بی شک، ضربهای که
شیوع ویروس کرونا به بدنهی صنعت گردشگری وارد کرده بر کسی پوشیده نیست. آسیبهایی که مشاغل وابستهی زیادی را در معرض ورشکستگی قرار داده و معاش افراد زیادی را به خطر انداخته است. اگر مایلید بدانید صنعت جهانی گردشگری چگونه از شیوع COVID-19 متأثر شده، پیشنهاد میکنیم در ادامه همراه
اسمارتیز باشید. در این مطلب نگاهی میاندازیم به نتایج تحقیقات جدید سازمان جهانی گردشگری در مورد ممنوعیت و
محدودیت سفر تا تصویر روشنی از وضعیت فعلی گردشگری در جهان به دست بیاوریم.
شاید اینها را هم بپسندید!
گردشگری و ویروس کرونا
شاید تا پیش از این کسی فکرش را هم نمیکرد «یک ویروس کوچک» بتواند این چنین جهانی را مختل کند. این مهمان ناخوانده با قدم نامبارکش هم جانهای زیادی را تهدید کرد و هم مشاغل و صنایع زیادی را در معرض خطر قرار داد. در این بین زیانی که به مشاغل وابسته به گردشگری وارد آمده بر کسی پوشیده نیست.
ضربهی 250 میلیارد دلاری شرکتهای هواپیمایی تنها بخشی از آسیبهای وارده به این صنعت در اثر شیوع ویروس کروناست که به این زودیها هم قابل جبران نخواهد بود.
ویروس کرونا تا به امروز حدودا 250 میلیارد دلار به شرکتهای هواپیمایی زیان مالی وارد کرده است.
اگرچه دولتها و سازمانهای بینالمللی به دنبال ایجاد راهکارهایی برای احیای فعالیت مشاغل وابسته به گردشگری هستند، اما هنوز راه حلی قطعی برای برگشتن به روال عادی پیشبینی نشده. «
طرح پاسپورت سلامت» و «
کیتهای قابل جابهجایی در هواپیماها» تعدادی از راهکارهای پیشبینی شده است که در صورت اجرا میتواند کمک شایانی به بهبود اوضاع گردشگری در سراسر جهان بکند. با توجه به اهمیت وضعیت کنونی، سازمان جهانی گردشگری تصمیم گرفته نتایج تحقیقات خود در مورد وضعیت گردشگری در سراسر جهان را منتشر و به اطلاع عموم برساند تا تصویر روشنتری از وضعیت آن در اذهان عمومی شکل بگیرد. در ادامه همراه ما باشید تا با جزییات این گزارش بیشتر آشنا شوید.
آمار سازمان جهانی گردشگری چه میگوید؟
تحقیقات آژانس تخصصی گردشگری سازمان ملل متحد نشان میدهد که در حالی که بحث و گفتگو دربارهی اقدامات نخستین احتمالی برای رفع محدودیتها در حال انجام است، 100٪ از 217 مقصد جهانی گردشگری همچنان محدودیتهایی برای سفر دارند. علاوه بر این، 156 مقصد (72 درصد)، مرزهای خود را کاملاً به روی گردشگران بینالمللی بستهاند. اگرچه حداقل 3 ماه است که در 25٪ مقاصد محدودیتهایی به وجود آمده، اما در 40% مقاصد حداقل از دو ماه پیش محدودیتهایی اعمال شده است.
100٪ از 217 مقصد جهانی گردشگری همچنان محدودیتهایی برای سفر دارند.
در این تحقیق همچنین مشخص شد که هنوز هیچ مقصدی محدودیتهای سفر را به طور کامل برطرف نکرده است. تحقیقات UNWTO (سازمان جهانی گردشگری ملل متحد) نشان میدهد که 83٪ مقاصد در اروپا به صورت کامل مرزهای خود را به روی گردشگران بینالمللی بستهاند. در قاره آمریکا این نسبت 80٪، در آسیا و اقیانوسیه 70٪، در خاورمیانه 62٪ و در آفریقا 57٪ است.
“ تحقیقات UNWTO (سازمان جهانی گردشگری ملل متحد) نشان میدهد که 83٪ مقاصد
در اروپا به صورت کامل مرزهای خود را به روی گردشگران بینالمللی بستهاند.
در قاره آمریکا این نسبت 80٪، در آسیا و اقیانوسیه 70٪، در خاورمیانه 62٪ و
در آفریقا 57٪ است.”
درخواست سازمان جهانی گردشگری از دولتها برای همکاری
UNWTO اعلام کرده که آمادهی همکاری با سازمانهای بینالمللی، دولتهای ملی و بخش خصوصیست تا بتواند از احیاء مسئولانه و به موقع گردشگری حمایت کافی داشته باشد. دبیر کل UNWTO -زوراب پولولیکاشویلی- اخیراً خطاب به وزرای گروه G20 و کمیسیون اتحادیه اروپا چنین گفته است که گردشگری در اولویت قرار دارد، چرا که کشورها به دنبال ترمیم بحران ناشی از ویروس کرونا هستند.
آیا شرایط سفر به شرایط عادی بازخواهد گشت؟
وی می گوید: "کرونا ویروس به دلیل قرنطینهی کشورها و وادار کردن مردم به خانهنشینی، بیشترین ضربه را به همه بخشهای صنعت گردشگری وارد کرده است."
UNWTO از دولتها خواسته که با همکاری در جهت هماهنگی در کاهش و رفع محدودیتهای به موقع و مسئولانه -هنگامی که شرایط برای این کار ایمن شود- تلاش کنند. گردشگری به ویژه در کشورهای در حال توسعه یک امر حیاتی برای میلیونها نفر است. شروع مجدد فعالیتهای گردشگری در سراسر جهان، موجب حفظ مشاغل و محافظت از درآمدهای وابسته به گردشگری خواهد شد و بخش گردشگری سازمان ملل متحد را قادر خواهد ساخت تا بتواند نقش اساسی خود در پیشبرد توسعهی پایدار را از سر بگیرد.