ایرباس A380 از محبوبترین جتها در بین مسافران است که به لطف پیشرفت تکنولوژی، راحتترین پرواز تجاری را برای مسافران خود به ارمغان میآورد. شرکتهای هواپیمایی نیز از فضای وسیع ایرباس 380 استفادهکردهاند و اتاقک آن را مانند یک سوییت طراحی کردهاند تا هر مسافر حس کند در خانهی خودش است. با
اسمارتیز همراه باشید تا با ایرباس A380 بیشتر آشنا شویم و ببینیم با توجه به کاهش شدید سفرها در زمان بیماری
کرونا، ایرلاینها در آینده از این غول استفاده خواهند کرد یا خیر؟
شاید اینها را هم بپسندید!
از آنجا که ایرلاینها تصمیم گرفتند تا پروازهای خود را با هواپیماهای دوموتور و چهارموتور مانند Boeing 787 و Airbus A350 انجام دهند، متاسفانه از ایرباس A380 کمتر استفاده شد. اوضاع آنقدر وحشتناک بود که در سال گذشته ایرباس اعلام کرد که به طور دائم تولید A380 را خاتمه میدهد. البته ضربه نهایی به تولید ایرباس A380 زمانی زده شد که
ویروس کرونا بسیاری از هواپیماهای جهان را برای مدتی خانهنشین کرد. حال با ترجیح ایرلاینها بر استفاده از هواپیماهای کوچکتر و بحران کرونا، میخواهیم ایرلاینها را بررسی کنیم تا ببینیم پس از بهبود وضعیت، آیا هنوز هم از ایرباس A380 استفاده خواهند کرد یا خیر؟
Air France
تعداد هواپیماهای A380 در ناوگان: 9 عدد
علیرغم اینکه شرکت ایرباس در کشور فرانسه قرار دارد، ایرفرانس هرگز هوادار ناوگان A380 خود نبوده است. هواپیماهای این شرکت دارای کابینهای پریمیوم فوقالعاده در A380 هستند، کلاس تجاری صندلیهای با زاویه مسطح و کابین فرست کلاس (First class) که حریم خصوصی دارد و از تلویزیونهای با قابلیت جمع شدن نیز استفاده میکند.
Air France قصد داشت ناوگان A380 خود را تا سال 2022 بازنشسته کند، اما اخیراً فهمیدیم که این جت دیگر پرچم فرانسه را حمل نخواهد کرد و ایرفرانس خیلی زود ناوگان 9 عددی ایرباس 380 خود را بازنشسته و زمینگیر کرده است.
Asiana Airline
تعداد هواپیماهای A380 در ناوگان: 6 عدد
شش A380 این شرکت تنها هواپیماهای موجود در ناوگان حمل و نقل است که دارای کابینها و سوییتهای درجه یک هستند، هرچند که از 31 آگوست 2019، Asiana فروش فرست کلاس خود را متوقف کرده است و مجدداً به سوئیتهای کاملاً محصور شده بازگشته تا هزینهها را کاهش دهد. این شرکت قبل از همهگیر شدن ویروس کرونا از نظر مالی ضعیف بوده و همیشه در پر کردن A380 خود از مسافر و امکانات مشکل داشته است. در حالی که قبلاً روزانه دو بار مسافران را به مقصدهایی مانند نیویورک و لسآنجلس میرساند. این ایرلاین نیز به هواپیمای ایرباس 350 روی آورده است.
ایرباس A380 ایرلاین آسیا
سن 6 ایرباس A380 ناوگان این ایرلاین تنها 4 تا 6 سال است، به همین دلیل زمینگیر کردن آنها کمی ضررده است، اما با این وجود، شاید بعد از ویروس کرونا برخی از این هواپیماها نسبتا خالی پرواز کنند. البته به نظر میرسد این ایرلاین برای مدت زیادی از این هواپیماها استفاده کند.
British Airways
تعداد A380 در ناوگان: 12 عدد
این ایرلاین معروف بریتانیاییها در ناوگان خود 12 عدد ایرباس A380 دارد و به احتمال از آنها بسیار استفاده کند. قطب اصلی بریتیش ایرویز در لندن قرار دارد و از مهمترین فرودگاههای جهان است، این بدین معنیست که شرکتهای هواپیمایی نمیتوانند مسیرهای جدید را بدون پرداخت مبلغ سنگین (دهها میلیون دلار) برای خرید اسلات جدید، اضافه کنند. از این رو یک انگیزه واقعی برای کار با جتهای بزرگتر مانند A380 وجود دارد. بریتیش ایرویز در ناوگان پیر خود هواپیماهای 747 و 777 پیری دارد و اگر به دنبال اصلاح ظرفیت باشد، انتظار میرود آنها را کاهش دهد، نه A380 را.
