حتی اگر زندگی شهری را دوست داشته باشید، بازهم میل به چادرزدن در طبیعت دست از سرتان برنمیدارد. اگر چنین فکری از ذهنتان عبور کرده، اما به نظرتان تهیه وسایل و کسب آمادگی لازم بسیار طاقتفرساست، اصلاً نگران نباشید. در این مطلب به شما خواهیم گفت چطور کمپ زدن را شروع کنید. با
اسمارتیز همراه باشید.
شاید اینها را هم بپسندید!
تازهکارها میتوانند از تجربهی افراد مجرب استفاده کنند. اگر دوستی دارید که وسایل مخصوص کمپ دارد، از او قرض بگیرید. برای چادرزدن یا همان
کمپینگ به تعدادی وسیله اصلی نیاز است. همچنین باید مقصد را هم تعیین کرد. کسانی که برای اولین بار میخواهند کمپ بزنند، بهتر است زمان کوتاهی در کمپ بمانند و تا میتوانند همه چز را ساده بگیرند.
پس اگر کمپاولی هستید، برای کمپ زدن نکات زیر را به خاطر بسپارید:
• با قرضگرفتن یا کرایهکردن وسایل گرانقیمت کمپینگ، در هزینه صرفهجویی کنید.
• برای کمپ زدن روزهای سرد و بارانی، لباس گرم بردارید.
• ظاهراً طبیعت و هوای سالم اشتهای آدم را باز میکند، پس بیش از نیاز معمول، غذا بردارید.
• بهتر است نزدیک شهر محل سکونت خود، چادر بزنید تا در صورت لزوم به راحتی به خانه بازگردید.
• همیشه اولینها حس آدم به یک چیز را تعیین میکنند. پس برای اولین بار کاری کنید که دلزده نشوید. مثلاً زمانی به کمپ بروید که حسش را دارید یا از چادر زدن در شرایط جوی نامناسب پرهیز کنید.
• به طبیعت آسیب نزنید و آن را برای نفرات بعدی دستنخورده باقی گذارید.
دیدن عکس از تجهیزات کمپینگ وسوسهکننده است اما کمپ زدن هم به همان اندازه راحت است؟!
وسایل ضروری کمپ
شاید بهتر باشد کمپاولیها به منظور کاهش هزینهها، آن دسته از وسایل گرانقیمت را نخرند. مثلاً میتوان چادر، کیسهخواب و پدهای خواب را قرض گرفت یا کرایه کرد. با این حال اگر میخواهید بند و بساط کمپینگ خود را داشته باشید، بایستی هنگام خرید به نکات زیر توجه کنید:
چادر: اگر از لحاظ مالی مشکلی ندارید، چادرهای بزرگتر بهترند. مثلاً چادرهای 3 نفره برای زوجها، و چادرهای 6نفره برای خانوادههای 4نفره مناسب است. چادرهای بزرگ فضای دلبازتری دارند. همچنین اگر میخواهید در چادر بایستید(مثلاً ایستاده لباس عوض کنید) به ارتفاع سقف چادر هم دقت کنید. بعضی از چادرها جلوی درب ورودی، درگاهی مسقف دارند؛ کفشهای کثیف و گلی را آنجا بگذارید. اگر نمیخواهید برای رفتن به سرویس بهداشتی، آن هم هنگامی که همه خوابند، از روی هم رد شوید، چادر دودره تهیه کنید. برای انتخاب جا و نصب چادر،
راهنمای چادر زدن را بخوانید.
“ قبل از حرکت، حتماً چادر را یک بار در خانه بازوبسته کنید. زیرانداز مخصوص چادر را فراموش نکنید. اگر زیرانداز کوچکتر از کف چادر باشد، احتمال پارگی و یا آسیبدیدن کف چادر هست و اگر بزرگتر باشد، آب باران زیر چادر جمع میشود.
