کره جنوبی تا سه دهه پیش از کشورهایی بود که بیشترین کارگر و مهاجر را از ایران میپذیرفت. خیلی از جوانان دهه هفتاد، برای کار و کسب درآمد راهی کره جنوبی و ژاپنی شدند که آن زمان پیشتاز صنعت و تجارت بودند. امروزه اما رفت و آمدهای ایران و کره جنوبی، عمدتاً محدود به ترددهای گردشگری و توریستیست. میخواهیم شما را به تعدادی فیلم و
سریال کرهای آشنا کنیم. میتوانید از لیست زیر برای شناخت بیشتر سینما و جامعهی کره استفاده کنید. با
اسمارتیز همراه باشید.
شاید اینها را هم بپسندید!
جواهری در قصر: بعد از موفقیتهای سریال ژاپنی سالهای دور از خانه که همه با نام اوشین آن را به یاد داریم، تلویزیون ایران به خرید و دوبله سریالهای آسیای شرقی تمایل زیادی نشان داد. سریال کره ای جواهری در قصر را میتوان ادامهی این کارها دانست. این سریال کره ای روایتی تاریخی را حول شخصیتی قدیمی به نام یانگوم را نقل میکند. داستان سریال در عصر سلسله یو سون کره میگذرد؛ زمانی که کره شمالی و جنوبی متحد بودند. این سریال در 54 قسمت حدوداً 60 دقیقهای تولید شد و توانست به داستان گیرا و جذاب خود، خیابانهای سال 1385 ایران را حوالی ساعت 9 شب، خالی از هر عابر پیاده و سوارهای کند. یانگوم که در واقع دختر آشپز سلطنتی بود به توصیه مادرش در هنگام مرگ، به خدمت دربار کره درآمد تا اتهام خیانت به پادشاه را از روی مادرش بردارد. او در آنجا به سرآشپز مخصوص پادشاه تبدیل شد و حتی پس از چندی به فراگیری علم پزشکی و درمان پادشاه نیز روی آورد. برطبق سریال کره ای جواهری در قصر، روش جراحی به دنیا آوردن نوزاد (سزارین) را یانگوم برای اولین بار ابداع کرد. با دیدن این سریال کره ای، میتوانید بسیاری از اتفاقات تاریخی و البته نحوه زندگی مردم عادی و طبقه اشراف و پادشاهان را در کره جنوبی ببینید. محل فیلمبرداری سریال جواهری در قصر اکنون تبدیل به موزه و محل بازدید گردشگران شده است.
سریال کره ای جومونگ میتواند گزینهی خوبی برای روزهای بیکاری در خانه باشد
جومونگ: سریال کره ای جومونگ اگرچه به موفقیت جواهری در قصر نبود، اما باز هم توانست اقبال زیادی را از بینندگان شبکه 3 دریافت کند. داستان جومونگ برخلاف جواهری در قصر، از طبقه اشراف آغاز شده و به بازپسگیری زمینهای امپراطوری چوسان قدیم و تشکیل امپراطوری گوگوریو اشاره دارد. جومونگ و نوادگانش، توانستند قدرتهای پاره پاره شدهی جزیره کره را یکپارچه کنند و در مقابل امپراطوری هان (چین امروزی) قد علم کنند. جومونگ اگرچه خیلی زود در سن 40 سالگی از دنیا رفت ولی توانست از قدرتمندترین حکومتهای آسیای شرقی را تشکیل دهد. جالب است بدانید که مقبره جومونگ در پیونگ یانگ، پایتخت کره شمالی قرار دارد. افسانه جومونگ 81 قسمت 50 دقیقهای را شامل میشد که با دیدنش، میتوانید هم تاریخ کره را ببینید و هم سرگرم شوید. اگرچه دیدن آن لباسهای زیبا و خانهها و قصرهای جذاب و بینظیر، واقعا برای هر بینندهای دیدنی خواهد بود.
فیلم کره ای پیرپسر، عمیقترین دردهای بشر را به تصویر میکشد
Old Boy: پیرپسر از بهترین فیلمهای تاریخ سینمای کره جنوبیست که روایتی فلسفی را در فضایی داستانی نقل میکند. داستان فیلم از جایی شروع میشود که مردی 15 سال از عمرش را در اتاق یک هتل زندانی میشود، بی آنکه بداند چرا در اتاق زندانیست. او تصمیم میگیرد پس از آزادی از تمامی زندانبانان و بانیان حبس طولانی او، انتقام سختی بگیرد. سکانس پایانی فیلم را میتوان در بین بهترین سکانسهای تاریخ سینمای جهان قرار داد. پارک چان ووک در سال 2003 کارگردانی این فیلم را بر عهده گرفت و توانست به خوبی از پس آن بربیاید. نکته مهم این فیلم در مقایسه با داستان سرراست و مبهمش تنها یک کلمه است؛ حسرت. نقش اول مرد فیلم، تنها به خاطر حسرتی که این 15 سال گریبانگیرش بوده به دنبال انتقام است؛ حسرت از عمر رفته، حسرت از سوالات بی پاسخ و حسرت رنجی که در این سالها تحمل کرده. حسرت احتمالاً عظیمترین درد بشر است و آقای ووک توانست به خوبی این درد را نشان دهد. نسخه هالیوودی این فیلم هم در سال 2013 اکران شد اما اصلاً نتوانست در مقایسه با نسخه اصلی کرهای خودی نشان دهد.
