میدانستید جاذبههای اطراف ساری از بهترین مکانهای گردشگری ایران هستند؟ معمولا افراد برای سفرهای تفریحی و گردشگری خود به شهرها و مکانهای شناخته شده و پربازدید نظیر شیراز، مشهد و اصفهان میروند و یا تورهای معروفی مانند کویر، گلابگیری یا سواحل کیش و قشم را انتخاب میکنند. اما بنده به شخصه معتقدم جاذبههای اطراف ساری برای عاشقان سفر، طبیعت گردی، تاریخ و ... بیش از هر شهر دیگری در ایران لذتبخش و دوستداشتنی خواهد بود. چه چیز طبیعت حومهی ساری را به این سطح از زیبایی رسانده است؟ با ما همراه باشید تا از 5 مکان بکر گردشگری حومهی ساری بیشتر بدانید؛
1. باداب سورت؛ چشمههایی رنگی و باورنکردنی
روستای سورت در بخش چهاردانگهی در جنوب حومهی ساری قرار دارد و در سالهای اخیر نامش بیش از پیش بر سر زبانها افتاده است. دلیل این شهرت چشمههای زیبایی هستند که به دلیل خصوصیات زمین شناختی این منطقه در طی سدها سال پدید آمدهاند و طبقاتی زیبا از جریانات و حوضچههای کوچک آبهای رنگی را بوجود آوردهاند. باداب سورت نه تنها یکی از جاذبههای اطراف ساری بلکه یکی از کمیابترین جاذبههای طبیعی جهان است. باداب سورت به عنوان دومین میراث طبیعی ایران پس از کوه دماوند در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
برای دسترسی به این مکان باید به سمت حومهی ساری و بخش کیاسر راهی شوید و از سه راه تلمادره با توجه به تابلوهای راهنما به سمت روستای اروست حرکت کنید. مسیر تا روستای مورد نظر آسفالت میباشد اما برای رسیدن به خود چشمهها باید مسیری را در جادهی خاکی بپیمایید. بهترین فصل سفر به شهر ساری و بازدید از جاذبههای اطراف ساری نظیر چشمههای باداب سورت، فصل بهار و بخصوص اردیبهشت ماه است که هنوز هوا گرم نشده و سرسبزی محیط روح و جان شما را تصفیه میکند.
چشمه های باداب سورت
2. دریاچهی چورت یا میانشه
این دریاچه نیز یکی از جاذبههای اطراف ساری است که منظرههای بکر و فراموش نشدنی طبیعی را پیش چشمان شما میگذارد و نمونهی آن در کمتر جایی در ایران یافت میشود. نکتهی جالب در مورد این دریاچهی طبیعی این است که قدمت زیادی ندارد و به دلیل یک زمین لرزه و تغییرات ایجاد شده در مسیر آب چشمه ایجاد شده است. درست است که بهترین فصل سفر حومهی ساری و این مناطق معمولا فصل بهار دانسته میشود اما این دریاچهی زیبا در دیگر فصول سال نیز مسحور کننده است. منظرهی دریاچهی مه گرفته با درختان بدون برگ فرو رفته در آب در فصل زمستان بسیار رویایی و فرای تصور است.
برای دسترسی به دریاچهی چورت باید همانند باداب سورت از سمت شهر ساری به سمت کیاسر و روستای سورت حرکت کنید. عمدهی مسیر آسفالته میباشد و جادهی خاکی نیز صعب العبور نیست. خوشبختانه امکانات رفاهی نظیر سرویس بهداشتی جنگلی و خرید وسایل اولیه فراهم شده است که کار گردشگران را بسیار راحت میکند. برای اطمینان بیشتر و دسترسی راحتتر به جاذبههای اطراف ساری حتما از راهنماهای بومی منطقه کمک بگیرید.
دریاچه چورت
3.تالاب حمید آباد ساری
این تالاب زیبا در روستایی به همین نام واقع در حومهی ساری و در مسیر جادهی فرح آباد قرار دارد. در فصل تابستان این تالاب پوشیده از گلهای نیلوفر آبی و دیگر علفهای آبزی میباشد که زیبایی خاصی به آن اعطا میکند و آن را در دستهی دلپذیرترین جاذبههای اطراف ساری قرار میدهد. گونههای جانوری مختلفی تالاب حمید آباد ساری را به عنوان زیستگاه خود برگزیدهاند؛ گونههایی نظیر انواع اردک، قو، غاز، خوتکا، حواصیل، کاکایی و ... .
