• اینستاگرام اسمارتیز
  • ویزاکار
  • اکو کمپ کویری متین آباد

ساعت نجومی پراگ

17 اردیبهشت، 1399
17 اردیبهشت، 1399
مدت مطالعه :
جمهوری چک، از کشورهای اروپای مرکزی‌ست و با بناها و آثار تاریخی معروفی که دارد، شناخته می‌شود. این کشور اگرچه یک کشور اروپایی محسوب می‌شود، اما هزینه‌ی سفر به آن، نسبت به بسیاری از دیگر کشورهای اروپایی دیگر ارزان‌تر است و مقصد مناسبی برای یک سفر رویایی می‌باشد. اگر به پایتخت این کشور یعنی شهر پراگ سفر می‌کنید، بازدید از ساعت نجومی پراگ را از دست ندهید. این ساعت جزو قدیمی‌ترین ساعت‌های دنیا به ‌شمار می‌رود و با توجه به رویدادهای جذابی که در آن اتفاق می‌افتد، نظر گردشگران بسیاری را به خود جلب می‌کند. با اسمارتیز همراه باشید تا با ساعت نجومی پراگ بیشتر آشنا شوید.

تاریخچه و پیشینه ساعت نجومی پراگ
ساعت نجومی پراگ، سومین ساعت نجومی قدیمی دنیا محسوب می‌شود و با توجه به قدمتی که دارد، تنها ساعت قدیمی از این مدل است که هنوز کار می‌کند. این ساعت در سال 1410 میلادی در میدان اولدتاون شهر پراگ، پایتخت جمهوری چک و در دیواره‌ی جنوبی تالاری که در این میدان قرار دارد، نصب شد. ساعت نجومی پراگ علاوه بر زمان و تاریخ، موقعیت خورشید، اندازه و موقعیت ماه و اطلاعات نجومی دیگری را در اختیار بازدیدکنندگان قرار می‌دهد. در سال 1490، صفحه‌ی سال‌نما به این ساعت اضافه شد. این ساعت در گذر زمان، به علت فرسودگی، بارها مورد تعمیر و عیب‌یابی قرار گرفته است. در سال 1945 و در طی قیام مردم پراگ برای بیرون راندن آلمان‌ها از کشور چک (در خلال جنگ جهانی دوم)، این ساعت آسیب بسیار زیادی دید و در سال 1948 با تعمیراتی که روی آن انجام شد، در حالی که روی ساعت اروپای مرکزی تنظیم شده بود، مجددا شروع به‌کار کرد. سال 2018 هم این ساعت یک‌ بار دیگر تعمیری اساسی شد که پس از سال 1948، سابقه‌ی چنین تعمیری را نداشت. به طور کلی این ساعت هر ده سال یک بار هم تعمیر می‌شود.
افسانه‌های متعددی در مورد ساعت نجومی پراگ وجود دارد که برخی مردم بومی به آن‌ها اعتقاد دارند. در افسانه‌ای آمده که اگر این ساعت از کار بیافتد، بخت و اقبال به این کشور پشت کرده و دوران سختی فرا می‌رسد و تندیس اسکلتی که کنار ساعت شده است، با تکان دادن سر خود، این مسئله را تایید می‌کند. طبق این افسانه، تنها راه نجات کشور این است که در شب سال نو، پسری به دنیا بیایید و زمانی که ساعت دوباره شروع به حرکت می‌کند، او باید از کلیسای تین بیرون دویده و مسافتی را تا رسیدن به ساعت طی کند. اگر او موفق می‌شد قبل از به صدا در آمدن آخرین ضربه‌ی ناقوس ساعت به آنجا برسد، اسکلت و تمام نیروهای شیطانی شهر از آن خارج می‌شدند.
در افسانه‌ی دیگری هم این اسکلت را نمادی از امید می‌دانند. در دیگر افسانه آمده است که استاد ساعت سازی به نام هانوش که در کار خود بسیار حرفه‌ای هم بوده، در سال 1490 دست به ساخت این ساعت تاریخی می‌زند. حاکم شهر و افراد آن به ساعت نجومی پراگ افتخار می‌کردند و نمی‌خواستند که نمونه‌ا‌ی مشابه آن در جای دیگری توسط این استاد ساخته شود. بنابراین شبانه این استاد را دستگیر کرده و او را کور می‌کنند. ساعت‌ساز هم در تصمیمی انتقام‌جویانه، اقدام به شکستن ساعت می‌کند و تا