کیسهخواب: هنگام خرید کیسهخواب، اول به دمای مقصد فکر کنید. اگر دمایش معتدل است، کیسهخواب تابستانی بگیرید. ولی اگر زمانی سفر میکنید که دمای هوا معلومی ندارد، کیسهخواب سهنفره بگیرید تا اگر سرد شد خود را گرم نگهدارید. البته باید به سرمایی یا گرمایی بودن خودتان هم توجه کنید. کیسهخوابهای معمولی مستطیلیشکل از کیسهخوابهای شیکوپیک که به شکل بدن هستند، جای بیشتری دارند و بهترند. برای خرید کیسه خواب، مطلب «
راهنمای خرید کیسه خواب» را بخوانید.
“هنگامی که به مقصد رسیدید، درجا چادر و جای خواب را آماده کنید. در غیر این صورت به تاریکی میخورید و کار سخت میشود. ”
پدخواب(زیرانداز نازک و نرم): یک پدخواب خوب، از لحاظ نرمی و سفتی مانند تشک تخت میماند با این تفاوت که عایق دارد. تشکهای بزرگ مخصوص تختخواب، آدم را برای خواب وسوسه میکنند، اما چون فاقد عایقند، آدم وسط خواب احساس سرما میکند. هنگام خرید به مشخصات پدخواب توجه کنید. هرچه ضخیمتر و بزرگتر باشد، عایقبندی بهتری دارد و گرمونرمتر است. اگر هم نمیخواهید روی زمین بخوابید، تخت قابل حمل با خود ببرید!
نکته: هنگامی که به مقصد رسیدید، درجا چادر و جای خواب را آماده کنید. در غیر این صورت به تاریکی میخورید و کار سخت میشود.
چراغ: مجموعههای مخصوص کمپ زدن، برق ندارند پس چراغقوه کارتان را راه میاندازد. با این حال بهتر است چراغ دستهدار بگیرید تا بتوانید آن را آویزان کنید. به این ترتیب دستتان هم خالی میشود. فانوس هم برای روشن کردن یک محدوده کوچک مناسب است. میتوان آتش هم روشن کرد، البته اگر ممنوع نباشد.
اجاقگاز: گاز دوشعله قدیمی، ارزان و برای کمپ زدن بسیار مناسب است. با هزینه پایین، به طور همزمان هم میتوان نیمرو انداخت و هم چایی دم کرد. کپسول گاز و فندک را فراموش نکنید. در خانه گاز را روشن کنید تا نحوه کار با آن را یادبگیرید.
یخچال مسافرتی: شاید در هر خانه یکی از اینها پیدا شود. پس اگر دارید، فقط مطمئن شوید که برای موادغذایی فاسدشدنی و مقداری یخ، جای کافی هست. بعضی از بخچالها عایق دارند و جلوی خروج سرما را میگیرند. البته گرانترتند. بالاخره هرچقدر پول بدهی، آش میخوری!
ظرف و ظروف: هر چه وسیله برای آشپزی و خوردن غذا نیاز است، بردارید. حتی اگر شده، به غیر از ظروف چینی، آشپزخانه را جارو کنید. اگر قصد دارید ظرفها را در همانجا بشویید، اسکاچ، دو سطل(یکی برای ظروف تمیز و یکی برای ظروف کثیف)، حوله و مایع ظرفشویی تجزیهپذیر بردارید.
“بهتر است یک سبد مجزا، فقط برای کمپ کنار بگذارید و همه ظرف و ظروف را در آن قرار دهید. سبد را دم دست بگذارید تا سری بعد زمانتان هدر نرود. ”
صندلی مسافرتی: اگر با میز و صندلی مشترک مشکلی ندارید، نیازی به خرید صندلی هم ندارید. اما به هر حال، آدم دلش میخواهد برای خودش یک صندلی نرم و راحت داشته باشد تا روی آن لم دهد و از زیباییهای طبیعت لذت ببرد. البته هیچ چیز جای ننو را نمیگیرد.
نکته: صندلیهای منفذدار پس از بارش باران یا شبنم صبحگاهی زودتر خشک میشوند.
لباس مناسب کمپ
مگر میشود در طبیعت ماند و کثیف نشد. اصلاً کثیفشدن جزو قشنگیهای کمپ زدن است. به طور کلی پیشنهاد میکنیم که اگر حوصلهی شستن لباسهای کثیف را ندارید، آنها را جمع کنید و در انتهای سفر با خودتان برگردانید.
