بازارهای خاص تهران

19 فروردین، 1399
14 بهمن، 1398
مدت مطالعه :
در تهرانی که امروز با آن مواجه هستیم، برای هر کسب و کاری و وسیله‌ای بازاری خاص در نظر گرفته شده است. خیلی از این بازارها از قدیم‌الایام و خیلی‌های دیگر امروزی هستند. مکان‌هایی که می‌تواند علاوه بر خرید، شما را در میان تاریخ تهران غرق کند و یا مراکزی که معماری مدرن و به روز آن، شما را شگفت‌زده کند. برای داشتن یک خرید موفق و خوب که همراه با قیمت مناسب و منصفانه نیز باشد، بهتر است تا به مراکز فروش آن وسایل سر بزنید. با اسمارتیز همراه باشید تا شما را با تعدادی از بازارهای تهران آشنا کنیم.


بازار بزرگ تهران: بازار بزرگ تهران بازاری قدیمی و شناخته شده در مرکز شهر تهران و منطقه 12 است. ساخت اولین بنای این بازار، به دوره صفویان و دوره تکمیل بازار به شکل امروزی، به دوره قاجاریه برمی‌گردد. بازار محدود به خیابان‌های مولوی، مصطفی خمینی، 15 خرداد و خیام است که از همین فواصل ذکر شده هم می‌توان به بزرگی و عظمت بازار پی برد. بازار بزرگ تهران شامل مشاغل مختلفی از جمله بازار زرگرها، بازار کفاش‌ها، نجارها، خیاط‌ها و پارچه‌فروش‌های عمده است. تکمیل به مرور زمان بازار، باعث شده که اثر معماری دوره‌های مختلف در بازار مشهود باشد. عمده مغازه‌ها در کنار مساجد قدیمی و حمام‌های سنتی، چای‌خانه‌ها و کباب‌سراهای سنتی و دیگر کسب و کارهای قدیمی قرار دارد. بیشتر حجم بار و فروش بازار مربوط به پارچه‌فروشی‌ها و پوشاک و البسه عمده است. البته در بین مغازه‌ها می‌توانید فروشندگان خرده را نیز بیابید اما اکثر این بازار را عمده فروشان تشکیل می‌دهند. می‌توانید ساعت‌ها در میان مغازه‌ها بگردید و هنوز به انتهای آن نرسیده باشید. اما برای پارک خودرو کمی به دردسر خواهید افتاد. مرکز شهر در بیشتر ساعت روز، شلوغی و ترافیک زیادی دارد و بهتر است از ایستگاه‌های مترو 15 خرداد، خیام، میدان محمدیه و یا مولوی برای رفتن به بازار استفاده کنید.
آدرس: منطقه 12، خیابان 15 خرداد، بازار بزرگ تهران
بازار کیف و کفش باغ‌سپه‌سالار
بازار کیف و کفش باغ‌سپه‌سالار
خیابان منوچهری و باغ‌سپه‌سالار: در ایام مدرسه و شروع ماه مهر، خیابان منوچهری از شلوغ‌ترین خیابان‌های تهران می‌شود. بازار کیف و کفش، بازاری است که مشتریان زیادی دارد. در هر سن و سالی که باشید، به خرید کیف و کیف نو نیاز دارید. تنوع مغازه‌ها و قیمت‌های اقتصادی و مناسب باعث شده که این خیابان، مرکز فروش تخصصی کیف، کفش، چمدان و کوله باشد. نکته قابل توجه این است که شما حتی بدون وارد شدن به مغازه می‌توانید محصولات آن‌ها را مشاهده کنید زیرا عمدتا در کنار خیابان و پیاده‌رو وسایل چیده شده است. از ساعت 8 صبح تا 8 شب مغازه‌ها باز هستند و شلوغ‌ترین زمان هم در بازه 10 تا 12 ظهر است. برای رفتن باید کمی در استفاده از خودروی شخصی مراقب باشید زیرا ممکن است گرفتار ترافیک و حجم زیاد خودروها شوید. به جای آن می‌توانید از ایستگاه اتوبوس فردسی و یا متروی میدان فردوسی استفاده کنید. کمی پیاده روی لازم است ولی در همان زمان هم می‌توانید اجناس درون مغازه‌ها را برانداز کنید.