صدها سال کسی قادر به تعمیر آن نبود. سرانجام در سال 1552 شخصی به نام جان تابورسکی، موفق به تعمیر این ساعت می‌شود. البته تاریخ‌شناسان معتقدند به ‌خاطر یک خطای سهوی اسم سازنده‌ی ساعت نجومی پراگ به نام هانوش ثبت شده، زیرا هانوش بین سال‌های 1470 تا 1473 اقدام به تعمیر سالن قدیمی شهر، محل نصب ساعت، کرده و نام او در این شهر پُر شده است. آن‌ها بر این باورند که نام هانوش اشتباهاً به عنوان سازنده‌ی این ساعت شناخته شده می‌شود. اما داستان واقعی از این قرار است که در سال 1410 فردی به نام میکولاش، این ساعت را ساخته و در سال 1552 توسط تابورسکی تعمیر شده است.
ساعت پراگ از شلوغ‌ترین مکان‌های این شهر محسوب می‌شود
ساعت پراگ از شلوغ‌ترین مکان‌های این شهر محسوب می‌شود
بهترین زمان بازدید از ساعت نجومی پراگ
کشور چک با توجه به توجه الگوی آب و هوای قاره‌ای، تابستان‌های گرم و زمستان‌های سردی را تجربه می‌کند. فصل بهار را شاید بهترین فصل برای سفر به این کشور و بازدید از ساعت نجومی پراگ دانست. در بهار با توجه به آب و هوای معتدل و مطلوبی که در شهر پراگ حاکم می‌شود، گشت و گذار در این شهر تاریخی و بازدید از آثار دیدنی آن دلچسب‌تر می‌شود. البته با توجه به اینکه جمهوری چک پوشیده از جنگل‌ است، دیدن منظره‌ی زیبای برگ‌های زرد و نارنجی درختان در فصل پاییز هم خالی از لطف نیست. اگر بتوانید با گرمای هوا کنار بیایید، می‌توانید در تابستان شاهد نمایشی فوق‌العاده بر روی این ساعت باشید. در فصل تابستان، نمایشی ویدئویی روی ساعت به نمایش گذاشته می‌‌شود که برخی وقایع تاریخی کشور چک را نشان می‌دهد. نکته‌ی دیگری که باید ذکر کنیم این است که راس ساعت 12، دوازده مجسمه که به مجسمه‌ی حواریون (دوازده تن از یاران و شاگردان ویژه‌ی حضرت عیسی) مشهور هستند، از محفظه‌ای که زیر ساعت قرار دارد بیرون آمده و توجه همگان را به خود جلب می‌کنند. بنابراین اگر می‌خواهید شاهد این لحظه‌ی دیدنی باشید، تا ساعت 12 خود را به این محل برسانید. همچنین راس هر ساعت، مجسمه‌های کوچکی که در پنجره‌ای بالای عقربه‌ی نجومی ساعت قرار دارد، بیرون می‌آیند و آهنگ می‌زنند. بنابراین اگر می‌خواهید شاهد این صحنه‌ی جذاب هم باشید، باید قبل از اینکه دیر شود به این محل برسید.
راه‌های دسترسی به ساعت نجومی پراگ
آدرس: جمهوری چک، پراگ، خیابان Staromestske nam، ساعت نجومی پراگ
ساعت نجومی پراگ در بافت قدیمی شهر پراگ قرار دارد. شما در هر نقطه از شهر که هستید می‌توانید به‌وسیله‌ی تراموا، اتوبوس و مترو، خود را به میدان اولدتاون برسانید و در آن‌جا با کمی پیاده‌روی، به راحتی این ساعت باشکوه را مشاهده کنید. در دور و اطراف میدان نیز انواع و اقسام آثار دیدنی و تاریخی را می‌توانید ببینید. خوبی آن‌ها این است که می‌توانید با کمی پیاده‌روی هم در شهر گردش کنید و هم زیبایی‌های پراگ را ببینید. در هر مسیری که پا بگذارید هم، کافه و رستوران وجود دارد و می‌توانید هر لحظه که خواستید مشغول میل کردن غذا و خوراکی شوید.
در نزدیکی این ساعت، میدان زیبا و بزرگی قرار دارد
در نزدیکی این ساعت، میدان زیبا و بزرگی قرار دارد
هزینه‌ و ساعات دسترسی
