• اینستاگرام اسمارتیز
  • ویزاکار
  • اکو کمپ کویری متین آباد

کلیبر و جاهای دیدنی آن

24 فروردین، 1399
14 بهمن، 1398
مدت مطالعه :
کلیبر از شهرستان‌های مشهور استان آذربایجان شرقی‌ست که در فاصله 165 کیلومتری از تبریز قرار دارد. جاهای دیدنی کلیبر بسیار متنوع هستند. اگر این شهرستان را برای سفری چند روزه در اوج گرمای تابستان زیر نظر دارید، تصمیمتان را در سریع‌ترین زمان ممکن عملی کنید زیرا زیبایی‌های بی‌حد و حصر کلیبر، خاطره‌ای خوش را برایتان به یادگار خواهد گذاشت. علی‌الخصوص که این شهر با جنگل‌های زیبا و سرسبز منطقه ارسباران، تنها یک ساعت فاصله دارد. در ادامه شما را بیشتر با جاهای دیدنی کلیبر آشنا می‌کنیم. به بهشت گمشده‌ی آذربایجان خوش آمدید.
بهترین زمان سفر به کلیبر
انتخاب زمان مناسب سفر، کاملا بستگی به خودتان دارد. بدون شک وقتی قصد مسافرت دارید، ملاک‌های خاصی را برای انتخاب زمان‌ مناسب سفرتان در نظر می‌گیرید. به طور مثال وضعیت مالی نامناسب یا محدودیت‌های شغلی گاهی می‌تواند برنامه شما را تغییر داده یا کنسل کند. اما بهتر است که به یک مساله دیگر هم توجه داشته باشید و آن انتخاب فصل مناسب و بررسی اقلیم آب و هوایی مقصد مورد نظرتان است. قبل از هر تصمیم گیری برای سفر به کلیبر، وضعیت کلی آب و هوایی آن را زیر نظر داشته باشید.
از نظر پستی و بلندی، شهرستان کلیبر جزو مناطق کوهستانی به شمار ‌می‌آید. در نتیجه همیشه با تابستان‌های معتدل و زمستان‌های پر برف همراه است. شاید شما هم موافق باشید که در یک روز سرد، قدم زدن و گشت و گذار در طبیعت چشم‌نواز کلیبر چندان هم دلنشین نخواهد بود. بیشتر اقامتگاه‌های بومگردی کلیبر، خصوصاً اقامتگاه‌های عشایری، از ماه اردیبهشت تا مهر به فعالیت خود ادامه می‌دهند و پس از آن، به دلیل برودت بیش از حد هوا، تعطیل می‌شوند. بهترین زمان برای بازدید از جاهای دیدنی کلیبر، فصل تابستان است. زیرا می‌توانید در هوایی مطبوع و دلچسب حس خوب تفریح و قدم زدن در جنگل‌های ارسباران یا پارک جنگلی مکیدی را تجربه کنید. برای دیدن وضعیت آب و هوای کلیبر، اینجا کلیک کنید.
 
