سینما رفتن، بیشباهت به رحم مادر برای نوزاد نیست؛ ساکت، بیحرکت و غرق در افکارت، یکجا مینشینی و منتظر میمانی تا زندگی روی پرده جان بگیرد.
فدریکو فلینی - فیلمساز ایتالیایی
انسان باید با معصومیت یک جنین به سینما برود؛ حال آنکه چه خیالانگیز
خواهد شد، اگر این جنین در شهر فرنگ، پر و بال افکارش را باز کند.
سینما آزادی تهران برخلاف سایر سینماهای مدرن پایتخت که به تازگی ساخته شدهاند، سینمایی نام آشنا برای پایتخت نشینان است. سینمایی که قدمتش به سال 1348 برمیگردد. آن زمان که اسمش هنوز سینما شهر فرنگ بود و پاتوق سینما دوستان محسوب میشد.
شاید اینها را هم بپسندید!
تاریخچه و پیشینه سینما آزادی تهران
در سومین روز اردیبهشت سال 1348، سینما شهر فرنگ با اکران فیلم مارلیک افتتاح شد. ابتدا قرار بود نام سینما برادوی، روی سینمای جدید تهران گذاشته شود اما برادران روحانی (صاحبان سینما)، مدتی بعد از نام خارجی برادوی صرف نظر کرده و ترجیح دادند نام سینمایشان یادآور دستگاه سرگرم کننده دوران کودکیشان باشد. از همان زمان نام شهر فرهنگ به روی سینمایی تازه تاسیس گذاشته شد و خیلی زود توانست جایی در میان مخاطبان سینما برای خود دست و پا کند. خیلی زود، اکران فیلمهای خارجی مطرح روز دنیا (مانند جنگ ستارگان)، همزمان با اکران جهانی آنها، باعث شد ضلع شمال شرقی چهارراه عباسآباد و ورودی سینما شهر فرنگ، به سرعت پاتوقی برای دوستداران فیلم بدل شود. منظرهی همیشگی چهارراه شهید بهشتی در آن دوران، صفهای طویل در مقابل سینمای شهر فرنگ بود. به طوری که در سال 1375، این سینما با فروش 150 میلیون تومانی خود، لقب پرفروشترین سینمای ایران را به خود اختصاص داد. بعد از انقلاب سال 57 و در سال 1359، سینمای شهر فرنگ تحت پوشش بنیاد مستضعفان، با نام جدید سینما آزادی تهران، مجدداً افتتاح شد. البته مالکیت این سینما پس از جنگ و بعد از ده سال از واگذاری به بنیاد، به حوزه هنری سپرده شد.
روی کار آمدن مدیران جدید سینماِیی (که هر کدام رویکردی متفاوت را در قبال فیلم و تولید آن داشتند)، بلای جان سینماگران و سینماداران شد. اما مشکلات سینما آزادی به همین ختم نشد. سینما آزادی دو بار در سالهای 1355 و 1369 دچار آتش سوزی خفیف شده بود، اما از آتش سوزی فروردین 1376 نتوانست جان سالم به در ببرد. تجهیزات قدیمی پخش فیلم، حاوی نوارهای پلاستیکی قابل اشتعالی بود که در گاهاً در اثر خرچش طولانی مدت و زیاد، دچار حریق میشد. در آتش سوزی سال 76، آتش به سرعت در میان تجهیزات پلاستیکی پخش فیلم میپیچد و دود غلیظ آن، تماشاچیان را مجبور به فرار کرد. سینما در کمتر از 20 دقیقه به تلی از خاکستر و آوار تبدیل شد و از بین رفت. اگرچه، این حادثه، تلفات جانی دربر نداشت اما یک عمر خاطره را در آتش خود سوزاند. بازسازی این مجموعه زمانهای زیادی به تعویق افتاد تا سرانجام در سال 86، این سینمای محبوب پایتختنشینان با همکاری شورای شهر وقت، جانی دوباره گرفت.
