلی استر هستند که مقاومت خوبی در برابر آفتاب دارند و اکثر چادرهای موجود در بازار همین جنس را دارند. پلی اورتان هم نوع دیگری از پارچههای به کار گرفته شده در چادرهای مسافرتی است که بسیار شبیه پلی استر هستند و معمولا جنس پوشش دوم چادرها از پلی اورتان است.
برای آشنایی بیشتر با نکاتی که هنگام خرید چادر باید بدانید
این مطلب را بخوانید.
چادر مسافرتی چه انواعی دارد؟
چادرهای مسافرتی انواع مختلفی دارند، اما در یک نگاه کلی به سه نوع فنری، عصایی و اتوماتیک تقسیم میشوند.
محبوبترین چادر در بین خانوادههای ایرانی چادر فنری است!
چادرهای فنری در بین خانوادههای ایرانی بسیار محبوب هستند و در پارک و کنار ساحل نمونههایش را زیاد دیدهایم. اگرچه وزن این چادرها کمی زیاد و بدبار هستند اما نصب آسان و سریعی دارند و به محض خروج از کیف مخصوصشان باز میشوند. این چادرها جز در مورد مسافرتهای خانوادگی کاربرد نخواهند داشت.
چادر عصایی مورد پسند طبیعتگردها و سفردوستان است.
چادرهای عصایی، نوع دیگر چادرهای مسافرتی هستند که در بین مسافران ماجراجو محبوبیت زیادی دارند. این چادرها میلههای جداگانهای دارند که مثل عصا جمع میشوند و با رد کردن آنها از مسیرهای مشخص، چادر برپا میشود. این چادرها حجم کمتری اشغال میکنند و حملونقل آسانی دارند.
چادرهای اتوماتیک نصب خیلی آسانی دارند.
نوع سوم چادرهای مسافرتی، چادرهای اتوماتیک هستند. اگرچه اتوماتیک بودن این چادرها به آن معنایی که فکر میکنید نیست، اما نصب آسانی دارند و شاید دلیل این نامگذاری همین باشد. این چادرها ستونهایی دارند که به پارچه چادر متصل هستند و با باز کردن آن ستونها چادر به راحتی برپا میشود.
چطور از چادر مسافرتیمان محافظت کنیم؟
حالا که چادر مسافرتی خود را خریدید، بهتر است بدانید چطور باید از آن محافظت کنید تا طول عمرش افزایش پیدا کند:
- چادر را جز در هنگام سفر داخل کیسهاش نگهداری نکنید، چرا که در این صورت
چادر در فضای بسته باقی میماند و امکان تنفس ندارد. بهتر است در مواقعی که
سفر نمیروید آن را در یک کیسه بزرگتر نگهداری کنید.
- وقتی از سفر برمیگردید، چادر را در حیاط منزلتان یا هال خانه باز کنید تا
هوا در آن عبور پیدا کند و اگر رطوبتی دارد خشک شود. این کار مانع ایجاد
کپک در قسمتهای مرطوب چادر خواهد شد.
- بعد از سفر چادر مسافرتیتان را به خوبی چک کنید و مطمئن شوید که پاره نشده
باشد. اگر درزی پیدا کرده بود حتما آن را تعمیر کنید و این کار را به
تعویق نیندازید.
اگر در هنگام سفر چادرتان کثیف یا گلی شده بود، حتما ابتدا آن را تمیز کنید و بعد جمعش کنید. - زیرانداز چادر را فراموش نکنید، این زیرانداز به افزایش طول عمر چادرتان
کمک میکند و از وارد شدن ضربه، خیس شدن و پارگی در اثر برخورد با اجسام
تیز یا سنگها جلوگیری میکند.
امیدواریم این مطلب حسابی به دردتان خورده باشد و به زودی عکس چادری که طبق این راهنما خریدید را برایمان بفرستید. اگر شما هم تجربهی خرید چادر مسافرتی دارید و یا نکات دیگری به ذهنتان میرسد که ما به آن اشاره نکردیم، خوشحال میشویم آن را با ما در میان بگذارید.