انتخاب لباس برای کمپینگ همیشه سخت است اما بعد از چندبار رفتن، دستتان میآید که چکار کنید.
اگر بخواهید لباسهای کثیف را در کیسه نگهدارید، به کیسه خیلی بزرگ نیاز دارید. بههیچوجه لباسهای نخی نپوشید. چون حتی با یک نسیم ساده در دمای معتدل سرما خواهید خورد. ژاکت، لباس آستینبلند، زیرشلواری، دستکش، کلاهبافتنی و جورابهای کلفت را برای سرمای شب بردارید. محض احتیاط بارانی هم بردارید. دو جفت کفش، یک جفت کفش محکم و یک جفت کفش کشی بردارید که پوشیدن و درآوردنش راحت باشد.
غذای مناسب کمپ
اگر آشپز ماهری هستید، دست به کار شوید و غذاهای متنوع بپزید. اما در کمپ، غذاهای ساده بهتر است. حتی اگر آشپزی بلد نیستید، باید از قبل برای غذا برنامهریزی کنید. قرار نیست خیلی پیچیده باشد. فقط کافیست بدانید قرار است کدام وعده را حاضری بخورید و برای کدام وعده آشپزی کنید. میتوان غذاهای آماده و کنسروی، دسر، مخلفات، میوه و یا حتی ترکیبی از همه آنها برداشت. یادتان باشد میانوعده کلی به کارتان میآید. اگر نمیتوانید چایی یا قهوه را از خود دور کنید، میتوانید آنها را دم کنید و یا چایکیسهای و پودرقهوه آماده با خود ببرید.
جهاز کمپینگ یادتان نرود.
تجربه ثابت کرده که حیوانات باوقت و بیوقت به غذا و زبالههای بیرون از چادر حملهور میشوند. اگر قصد دارید از نزدیک چادر خود دور شوید، غذا، زباله و وسایلتان را در سبدهای بزرگ دربسته و قفلشده نگهدارید. و هنگام خواب هم، سبدها را داخل اتومبیل بگذارید. در بعضی مناطق شاید حیوانات درنده به اتومبیل هم رحم نکنند و برای بهدست آوردن غذای داخل ماشین، شیشه آن را بشکنند. به همین دلیل، احتمالاً در بعضی مجموعههای کمپینگ، کمدهای نگهداری غذا تعبیه شده باشد.
مقصد مناسب کمپ
برای مقصد کمپینگ از جاهای نزدیک شروع کنید.
در واقع همهجا، از پارکهای ملی و جنگلی گرفته تا مناطق حفاظت شده میتوان کمپ زد. علایق و سلایق بینهایت متفاوت است. پس باید دید به چه نوع طبیعتی علاقه دارید. برای یافتن مقصد مورد علاقهتان، حتماً در اینترنت جستجو کنید. هر دو بخش دولتی و خصوصی مجموعههای مختص کمپ دارند؛ فقط باید آنها را پیدا کنید. پس از یافتن مقصد، حتماً با آن مجموعه تماس بگیرید و از جزئیات و امکاناتش آگاه شوید.
به غیر از مجموعههای باامکانات، گزینههای دیگری هم هست؛ مثل مجموعههایی که امکاناتشان در حد صفر است. در آنها خبری از سرویس بهداشتی امروزی یا آبلولهکشی نیست. تازهکارها بهتر است از مجموعههای با امکانات استفاده کنند. به این شکل دیگر نگران آلودگی آب نخواهند بود، چونکه آب لولهکشی سالم و تصفیهشده است.
هر کاری، یک اولین بار دارد. کمپزدن هم از این قاعده جدا نیست. درست به مانند هرتازهکاری، کمپاولیها به یک سری اطلاعات ضروری نیاز دارند. با به یاد داشتن نکات بالا اولین تجربه کمپینگ خود را حرفهای شروع کنید و از آن لذت ببرید.
به نظر شما چه چیزهای دیگری برای کمپ زدن ضروری است؟