آدرس: خیابان فردوسی، تقاطع خیابان منوچهری
بازار امامزاده حسن: اگر در شرف ازدواج و خرید لوازم عروسی باشید، حتما گذرتان به بازار امامزاده حسن خواهد خورد. بازاری سرپوشیده و قدیمی که در میانه منطقه 17 تهران قرار دارد و هنوز هم با همان شیوه معماری سنتی خود، اداره می‌شود. کوچه‌های تنگ و باریک، دیوارهای قدیمی و نمای آجر در ساختمان‌ها همه یادآور گذشته هستند اما وقتی روز برسد، شلوغی و ازدحام جمعیت یقیناً شما را متعجب خواهد کرد. بازار امامزاده حسن، بازار تخصصی خرید لوازم عروسی از جمله لباس داماد و عروس، آینه و شمعدان برنزی و نقره، وسایل سفره عقد و دیگر لوازم مختص به مراسمات جشن عروسی است. فروش این لوازم هم به شکل عمده و هم به شکل خرده انجام می‌شود و حتی مغازه‌داران شهرهای اطراف برای تهیه لوازم مورد نیاز خود این بازار را انتخاب می‌کنند. از نظر دسترسی‌های مکانی نیز می‌توانید در اطراف خود درمانگاه، بانک، پارکینگ‌های عمومی و کبابسراهای سنتی را مشاهده کنید. از ساعت 9 صبح تا 8 شب، می‌توانید به بازار بیایید و هیچ نگرانی از بابت امکانات و خرید نداشته باشید.
آدرس: منطقه 17 تهران، تقاطع خیابان قزوین و امین‌الملک، نبش کوچه سجادی
جمعه بازار پارکینگ پروانه
جمعه بازار پارکینگ پروانه
جمعه بازار پارکینگ پروانه: پارکینگ طبقاتی پروانه، جدای از کاربرد پارک و نگهداری خودرو، برای ایجاد بازار محلی و هفتگی به کار می‌رود. شاید کمتر کسی باور کند که جمعه بازار پارکینگ پروانه از بزرگترین خرده فروشی‌های وسایل قدیمی در تهران می‌باشد. در روز جمعه که دیگر خودرویی درون پارکینگ، پارک نمی‌شود، می‌توانید از وسایل قدیمی مانند تیله‌های بازی گرفته تا ماشین تایپ خارجی و ظروف مسی و نقره چکش‌خورده را بیابید. عمده وسایل بازار را لوازم عتیقه و قدیمی تشکیل می‌دهند. این محل برای عاشقان وسایل قدیمی و کلکسیون‌داران بسیار حائز اهمیت است و حتی می‌توانید گردشگران خارجی را نیز در بین مشتریان و خریداران بیابید. هر وسیله دست دوم، انتیک و قدیمی که ارزش خرید و فروش داشته باشد را می‌توانید در بازار پارکینگ پروانه پیدا کنید. صفحه‌های گرامافون قدیمی، کتب نایاب چاپ قدیم و زیورآلات قدیمی از ارزشمندترین وسایل موجود در بازار است. صنایع دستی محلی مانند فرش و گلیم و جاجیم نیز در بین وسایل فروشندگان هست و اگر علاقه به تزئین خانه خود با وسایل قدیمی را دارید می‌توانید از ساعت 8 صبح تا 4 عصر به این بازار سری بزنید.
