• اینستاگرام اسمارتیز
  • ویزاکار
  • اکو کمپ کویری متین آباد

روستای لیوس دزفول

18 تیر، 1399
18 تیر، 1399
مدت مطالعه :
روستاهای تاریخی ایران با بافت قدیمی در کنار طبیعت منحصر به فرد اطراف خود، از جاذبه‌های گردشگری کشور است که در جای‌جای این سرزمین پهناور قرار گرفته‌اند. روستای لیوس خوزستان نیز از جذاب‌ترین روستاهای ایران است که شما را به سفری به دنیای سنگ‌ها دعوت می‌کند. تماشای زندگی میان سنگ‌های بزرگ و کوچک خاطره‌ای فراموش‌نشدنی است که در لیوس تجربه می‌کنید. در سفری تاریخی به دنیای پرماجرای روستای لیوس دزفول با اسمارتیز همراه شوید.

دنیای سنگی روستای لیوس در دزفول
روستای لیوس (Lives) که در توابع سردشت قرارگرفته است، سرزمینی کوچک اما پر از قصه است. قدمت این روستای کوچک به دوره جنگ ایران و روم باز می‌گردد و شما را به دل تاریخی 700 ساله می‌برد.
لیوس در واقع نام یکی از سرداران رومی بوده و این روستا به دست ایتالیایی‌ها ساخته شده است. روستای کناری لیوس، به نام سزار نیز مهر تأییدی بر این ادعا است. ویژگی خاصی که روستا لیوس خوزستان را از دیگر روستاها متمایز می‌کند، معماری و بافت منحصر‌به‌فرد آن است. قدم گذاشتن در این روستا شما را به دنیای زندگی در دل سنگ‌ها می‌برد.
خانه‌های روستایی همگی از سنگ ساخته شده‌اند و درب و پنجره‌های چوبی دارند. سنگ عنصر غالب روستای لیوس است و به همین دلیل آن را به نام روستای سنگی دزفول می‌شناسند.
از دلایلی که لیوس را به دنیایی سنگی تبدیل کرده، مجاورت آن با کوه لنگر است. سنگ‌های این کوه برای ساخت خانه‌ها، مسیرها و حتی ابزارهای روزانه روستاییان استفاده می‌شود. خانه‌های سنگی روستا لیوس از دل تاریخی دور سر برآورده‌اند. کتیبه‌ای که بر سر در یکی از خانه‌های معروف این روستا دیده می‌شود، قدمت 700 ساله آن را نشان می‌دهد.
گشت و گذار در این روستای تاریخی در کنار آب و هوای مطبوع کوهستانی لذتی وصف‌ناشدنی دارد. علاوه بر این پوشش گیاهی و جانوران این منطقه نیز لذت سفر به آن را دو‌چندان می‌کنند.
روستای لیوس
روستای لیوس
جاذبه‌های گردشگری روستای لیوس دزفول
معماری سنگی این روستا قابی منحصر‌به‌فرد برای عکاسان می‌سازد. در این روستای سنگی، طراحی و جنس مصالح به گونه‌ای است که از کوچک‌ترین فضاها، مکانی پرکاربرد می‌سازد. به عنوان مثال ستون‌های خانه‌ها دوجداره ساخته شده است و از فضای داخلی آن به عنوان انبار گندم استفاده می‌شود.
قبرستان‌های جالب روستای لیوس خوزستان از دیگر دیدنی‌های عجیب این منطقه است. سنگ که عضوی جدانشدنی از لیوس است، در ساخت اتاقک‌هایی با پنجره‌های کوچک روی قبرها به‌کار رفته است.
با پیاده‌روی در طبیعت اطراف لیوس، درختان انار و نخل را در جای‌جای طبیعت این روستا خواهید دید. پرورش انار در این روستا پیشینه‌ای تاریخی دارد و رب انار از سوغات معروف این روستاست. علاوه بر این درختان کُنار، بادام، انجیر و گیاهان‌دارویی مانند گل‌گاو‌زبان در لیوس فراوان است.
جنگل‌های بلوط روستای لیوس دزفول نیز از دیدنی‌های طبیعی این روستا است که نباید آن را فراموش کرد. آبشارهای کوچک صخره‌ها و کوه‌های اطراف روستا، موسیقی طبیعی آب را به آن اضافه کرده و لیوس را به محلی ایده‌آل برای طبیعت‌گردی تبدیل می‌کند.
