خیابان انقلاب، نه فقط به دلیل وجود دانشگاه تهران، کتاب فروشیهای کوچک و بزرگ یا کافههای آن، بلکه به سینماهای آن نیز میشناسند.
سینما سپیده تهران نیز در همین خیابان و نزدیک ضلع شرقی دانشگاه تهران قرار دارد. سینما سپیده از آن دسته مکانهاییست که سرنوشت جذاب و خواندنی نیز دارد. میخواهیم شما را با سینمایی به قدمت جنگ جهانی آشنا کنیم. با
اسمارتیز همراه باشید.
شاید اینها را هم بپسندید!
تاریخچه و پیشینه سینما سپیده تهران
سینما سپیده تهران، سینمایی قدیمی و تغییر نام یافته است. مالک و موسس این سینما از ارامنه تبریز بود که به یاد دختر ناکام و از دست رفتهاش، سینمایی به نام "سینما دیانا" را راهاندازی کرد. این اتفاق در خلال جنگ جهانی و در سال 1322 اتفاق افتاد. شهرت سینما دیانا به حدی بود که نام دیگر اماکن نزدیک به آن نیز به دیانا تغییر یافته بود. این سینما متشکل از یک سالن سرپوشیده و یک سالن روباز بهاره بود که تنها در فصلهای گرم سال استفاده میشد. بعد از انقلاب سال 1357، نام این سینما به سینما سپیده تغییر یافت و مالکیت آن برای مدت 25 سال به موسسه حوزه هنری سپرده شد. در طول این زمان، سالن تابستانه و روباز بسته شد و تنها به افزایش ظرفیت و نوسازی آن بسنده کردند.
پس از حوزه هنری، نوبت به شرکت بهمن سبز رسید تا با خرید این سینما، جانی تازه در روح سینما سپیده تهران بدمد و با راهاندازی سالن 2 که ظرفیت 84 صندلی را داشت، شیوه کار عادی سینما سپیده را عوض کند. سینما سپیده تنها فیلمهای ایرانی را اکران نمیکند و گاهاً فیلمهای خارجی و مستندهای بینالمللی را به شکل زیرنویس به روی پردهی اکران میفرستد. این ایده سینما سپیده بعداً توسط دیگر پردیسهای سینمایی اجرا و تقلید شد. البته استقبال خوبی نیز از این ایده صورت گرفت و بیشتر قشر جوان و خصوصاً دانشجوی تهران، نگاهی مجزا و متفاوت به سینما سپیده داشتند.
سینما سپیده در حال حاضر دارای 2 سالن اصلیست که در سالن اول 604 صندلی وجود دارد و سالن دوم با ظرفیت 84 صندلی، برای اکران فیلمهای خارجی یا نگاه نو با مخاطب کمتر در نظر گرفته میشود. آذر ماه سال 1398 هم خبری مبنی بر تبدیل سینما سپیده به پردیس سینمایی سپیده تهران از سوی موسسه بهمن سبز منتشر شد که آن را تبدیل به مهمترین پردیس سینمایی خیابان انقلاب میکرد. این پردیس سینمایی قرار است دارای 4 سالن مجزا و 7 پرده باشد و پس از پردیس سینمایی سپهر ساری، دومین پردیس چهارفصله روباز لقب بگیرد.
بهترین زمان رفتن به سینما سپیده تهران
برای رفتن به سینما سپیده تهران باید کمی در انتخاب فیلمهای جدید محتاط باشید. بیشتر فیلمهای ایرانی روی پرده سینما سپیده، در دیگر سینماهای خیابان انقلاب (
سینما بهمن و سینما مرکزی) نیز اکران میشود. اما نمیتوانید مستندها و اکران فیلمهای خارجی سینما سپیده را در سینمای نزدیک دیگری بیابید. بهتر است به دنبال فیلمهای خاص و منحصر به فرد در سینما سپیده باشید. هر زمانی که اکران خصوصی را بیابید، میتواند زمان خوبی برای رفتن به سینما سپیده تهران باشد. از سمت دیگر، با توجه به اکران فیلمهای جشنواره فجر در سینما سپیده، روی دیدن این فیلمها نیز میتوانید حساب باز کنید. همراه با جشنواره فیلم فجر، جدیدترین آثار سینمایی ایران اکران میشود و این فرصت را دارید تا فارغ از بیننده بودن، در داوری بخش تماشاگران جشنواره، سهمی داشته باشید. روزهای سهشنبه نیز میتوانید برای تمامی فیلمها، بلیت نیم بها تهیه کنید. پیشنهاد میکنیم در صورتی که دانشجو هستید، فرصت را از دست ندهید و سینما رفتن را در برنامه هفتگی خود بگنجانید. بلیت ورودی سینما سپیده، برای تمامی دانشجویان نیم بها محاسبه میشود.
