8 جای دیدنی بندر انزلی که باید رفت

13 شهریور، 1398
13 شهریور، 1398
مدت مطالعه :
گیلان، گردنبند یاقوتی زیبایی است که پروردگار به ایران هدیه داده. بندر انزلی، یکی از دانه‌های این گردنبند و معروف به اروپای کوچک ایران و شهر نیلوفرهای آبی است. سواحل زیبای ماسه‌ای و موج شکن‌هایش که با آواز مرغ‌های دریایی و سروصدای کشتی‌ها تلفیق شده، شما را بیش از پیش عاشق دریای خزر می‌کند. همچنین خانه‎هایی با معماری به سبک مدرن و بام‎های رنگی جلوه‌گر شهری خاص در ایران هستند. شما را با شماری از جاهای دیدنی بندر انزلی آشنا می‌کنم.


بهترین زمان سفر
بندرانزلی آب‌وهوای مرطوب و بارانی دارد و در ماه‌های گرم سال شرجی است. در هر ماه میزبان مسافران زیادی است ولی بهترین زمان مسافرت به بندر انزلی در فصل بهار است بخصوص در اردیبهشت ماه. البته زمستان‌های آن ملایم و بیشترین بارندگی در ماه‌های شهریور و مهر است. انزلی زیبا، پربارش‌ترین شهر ایران است.

تالاب بین المللی انزلی
تالاب انزلی یا مرداب انزلی به‌عنوان بزرگ‌ترین زیستگاه‌ طبیعی جانداران ایرانی به‌حساب می‌آید. تالابی زیبا پر از نیزار و گل‌های نیلوفر است که منظره بی‌نظیری دارد.
در قسمت‌های مختلف تالاب، نیلوفرهای آبی زیبایی رشد کرده‌اند که با حرکت آب، آن‌ها نیز به رقص درمی‌آیند. در جای‌جای تالاب انزلی لاله‌های دریایی منظره‌ای چشم‌نواز ایجاد کرده‌اند که هر بیننده‌ای را مبهوت می‌کند. این گیاهان در اواخر فصل بهار رشد می‌کنند و بر روی آب شناور می‌شوند. همین دلایل باعث شده تا فصل بهار بهترین زمان سفر به این منطقه باشد. در سفر خود به این منطقه سعی کنید تا به طبیعت صدمه نزنید و محیط تالاب را آلوده نکنید.
در محدوده تالاب انزلی، پناهگاه حیات وحش سرخانکل نیز قرار دارد. درواقع این منطقه بخشی از تالاب انزلی و در بخش میانی آن واقع است و برای رسیدن به نیلوفرهای آبی باید از این مسیر عبور کرد.
این تالاب محل تخم‌ریزی آبزیان و پناهگاه پرندگان بومی و مهاجر است و هرساله پرندگان زیادی از کشورهای همسایه شمالی به ایران می‌آیند. این تالاب بیش از 100 گونه پرنده و 50 گونه ماهی و صدها گونه موجودات گیاهی اکوسیستمی دارد و جزو مهم‌ترین منبع تکثیر و تولید ماهی خاویاری و استخوانی دریای خزر است.
تالاب را در یک جمله خلاصه می‌‌کنم: تالاب انزلی، پالِتی از زیبایی جانداران است!
وقتی به استان گیلان و بندرانزلی رسیدید، به خیابان تکاوران، پل هوایی و سپس تعاونی نیزار رفته و تالاب را پیدا می‌کنید. سوار یکی از قایق‌ها شوید و لذت ببرید. مدت زمان بازدید 2 الی 3 ساعت است.
تالاب انزلی، پالِتی از زیبایی جانداران
تالاب انزلی، پالِتی از زیبایی جانداران
بلوار ساحلی بندر انزلی
صدای دریا، بوی چمن باران‌خورده پارک، شلوغی و صدای خنده‌های مسافران... و بلوار ساحلی انزلی.                 
جای به شدت باصفایی است.
در قسمت شمالی بلوار موج شکن‌های انزلی قرار دارند و در قسمت جنوبی، کافی‌شاپ و چای‌سرا. در حاشیه بلوار دست‌فروشانی هستند که به صورت فصلی اقدام به فروش تنقلات مناسب با فصل می‌کنند. روبروی بلوار تاسیسات بندری شهر و در سمت راست پل تاریخی غازیان قرار دارد. همچنین شما می‌توانید با طی مسیری کوتاه به برج ساعت انزلی دسترسی پیدا کنید.
از امکاناتی که می‌توان در این پارک مشاهده کرد: آلاچیق، صندلی‌ پارک، سرویس بهداشتی و چندین تعاونی برای قایق‌سواری تالاب و دریا است.
این بلوار مابین پل غازیان و موج شکن قرار دارد.