Emirates
امارات از زمان آغاز به کار 50٪ از کل سفارشات A380 را به خود اختصاص داده است. اما در حقیقت علت خاتمه تولید ایرباس A380 این تصمیم ایرلاین امارات بود که به جای سفارش A380، تصمیم به سفارش هواپیماهای دیگر در سال 2019 گرفت و این ضربه دیگری به پیکره ایرباس بود.
ایرباس 380 ایرلاین امارات
مدیر کل ایرلاین امارات هفته گذشته در مصاحبهای گفت که "ما میدانیم زمان A380 به پایان رسیده است"، امارات تقریبا نیمی از ناوگان هواپیمایی را به ایرباس A380 اختصاص داده بود. این ناوگان 115 عددی امارات با شروع ویروس کرونا زمینگیر شده بودند و به احتمال یک برنامه کامل برای بازنشستگی این هواپیماها تا سال 2023 ریخته خواهد شد. چون از سال 2023 شروع به تحویل A350s و 787های امارات آغاز میشود.
Korea air
تعداد A380 در ناوگان: 10 عدد
کره ایر مدتیست که از لاکچری بودن دور شده است و از ظرفیت 747-8s ، 777s و 787s استفاده میکند، اما به احتمال زیاد شما میتوانید با هواپیماهای A380 کره سفر بروید. کره و Delta بهطور جدی در تلاش هستند تا سرمایه گذاری مشترک خود را گسترش دهند و دلتا بخش اعظم ترافیک خود را به سئول از طریق کره ایر محدود کند. این برنامه نیاز به جتهای بزرگی مانند A380 دارد یا حداقل باید به بازنشستگی زود هنگام شک کرد. البته کره ایر در وضعیت مالی سختی قرار دارد و هنوز هم میتوان برای کاهش هزینه ها، ایده کنار گذاشتن این هواپیما لوکس را در نظر داشت.
Etihad
تعداد A380 در ناوگان: 10 عدد
Etihad سالهاست که با پول
نقد خونریزی میکند و زیان سالانه آن بالغ بر میلیاردها دلار است. اتحاد
که در ابوظبی مستقر است در طول تاریخ تلاش کرده تا مقصد A380 خود را
پیدا کند و به طور مداوم نقشه مسیر پروازی را تغییر دهد. آنها علاوه بر
زیاد کردن پرواز به مقصد فرودگاه JFK امروزه به سئول، بمبئی و استرالیا هم
پرواز با A380 دارند. ایرباس 380 ایرلاین اتحاد
در حالی که A380 معنای مالی برای Etihad ندارد،
اما نمیتوان تصور کرد که این ایرلاین از شر آنها خلاص شود. هواپیماهای A380
اتحاد مانند یک آپارتمان بزرگ و شیک میمانند که دلتان نمیخواهد ترکش
کنید.
Lufthnsa
تعداد هواپیماهای A380 در ناوگان: 8 عدد
لوفتانزا از تنها خطوط هوایی اروپایی است که به دو مرکز اصلی سرویس میدهد و پروازهای طولانی از فرانکفورت و مونیخ را اجرا میکند. در حال حاضر 6 عدد از هواپیماهای A380 لوفتانزا زمینگیر شدهاند اما این بدین معنی نیست که زمان بازنشستگی کلی آنها رسیده است. به احتمال بسیار لوفتانزا دوباره از این 6 عدد استفاده خواهد کرد.
Qatar Airways
تعداد A380 در ناوگان: 10 عدد
قطر ایرویز A380 یک هواپیمای نسبتاً منحصر به فرد است، چون بسیار لوکس است. قطر در درجه اول این جتها را به آسیا، اروپا و استرالیا پرواز میدهد. از آنجا که حجم سفرها بسیار کم شده است، اکبر الباکر، مدیرعامل مشهور قطری، اوایل هفته جاری در یک نشست خبری در رسانه ها گفت: "قطر ایرویز ده A380 خود را پارک میکند و آنها حداقل برای یک سال باز نخواهند گشت، و شاید هرگز هم برنگردند." به عنوان هواپیمایی که دوست دارد ناوگان خود را شیک و نو نگه دارد، روزهای A380 در دوحه ممکن است به پایان برسد.
کلام آخر
روزهای A380 مدتها قبل از شروع بزرگترین اختلال در سفرهای تجاری به پایان خود نزدیک شده بود. بسیاری از خطوط هوایی از تصمیمگیریهای دائمی در مورد بازنشستگی هواپیما خودداری میکنند، اما تا زمانی که رسیدگی بهتری در مورد وضعیت بهبودی داشته باشند. شاید کم کم باید با این هواپیمای بزرگ و لوکس خداحافظی کنیم ولی شاید چندسال این خداحافظی طول بکشد.