با اتمام مرحله گروهی
لیگ قهرمانان اروپا 2020، رقابتها در مرحله حذفی آغاز شد و تب و تاب دوباره در مستطیل سبز بازگشت. 16 تیم صعود کرده به مرحله حذفی، رقبای خود را شناختند و بعضی تیمها، بازی اول و دوم مرحله حذفی را هم، پشت سر گذاشتهاند. در این مطلب میخواهیم شما را با جذابترین رقابت اروپایی فوتبال آشنا کنیم؛ جنگی برای پادشاهی اروپا! با
اسمارتیز همراه باشید.
شاید اینها را هم بپسندید!
تاریخچه لیگ قهرمانان اروپا
لیگ قهرمانان اروپا، نام سری مسابقاتیست که از سال 1955، یعنی 65 سال پیش، بین قهرمانان و تیمهای برتر قاره سبز برگزار میشود. این جام قبلاً با نام جام باشگاههای اروپا شناخته میشد و از سال 1992، با نام جدید لیگ قهرمانان اروپا آغاز به کار کرده است. در هر دو فرمت این مسابقات، رئال مادرید با مجموع 13 قهرمانی، پرافتخارترین تیم مسابقات شناخته میشود. همچنین رئال مادرید با قهرمانی در 6 جام اول (بین سالهای 1955 تا 1960) علاوه بر بیرقیب شدن در مسابقات، رکوردی جاودانه را خلق کرد. تا قبل از شروع سرمربیگری زیدان در رئال نیز، هیچ تیمی در فرمت جدید قادر به تکرار قهرمانی خود نشده بود، اما رئال با داشتن دو ستاره روی نیمکت و خط حمله (زینالدین زیدان و
کریستیانو رونالدو) توانست 3 بار پیاپی (از 2016 تا 2018) این جام را فتح کند و بیش از 1000 روز پادشاه اورپا باقی بماند. این جام، پولسازترین جام باشگاهی دنیا نیز محسوب میشود زیرا با احتساب بازیهای گروهی و حذفی، تیم قهرمان تا 100 میلیون یورو میتواند درآمد خالص داشته باشد.
کریستیانو رونالدو، 5 عنوان قهرمانی (1 قهرمانی منچستریونایتد - 4 قهرمانی رئال مادرید) را در کارنامهی خود دارد. خنتو (اسطورهی رئال مادرید) تنها بازیکن دارای 6 قهرمانی اروپاست.
قهرمانان پیشین لیگ قهرمانان اروپا
در ابتدای شروع لیگ قهرمانان اروپا، تنها چند کشور خاص و چند تیم خاص، توانایی و مجوز حضور در بازیها را داشتند و به همین دلیل تعداد قهرمانیهای آن چند کشور کمی با دیگر کشورهای سطح پایینتر اروپا متفاوت است. کشورهایی مانند اسپانیا، انگلستان، ایتالیا و فرانسه، بیشترین سهم را در تیمهای اول قهرمان دارند و رئال مادرید نیز با 13 قهرمانی (مجموع جام باشگاههای اروپا و لیگ قهرمانان اروپا)، با فاصلهای مثالزدنی نسبت به تیم دوم یعنی میلان ایتالیا قرار دارد. در نهایت تیمهای پرافتخار این بازیها را میتوان به صورت زیر خلاصه کرد:
- رئال مادرید (اسپانیا): 13 قهرمانی و 3 نائب قهرمانی
- میلان (ایتالیا): 7 قهرمانی و 4 نائب قهرمانی
- لیورپول (انگلستان): 6 قهرمانی و 4 نائب قهرمانی
- بایرن مونیخ (آلمان): 5 قهرمانی و 5 نائب قهرمانی
- بارسلونا (اسپانیا): 5 قهرمانی و 3 نائب قهرمانی
- آژاکس (هلند): 4 قهرمانی و 2 نائب قهرمانی
همچنین کشورهای اسپانیا (با 18 قهرمانی و 11 نائب قهرمانی)، انگلستان (با 13 قهرمانی و 9 نائب قهرمانی)، ایتالیا (با 12 قهرمانی و 16 نائب قهرمانی)، آلمان (با 7 قهرمانی و 10 نائب قهرمانی) و هلند (با 6 قهرمانی و 2 نائب قهرمانی)، پرافتخارترین کشورها در لیگ قهرمانان اروپا محسوب میشوند.
شیوه برگزاری بازیهای لیگ قهرمانان اروپا 2020
در نحوه برگزاری لیگ قهرمانان اروپا، تغییرات زیادی نسبت به دورههای قبل رخ داده است. اگرچه هنوز 8 گروه 4 تیمی در حال رقابت هستند اما صحبتهایی برای افزایش تعداد تیمها به 48 تیم نیز وجود دارد. با راهاندازی رقابتهای لیگ اروپا (که بیشتر تیمهای آن را باشگاههای سطح پایین و میانرده اروپایی خصوصا اروپای شرقی و شمالی تشکیل میدهند)، لیگ قهرمانان نیز به نوعی با این رقابتها درگیر شد. تیمهای اول و دوم هر گروه، به شکل مستقیم به مرحله حذفی صعود میکنند تا 16 تیم مرحله حذفی را تشکیل دهند. از طرفی تیم سوم گروههای لیگ قهرمانان نیز راهی مرحله حذفی لیگ اروپا میشوند تا در رقابت با 24 تیم دیگر لیگ اروپا، شانس خود را در قهرمانی آن مسابقات محک بزنند. به این ترتیب تنها تیمهای چهارم هر گروه به طور کامل از دور مسابقات حذف خواهند شد. مرحله حذفی نیز به شکل رفت و برگشتی بوده و تنها در فینال به شکل تک حذفی و تعیین قهرمان خواهد بود. تیمهای سرگروه گروه فرد، با تیم دوم گروه زوج مسابقه میدهند و در مرحله اول حذفی، تیمهای یک کشور به هم برخورد نمیکنند. این بازیها پس از انجام قرعه کشی مرحله حذفی مشخص میشود.
