امروزه چادرهای مسافرتی بسیار متنوعند. در نتیجه انتخاب چادر مناسب بسیار سخت است. برای این کار اول باید به شرایط جوی مقصد و تعداد همسفرها توجه کرد. چادری را انتخاب کنید که بتوانید سالهای سال ازش استفاده و لذت ببرید. از قبل پول کنار بگذارید تا بدانید میخواهید چقدر خرج چادر کنید. وقتی که پول جور شد، حالا وقت تحلیل و گشتوگذار در بازار است. اندازه، نوع میلهها، جنس و نوع سقف مجزا و توری، زیپها و نوع دوختودوز از مهمترین ویژگیهای یک چادر مسافرتی بهحساب میآیند. با
راهنمای خرید چادر مسافرتی اسمارتیز همراه شوید.
شاید اینها را هم بپسندید!
اندازه چادر مسافرتی چقدر باید باشد؟
اگر قصد کولهگردی یا کمپهای بلندمدت ندارید، اندازه چادر زیاد فرقی نمیکند؛ البته باید به اندازهای باشد که در ماشین جا شود. ظرفیت چادر مسافرتی برحسب متر مربع و براساس تعداد کیسهخوابهای معمولی حساب میشود. مثلاً یک چادر دونفره، دونفر را در خود جای میدهد. در چنین حالتی، برای وسایل یا غلتزدن هنگام خواب جایی نیست. در صورتی که این دو نفر، در چادر چهارنفره راحتتر بوده و کل وسایلشان هم در داخل چادر جا میشود. به همین شکل، برای خانواده چهارنفره، یک چادر ششنفره توصیه میشود. در واقع ظرفیت چادر را به اندازه دونفر بیشتر درنظر بگیرید.
ظرفیت چادر را به اندازه دو نفر بیشتر بگیرید.
در این میان، چادرهای اتاقدار هم هست. اگر بچه همراه خود دارید، چادرهای دو اتاقی، کمی فضای خصوصی به شما میدهد. بین اتاقهای یک چادر دواتاقی، یک دیوار حائل و درب وجود دارد. در مدلهای سهاتاقی، اتاقی شبیه ایوان هم هست. در این اتاق میتوان قبل از ورود به اتاقهای اصلی، لباسهای خیس و کثیف را عوض کرد. همچنین هنگام باران میتوان زیر سقف آن نشست و از فضای بیرون لذت برد. البته بعضی از چادرهای دواتاقی فقط شامل یک اتاق بزرگ و یک اتاق ایوانی هستند. چادرهایی که اتاق ایوانی دارند برای قراردادن وسایل خارج از فضای خواب مناسبند.
در انتخاب چادر مسافرتی باید به چه مشخصاتی توجه کرد؟ شناخت قطعات مختلف چادر باعث انتخاب بهتر میشود.
میلههای آلومینیومی؛ از نوع فایبرگلس آن باکیفیتتر و مقاومترند. میلههای فایبرگلس شکنندهاند. در صورت شکستن میلهها، میتوان میله چادر را از مغازه به صورت جداگانه خرید.
سقف مجزا؛ در اصل چتر چادر است. هرچه بزرگتر، بهتر. سقفی را انتخاب کنید که تا نزدیک زمین بیاید و فقط سقف چادر را نپوشاند. سقف مجزا ضدآب بوده و دیوارهای چادر آب را دفع میکنند.
درز و دوخت دولایه؛ برای امتحان کیفیت دوخت درزهای چادر، پارچه چادر را در قسمت درزها بکشید، اگر آنطرفش معلوم شد، کیفیت آن پایین است. اما در هر حال از نوار درزگیر برزنتی استفاده کنید.
کف یکتکه و وانشکل: کف چادر نهتنها باید ضدآب باشد بلکه باید یکتکه باشد و از هر طرف تا چند سانتیمتر روی دیوار بیاید. به این صورت درز بین کف و دیواره از زمین فاصله گرفته و مانع از ورود آب میشود.
طناب اتصال به زمین: دیوارهها و بعضی از سقفهای مجزا دارای حلقههایی هستند که از داخل آنها طناب رد میشود. این طنابها محکم هستند و باعث استحکام بیشتر و شق و رق ایستادن چادر میشوند. چادری که این طنابها را نداشته باشد، در باد تکان میخورد و صدای آزاردهنده تولید میکند.
حلقههای بزرگ برای اتصال به میخهای نگهدارنده: در گوشهها و همچنین وسط دیوارههای چادر از سمت بیرون، تعدادی حلقه تعبیه شده. این حلقهها باید به قدری بزرگ باشند که میخها و گیرههای پلاستیکیِنگهدارنده از آنها رد شوند. این میخها را میتوان از لوازمورزشیفروشیها تهیه کرد. میخ فلزی بهتر است، چون جنس پلاستیکی آن با ضربه چکش میشکند.
توری با منافذ ریز: این توریها از ورود تقریباً تمام حشرات جلوگیری میکنند.
دریچه سقفی: بازکردن این دریچه در شب، به گردش هوای داخل چادر کمک کرده و مانع از خفگی و سنگینی هوا میشود.
زیپ بادوام: خواه ناخواه، رفتوآمد به داخل چادر زیاد است. درنتیجه مدام از زیپها استفاده میشود. پس زیپهای چادر بایستی کاملاً در برابر استفاده مدام، مقاوم باشد.
برای افزایش عمر چادر مسافرتی چه راهکارهایی وجود دارد؟
هرگز داخل یا اطراف چادر، موادغذایی نگه ندارید و داخل آن غذا نخورید. بوی غذا جانوران و حشرات را به سمت چادر میکشد. اگر در منطقه مخصوص کمپینگ چادرزدهاید و در آنجا میزناهارخوری موجود است، از آن استفاده کنید یا در اتومبیل غذا میل کنید. اتاق ایوانی هم برای صرف غذا مناسب است. اما بعد از غذا هر چه ریخته است را باید جمع کرد. چون تمام مورچه و حشرات دیگر به آنجا سرازیر خواهند شد. اگر در منطقهای چادر زدهاید که حشرات زیادی دارد، بهتر است یک اتاق ایوانی مجزا بخرید و از آن به عنوان محل غذاخوری استفاده کنید.
پس از مسافرت، چادر را در معرض هوای آزاد قرار دهید.
اگر چادرتان زیرانداز مخصوص دارد، از آن استفاده کنید. اندازهی این زیرانداز، کمی کوچکتر از کف چادر طراحی شده و از آن در مقابل سنگ و خس و خاشاک محافظت میکند. همچنین نمیگذارد آب زیر چادر جمع شود. میتوان از زیراندازهای عادی هم استفاده کرد. اما باید پارچه اضافه را به زیر چادر تا زد تا آب باران روی آن نریزد و در نهایت زیر چادر جمع نشود.
در آخر هم بعد از پایان مسافرت، با قرار دادن چادر در معرض هوای آزاد از شوره، کپک و سفیدکزدگی جلوگیری کنید. چادر را در کیسه نچپانید؛ آن را در فضای آزاد نگهدارید. از کیسه فقط برای حمل چادر هنگام مسافرت استفاده کنید.
شما چه نکاتی را در خصوص چادرهای مسافرتی میدانید؟
درصورتیکه قصد دارید چادر بزنید اما برای انتخاب جا و نصب چادر نیاز به راهنمای دارید، مطلب «
راهنمای چادر زدن» را بخوانید.