کیفهای دوربین بسته به اشیا و تجهیزاتی که در خودشان جا میدهند، شکلها و اندازههای مختلفی دارند. با این حال، به جز شکل و اندازه باید به چند نکتهی دیگر در خریدشان توجه کرد چون یک کیف خوب دوربین از تجهیزات
عکاسی شما در برابر ضربه، گردوغبار و رطوبت نیز محافظت میکند. با هم ببینیم برای خرید
کیف دوربین خوب به چه نکاتی باید توجه کنیم؟ در
راهنمای خرید کیف دوربین با
اسمارتیز همراه باشید.
شاید اینها را هم بپسندید!
انواع کیف دوربین
به طور کلی دو نوع کیف دوربین وجود دارد: کیفهای مخصوص دوربینهای کامپکت و کیفهایی که برای دوربینها و لنزهای SLR طراحی شدهاند.
کیف دوربینهای کامپکت
بعضی از این کیفها آنقدر کوچک هستند که فقط دوربین در آنها جا میشود و برخی مدلهای دیگر آنقدر بزرگ هستند که به جز دوربین لوازم جانبی مانند فیلم و گوشی موبایل را هم میتوان در آنها جا داد.
کیفهای فوم سلول بسته: این مدل کیفها، از جنس مواد نایلونی سخت یا پلیاستر ساخته میشوند و پد محافظت از دوربین دارند. بعضی از آنها یک جیب زیپدار اضافی برای لوازم جانبی هم دارند.
کیفهای هارد کیس: این کیفها که از جنس پلاستیک با فرم دهی حرارتی و قالبگیری شدهاند، خیلی محکماند. در برابر خرد شدن مقاوم بوده و نسبت به کیفهای فوم سلول بسته حجم کمتری را اشغال میکنند. آنها همچنین دارای لایهای نرم برای محافظت از تجهیزات شما در برابر خراشیدگی یا ساییدگی هستند.
کیفهای چرمی: کیفهای چرمی به طور معمول از لایههای محافظ کمتری نسبت به مدلهای دیگر برخوردار هستند؛ اما نسبت به مدلهای نایلونی یا پلیاستری شیکتر هستند. بنابراین میل خودتان است که دوربینتان را فدای زیبایی بکنید یا نه!
کیفهای بزرگتر برای دوربینهای SLR
از برخی از این کیفها میتوان برای تجهیزات ویدیویی کمحجم هم استفاده کرد. مدلهای دیگر برای استفاده در زمان طبیعتگردی مناسباند. جنس آنها معمولاً از نوعی نایلون محکم یا پلیاستر با لایه محافظ فوم سلول بسته است. اکثرشان پدهایی جهت تقسیمبندی فضای داخل کیف هم دارند که میتوان طیف وسیعی از دوربینها را با اندازههای متفاوت را در آنها جا داد.
•
کیفهای مستطیلی: برخی از این کیفها با تنظیم پدهای تقسیمکننده داخلی برای دوربینهای فیلمبرداری جمعوجور کاربرد دارند. بیشترشان چندین جیب برای لوازم جانبی و یک بند رو دوشی برای حمل هم دارند.
• کیفهای مثلثی: این کیفها بهطور خاص برای قرار دادن دوربین و لنزهای SLR طراحیشده و جایی برای قرار دادن فلاش و فیلم عکاسی دارند. این کیفها دارای بند رو دوشی قابل تنظیم، دسته برای حمل دستی و قابل اتصال به کمربند هستند تا به شکلهای مختلف بتوان حملشان کرد. بعضی از آنها هارنس روی سینه هم دارند. البته در یک سری مدلهای خاصش جا برای قرار دادن یک لنز اضافی یا کاور ضد آب برای محافظت در برابر رطوبت هم هست.
• کیف کمری: این مدلها برای طبیعتگردی مناسباند تا بتوان آنها را به صورت کیف رو دوشی هم حمل کرد. یک نوعشان هم دو بخش جانبی قابل جدا کردن برای لنزهای اضافی و زیپهایی با لایه محافظ داخلی دارند از ورود گرد و غبار به داخل دوربین جلوگیری کنند. دسترسی به دوربین در این کیفها به سهولت انجام میگیرد، ضمن اینکه با قرار دادن آنها در جلو بدن میتوان با سرعت بیشتری دوربین و لنزها را برای عکاسی از کیف خارج کرد و دوباره داخل آن قرار داد.
• کولهپشتی: این کولهها به طور خاص طوری طراحی میشوند که بتوان دو تا دوربینSLR و هفت یا هشت لنز را به اضافه فیلم عکاسی و لوازم جانبی جای داد. به جز اینها، جیبهای داخلی و خارجی و بندهاییهم دارند که برای قرار دادن سهپایه و جلیقه عکاسی از آنها استفاده میشود. یک سری دیگر از کولهپشتیهای مخصوص دوربین به سیستمهای تعلیق «های-تک» و کاور مناسب هم مجهز هستند تا از دوربین در مقابل همه نوع آبوهوا و باران و رطوبت محافظت کنند. در کل بهترین محافظ کننده و راحتترین راه برای حمل تجهیزات عکاسی زیاد در سفر و فعالیتهای میدانی دیگر، کوله پشتی است.
برای حمل دوربین به چه نکات دیگری باید توجه کرد؟
بسیاری از عکاسان حرفهای، از دو یا سه کیف برای حمل و سازماندهی لنز، فیلم و بدنههای دوربین استفاده میکنند.
اگر زمان زیادی را در اطراف آب میگذرانید، بهتر است علاوه بر کیف دوربین، یک کیف ضد آب هم برای محافظت از تجهیزات عکاسی خود در نظر بگیرید. میتوانید از یک کیسه ضد آب (درای بگ) ساده تا جعبه ضد آب با رویهی سخت برای این منظور استفاده کنید.