تنها چالشی که هنگام
کوهنوردی با آن مواجه میشوید ارتفاع زیاد کوهها نیست. مسیرهای مختلف کوهستان میتوانند یک عبور از یک طرف کوه را دشوار و عبور از طرف دیگر را به کاری غیرممکن تبدیل کنند. احتمال دارد تغییرات آب و هوا، صعود از مسیری که از نظر فنی کاری آسان به نظر میرسد را به یک سفر مرگبار تبدیل کند. با این حال، افراد زیادی هستند که تمایل دارند تمام این خطرات را به جان بخرند تا بتوانند به
صعب العبورترین کوه های جهان صعود کنند. در اینجا 11 مورد از
سخت ترین قله های دنیا برای صعود را به ترتیب برای شما آوردهایم. این کوههای باشکوه و در عین حال فرساینده، خیرهکننده و ظالم، به همان اندازه که هیجان انگیز به نظر میرسند، خطرناک هم هستند.
1. آناپورنا، نپالارتفاع: 8091 متر
زمان متوسط برای صعود به قله: 40 الی 50 روز
به هیچ وجه نباید ارتفاع زیاد یک کوه را یکی از معیارهای صعب العبور بودن مسیر آن حساب کنید. کوه آناپورنا در نپال که دهمین قلهی مرتفع جهان است، مدرکی برای اثبات این موضوع است. با توجه به آمار 40 درصدی تلفات در قلهی این کوه، احتمال مرگ کوهنوردان در آناپورنا بیش از مرگ در هر قلهی 8000 متری دیگر است. علاوه بر این، احتمال وقوع طوفان و بهمن هم خطرات این کوهستان یخ زده را دوچندان کرده است. به ویژه به خاطر بخش جنوبی آناپورنا، این کوه یکی از صعب العبورترین کوه های جهان محسوب میشود.
کوه سخت ترین قله های دنیا برای صعود؛ آناپورنا
2. K2، چین و پاکستانارتفاع: 8611 متر
زمان متوسط برای صعود به قله: 60 روز
با اینکه قلههای زیادی در هیمالیا وجود دارند که میتوانند در رتبهی دوم لیست صعب العبورترین کوه های جهان جای بگیرند، ولی عبور از قلهی K2 از نظر فنی به شکلی افسانهای سخت است. همچنین این کوه دومین کوه مرتفع جهان است و هیچ کدام از لیستهای صعب العبورترین کوه های جهان بدون وجود K2 کامل نمیشوند. در یکی از بخشهای این قله به نام «تنگنا» که شهرت بدی هم دارد، کوهنوردان باید مسیری طولانی و ناخوشایند از یخچالهای طبیعی که اغلب در وضعیت پایداری قرار ندارند را پشت سر بگذارند. این مسیر سریعترین راه صعود از «منطقهی مرگ» قلهی K2 است که در نهایت به قلهای 8000 متری منتهی میشود که کوهنوردان میتوانند وضعیت با ثباتتری را در آنجا تجربه کنند. هرچند اغلب ریزش این مسیرهای یخی کوهنوردان را به کام مرگ میکشاند.
سخت ترین قله های دنیا برای صعود؛ کوه k2
3. کانچنگجونگا، هند و نپالارتفاع: 8586 متر
زمان متوسط برای صعود به قله: 40 الی 60 روز
با وجود اینکه امروزه نرخ مرگ و میر در کوهستان در حال کاهش است، قلهی کانچنجونگا از این قانون پیروی نمیکند. این قله که به عنوان یک استثناء ناگوار محسوب میشود، هر روز جان تعداد بیشتری از کوهنوردان را میگیرد. به نظر میرسد نام راکشاسا یا شیطان آدمخوار که برای این کوه انتخاب کردهاند، کاملا با شرایط حاکم بر آن متناسب است. تا کنون فقط 187 نفر به قلهی این کوه صعود کردهاند، به همین دلیل هم این کوه در لیست صعب العبورترین کوه های جهان قرار گرفته است. هرچند به دلیل احترام زیادی که بوداییها برای این کوه قائل هستند، کوهنوردان اندکی قبل از قله متوقف میشوند.
