قبل از سفر به چین چه فیلم‌هایی ببینیم؟

23 اردیبهشت، 1399
23 اردیبهشت، 1399
مدت مطالعه :
ابنیه باستانی، کوه‌های سر‌به فلک کشیده و رودخانه‌های خروشان چین هریک هزاران سال را در حافظه تاریخی خود سپرده‌اند و امروزه پذیرای گردشگران بسیاری از سراسر جهان هستند. همین راز آلودگی است که سفر به چین را بسیار جذاب و هیجان‌انگیز می‌کند. اما آشنایی با فرهنگ و آداب و رسوم مردم سرزمین بسیار اهمیت دارد. تماشای فیلم یکی از روش‌هایی است که شما را با عمق اخلاق و رسوم مردم چین آشنا می‌کند. بنابراین بهتر است پیش از آغاز سفر به چین حتماً برخی از بهترین فیلم‌های چینی را تماشا کنید. در این مطلب 8 فیلم چینی یا مربوط به کشور چین را معرفی می‌کنیم؛ با اسمارتیز همراه باشید.
فیلم فوق‌العاده جذاب برای زندگی 
فیلم To Live محصول سال 1994 از بهترین و جذاب‌ترین فیلم‌هایی است که افراد را به خوبی با فرهنگ و اخلاقیات مردم چین آشنا می‌کند. کارگردانی فیلم به عهده ژانگ ییمو است که فیلم‌های فوق‌العاده دیگری را نیز در کارنامه خود دارد. او همواره تلاش کرده تا تصویر درست و حقیقی از رویداد‌های قرن بیستم در چین را نمایش دهد. تماشای فیلم برای زندگی، از پیشنهادات ما پیش از سفر به چین به شمار می‌رود. 
فیلم به دوران پیروزی کمونیست در سال 1949 باز می‌گردد که یک جهش بسیار بزرگ در تمام عرصه‌ها در کشور بوده است. اگرچه برخی بخش‌های فیلم دستخوش فیلتر‌های سختگیرانه شده‌اند؛ اما همچنان فیلم قابل‌قبولی در این دسته محسوب می‌شود. فیلم 133 دقیقه‌ای برای زندگی، برداشتی آزاد از کتاب مشهوری در چین است که زندگی فرزند قمار‌باز یک خانواده ثروتمند در طول پیروزی جمهوری خلق چین را روایت می‌کند. با تماشای فیلم به خوبی جریان کمونیست جریان یافته در چین می‌شوید. 
فیلم فوق العاده جذاب برای زندگی
فیلم چینی؛ فیلم فوق العاده جذاب برای زندگی
فیلم کمدی Shower
Shower از آن دست فیلم‌های کمدی جذاب و دوست‌داشتنی است که زبان شیرینی را جهت انتقادات تند و تلخ خود انتخاب کرده است. اگر قصد دارید پیش از سفر به چین، به خوبی با سنت‌های رایج در چین و روابط میان افراد در سرزمین آشنا شوید؛ این فیلم از بهترین پیشنهادات به حساب می‌آید. اگرچه ژانر اصلی فیلم با کارگردانی ژانگ یانگ، کمدی است اما لحظاتی کاملاً دراماتیک را نیز به تصویر می‌کشد.
مفهوم دوستی‌ها و روابط خانوادگی در فیلم کاملاً مشهود است و کارگردان تلاش کرده است که با ارائه این فیلم، تصویر حقیقی از مردم چین به نمایش بگذارد! فیلم‌برداری کاملاً در پکن انجام شده است و در سال 1999 موفق به کسب جایزه از فدراسیون بین‌المللی منتقدین فیلم شد. معمولاً فیلم در صدر فهرست فیلم‌هایی قرار دارد که افراد تمایل دارند، پیش از سفر به چین حتماً تماشا کنند. Shower با خلق صحنه‌های نوستالژیک توانسته محبوبیت مناسبی را نیز میان چینی‌ها کسب کند! 
فیلم هفت سال در تبت
فیلم Seven Years in Tibet از جمله فیلم‌هایی است که به دلیل حضور ستاره‌های بزرگی همچون برد پیت به خوبی درخشید. اما بی‌انصافی است که از متن فوق‌العاده فیلم و کارگردانی درخشان ژان ژاک آنود چشم‌پوشی کنیم. فیلم در سال 1997 منتشر شد و کاملاً در تبت فیلم‌برداری شده است. برخی از تورهای سفر به چین به گونه‌ای هستند که از تبت عبور می‌کنند. در این صورت تماشای فیلم هفت سال در تبت برای شما جالب توجه خواهد بود. برد پیت کوهنوردی است که ماجرایی را در کوهستان‌های تبت طی جنگ جهانی دوم سپری می‌کند. 