داخلی سالن سینما سپیده تهران
راههای دسترسی به سینما سپیده تهران
آدرس: تهران، خیابان انقلاب، ضلع شرقی دانشگاه تهران، نبش خیابان وصال، سینما سپیده (دیانا) تهران
منطقه 6، شامل
محدودیتهای ترافیکی و طرح زوج و فرد میشود. همین ویژگی شاید دست شما را در سفر درون شهری با خودروی شخصی ببندد. از طرفی نبود پارکینگ در خود مجموعه سینما سپیده، از معایب قابل توجه این مرکز است. برای پارک خودروی خود باید از خیابانهای اطراف مانند ابوریحان و وصال استفاده کنید. اما اگر حتی سفر با خودروی شخصی را نیز در نظر نگیریم، شما گزینههای خوب دیگری را نیز در اختیار دارید. بهترین راه استفاده از اتوبوسهای BRT خط انقلاب (پایانه آزادی به تهرانپارس) است. با استفاده از این اتوبوسها، بدون ترافیک و تاخیر، دقیقاً مقابل سینما پیاده شوید. این ویژگی میتواند مهمترین دلیل انتخاب این سینما برای رفتن باشد. اتوبوسهای BRT به شکل شبانه روزی و 24 ساعته فعالیت میکنند. برای رفتن به سینما سپیده از طریق خطوط
مترو تهران نیز، باید خود را به ایستگاه
تئاتر شهر برسانید. فاصله این ایستگاه تا ورودی سینما، تنها 550 متر است. برای طی این مسیر، باید بعد از پیاده شدن در ایستگاه تئاتر شهر، به سمت دانشگاه تهران حرکت کنید. گزینههایی مانند استفاده از تاکسیهای درون شهری خیابان انقلاب و تاکسیهای اینترنتی نیز مانند روشهای بالا در دسترس شما خواهد بود.
هزینهی ورودی و ساعات دسترسی
هزینه تماشای فیلم در سینما سپیده تهران به ازای هر نفر، 12000 تومان است. بلیت ورودی سینما سپیده را میتوانید از طریق تمامی سایتهای معتبر فروش بلیت سینما تهیه کنید. روزهای سهشنبه هر هفته نیز هزینه ورودی به 6000 تومان کاهش مییابد. در این روز، سینما شلوغتر از قبل خواهد بود. اما اگر دانشجو هستید، این امکان را دارید تا به شکل نیم بها، در هر روزی که میخواهید به سینما سپیده بیابید. به دلیل نزدیکی با دانشگاه تهران، سینما سپیده را دانشجوییترین سینمای تهران مینامند. از همین رو، ورودی تمامی سانسهای سینما برای دانشجویان به شکل نامحدود نیم بهاست. استفاده از این قابلیت تنها با ارائه کارت دانشجویی و به شکل حضوری امکان پذیر است. اولین سانس سینما در ساعت 9 و 45 دقیقه صبح شروع شده و آخرین سانس نیز در ساعت 8 و 45 دقیقه آغاز میشود (
برنامه فیلم ها). در این بازه میتوانید بین فیلمهای مورد علاقهتان یکی را انتخاب کنید. بازه سانسهای سینما به گونهایست که در هر زمانی که از سینما خارج شوید، امکان استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی را دارید که میتواند از نگرانی شما بابت رفت و آمد در آخر شب بکاهد.
بوفه کافه تریا سینما سپیده تهران
دانستنیهایی در مورد سینما سپیده تهران
- سینما سپیده تهران، در سال 1322 تاسیس شد.
- نام سینما در ابتدا دیانا بود و بعد از انقلاب سال 57 به سپیده تغییر کرد.
- سینما سپیده تهران، تنها سینمای دانشجویی ایران است.
- استفاده از سینمای سپیده تهران برای دانشجویان نیم بهاست. برای استفاده از
این قابلیت میتوانید بلیت خود را با ارائه کارت دانشجویی تهیه کنید.
- سینما سپیده قرار است با تبدیل به پردیس سینمایی سپیده، دارای 4 سالن و 7
پرده شود و دومین پردیس سینمایی چهارفصله ایران لقب بگیرد.
نمای ورودی سینما سپیده تهران
راهنمای رفتن به سینما سپیده تهران
سینما سپیده، سینمایی دانشجویی و با حس و حال و دانشجوییست. این را میتوان از چینش اکرانهای خاص سینما سپیده، متوجه شد. اکران مستندهای روز دنیا و فیلمهای خارجی جدید کمی بعد از اکران جهانی آنها، نشان از تمرکز مدیران سینمایی سپیده به روی قشر دانشجو دارد. بیشتر برنامه اکران سینما را فیلمهایی تشکیل میدهند که برای بازه سنی جوانان ساخته شدهاند. به همین دلیل است که این سینما را تنها سینمای دانشجویی ایران مینامند.
دانشجویی بودن سینما سپیده، دلیلی بر خانوادگی نبودن فضای آن نیست. فیلمهای روز ایران نیز در این سینما اکران میشوند. فیلمهایی که گاهاً کمدی و سطحی و گاهاً غیرکمدی و جدی هستند را میتوانید در این سینما نیز مشاهده کنید. داشتن بوفه و نزدیک بودن به فستفودهای متعدد نیز به شما کمک میکند تا با خیال راحت خوراکیها و تنقلات دلخواه خود را تهیه کرده و به دیدن فیلم مورد علاقه خودتان بنشینید. جذابیت سینما سپیده نسبت به دیگر همتایانش، همین تقابل و همجواری قشر دانشجو و غیردانشجو در یک مکان است.
برای رفتن به سینما سپیده تهران، الزاماً نیاز به استفاده از خودروی شخصی ندارید. احتمالاً اگر با خودروی شخصی به سینما سپیده بروید، دچار دردسر پارک کردن خودرو یا طرحهای ترافیکی نیز بشوید. موقعیت سینما که نزدیک به دانشگاه و تئاتر شهر است به شما این اجازه را میدهد تا گزینههای متعددی را برای رفتن در دست داشته باشید. مترو و اتوبوسهای BRT بهترین راههای سفر درون شهری به سینما سپیده تهران خواهد بود.