حیات‌وحش این روستا نیز شما را به دنیایی پرماجرا در دل طبیعت دعوت می‌کند. گونه‌های نادر جانوری همچون آهو، شغال، قوچ، میش، گراز، پرندگانی چون کبک و قرقاول و حیوانات وحشی در طبیعت اطراف روستا دیده می‌شوند. لیوس دنیایی از آرامش در میان سنگ‌های سرد است که از چشم بسیاری از گردشگران دور مانده است.
چطور به روستای لیوس برویم؟
این روستا در 73 کیلومتری شمال‌غربی دزفول قرار ‌گرفته است که آن را در توابع دهستان سید ولی‌الدین بخش شیهون می‌توان یافت. روستای لیوس در واقع در دامنه کوه لنگر قرار دارد و برای رسیدن به آن باید به جاده شیهون رفت.
وسایل حمل و نقل عمومی ممکن‌است از ابتدای جاده شیهون برای مسافران وجود داشته باشد، اما به دلیل مسافت طولانی ممکن است، نتوانید به راحتی تاکسی پیدا کنید.
اگر با ماشین شخصی به سمت این روستا می‌روید، باید به سمت شمال شهر دزفول رانندگی کرده و به جاده شیهون برسید. از ابتدای جاده، حدود 68 کیلومتر مسیر دارید که حدود 2 ساعت زمان ببرد.
این روستای سنگی خود را در انتهای جاده شیهون پنهان کرده و به همین دلیل بسیاری از گردشگران از رفتن به آن منصرف می‌شوند. با این حال مسیر جاده تا روستا آسفالت است و جاده‌ی آن خطری ندارد. تنها با کمی حوصله به دنیای عجیب سنگ‌های این منطقه می‌رسید.
روستای لیوس
روستای لیوس
بهترین زمان سفر به روستای لیوس دزفول
روستای سنگی لیوس با داشتن آب و هوای کوهستانی در تمام ایام سال به جز تابستان مکانی مناسب برای گردشگری و روستاگردی است.
مقدار زیادی از گرمای خورشید به دلیل وجود سنگ‌ها گرفته‌شده و آب و هوا در بیشتر روزهای سال خنک و مطبوع است. پاییز، بهار و زمستان بهترین فصل‌های مسافرت به لیوس و دنیای سنگی آن است.
روستاییان لیوس مراسم و آیین مذهبی را با آداب و رسوم خود برگزار کرده و دهل و سرنا پررنگ‌ترین سازهای این منطقه است. بهتر ‌است، زمانی به این دنیای سنگی سفر کنید که علاوه بر تماشای طبیعت، از دیدن آیین سنتی و مذهبی آنجا نیز لذت ببرید.
سوغات روستا لیوس خوزستان
اگر به این روستا سفر کردید؛ حتماً ترشی انار آن را امتحان کنید. علاوه بر این زنان روستا مشغول بافتن سبد، لچک، قالی و چوقا هستند. بهترین چوقاها که به چوقای لیوس معروف است؛ اثری از دستان هنرمند زنان این روستا است که بهترین سوغات از آن سرزمین کوچک است.
کلام آخر
روستای لیوس خوزستان در دل سنگ‌های سرد خود، مردمی خونگرم و شاد دارد. طبیعت اطراف این روستا سفری تاریخی و هیجان‌انگیز است که علاوه بر تماشای آثار سنگی قدیمی، شما را با حیات‌وحش خاص این منطقه نیز آشنا می‌کند. لیوس روستایی است که داستان‌های زیادی برای گفتن دارد و سفر به آن به خاطره‌ای فراموش‌نشدنی تبدیل خواهد‌ شد.

قصد سفر به دزفول را دارید؟ مطلب آبشار شوی را از دست ندهید.
برچسب(ها)
موقعیت(ها)
امتیاز دهید نظری تا کنون ثبت نشده است ۵ / 3.7 9 نفر
نظرتو با ما مطرح کن
نظرات دیگران
اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می‌دهد.