فیلم و سریال کره ای؛ فیلم Spring, Summer, Fall, Winter and Spring again شما را مجبور به تفکر دربارهی روح و افکار انسان میکند
Spring, Summer, Fall, Winter and Spring again: سال 2003 را شاید بتوان از سالهای درخشان صنعت سینمای کره جنوبی نام برد. فیلم "بهار، تابستان، پاییز، زمستان و دوباره بهار"، درست به مانند نامش عجیب و مبهم است. با دیدن این فیلم کره ای احتمالاً فضای فیلمهای زندهیاد عباس کیارستمی به ذهنتان میرسد. یعنی اگر آرامش، سکوت، ابهام و سادگی فیلمهای کیارستمی را دوست دارید، قطعاً از این فیلم نیز لذت خواهید برد. داستان فیلم در مورد کودکی خردسال است که از طرف خانوادهاش برای عبادت و پرهیزگاری، به معبدی دور افتاده و جدا از دنیای امروزی برده میشود. او در آن جا بزرگ شده و تحت تعلیمات بودایی استاد معبد قرار میگیرد. با از راه رسیدن دخترکی جوان که برای درمان خود به معبد آمده، پسر عاشق شده و پس از درمان دختر به همراه او از معبد میرود. اما یک راهب جوان که تصوری از دنیای بیرون معبد ندارد چگونه میتواند در جهان مدرن و خشن امروزی زندگی کند؟ کیم کیدوک در مقام کارگردان فیلم، سعی کرد تا به این سوال پاسخ دهد. این فیلم اگرچه تصویری از کرهی پُر از تکنولوژی و وسایل الکترونیکی نشان نمیدهد اما بی آنکه بیننده متوجه باشد، او را با خشونت ذاتی وسایل مدرن و تغییر سبک زندگی انسانها آشنا میکند.
لحظهای برای به یاد ماندن: A Moment to Remember نام فیلمی به کارگردانی جان لی محصول کره جنوبیست که در سال 2004 اکران شد. این فیلم یک درام عاشقانه است که به رابطه یک زوج جوان میپردازد که دچار آلزایمر و اتفاقات پس از آن شدهاند. اگر به درامهای عاشقانه غمگین علاقه دارید، این فیلم کره ای میتواند گزینه خوبی برای آخر شبهای بیکاری باشد. این فیلم به خوبی تلاش یک مرد را برای مواجهه با بیماری آلزایمر همسرش نشان میدهد. اگرچه زندگی آنها بسیار خوب و باعشق شروع شد اما بروز یک بیماری مهلک توانست تمامی معادلات زندگی آنان را به هم بریزد. این دقیقا همان چیزیست که در زندگی واقعی رخ میدهد؛ همانقدر بیرحم و همانقدر زیبا. کارگردان کوشیده تا در اوج سختی این بیماری و ناامیدی طرفین درگیر، زیباییهای رابطه عاشقانه زن و شوهر را به تصویر بکشد. امتیاز خوب کاربران اینترنتی به این فیلم کره ای و جوایز متعددی که از جشنوارههای آسیایی و غیرآسیایی دریافت کرده، گواه موفقیت کارگردان در نمایش این هدف است.
فیلم و سریال کره ای؛ نمایی از فیلم قطاری به بوسان
Train to Busan: از سال 2010 تب و تاب ساخت فیلمهای آخرالزمانی در همه جهان فراگیر شد و کره جنوبی نیز برای عقب نماندن از بازار سینمایی جهان سعی کرد تا با ساخت فیلمی اکشن و در عین حال قوی، از قافله این فیلمها عقب نماند. قطاری به بوسان در سال 2016 ساخته شد و توانست خیلی خوب از پس داستان سخت و جلوههای ویژه منحصر به فردش بر بیاید. مردی به همراه دختر خود راهی بوسان است تا در روز تولد همسرش در کنار او باشد اما ناگهان حمله زامبیها به قطار، تمامی برنامهریزیها را به هم ریخته و مسیر داستان را از حالت عادی خارج میکند. اگرچه این فیلم به سبب داستان اکشن و ماجراجویانه خود، برنده جایزه خاصی نشد اما از طرف کاربران و بینندگان اینترنتی فیلم، نمرات خیلی خوبی دریافت کرد. قطاری به بوسان میتواند گزینه خوبی برای روزهای کسل کننده باشد و با موقعیتهای اکشن و گاهاً ترسناک خود، آدرنالین را در خون شما ترشح کند.