آتش سوزی در سینما آزادی تهران
بهترین زمان رفتن به سینما آزادی تهران
ارزش دیدن بیشتر فیلمها در تاریکی سالن سینماست. لذت فیلم دیدن در سینما، باعث می شود چند ساعتی در دنیای دیگری باشیم. از اینرو هر زمان که احساس کردید خوراک روحتان کم شده و نیاز به تغذیهی سریع دارد، میتوانید فیلمهای روی پردهی سینما آزادی تهران را بررسی کرده و خود را آمادهی چند ساعت نشستن در تاریکی و لذت بردن از محیط زیبای فرهنگی این سینما کنید. برای سینما رفتن، به دنبال هر بهانهای باشید و آن را در میان برنامهی هفتگی خود جای دهید.
بلیتهای این مجموعه را میتوان هم به صورت حضوری (از گیشه) و هم به صورت غیرحضوری، از طریق
سایت سینما آزادی و دیگر سایتهای معتبر تهیه بلیت سینما، تهیه کرد. اگر خرید بلیت را به صورت غیرحضوری و از طریق سایت انجام میدهید، امکان انتخاب صندلی مورد نظرتان را با مشاهده پلان سالن مربوطه، دارید. سپس هنگام حضور در سینما با مراجعه به دستگاههای تحویل بلیت، که در طبقه اول و همکف سینما وجود دارد، میتوانید بلیط خود را دریافت کنید. هزینهی بلیت سینما آزادی تهران در تمام سالنها برابر بوده و انتخاب سالن با شماست. توصیه میکنیم برای انتخاب سالن و صندلی خود قبل از رفتن به سینما به صورت اینترنتی بلیت تهیه کنید. با این کار علاوه بر صرفهجویی در وقت و هزینههای خود، مکان دلخواه خود را نیز برای سانس مورد نظرتان در دسترس دارید.
نمایی داخلی سینما آزادی تهران
راههای دسترسی به سینما آزادی تهران
آدرس: تهران، خیابان شهید بهشتی، نبش خالد استامبولی (وزرا)
برای رفتن به سینما آزادی تهران راههای متعددی را در اختیار دارید. ایستگاه مترو میرزای شیرازی در خط 3
مترو تهران، راحتترین مسیر را برای شما فراهم میکند. میتوانید با پیاده شدن از این ایستگاه و پیمودن چند قدم به ابتدای خیابان وزرا، یعنی محل سینما برسید. ایستگاه اتوبوس شهید بهشتی نیز در خط 7 BRT میتواند گزینه خوبی برای رفت و آمد باشد. اما اگر با ماشین شخصی میخواهید به سینما بروید، محدودیتهای ترافیکی (
طرح ترافیک) را در نظر داشته باشید. بهتر است قبل از حرکت با خودروی شخصی، از طرح ترافیکی منطقه اطلاع کسب کنید. برای پارک خودروی خود نیز، نگران پارکینگ نباشید زیرا در همان نزدیکی سینما، پارکینگ عمومی وجود دارد.
هزینه بلیت و ساعات دسترسی
هزینهی بلیت ورودی سینما آزادی تهران، در روزهای عادی هفته 15000 تومان و پنجشنبهها و جمعهها 20000 تومان است. هر چند میتوانید برای کاهش هزینههای خود، روز سهشنبه را برای رفتن به سینما انتخاب کنید. درسهشنبههای هر هفته (روز سینما)، بلیت ورودی سینما آزادی نیز مانند دیگر سینماهای کشور، نیم بها بوده و مناسبترین روز برای رفتن به گردش و تفریح فرهنگیست.
سینما آزادی تهران 6 سالن سینما دارد که هر کدام از ساعت خاصی شروع به اکران فیلم مینمایند. سالن آزادی اصلی (311 نفر)، سالن شهر فرنگ (170 نفر)، سالن شهر هنر (170 نفر)، سالن آزادی بالکن (154 نفر)، سالن شهر قصه (147 نفر) و سالن شهر هفتم (147 نفر)، سالنهایی هستند که میتوانید از بین آنها انتخاب کنید. به طور کلی اکران فیلمهای سینما آزادی از ساعت 8 صبح شروع شده و تا 12 نیمه شب ادامه خواهد داشت. میتوانید برای اطلاع دقیقتر از نحوه اکران و زمان سانسها به
سایت سینما آزادی سر بزنید.