نمایی از شهر کلیبر
نمایی از شهر کلیبر
راه‌های دسترسی به کلیبر
کلیبر از سمت شمال با شهرستان خداآفرین، از غرب با شهرستان ورزقان، از شرق با استان اردبیل و از سمت جنوب هم با شهرستان اهر همسایگی دارد. متداول‌ترین راه برای دسترسی به کلیبر همان مسیر‌های جاده‌ای‌ست. اگر از تهران قصد سفر دارید، فاصله کلیبر تا تهران حدودا 760 کیلومتر است. نقطه آغاز حرکتتان باید اتوبان تهران به کرج باشد. بعد از آن مسیرتان را به سمت قزوین و بعد هم به طرف زنجان ادامه دهید. از زنجان راهتان را به سمت تبریز پیش بگیرید. در نزدیکی تبریز به سمت راست پیچیده و به سمت اهر حرکت کنید. بعد از گذراندن اهر، به کلیبر می‌رسید. خطوط راه‌آهن و هواپیما برای تبریز وجود دارد و اگر قصد سفر با این دو وسیله را دارید، می‌توانید تا تبریز را آمده و پس از آن از طریق ماشین خود را به کلیبر برسانید. معمولاً تورهای زیادی از تهران و تبریز به سمت کلیبر حرکت می‌کنند که گزینه‌های بی‌دردسری برای تفریح هستند.
جاهای دیدنی کلیبر
پارک جنگلی مکیدی
جاهای دیدنی کلیبر؛ پارک جنگلی مکیدی
پارک جنگلی مکیدی: پارک جنگلی مکیدی با مساحت حدود 50 هکتار، در پس کوهستان‌های جاویدان، از پرجاذبه‌ترین جاهای دیدنی کلیبر، واقع در استان آذربایجان شرقی است. اگر دره‌ی قلعه بابک را به طرف غرب ادامه دهید، به این اقامتگاه بی‌مانند خواهید رسید. این پارک باصفا و دل‌انگیز به خاطر داشتن چشمه‌سار‌های پرخروش و آب و هوای مطبوعش، هر ساله میزبان توریست‌ها و گردشگران زیادی‌ست. اگر فکر می‌کنید، جنگل‌های سرسبز فقط در شمال کشور یافت می‌شود، پس هر چه زودتر از این شهر دیدن کنید. هر چقدر به غرب یا شمال شهرستان کلیبر نزدیک می‌شوید، تراکم جنگل و درختان افزایش می‌یابد. بر بلندای این تفرجگاه انواع گونه‌های گیاهی با خاصیت دارویی یا صنعتی به چشم می‌خورد. این تنوع پوشش گیاهی به جاذبه‌های این کمپ تفریحی افزوده است.
آواز خوش پرندگان، مراتع سرسبز، جنگل‌های مخفی شده در مه، دشت‌های آراسته به گل‌های وحشی، همه و همه دست به دست هم داده‌اند، تا این پارک جنگلی را بتوان به قطعه‌ای از بهشت تشبیه کرد. همچنین یکی دیگر از نکات قابل توجه در رابطه با این تفرجگاه، وجود انواع و اقسام درختان میوه مثل فندق، زغال اخته، گلابی وحشی، سیب، انار وحشی و تمشک می‌باشد. جالب است بدانید، آن‌قدر فراوانی میوه در این منطقه زیاد است که مردمان آن میهمانان و گردشگران را به صرف خوردن میوه‌جات متنوع دعوت می‌کنند. حتی چند سالی‌ست که در این منطقه جشنواره‌هایی مثل جشنواره گردو و زغال اخته برگزار می‌شود. در این مکان جهت رفاه حال گردشگران و طبیعت‌گردان تعداد زیادی آلاچیق وجود دارد. در این‌جا خبری از رستوران نیست اما برای پارک اتومبیل و بوفه، جاهای خاصی وجود دارد. در فصول گرم هر سال، مسافران زیادی از اقصی نقاط کشور به کلیبر و پارک جنگلی آن می‌آیند. امکان برپاسازی چادر و آلاچیق‌های زیاد باعث شده که اسکان به راحتی و سهولت صورت بگیرد اما در ماه‌های سرد، باید قید چادرنشینی را بزنید.
منطقه حفاظت شده آینالو
جاهای دیدنی کلیبر؛ منطقه حفاظت شده آینالو
آینالو: آینالو، از روستا‌های گردشگری شهرستان خداآفرین، در استان آذربایجان شرقی‌ست. می‌توان گفت این منطقه زیبا، طبیعتی دست نخورده و بکر دارد و از آسیب انسان‌ها جان سالم به در برده است. آب و هوای اینالو در تابستان و بهار، بسیار عالی و دلچسب و در زمستان، سرمای طاقت فرسا و مهلکی دارد. آینالو در شمال غرب کلیبر و با فاصله 55 کیلومتری از این شهرستان قرار دارد. نام این منطقه، از اسم یک نوع تفنگ سر پر گرفته شده است که توسط بومیان همین روستا ساخته می‌شد. جمعیت روستا در ایام قدیم، شامل ساکنین ارامنه فراوان بود که البته در طی گذر زمان، بیشتر آن‌ها مهاجرت کرده‌اند و اکنون ساکنانش مسلمان هستند.