برج ساعت (مناره انزلی)
اولین کاربرد برج، فانوس دریایی و دیده‌بانی از دریا بود تا شب‌هنگام، کشتی‌ها راه خود را در دریا پیدا کنند. در قدیم، بالای برج چراغ بود ولی بعدها تغییر کاربری داد و به‌جای چراغ‌ها ساعت نصب شد. البته در جنگ ایران و روسیه هنوز هم بعنوان برج دیده‌بانی استفاده می‌شد. شاید با خودتان بگویید «کاش هنوز فانوس دریایی بود نه فقط برج ساعت. اونطوری جذاب‌تر بود» خب من هم با شما هم عقیده هستم ولی شما حتی معماری این برج را در شب تماشا کنید محو عظمتش خواهید شد. ضمنا این برج منازعات زیادی به خود دیده پس بروید و به دردهایش گوش دهید.
این بنا در پشت بازار سپه و میدان انزلی واقع شده و بازدید رایگان است.
برج ساعت انزلی
برج ساعت انزلی
دهکده ساحلی بندر انزلی
دهکده ساحلی بندر انزلی در منطقه غازیان انزلی بین محله شالیور و بی‌بی‌حوریه غازیان است. فضای سبز قابل توجهی دارد. پیشنهاد می‌کنم اگر به انزلی رفتید به دهکده بروید و شب را در آن‌جا سپری کنید.
دهکده ساحلی بندر انزلی دارای امکانات رفاهی همچون رستوران، فروشگاه، پارک، مسجد، منطقه شنای مردانه و زنانه، زمین‌های ورزشی، ویلاهای ساحلی، آلاچیق، دروازه ورودی و خروجی و نگهبان است. همچنین امکان اقامت شبانه نیز هست. دهکده ساحلی حدودا 5 کیلومتر مانده به غازیان – بندرانزلی سمت راست با تابلوی مجتمع مسکونی دهکده ساحلی نظر هر مسافری را به خود جلب می‌کند.

کلیسای مریم مقدس
کلیسای مریم مقدس در 1885 میلادی تاسیس شد. معماری بسیار جالبی دارد و دیدن آن خالی از لطف نیست. ضمنا سعی کنید در یکی از مراسم‌های مذهبی به آن‌جا بروید. فرقی نمی‌کند پیرو چه دینی باشید، همگی مراسم‌های عرفانی و مذهبی دارای آرامش خاصی هستند. کلیسای مریم مقدس شما را به خداوند نزدیک‌تر می‌کند.
پس از ورود به بندر انزلی، وارد خیابان نواب صفوی شوید و در میدان شهرداری، مقابل ساختمان قبلی دادگستری به کلیسای کوچک مریم مقدس می‌رسید.
کلیسای مریم مقدس در بندر انزلی
کلیسای مریم مقدس در بندر انزلی
موج شکن انزلی
اسکله‌ای در بندر انزلی. موج شکن انزلی که برای جلوگیری از آسیب رساندن موج‌های دریا به کشتی‌ها و قایق‌ها ساخته شده بود اکنون به محلی برای تفریح نیز مبدل شده است.
موج شکن روی تیرهای چوبی که در کف دریا تعبیه شده اند ساخته شده و در سال‌های اخیر مورد مرمت قرار گرفت. قبل از اینکه موج شکن‌‌های انزلی احداث گردد کانال مابین انزلی و غازیان همانند خلیجی بود که کشتی‌های تجارتی به منظور تخلیه و بارگیری و یا مصون ماندن از امواج و طوفان دریا در آنجا پناه می‌آوردند و در اسکله‌ها پهلو گرفته و یا روی لنگری می‌‌ایستادند. اما امواج دریا، تا داخل کانال را می‌کوبید و به شناورهای مستقر در خلیج آسیب می‌رسانید. از این رو نیاز به احداث موج شکن‌ها احساس گردید.
موج شکن ها در ساحل بندرانزلی هستند.