آدرس: خیابان جمهوری، تقاطع جمهوری و خیابان فردوسی، نرسیده به ایستگاه متروی سعدی
چهارراه استانبول: از اصلی‌ترین مراکز تولید و پخش پوشاک را می‌توان چهارراه استانبول نامید. در همان منطقه‌ای که زمانی ساختمان پلاسکو فعالیت می‌کرد، عمده‌فروشی‌ها و خرده‌فروشی‌های زیادی برای پوشاک و البسه مردانه و زنانه وجود دارد. چهارراه استانبول را می‌توان از مهم‌ترین نقاط تهران نامید و دلیل آن هم وجود صرافی‌ها، وزارتخانه‌ها و تولیدی‌ها و فروشندگان البسه است. شلوغی این مکان، موقعیت را برای رفت و آمد با خودروی شخصی سخت می‌کند. شما باید در بین پاساژها و فروشگاه‌های مختلف بگردید تا لباس مورد نظرتان را پیدا کنید و این کار با وجود حجم خودروی درون شهر کمی سخت است. بهتر است با استفاده از اتوبوس و مترو تهران خود را به چهارراه استانبول برسانید و از آوردن خودروی شخصی خودداری کنید. نگرانی از بابت غذا و امکانات رفاهی نداشته باشید. چهارراه استانبول پر از فست‌فودها و رستوران‌های ایرانی است که می‌تواند نقاط استراحت شما باشد. البته باید در نظر داشته باشید که خرید شما از این چهارراه باید همراه با پیاده‌روی فراوان و صبر زیاد باشد.
آدرس: خیابان جمهوری، تقاطع جمهوری و خیابان فردوسی
راسته خیابان هفت حوض نارمک:
راسته خیابان هفت حوض نارمک:
راسته خیابان هفت حوض نارمک: میدان هفت حوض در واقع، مرکزی متشکل از چندین پاساژ و مرکز خرید در شرق تهران است. برای کسانی که به دنبال خریدهای اقتصادی و به صرفه هستند و در کنار آن می‌خواهند از روزی سرشار از انرژی و بازی و شادی برای فرزندان خود لذت ببرند، پیشنهاد ما راسته هفت حوض است. دست شما برای انتخاب باز است و می‌توانید یک روز کامل را در این راسته سپری کنید بدون آن که خسته و یا دل‌زده شوید. در دسترس بودن مراکز شکم‌گردی مانند کافه‌ها و رستوران‌ها، شهربازی و دنیای کودک، اجرای موسیقی زنده خیابانی و راه‌های دسترسی متعدد باعث شده برای کسانی که توان مالی بالایی ندارند، میدان هفت حوض نارمک، مکانی بی نظیر باشد. پوشاک، کیف و کفش زنانه، مردانه و بچگانه، ساعت، طلا، بدلی و لوازم آشپزخانه با هر بودجه و قدرت خریدی در دسترس است و روزتان را می‌تواند با خرید خوب کامل کند. عمده مغازه‌ها و پاساژها از ساعت 10 صبح تا 11 شب فعالیت می‌کنند و رستوران‌ها کمی بیشتر باز خواهند بود.
آدرس: بزرگراه رسالت، خیابان دکتر آیت، میدان هفت حوض
بازار موبایل: گوشی موبایل وسیله‌ای کاربردی در دنیای امروز است. برندها و مدل‌های گوناگونی در دسترس مشتریان و خریداران است و برای آن که بتوانید همه فروشندگان معتبر را در یک جا ببینید، در تهران دو گزینه دارید. ابتدا بازار موبایل علاالدین که در خیابان جمهوری‌ست. پاساژ چند طبقه علاالدین مرکز فروش موبایل و کامپیوتر است و بسیاری از فروشندگان رسمی و غیررسمی این وسایل حضور فعالی در این بازار پرهیجان دارند. رنج قیمت‌های ذکر شده بسیار متفاوت است و دلیل آن هم وجود کالاهای قاچاق در بازار علاالدین می‌باشد. بیرون از پاساژ نیز دستفروشان موبایل را می‌توانید بیابید اما یقینا گزینه خوبی برای تهیه موبایل نخواهند بود. اگر نتوانستید خود را برای خرید موبایل در پاساژ علاالدین قانع کنید، بازار موبایل ایران نیز در 500 متری شماست و البته با کیفیتی کاملا متفاوت قرار دارد. بازار موبایل ایران، 14 طبقه دارد که 5 طبقه پارکینگ طبقاتی و 9 طبقه تجاری و خدماتی است. هر آن چیزی که شما در پاساژ علاالدین نداشتید، حالا در بازار موبایل ایران در اختیار شماست. پارکینگ، بازار قابل اعتماد و نمایندگی‌های معتبر و خدمات رفاهی مناسب چیزهایی است که می‌تواند خرید را برای شما جذاب‌تر کند. در طبقه آخر بازار نیز شما می‌توانید از رستوران و کافی‌شاپ با منوی متنوع استفاده کنید.