تیمهای حاضر در لیگ قهرمانان اروپا 2020
32 تیم حاضر در رقابتهای لیگ قهرمانان اروپا 2020 به شرح زیر بودند:
32 تیم حاضر در رقابتهای لیگ قهرمانان اروپا 2020
در نهایت 16 تیم مرحله حذفی لیگ قهرمانان اروپا 2020 به شرح زیر هستند:
16 تیم مرحله حذفی
باید منتظر ماند و دید که در نهایت با انجام مسابقات حذفی از، کدامیک از تیمها به مراحل بالاتر صعود کرده و در نهایت به قهرمانی میرسند. بازی فینال این دوره از مسابقات در ورزشگاه آتاتورک استانبول ترکیه برگزار میشود. تاکنون تعدادی از بازیهای یکهشتم نهایی لیگ قهرمانان اروپا 2020 انجام شده است و تیمهای پاریسن ژرمن، لایپزیش، آتالانتا و اتلتیکو مادرید، به مرحلهی یکچهارم نهایی راه یافتهاند؛ اما سایر بازیها به دلیل همهگیری ویروس
کرونا، به تعویق افتاده است. فینال لیگ قهرمانان اروپا 2020 هم فعلا به تعویق افتاده.
رئال مادرید اسپانیا با 13 عنوان قهرمانی، پادشاه لیگ قهرمانان اروپا محسوب میشود
قهرمان لیگ قهرمانان اروپا 2020 کیست؟
با نگاهی به قهرمانان دورههای قبل لیگ قهرمانان اروپا میتوان متوجه شد که پیش بینی قهرمان این مسابقات کار بسیار سختیست. زئال مادرید، حتی در دورههایی که جایگاه مناسبی در لالیگا نداشت، توانست قهرمان مسابقات شود و به نوعی از این لحاظ، پادشاه اروپا به حساب میآید. چلسی با روبرتو دیمتئو، در فصلی که هیچ امیدی به کسب رتبه ششم و رسیدن به لیگ اروپا نداشتند، توانستند بایرن مونیخ هاینکس را شکست دهند و برای اولین بار در تاریخشان قهرمان اروپا شوند. در فینال 2005 استانبول، هنگامی که میلان کارلو آنجلوتی، 3 بر صفر از لیورپول رافا بنیتز جلو بود، در نیمه دوم قافیه را حریف تند و تیزش باخت و با تساوی در وقت قانونی و شکست در پنالتیها، جام قهرمانی را از دست داد. اینها تنها نمونههایی از بزرگترین بازگشتها و جذابترین قهرمانیهای لیگ قهرمانان اروپا هستند. بارسای ارنستو والورده، در حالی که بازی رفت دوره را 3 بر صفر از لیورپول برده بود، بازی برگشت را 4 بر صفر شکست خورد تا رویای فینال را از دست بدهد. یعنی در هیچ مرحله و هیچ زمانی نمیتوان از پیش قهرمان مسابقات را پیش بینی کرد. در این بین میتوانیم روی لیورپول، رئال مادرید، دورتموند و بایرن مونیخ حساب ویژهای باز کنیم. لیورپول، آمادهترین تیم حال حاضر دنیاست و ستارگان زیادی را در خود میبیند. از طرفی در بهترین فصل فوتبالیشان، به دنبال آن هستند که از عنوان قهرمانی دوره قبل خود دفاع کنند. قهرمانی مجدد این تیم شاید محتملترین گزینه برای لیگ قهرمانان اروپا 2020 باشد. رئال مادرید نیز اگرچه هازارد را به دلیل مصدومیت در اختیار ندارد و خط حمله تیم نیز چنگی به دل نمیزند اما هنوز هم فرد بزرگی مانند زیدان را در نیمکت خود دارد. زیدان با رئال مادرید سابقه 3 قهرمانی پی در پی لیگ قهرمانان اروپا را ثبت کرد؛ کاری که هیچ یک از تیمهای اروپایی قادر به انجام آن نشدند. دورتموند با آمدن پدیده نروژی یعنی ارلینگ هالند، حالا غولی جوان را در خط حمله خود دارد اما خط دفاعی متزلزل این تیم شاید مانع قهرمانی دورتموند باشد. در انتها بایرن مونیخ آلمان که پس از اخراج نیکو کواچ، حالا فلیک را از بدنه باشگاه به راس نیمکت آورده و توانسته میان بازیکنان و کادر فنی هماهنگی خوبی ایجاد کند. مشکل بایرن شاید در بیتجربگی فلیک در بازیهای بزرگ اروپایی باشد. یک تیم اما در معادلات هیچکسی حضور ندارد؛ لایپزیگ که با سرمربی جاهطلب خود، یوآن ناگلزمن و تیم جوان خود، میتواند شگفتیساز مرحله حذفی باشد. باید دید که تا چه حد پیش بینیها درست از آب درمیآید و در نهایت کدام تیم، فاتح بزرگترین و پولسازترین رقابت باشگاهی دنیا خواهد شد.