در صورت سفر به این تالاب در حومهی ساری میتوانید به راحتی به سواحل دریای خزر و همچنین مجموعهی تاریخی فرح آباد نیز دسترسی داشته باشید. دسترسی به این تالاب تنها با وسیلهی نقلیهی شخصی ممکن است و سرویس حمل نقل عمومی و گردشگری این ناحیه را پوشش نمیدهد. امکان اقامت راحت در اطراف این تالاب وجود ندارد اما دسترسی شبکهی تلفن همراه مشکلی ندارد. بازدید از این مکان بکر در فصل بهار و تابستان و به صورت یک اتراق چند ساعته میتواند بسیار آرامش بخش و به یاد ماندنی باشد.
تالاب حمیدآباد ساری
4.جنگلهای هیرکانی سنگده
علاقهمندان به سفر در پاییز معمولا به دنبال جاذبههای گردشگری متمایز و خاصی میگردند که در هر جایی یافت نمیشود. به شخصه کمتر جنگلی را دیدهام که در فصل پاییز بتوانند چنین تجربهای از طبیعت را برای شما فراهم کند. یکی از دلایل عمدهی زیبایی و مطلوبیت جنگل سنگده که به مرسیسی نیز معروف است، آب و هوای مطبوع آن در فصل پاییز است. بهترین فصل سفر به حومهی ساری برای بسیاری از افراد فصل پاییز است زیرا آب و هوای آن در این فصل بسیار معتدل و تمیز میباشد. اگر به دنبال عکاسی، آرامش و جدایی از شهر هستید باید حتما به جنگلهای هیرکانی سنگده که قدمتی چند میلیون ساله دارند و از درختان راش و افرا مملو هستند بازدید کنید. بسیاری از افراد این منطقه را در صدر لیست جاذبههای اطراف ساری قرار میدهند.
امکان دسترسی به این جنگلها با وسیلهی نقلیهی موتوری فراهم است اما بسیاری از افراد دوچرخه سواری در جادههای آن را ترجیح میدهند؛ توصیهی بنده نیز این است که اگر توانایی آن را دارید دوچرخه سواری یا پیاده روی در این جنگلها را بر استفاده از ماشین اولویت دهید. دسترسی به جنگلهای وسیع سنگده از شهرها و راههای مختلف نظیر تهران، سمنان و غرب مازندران امکان پذیر است اما اگر از سمت شهر ساری عازم هستید بهتر است به سمت حومهی ساری، کیاسر و سپس شهر فریم حرکت کرده و برای رسیدن به مقصد از روستاهای مجی، سودکلا، دادکلا و کلیج کلا عبور کنید.
جنگلهای سنگده
5. ساحل خزر آباد
مسیر دسترسی به این ساحل شنی زیبا و دلچسب حومهی ساری، از جادهی فرح آباد و روستای حمید آباد است. این ساحل که هم اکنون برای دسترسی عمومی مجاز و مجهز شده است امکان انواع تفریحات دریایی در شرایط امن را فراهم کرده است. برای مثال میتوانید در طرحهای شنا با خیالی راحت از آبتنی لذت ببرید، با جت اسکی و قایق به داخل دریا بروید، در کافهها و رستورانهای ساحلی استراحت کنید و غذا بخورید و ... . از دیگر امکانات منحصر به فرد این ساحل که آن را تبدیل به یکی از جاذبههای اطراف ساری کرده است فراهم شدن شرایط لازم برای حضور افراد معلول و کمتوان در ساحل است.
جاذبههای اطراف ساری به این نمونههای ذکر شده ختم نمیشوند، و ما تنها برای آشنایی بیشتر شما با پتانسیلهای طبیعی و گردشگری حومهی ساری به ذکر این چند مثال رو آوردیم. هدف من این است که تمام سفر دوستان ایرانی را ترغیب کنم که حداقل یکبار سفر به این مناطق را تجربه کنند و از جاذبههای اطراف ساری لذت ببرند. امیدوارم توانسته باشم قدم کوچکی در این راه بردارم.