فعالیت پلتفرم‌های آنلاین گردشگری دوباره از سر گرفته‌شد

31 فروردین، 1399
31 فروردین، 1399
مدت مطالعه :
این روزها ویروس کرونا سایه مرگ و وحشت را بر سر مردم سراسر جهان انداخته و هر روز رکورد جدیدی در آمار کرونا ثبت می‌شود. ترس از بیماری، قرنطینه و رعایت فاصله اجتماعی همه را خانه‌نشین کرده و مردم فقط برای خریدهای ضروری و رفتن به محل کارشان از منزل خارج می‌شوند. چنین شرایطی بیشترین ضربه را به صنعت گردشگری ایران وارد کرده و برخی از شرکت‌های بزرگ این حوزه به اجبار دست به تعدیل نیرو زده‌اند. البته این وضعیت فقط مختص ایران نیست و گردشگری در تمام دنیا، که همیشه جزو حوزه‌های پررونق و پرسود صنعت بود؛ در شرایط بحرانی قرار دارد.
ممنوعیت فعالیت کسب‌وکارهای حوزه خدمات گردشگری
بعد از اینکه ویروس کرونا در ایران شیوع پیدا کرد و به سرعت خودش را به تمام نقاط کشور رساند، مسئولان کشور اقداماتی را برای جلوگیری از گسترش و مهار این بیماری تصویب کردند. یکی از اقدامات دولت در زمینه مبارزه با کرونا، اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی بود که به وسیله آن ترددهای غیرضروری و رفت‌وآمدهای مردم به شدت کاهش پیدا کرد. اما پیش از اجرای این طرح، در 28 اسفند 98 سرپرست معاونت امور فضای مجازی دادستانی کل کشور با انتشار نامه‌ای فعالیت سایت‌ها، اپلیکیشن‌ها و تمام پلتفرم‌های آنلاین ارائه دهنده خدمات گردشگری ازجمله سایت های رزرو هتل و اقامتگاه را ممنوع اعلام کرد. در این نامه اشاره شده بود که فعالیت در زمینه اجاره مسکن، سوئیت، هتل، اقامتگاه بوم‌گردی و سایر موارد مشابه برروی بستر اینترنت و فضای آنلاین ممنوع است. این درحالی بود که بسیاری از شرکت‌های فعال در این حوزه پس از ورود ویروس کرونا به کشور با کاهش بی‌سابقه درآمد مواجه و متحمل خسارت‌های بسیار سنگینی شدند. البته باید اشاره کرد که به گفته رضا الفت‌نسب عضو هیات مدیره اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی، این تصمیم فقط برای فعالان حوزه آنلاین نیست و کسب‌وکارهای سنتی را هم شامل می‌شود.
البته شرکت‌های ارائه دهنده خدمات رزرو هتل و اقامتگاه پیش از این تصمیم هم تقریبا فعالیت‌شان متوقف شده بود و سفارش چندانی برای رزرو اقامتگاه دریافت نمی‌کردند. به همین دلیل اکثر شرکت‌های فعال در این حوزه با تصمیم دادستانی مبنی‌بر تعطیلی کسب‌وکارهای فعال در این زمینه موافق بودند. به‌عنوان مثال اشکان بروج، مدیر بازاریابی پلتفرم آنلاین لست‌سکند از این تصمیم استقبال کرد و گفت که با وجود ضربه سنگینی که به صنعت گردشگری وارد شده اما برای حفظ سلامتی تمام افراد باید تا زمان بازگشت اوضاع به شرایط عادی صبر کرد. همچنین فرشاد شریفی هم‌بنیانگذار پلتفرم اتاقک در رابطه با تصمیم دادستانی اعلام کرد که این تصمیم تاثیری بر فعالیت آن‌ها نداشته و قبل از اجرای این دستور هم فعالیت‌شان تعطیل شده‌بود و کسی خواستار رزرو هتل و اقامتگاه نبود. باوجود اینکه ظاهرا ویروس کرونا حالا حالاها قرار نیست دست از سر ما انسان‌ها بردارد، باید ببینیم مسئولان و صاحبان کسب‌وکارها چه تصمیماتی برای آینده صنعت گردشگری می‌گیرند.
آغاز به‌کار مجدد پلتفرم‌های آنلاین خدمات گردشگری
پس از گذشت بیش از یک ماه از تصمیم دادستانی مبنی‌بر ممنوعیت فعالیت سایت های رزرو هتل و پلتفرم‌های آنلاین خدمات گردشگری، روز گذشته رضا الفت‌نسب از لغو این ممنوعیت خبر داد. این عضو هیات مدیره اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی در گفت‌وگو با نشریه پیوست اعلام کرد که در چند روز اخیر فعالان حوزه گردشگری و اتحادیه، نامه‌هایی را برای دادستانی فرستادند تا در مورد فعالیت کسب‌وکارهای گردشگری تصمیم‌گیری کنند. او در ادامه افزود با توجه به در پیش بودن تعطیلی‌های خرداد ماه و کاهش آمارهای ابتلا به کرونا در کشور و همچنین ابلاغ پروتکل‌های بهداشتی اقامتگاه‌های گردشگری از طرف وزارت بهداشت، درخواست تعیین تکلیف فعالیت کسب‌وکارهای خدمات گردشگری را به دادستانی ارائه دادیم و خواستار لغو ممنوعیت اعمال شده بودیم.
پلتفرم های آنلاین گردشگری
نامه ارسال شده از سوی سرپرست معاونت امور فضای مجازی دادستانی کل کشور برای آغاز مجدد فعالیت پلتفرم‌های اینترنتی گردشگری