4. بینه براک، پاکستانارتفاع: 7285 متر
زمان متوسط برای صعود به قله: نامشخص
قلهی بینه براک که معمولا با نام «The Ogre» هم شناخته میشود، فقط چند بار فتح شده است. صعود از این کوهستان عظیم، همراه با اشکال پیچیده و خمیدگیهای آشفتهاش در عین حال که موجب مرگ کوهنوردان میشود، به یکی از بزرگترین آرزوهای آنها تبدیل شده است. از همان ابتدای صعود مبارزهی کوهنوردان برای بقا آغاز میشود.
5. کوه اورست، نپال و تبتارتفاع: 8848 متر
زمان متوسط برای صعود به قله: 54 روز
از دیدن مرتفعترین کوه جهان در وسط لیست تعجب کردید؟ اشتباه نکنید، صعود به اورست هنوز هم خیلی دشوار است. آب و هوا و شرایط ارتفاع میتوانند کشنده باشند و بهمنها در این سالهای اخیر جان دهها نفر را گرفتهاند. شکوه اورست به خاطر تجاری شدن این کوه محو شده است. در گذشته صعود به اورست به نوعی افتخار محسوب میشد، زیرا افراد زیادی نمیتوانستند از این مورد از صعب العبورترین کوه های جهان عبور کنند. اما حالا کوهنوردان امکان استخدام افرادی برای حمل وسایل خود، آشپزهایی برای تهیهی غذا و حتی پزشکهایی برای درمان آسیب دیدگیهای احتمالی خود را دارند. از این گذشته، جمعیتی زیادی که امروزه جذب اورست میشوند به خودی خود میتوانند خطرات بیشتری برای کوهنوردان ایجاد کنند. اگر قصد صعود به اورست را دارید، خودتان را برای ترافیکی متشکل از صدها کوهنورد که منتظر نوبت خود برای رسیدن به قله هستند، آماده کنید.
سخت ترین قله های دنیا برای صعود؛ نمایی از کوه اورست
6. دنالی، آلاسکا، آمریکاارتفاع: 6190 متر
زمان متوسط برای صعود به قله: 21 روز
ارتفاع زیاد، آب و هوای وحشتناک، انزوای نسبی و دمای آزاردهندهی هوا جدیترین خطراتی هستند که افرادی را که قصد صعود به مرتفعترین کوه آمریکای شمالی را دارند، تهدید میکنند. این کوه قبلا با نام مک کینلی شناخته میشد. علاوه بر اینها، وسعت بالای این کوه به معنای این است که حجم اکسیژن هوا بسیار کم است. با وجود اینکه درصد موفقیت صعود به قلهی دنالی 50 درصد است، ولی کوهنوردان زیادی تمایل دارند صعود به این مورد از صعب العبورترین کوه های جهان را تجربه کنند. شاید حرفهای یکی از اولین کوهنوردانی که به این قله صعود کرده است، بتواند جذابیت این سفر را برای شما توضیح دهد: «منظرهی بالای قلهی مک کینلی، مانند نگاه کردن به پنجرههای بهشت است.»
سخت ترین قله های جهان برای صعود؛ کوه دنالی در آلاسکا
7. ایجر، سوئیسارتفاع: 3970 متر
زمان متوسط برای صعود به قله: 2 الی 3 روز
صعب العبور بودن مسیر شمالی قلهی ایجر موجب شده است لقب «دیوار قتل» به این کوه تعلق بگیرد. برای صعود به این قله باید دارای مهارتهای فنی کوهنوردی و توانایی استفاده از تبر برای مقابله با یخها را داشته باشید. در سال 1983 و در طول نخستین صعود موفقیت آمیز کوهنوردان به این قله، طوفانهای شدید، سطحی 1800 متری و خطرات روز افزون ریزش یخ و سنگ، جان 64 نفر را گرفت.