داستان پر از هیجان و جذاب فیلم در کنار صحنه‌های عالی و مناظر طبیعی تبت بسیار چشم‌نواز شده‌است. فیلم بر اساس یک داستان واقعی ساخته شده و بازتاب فوق‌العاده‌ای از فرهنگ مردم تبت محسوب می‌شود. در طول فیلم 136 دقیقهای، شخصیت اصلی داستان از طریق کوهستان به تبت فرار می‌کند. داستان پرماجرا و جذاب فرار او در نهایت به لهاسا می‌رسد و پایان می‌یابد. 
فیلم هفت سال در تبت
فیلم چینی؛ فیلم هفت سال در تبت
فیلم Beijing Bicycle
نام فیلم دوچرخه پکنی است و تمام داستان فیلم حول محور همین دوچرخه و صاحبش می‌گذرد. گوی که یک پسر جوان و روستایی است؛ در حاشیه شهر پکن زندگی می‌کند. او جهت پیشرفت در کار و زندگی به پکن می‌آید و تلاش می‌کند که با دوچرخه‌ای که پیک در اختیار او گذاشته است؛ کار کند. اما اوج داستان زمانی است که دوچرخه دزدیده می‌شود و او تمام پکن را جهت پیداکردن آن جستجو می‌کند. با تماشای فیلم قبل از سفر به چین، تا حدودی با فرهنگ مردم اصیل چین آشنا می‌شوید. 
فیلم دوچرخه پکنی که به خوبی مشکلات و اتفاقات در حاشیه شهر بزرگی همچون پکن را روایت می‌کند؛ تا سه سال پس از انتشار، اجازه اکران در چین را نیافت! اما فیلم با موفقیت‌هایی در عرصه جهانی رو‌به‌رو شد. وانگ ژیاوشی به عنوان کارگردان و بازیگران آن یعنی کوی لین و لی بن هر یک در مقام خود تحسین شدند. بازیگران جوان فیلم در برلین جوایز استعداد‌های درخشان را از آن خود کردند و مورد تحسین داوران جشنواره قرار گرفتند. 
 
دوچرخه پکنی
فیلم چینی؛ فیلم دوچرخه پکنی
فیلم آخرین امپراتور
آیا در طول سفر به چین، قصد بازدید از شهر ممنوعه پکن را دارید؟ پس حتماً فیلم آخرین امپراتور را تماشا کنید. بی‌شک پس از تماشای فیلم که در شهر ممنوعه فیلم‌برداری شده‌است؛ بازدید از مجموعه بسیار جذاب و هیجان‌انگیز خواهد بود! فیلم روایت‌گر آخرین امپراطور چین است که با کمی دخل و تصرف مطابق با صفحات تاریخ به نمایش در‌آمده‌است. 
زندگی پوی به عنوان یک امپراطور بسیار دراماتیک است و کارگردان به خوبی در نمایش آن موفق بوده‌است. پوی در سن کمی به پادشاهی رسید و همین مساله زندگی او را دستخوش تغییرات و فراز و نشیب‌های بسیاری کرد. وی تحت حمایت ژاپنی مانچوکو بود و سپس توسط کمونیست‌ها به پایان راه خود می‌رسد. 
فیلم The Last Emperor علاوه بر گیشه‌های چین، در سراسر جهان موفق بود و موفق به کسب 9 جایزه اسکار شده‌است. بهترین کارگردانی و بهترین تصویربرداری از مهم‌ترین جوایزی است که فیلم برای عوامل خود به ارمغان آورد. اگرچه فیلم توسط یک غیرچینی ساخته شده‌است؛ اما به خوبی زندگی، تاریخ و سنت‌های چین را به تصویر می‌کشد تا تماشای آن برای افراد قبل از سفر به چین توصیه می‌شود.
فیلم یک زندگی ساده
فیلم چینی یک زندگی ساده به کارگردانی Ann Hui در سال 2011 به عرصه نمایش در‌آمده‌است. داستان فیلم درباره پیرزنی 60 ساله به نام چنگ چون-تائو است که سال‌ها برای خانواده ثروتمند لونگ کار می‌کند و در 60 سالگی دچار سکته مغزی می‌شود. وی تصمیم می‌گیرد که کارش را ترک کند و به خانه سالمندان برود. از این پس او وارد دنیای جدیدی می‌شود که ماجراهای تازه و پیش‌بینی نشده‌ای را برای او ایجاد می‌کند. او که به زندگی دیگری عادت داشته‌است؛ حالا اتفاقاتی را تجربه می‌کند که تازگی دارند. 