به این ترتیب روز گذشته سرپرست معاونت امور فضای مجازی دادستانی کل کشور به درخواست‌های ارائه شده پاسخ داد و ممنوعیت فعالیت در زمینه اجاره اقامتگاه به مسافران را لغو کرد. البته در این نامه ذکر شده که در صورت اخذ مجوزهای لازم از طرف هتل‌ها و اماکن اقامتی و گردشگری برای ادامه فعالیت، شرکت‌های واسط یا همکار ارائه دهنده آگهی و خدمات اینترنتی گردشگری نیز می‌توانند فعالیت خود را از سر بگیرند. الفت‌نسب همچنین تاکید کرده که برای جبران خسارت‌های سنگین وارد شده بر کسب‌وکارهای فعال در این زمینه، لازم است سایر نهادها مانند وزارت‌خانه‌های راه و گردشگری در مسائل حمل‌ونقل و سرویس‌دهی اقامتگاه‌ها نظارت داشته‌باشند. همچنین فعالیت اماکن اقامتی هم باید تحت نظر دستگاه‌های نظارتی مانند وزارت بهداشت باشد. پلتفرم‌های آنلاینی که خدمات رزرو هتل و اقامتگاه ارائه می‌دهند تنها اجازه همکاری با اماکنی را دارند که تاییدیه و مجوزهای لازم را از وزارت بهداشت کسب کرده‌باشند. برای این منظور صاحبان اقامتگاه‌های گردشگری باید در سامانه وزارت بهداشت ثبت‌نام کنند تا مجوزهای لازم برای ادامه فعالیت‌شان صادر شود.
برچسب(ها)

برق مخابرات خوندم و عاشق تکنولوژی‌های روز هستم. اولین مطلبم رو زمانی که 16 سال داشتم برای هفته‌نامه دوچرخه نوشتم و از اون به بعد مدام در حال نوشتنم. علاقه زیادی به کتاب خوندن و دیدن فیلم و سریال دارم. اما چیزی برام جذاب‌تر از نوشتن نیست. سفر رفتن رو دوست دارم و در واقع کل زندگیم توی سفر بودم.

امتیاز دهید نظری تا کنون ثبت نشده است
نظرتو با ما مطرح کن
نظرات دیگران
اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می‌دهد.