وقتی نام
ورزشگاه آزادی تهران به گوش میرسد ناخودآگاه یاد چه چیزهایی میافتید؟ صعود به جام جهانی یا دربی؟ ورزشگاه آزادی در شهر تهران، نه تنها به منظور برگزاری رویدادهای ورزشی بهخصوص فوتبالی ساخته شده بلکه ذاتا برای ایرانیها خاطرهساز است. چه خاطره خوب و چه خاطره بد. ورزشگاهی 100 هزار نفری که اشکها و لبخندهای زیادی را به خود دیده و هرهفته میزبان هزاران تماشاچی است. با
اسمارتیز همراه باشید تا همه چیز را در مورد استادیوم آزادی تهران بدانید.
شاید اینها را هم بپسندید!
تاریخچه ورزشگاه آزادی تهران
ورزشگاه آزادی تهران در تاریخ 26 مهر سال 1350 با نام ورزشگاه آریامهر در پایتخت تاسیس شد. نام ورزشگاه بعد از انقلاب 1357 به آزادی تغییر کرد. ساخت این ورزشگاه در سال 1349 کلید زده شد و یک سال بعد پروژه تمام شد. قصد از ساختن این ورزشگاه میزبانی بازیهای آسیایی سال 1974 در تهران بود. طراح ورزشگاه مهندس عبدالعزیز فرمانفرمائیان، استاد دانشگاه و بنیانگذار نظام مهندسی جدید در ایران بود. ذهنیتی که او پشت طرح خودش داشت، دید کامل برای همه تماشاچیان حاضر در ورزشگاه بود. یعنی میخواست تماشاچیان بیشترین دید از مرکز زمین به شمال و جنوب و شرق و غرب را داشته باشند.
مسابقه ایران - کرهجنوبی در مقدماتی جام جهانی 2010
در حال حاضر مالک این ورزشگاه وزارت ورزش و جوانان جمهوری اسلامی ایران است. ورزشگاه آزادی تهران چند مستاجر دارد که اسمشان را شنیدید. استقلال و پرسپولیس. همچنین بازیهای تیم ملی فوتبال ایران به طور رسمی در همین ورزشگاه برگزار میشود.
“نخستین مسابقه فوتبالی که در این ورزشگاه برگزار شد دیدار پرسپولیس و کروزیرو در تاریخ 27 اسفند 1350 بود. ”
جمعیتی که برای بازیهای مهم به ورزشگاه آزادی تهران میآیند همیشه رکورد میزنند. در حال حاضر رکورد آمدن جمعیت به این ورزشگاه 128 هزار نفر است! حدود 28 هزار نفر بیشتر از ظرفیت ورزشگاه! فوقالعاده است! در مهر ماه سال 1392، مجله ورزشی معروف بلیچر ریپورت، ورزشگاه آزادی تهران را جزو 20 ورزشگاه برتر جهان قرار داد. ورزشگاه آزادی تهران از نظر استانداردها از طرف کنفدراسیون فوتبال آسیا نمره A - دارد.
سردرب مجموعه ورزشی آزادی
این ورزشگاه مساحتی حدود 141 هزار متر مربع دارد و ابعاد زمین فوتبال آن 110 متر در 75 متر است. شرکت سیمان رزین در خرداد ماه سال 1381 طرح بازسازی و تعمیر ورزشگاه را داد که به مدت 1 سال طول کشید. در این بازسازی سکوهای طبقه اول عایقکاری و رختکنها بازسازی شدند.
ورزشگاه آزادی تهران بخشی از مجموعه ورزشی آزادی است. این مجموعه ورزشی در کنار ورزشگاه، سالنهای چند منظوره ، سالن دوازده هزار نفری ورزشی و دریاچه مصنوعی دارد.
نخستین مسابقه فوتبالی که در این ورزشگاه برگزار شد دیدار پرسپولیس و کروزیرو در تاریخ 27 اسفند 1350 بود. تیم کروزیرو در این مسابقه با نتیجه 4 بر 2 پیروز شد. صفر ایرانپاک نخستین گلزن ایرانی در ورزشگاه آزادی تهران بود. نخستین مسابقه دو تیم ایرانی در تاریخ 25 خرداد 1352 در این ورزشگاه برگزار شد. دو تیم پاس و عقاب مسابقهای از جام اتحاد را برگزار کردند. تیم پاس با دو گل حسین کازرانی و اکبر مالکی بازی را برد.
زمین ورزشگاه آزادی تهران از جنس چمن طبیعی است. اطراف این چمن یک پیست دو و میدانی در هشت ردیف از جنس تارتان ساخته شده و در قسمت غربی ورزشگاه و ضلع جنوبی جایگاه گزارشگران صدا و سیما قرار دارد. تخمین زده شده که حدود 11 دقیقه زمان تخلیه ورزشگاه است. تونلها و راهروهایی به خارج از ورزشگاه برای خروج در حداقل زمان پیشبینی شدهاند. این خروجیها طوری طراحی شدند که در صورت اتفاق ناگوار، ماموران آتشنشانی و اورژانس تا حد امکان نزدیک بشوند. ظرفیت حال حاضر ورزشگاه آزادی 78،116 صندلی است. اگر صندلیها را بردارند به 100 هزار نفر گنجایش نیز میرسد اما با نصب صندلیها جمعیت کمتر میشود.