فیلم دارای ماهیتی هنگ کنگی است اما در بیان ویژگی‌های مردم چین با هنگ‌کنگ مشترک است! فیلم توانست در سال 2011 موفق به کسب عنوان بهترین فیلم شود و بازیگران نقش اول آن نیز در ردیف بهترین نقش اول زن و مرد در جشنواره قرار گرفتند. جایزه بهترین فیلمنامه نیز به سوزان چان تعلق گرفت. فیلم در عین سادگی، حاوی مفاهیم ارزشمندی از فرهنگ و سنت‌های چین است که پیش از سفر به چین، تماشای آن کاملاً توصیه می‌شود! 
 
فیلم یک زندگی ساده
فیلم چینی یک زندگی ساده
فیلم فانوس قرمز را بالا ببر 
فیلم فانوس قرمز را بالا ببر نیز از دیگر آثار کارگردان مشهور، ژانگ ییمو است که در سال 1991 منتشر شده‌است. ژانگ ییمو علاقه زیادی به روایت تاریخچه چین دارد و در نمایش فرهنگ و سنت‌های گذشته تا به امروز مردمان سرزمین خود موفق بوده است. این بار فیلم به دوران اولیه چین باز می‌گردد و به بیان مشکلات و تبعیض‌ها در دوران جنگ سالاری چین می‌پردازد که تماشای آن برای افراد قبل از سفر به چین، مناسب است! 
شخصیت اصلی داستان زن جوانی است که به صیغه یکی از قدرتمندان و ثروتمندان در دوره جنگ سالاری چین در می‌آید و دچار مشکلات و رویداد‌های جالب‌توجهی می‌شود. نام شخصیت سونگلیان از زندگی یک باله بزرگ در چین اقتباس شده‌است. 
فیلم نه تنها در چین، بلکه در عمده فستیوال‌های جهانی نیز مورد تحسین و تشویق قرار گرفت. در بسیاری از بخش‌های زبان خارجی و غیر‌انگلیسی جشنواره‌های جهانی موفق به نامزد شدن و کسب جایزه شده‌است. ییمو در سال 1991 در ونیز موفق به کسب جایزه شیر نقره‌ای برای بهترین کارگردانی شد! 
فیلم بادبادک آبی
بادبادک آبی داستان زندگی یک پسر نوجوانی بهنام تیوتو به همراه مادرش را روایت می‌کند. ماجرا‌های فیلم در حدود سال‌های 1953 تا 1967 رخ می‌دهد که چین دچار تغییرات سیاسی، فرهنگی بسیار شدیدی می‌شود. تغییرات به اندازه‌ای است که زندگی مادر و دختر را تحت تأثیر قرار می‌دهد. در پی حوادث ناگواری که تحت تأثیر سیاست‌های آن دوران از چین رخ داده‌است؛ خانواده سرپرست خود را از دست می‌دهند. همین موضوع سبب می‌شود که مادر و فرزند زندگی سختی را در کنار یکدیگر آغاز کنند. 
داستان زنده ماندن تیوتو در کنار مادرش، خاطرات مشترکی را برای مردم چین زنده می‌کند. درام اجتماعی بادبادک آبی یکی از فیلم‌هایی است که پیش از سفر به چین باید حتماً ببینید و با فرهنگ و گذشته مردم چین آشنا شوید. به دلیل انتقادات سخت و شدیدی که در فیلم اتفاق می‌افتد؛ تا سال‌ها اکران و پخش فیلم ممنوع بود! تقریباً تمام اجزای فیلم از جمله موسیقی، تصویربرداری و‌غیره در جای خود تأثیرگذار هستند. 
فیلم بادبادک آبی
فیلم بادبادک آبی
نگاه کلی به فیلم‌هایی که باید قبل از سفر به چین ببینید! 
در طول مقاله پیش‌رو تلاش کردیم که بهترین و تاثیرگذارترین فیلم‌های تاریخ چین را به شما معرفی کنیم. اگرچه برخی از فیلم‌ها کاملاً دراماتیک هستند؛ اما تصاویر حقیقی و روشنی از فرهنگ و آداب و رسوم مردم این سرزمین به تصویر می‌کشند. علاوه بر تمام ضروریاتی که با خود به همراه می‌برید؛ دانش و آگاهی از سنت‌های مردم چین مهم‌ترین چیزی است که قبل از سفر به چین باید به فکر آن باشید! 

قصد سفر به چین را دارید؟ مطلب «ویزای چین» را از دست ندهید.
برچسب(ها)
امتیاز دهید نظری تا کنون ثبت نشده است ۵ / 5 2 نفر
نظرتو با ما مطرح کن
نظرات دیگران
اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می‌دهد.