کشتی تفریحی میرزا کوچک خان
می‌خواهید حس فیلم تایتانیک بگیرید؟ پس به کشتی میرزا کوچک خان بروید.
حدود 20 سال پیش این کشتی ژاپنی توسط ایران خریداری شد و از دریای سیاه و رودخانه ولگا به خزر آمد و تبدیل به یکی از متفاوت‌ترین تجربه‌ها در سفر به انزلی شد. اگر با کشتی سفر کرده باشید می‌دانید وقتی به سینه کشتی می‌روید و آنجا می‌ایستید حس آرامش تا مدت‌ها وجودتان را تسخیر می‌کند. بی‌کرانی دریا و آسمان، تهی بودن محیط اطراف و صدای سکوت زندگی...
اگر قصد دارید با این کشتی دریانوردی بکنید باید در تابستان به انزلی سفر کنید. تابستان‌ها از ساعت 20 الی 24، تا 10 مایلی سواحل خزر و معمولا پنجشنبه شب‌ها، کشتی میرزاکوچک خان فعال است.
کشتی میرزا کوچک خان در 5 طبقه شامل بخش‌های اقامتی زیر می‌باشد: هشت واحد دو تخته، دو واحد رویال، دوازده واحد چهار تخته ، سه واحد شش تخته ، یک واحد هشت تخته، کافی شاپ vip ،یک واحد کافی شاپ عمومی، یک واحد رستوران قابلیت پذیرایی یکصد نفر، در هر مرحله عرشه‌ی پاشنه فضای باز کشتی قابلیت چیدمان 250 صندلی جهت اجرای موسیقی زنده و مراسمات هست. کشتی دارای بیمه مسافر و کشتی می‌باشد و همچنین دارای به روزترین تجهیزات دریانوردی روز دنیاست.
کشتی میرزا کوچک خان
اگر قصد دارید با این کشتی دریانوردی بکنید باید در تابستان به انزلی سفر کنید.
پل غازیان
پل غازیان، پلی قدیمی در انزلی است که در مسیر ارتباطی تهران-رشت است. پل غازیان در زمان خود از معدود پل‌های پیشرفته جهان در نوع خود بوده و بر همین اساس، جزو پل‌های تاریخی ایران به ثبت رسیده‌است.
قبلا دارای قابلیت متحرک بود یعنی یکی از 5 دهانه‌های پل توسط نیروی موتور حرکت کرده و بالا می‌آمد و کشتی‌های باری امکان تردد از زیر پل را داشتند. متاسفانه این پل از اواخر دهه 30 هجری شمسی از حالت متحرک بودن درآمد و در حال حاضر مهمانانش فقط گردشگران هستند.
در روز که بروید مرغ‌های دریایی را درحال پرواز بالای پل می‌بینید. هروقت روی آب فرود آمدند به آن‌ها غذا بدهید. همچنین در شب فضای بسیار زیبایی دارد و آرامش خاصی به شما القا می‌کند.
در اطراف پل رستوران‌ها و کافی‌شاپ‌های رو باز آماده پذیرایی هستند. همچنین قایق‌هایی برای گشت و گذار در این محوطه و تالاب انزلی قرار دارند. این پل دارای صندلی‌های پارکی، روشنایی و پارکینگ ماشین است.
پل غازیان در شهر بندر انزلی و بین محله غازیان و میان پشته قرار دارد. بازدید رایگان است.

سپهر هستم. فعلا لیسانس مهندسی برق – قدرت دارم و چون عاشق طبیعت هستم، عشقو با رشته ترکیب کردمو تمرکز کردم روی موضوع انرژی‌های تجدیدپذیر و کمک می‌کنم تا از نابودی خونه‌ی اصلیم، کرهزمین، جلوگیری بشه. سه سال پیش شروع کردم به هیچهایک و ایران‌گردی و در هر سفر چالش‌های جدیدی می‌گذرونم و خودمو دنیای اطرافمو بهتر می‌شناسم. بزرگترین آرزوم اینه همه کشورها رو بگردم و یه روزم برم مریخ! ^_^

امتیاز دهید نظری تا کنون ثبت نشده است ۵ / 4.2 44 نفر
نظرتو با ما مطرح کن
نظرات دیگران
اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می‌دهد.