شمای کلی ایستگاه مترو میرزای شیرازی و فاصله آن با سینما آزادی تهران
دانستنیهایی در مورد سینما آزادی تهران
- سینما آزادی تهران، شامل 6 سالن است که در لابی هر سالن، غرفه فروش تنقلات
وجود دارد. همچنین در لابی هر طبقه به تعداد کافی صندلی برای انتظار موجود
است.
- ساختمان سینما دارای چند کافی شاپ است که برای گپ و گفت بعد از تماشای
فیلم، کاملا مناسب هستند. این کافهها، پاتوقی برای فرهنگدوستان و
شهرگردان است و میتوانید با خیالی آسوده در فضایی مناسب راجع به فیلمهای
مورد نظرتان بحث کنید.
- طبقه دهم سینما آزادی، به طور کامل برای رستوران ساخته شده و با یک
چشمانداز فوقالعاده زیبا در آن ارتفاع، خوردن غذا را برایتان لذتبخش
خواهد کرد.
- وجود آسانسورها و پله برقیهای متعدد، رفت و آمد در داخل پردیس آزادی را برای شما آسان خواهند نمود.
- در دو طبقه از این سینما، فروشگاههایی وجود دارد که بازدید از آن میتواند
در زمان انتظار شروع فیلم سرگرم کننده باشد. سینما آزادی، یک مرکز فرهنگی و
تجاریست.
- در تمامی قسمتهای سینما اینترنت پرسرعت جهت رفاه سینما دوستان در نظر
گرفته شده است. با مراجعه به سایت سینما آزادی، میتوانید پسورد آن را
دریافت کرده و در زمان انتظار برای تماشای فیلم از آن استفاده کنید.
- وجود پارکینگ خودرو در محدوده سینما، خیال شما را از بابت پارک خودرو راحت خواهد کرد.
راهنمای رفتن به سینما آزادی تهران
سینما آزادی تهران، مرکزی چند منظوره و مختص به امور فرهنگی و تجاریست. البته واحدهای تفریحی و رفاهی نیز در درون این مرکز فعالیت میکنند. میتوانید از راهنمای زیر برای رفتن به طبقات استفاده کنید:
- طبقه همکف: گیشه
- طبقه دوم: مرکز خرید | خودپرداز بلیط
- طبقه سوم: سینما شهر فرنگ (170 نفر) | سینما شهر قصه (147 نفر)
- طبقه چهارم: کافه لوکس | خودپرداز بلیط
- طبقه پنجم: سینما شهر هفتم (147 نفر) | سینما شهر هنر (170 نفر)
- طبقه ششم: کافیشاپ | خودپرداز بلیط
- طبقه هفتم: سینما آزادی (467 نفر) | کافیشاپ
- طبقه هشتم: کافیشاپ
- طبقه نهم: بخش اداری
- طبقه دهم: رستوران
هر تعداد ساعت از روز را که در مرکز فرهنگی آزادی بگذرانید، میتوانید از قابلیتهای آن سرگرم شوید. با وجود قابلیتهای متعدد و دستهبندیهای جذاب کاری پردیس آزادی، کمتر زمانی را دچار بیحوصلی و کسلی خواهید شد. میتوانید ساعتهای زیادی را در پردیس آزادی بمانید، بدون آنکه ذرهای احساس خستگی داشته باشید. اگرچه با سوختن سینما آزادی، سالهای خاطرهانگیزی از بین رفت و خاکستر شد، اما شما میتوانید دوباره در پردیس جدید آزادی، خاطرهسازی کنید.
دوست دارید با دیگر سینماهای تهران آشنا شوید؟ مطالب «
سینما ملت» و «
سینما استقلال» را بخوانید.