در مجاورت آینالو و نزدیکی روستا، بر سر کوه بلندی، عمارتی دیدنی و قدیمی وجود دارد که گفته شده متعلق به تاجری به نام طومانیاس است. با توجه به سبک طراحی و معماری‌اش، احتمالا در دوره قاجار ساخته شده و هنوز با همان ابهت و شکوه قبلی پابرجاست. امکان برپایی کمپ، در اطراف این بنا وجود دارد و در زمان بارندگی، می‌توانید به سقف تراس‌های اطراف این عمارت پناه ببرید. اگر قصد دیدن منطقه آینالو را دارید، باید مجهز سفر کنید. زیرا نبود مغازه و فروشگاه مواد غذایی می‌تواند دردسرهای زیادی برای شما به همراه داشته باشد. ارسباران، طبیعتی بی‌نظیر و حیات وحشی متنوع دارد. همین مساله باعث آسیب‌پذیری بیشتر این ناحیه می‌شود که نیازمند توجه ویژه‌ است. شما هم در حفظ و نگهداری این منطقه حفاظت شده کوشا باشید. در مکان‌های ممنوع شده، اقدام به برپایی کمپ نکنید و حتما زباله‌هایتان را از منطقه بیرون ببرید.
قلعه کندی کلیبر
جاهای دیدنی کلیبر؛ قلعه کندی کلیبر
قلعه کندی کلیبر: قلعه کندی کلیبر با چشمه‌های آب گرم فراوان و متنوعش، از جاهای دیدنی منحصر به فرد کلیبر محسوب می‌شود. آب این منطقه، دارای خواص بی‌نظیر درمانی‌ست که معمولاً پزشکان به دلیل تاثیرات مثبت آب این چشمه‌ها بر روی بدن انسان، استفاده از آن را به بیماران روماتیسمی توصیه می‌کنند. آب گرم قلعه کندی، به دلیل همجواری با رود مرزی ارس و همین‌طور جنگل‌های انبوه، همواره توجه توریست‌های بی‌شماری را از کشور‌های نخجوان، ارمنستان و جمهوری آذربایجان به سمت خود جلب می‌کند. آب و هوای مطبوع و دلپذیر آن، ویژگی بارز این منطقه به حساب می‌آید. قلعه کندی شامل چشمه‌های آب گرم زیادی‌ست و از آن جمله می‌توان به چشمه دیزدونو، کفشن بولاغی و سردونو اشاره کرد. در حوالی قلعه کندی، زیارتگاه شاه قاسم (از فرزندان امام موسی کاظم علیه‌السلام) به چشم می‌خورد. این امام‌زاده در همین منطقه به شهادت رسیده‌اند. قلعه کندی به دلیل داشتن مردمی خونگرم و مهمان‌نواز همیشه بر سر زبان‌ها بوده است.
حمام مهرآباد: از دیگر جاهای دیدنی کلیبر که در دسته آثار تاریخی این شهر قرار می‌گیرد، حمام مهرآباد است. این حمام شامل 5 بخش است: تالار بزرگ رختکن، تالار شستشو، محل نظافت، گرم خانه و خزینه آب. تالار بزرگ رختکن، دارای یک گنبد عظیم و چهار گنبد کوچک‌تر است. چهار طاق در اطراف آن بنا شده و یک حوض سنگی هم پایین گنبد بزرگ و اصلی قرار دارد. راه ورود تالار رختکن به تالار استحمام، از طریق دالان باریکی امکان‌پذیر است. سبک طراحی تالار استحمام، کمی به تالار رختکن شباهت دارد. محدوده استحمام افراد بزرگ و مشهور به واسطه دو اتاق به عنوان شاه‌نشین با سقف گنبدی از هم تفکیک می‌شود. برای این‌که وارد خرینه شوید، باید از یک در کوچک تالار استحمام با چهار پله عبور کنید. در این مکان آخرین مرحله استحمام انجام می‌شده است. در نهایت پس از خروج بایستی حوضچه‌های پر از آب سرد را پشت سر گذاشت که وظیفه خنک کردن بدن را بر عهده داشتند.
ساحل رود ارس
جاهای دیدنی کلیبر؛ ساحل رود ارس
ساحل رود ارس: نزدیکی کلیبر به ساحل رود ارس، می‌تواند دلیل خوبی برای سفر به آن‌جا باشد. نام رود ارس را احتمالا در نوشته‌های صمد بهرنگی یا در کتاب فارسی دبستان شنیده باشید. این رود بین 3 کشور ایران، ارمنستان و آذربایجان تقسیم شده که ایران در میان آن‌ها بیشترین سهم را دارد. ساحل رود ارس، غروبی زیبا دارد که می‌تواند هر چشمی را خیره کند. همچنین همجواری با جنگل‌های ارسباران، بر زیبایی‌های آن، افزوده است. برای رفتن به رود ارس می‌توانید از کلیبر به سمت روستای جانالو در مرز ایران و آذربایجان رفته و سپس با راهنمایی اهالی محل، ساحل را پیدا کنید.

برچسب(ها)
موقعیت(ها)

اگر برای خیلی از افراد خواندن و نوشتن در همان دوران مدرسه به اتمام رسید، برای من اما تا همین حالا ادامه دارد. یکی از لذت‌های من در زندگی نوشتن است و این کار را 7 سال است که به طور مداوم انجام می‌دهم. همان مسیری که از نوشتن روزنگاری‌ها شروع شد، حالا به تخصص و راهی برای گذران اوقات بیکاری تبدیل شده است.

امتیاز دهید نظری تا کنون ثبت نشده است ۵ / 3.5 11 نفر
نظرتو با ما مطرح کن
نظرات دیگران
اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می‌دهد.