حضور بانوان در ورزشگاه آزادی
در کنار ورزشگاه بزرگ آزادی، دو زمین چمن فوتبال با نامهای زمین شماره 2 و 3 ساخته شده است. زمین شماره 2 تا مدتها محل تمرین تیم ملی فوتبال ایران و استقلال و پرسپولیس بود.
رویدادهای مهم
فرانک سیناترا خواننده معروف آمریکایی در نوامبر 1975 ، در ورزشگاه آریامهر سابق کنسرت اجرا کرد.فیلم آفساید، فیلمی به کارگردانی جعفر پناهی و برنده خرس نقرهای در جشنواره بینالمللی فیلم برلین ، در ورزشگاه آزادی تهران فیلمبرداری شد.
میزبانی بازیهای آسیایی 1974 توسط ایران. ورزشگاه آزادی تهران، اصلیترین ورزشگاه در این مسابقات بود.
میزبان گشایش المپیک آسیا در سال 1353
میزبان بازیهای اسلامی زنان در سال 2015 مهمترین مسابقات برگزار شده
فینال جام ملتهای آسیا سال 1976فینال جام برندگان جام آسیا در سالهای 90 – 91 و 2001 – 2002 و 2018
تورنمنت قهرمانی غرب آسیا در سالهای 2004 و 2008
بازیهای لیگ برتر ایران بین استقلال و پرسپولیس
مسیر دسترسی
برای رفتن به ورزشگاه آزادی تهران شما میتوانید از مترو، اتوبوس و خودروی شخصی استفاده کنید. در خط پنج
مترو تهران ایستگاهی با نام ورزشگاه آزادی هست که ایستگاه متروی مخصوص ورزشگاه آزادی است. این ایستگاه در اتوبان تهران – کرج و در نزدیکی مجموعه ورزشی آزادی قرار دارد. ابتدا باید تا ایستگاه متروی صادقیه بروید و سپس به سمت ارم سبز سوار شوید. ایستگاه استادیوم آزادی بعد از ارم سبز قرار دارد.
حضور طرفداران تیم پرسپولیس در ورزشگاه آزادی تهران
در کنار ورزشگاه، پایانه اتوبوس و تاکسی قرار دارد. ورزشگاه آزادی تهران پارکینگ بزرگی برای پارک حدود 400 خودرو دارد. این پارکینگ سرپوشیده است و بیرون از آن ظرفیت پارک 7 هزار خودرو وجود دارد.
حضور طرفداران تیم استقلال در ورزشگاه
بهترین روش رفتن به ورزشگاه آزادی تهران از طریق مترو است. سریع و مطمئن. برای برگشت میتوانید از اتوبوس یا تاکسیهای نزدیک ورزشگاه استفاده کنید و تا مترو بروید.
خرید بلیط
سایتهای زیادی بلیط رسمی بازیهای ورزشگاه آزادی را میفروشند اما معروفترین آن
سایت فدراسیون فوتبال ایران است. ابتدا باید وارد سایت شوید و منوی خرید بلیط را انتخاب کنید. بعد از آنکه مسابقه مورد نظر خود را انتخاب میکنید باید جایگاه خود در ورزشگاه را تعیین کنید. روی جایگاه که کلیک میکنید، نام موقعیت، قیمت بلیط با کارت عضویت و کارت ملی و تعداد بلیطهای باقیمانده را به شما نمایش میدهد. دکمه خرید را کلیک کنید و در مرحله بعد باید با نام کاربری و کلمه عبور وارد سایت شوید. اگر قبلا در این وبسایت، حساب کاربری نداشتید باید ثبتنام کنید. بعد از ساخت حساب کاربری و ورود باید تعداد بلیط مورد نظر را انتخاب کنید. سپس روی دکمه رزرو بلیط بزنید تا صندلی برای شما رزرو شود.
نصب صندلی در طبقه دوم ورزشگاه آزادی تهران در تیر ماه 1395. پس از نصب صندلی در طبقه دوم، گنجایش ورزشگاه از 100000 به 78116 نفر کاهش یافت.
سپس باید اطلاعات بانکی خود را وارد کنید و بهصورت اینترنتی بلیط را خریداری کنید. بعد از پرداخت مبلغ، اطلاعات بلیط برای شما ارسال خواهد شد. هنگام ورود به ورزشگاه باید یک کپی از این بلیط به همراه کارت ملی را با خود داشته باشید.
درصورتیکه علاقهمندید با ورزشگاه آزادی تهران بیشتر آشنا شوید، میتوانید سری به
سایت مجموعه ورزشی آزادی بزنید.