از آن‌جا که ساعت نجومی پراگ در حاشیه‌ی خیابان و بر روی ساختمانی در آن قرار دارد، می‌توانید به صورت رایگان از آن بازدید کنید. همچنین شما می‌توانید در تمام ساعات شبانه روز این ساعت شگفت‌ انگیز را مشاهده کرده و از زیبایی و شکوه آن لذت ببرید. اما با توجه به بازه‌های زمانی خاص، مانند زنگ زدن‌های هر ساعت یا بیرون آمدن حواریون حضرت عیسی در راس ساعت 12 ظهر، بهتر است بازه زمانی بازدید خود را به این ساعات تغییر دهید. همچنین می‌توانید ناهار یا شام خود را در رستوران‌ها و کافه‌های نزدیک ساعت میل کنید و در کنار خوردن غذا از دیدن این جاذبه توریستی تاریخی لذت ببرید.
دانستنی‌هایی در مورد ساعت نجومی پراگ
  • ساعت نجومی پراگ، سومین ساعت قدیمی دنیا به‌شمار می‌رود.
  • قدمت این ساعت به قرون وسطی برمی‌گردد اما دقت آن بی‌نظیر است.
  • ساعت نجومی پراگ توسط فردی به نام میکولاش در سال 1410 ساخته شده است.
  • افسانه‌های متعددی راجع به این ساعت وجود دارد که هنوز هم برخی به آن اعتقاد دارند.
مجسمه‌های کنار ساعت پراگ، هرکدام نماد یک صفت رفتاری هستند
مجسمه‌های کنار ساعت نجومی پراگ، هرکدام نماد یک صفت رفتاری هستند
    راهنمای رفتن به ساعت نجومی پراگ
    اگر به بافت تاریخی شهر دیدنی پراگ قدم بگذارید، قطعا از قدم زدن در کوچه‌ پس کوچه‌های قدیمی آنجا لذت خواهید برد. کوچه‌هایی با معماری قدیمی و ساختمان‌های منحصر به فرد، چشم هر گردشگری را خیر می‌کند. در لابه‌لای این بنا‌های دیدنی، ساختمانی قدیمی به چشم می‌خورد که در ضلع جنوبی آن، ساعت نجومی پراگ، با طراحی منحصر به فرد، نظر همگان را به خود جلب می‌کند. با کمی دقت متوجه تعدادی مجسمه می‌شوید که در کناره‌های ساعت به چشم می‌خورد و هر یک نماد یک ویژگی و کردار ناپسند است:
    • مجسمه‌ی اسکلتی ناقوس به دست: نماد مرگ
    • مجسمه‌ی مرد: نمادخوش‌گذرانی
    • مجسمه‌ی مردی که در آینه نگاه می‌کند: نماد غرور و تکبر
    • مجسمه‌ی فردی ژنده‌پوش با کیسه‌ای پر از پول: نماد خساست و بخل
    در زیر این 4 مجسمه، 4 تندیس دیگر وجود دارد؛ تندیس یک تاریخ‌نگار، فرشته، ستاره‌شناس و فیلسوف که نمادهای علم در دانش در منطقه است. در محوطه‌ی اطراف این ساختمان، میز و صندلی‌هایی برای نشستن شما وجود دارد که متعلق به کافه‌های آنجاست و می‌توانید ضمن استراحت کردن و خوردن یک خوراکی خوش‌مزه، از دیدن این ساعت بی‌نظیر لذت ببرید. جذابیت پراگ در آن است که می‌توانید اکثر دیدنی‌های شهر را با رفتن به میدان اولدتاون ببینید. می‌توانید با رسیدن به میدان و کمی پیاده‌روی در طول کوچه پس کوچه‌های اطراف میدان، دیدنی‌های مختلف شهر را مشاهده کنید.

    قصد سفر به پراگ را دارید؟ مطالب «جاهای دیدنی پراگ» و «رستوران های پراگ» را از دست ندهید.
    برچسب(ها)
    موقعیت(ها)

    اگر برای خیلی از افراد خواندن و نوشتن در همان دوران مدرسه به اتمام رسید، برای من اما تا همین حالا ادامه دارد. یکی از لذت‌های من در زندگی نوشتن است و این کار را 7 سال است که به طور مداوم انجام می‌دهم. همان مسیری که از نوشتن روزنگاری‌ها شروع شد، حالا به تخصص و راهی برای گذران اوقات بیکاری تبدیل شده است.

    امتیاز دهید نظری تا کنون ثبت نشده است
    نظرتو با ما مطرح کن
    نظرات دیگران
    اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می‌دهد.