8. سرو توره، آرژانتین و شیلی ارتفاع: 3128 متر
زمان متوسط برای صعود به قله: 4 الی 7 روز
سرو توره با داشتن مارپیچهای ناهمواری که از رشته کوههای یخی پاتاگونین سردرآوردهاند، مدتهاست که چشم امید و قلبهای کوهنوردان را گرفتار خود کرده است. دلیل قرارگیری این کوه در لیست صعب العبورترین کوه های جهان، به خاطر این است که قلهی سرو توره با لایهای از یخ آهکی که در طول زمان و با وزش باد شدید شکل گرفته، پوشانده شده است و شرایط صعود را برای کوهنوردان دشوار میکند. کوهنوردان باید برای ایجاد تونل در یخها و مقابله با مسیرهای عمودی و سربالاییها آماده باشند.
9. ماترهورن، سوئیسارتفاع: 4478 متر
زمان متوسط برای صعود به قله: 5 روز
ماترهورن نمادی از کوههای آلپ است. هر سال صدها کوهنورد به این قله که به کلاه جادوگر معروف است، صعود میکنند. ولی این موضوع نباید باعث شود تصور کنید صعود به این قله آسان است، به همین دلیل هم ماترهورن را در لیست صعب العبورترین قله های جهان جا دادهایم. از سال 1865 تا به حال حدود 500 نفر جان خود را در مسیر صعود به این قله از دست دادهاند و هر سال هم به این آمار اضافه میشود. صخرههای در حال سقوط این کوه همیشه به عنوان تهدیدی جدی محسوب میشدند، ولی جمعیت زیادی که تابستانها به این کوه میآیند، کوهنوردان را با چالشهای جدیدی مواجه کردهاند. همین باعث شده است افراد بیشتری در زمستان به این قله صعود کنند.
نمایی سخت ترین قله های دنیا برای صعود؛ از کوه ماترهورن
10. وینسون عظیم، قطب جنوبارتفاع: 4892 متر
زمان متوسط برای صعود به قله: 9 الی 21 روز
قلهی وینسون اولین بار در سال 1958 کشف شد. از آن زمان تا کنون حدود 1400 نفر موفق شدهاند به این قله صعود کنند. بزرگترین خطری که این قله را به یکی از صعب العبورترین کوه های جهان تبدیل کرده است، هوای بسیار سرد آن و وزش بادهایی هستند که بیش از 80 کیلومتر در ساعت سرعت دارند. این یک واقعیت ساده است که در صورت مواجهه با موقعیتهای اضطراری و خطرناک، هفتهها طول میکشد تا بتوانید خودتان را به بیمارستان برسانید. همچنین سفر به قطب جنوب هزینهی بالایی برای شما دارد.
سخت ترین قله های دنیا برای صعود؛ نمایی از کوه عظیم وینسون
11. مونت بلان، ایتالیا و فرانسهارتفاع: 4808 متر
زمان متوسط برای صعود به قله: 2 روز
این مورد از صعب العبورترین کوه های جهان، ممکن است به اندازهی قلههای هیمالیا مرتفع نباشد و مسیرهای این کوه هم خیلی کوهنوردان را به چالش نکشد. ولی با این وجود این کوه هنوز هم یکی از صعب العبورترین کوه های جهان محسوب میشود. قرار گرفتن مونت بلان در مرز فرانسه و ایتالیا یکی از دلایلی است که صعود به این قله را چالش برانگیزتر میکند. موقعیت جغرافیایی این کوه موجب شده است هر ساله تعداد زیادی گردشگر برای صعود به این قله داوطلب شوند، شاید همین جمعیت زیاد دلیل تعداد بالای تلفات کوهنوردان در این کوه باشد. درواقع قربانیان مونت بلان بیش از سایر مواردی است که در لیست صعب العبورترین کوه های جهان قرار دارند. حدود 8000 نفر که بیشتر آنها تازه کار بودهاند، هنگام صعود به این قله جان خود را از دست دادهاند. اگر قصد صعود به مونت بلان را دارید باید مسئولیت پذیر و آماده باشید و این مورد از صعب العبورترین کوه های جهان را دست کم نگیرید.