آدرس: خیابان حافظ، پایین‌تر از خیابان جمهوری
بازار نازی آباد: بازار نازی آباد را می‌توان رقیب جدی برای بازارهای پر زرق و برق شمال تهران دانست. اگر جنس مشابهی را با قیمت بسیار پایین‌تر در بازار مشاهده کردید، تعجب نکنید. بازار نازی اباد مرکز فروش لباس‌های بچگانه و زنانه است و به دلیل قرارگیری در جنوب شهر، برای خیلی از افرادی که به دنبال خرید ارزان و به صرفه هستند، یک بازار مهم به شمار می‌آید. خیلی از لباس‌های بازار دست کمی از بازارهای دست اول و خوب شهر ندارد و کیفیت خوبی را شامل می‌شود. این بازار دسترسی‌های زیادی دارد و شما می‌توانید از طریق مترو خزانه و یا ایستگاه BRT نازی آباد به این بازار سری بزنید. در نزدیکی این بازار می‌توانید انواع خرده فروش‌ها و مشاغل دیگر را مشاهده کنید. برای سرو غذا و نوشیدنی مشکلی نخواهید داشت، زیرا در نزدیکی بازار تعداد زیادی فست‌فود و آبمیوه فروشی قرار دارد. وجود آسانسور نیز می‌تواند برای افراد کم‌توان مزیتی خوب باشد.
آدرس: نازی آباد، خیابان بازار دوم
بازار پارچه مولوی
بازار پارچه مولوی
بازار پارچه مولوی: برای علاقه‌مندان به پارچه و دوخت لباس، پیدا کردن بازاری که شامل همه طرح‌ها و رنگ‌های مورد نظر آن‌ها باشد، کمی مشکل است. اما راسته بازار پارچه مولوی، یک بازار اقتصادی در جنوب شهر، برای خرید پارچه‌های ارزان قیمت است. دلیل معروفیت این بازار را می‌توان در وجود انواع و اقسام مدل‌های پارچه دانست. البته در خرید پارچه‌ها باید کمی حوصله به خرج دهید و صبور باشید. هر قیمت و کیفیتی مناسب نخواهد بود وبرای یافتن چیزی که به دنبال آن هستید، باید جستجو کنید. ساعات فعالیت این بازار عموما از ساعت 10 صبح تا 9 شب است. یادتان باشد این بازار پارکینگ ندارد. البته می‌توانید خودروی خود را در میان کوچه پس کوچه‌های خیابان پارک کنید. به دلیل قرارگیری بازار در مرکز شلوغ شهر، دسترسی شما به راه‌های ارتباطی مترو، تاکسی و BRT باز است و اگر قصد خوردن غذا و آبمیوه را داشته باشید، درون بازار می‌توانید ساندویچی‌های ارزان و خوب را بیابید.
آدرس: خیابان مولوی، سرای پارچه فروشان
بازار مبلمان یافت آباد
بازار مبلمان یافت آباد
بازار مبلمان یافت آباد: بازار مبل یافت آباد، بزرگترین بازار فروش مبلمان در کشور به شمار می‌آید. برای کسانی که می‌خواهند طراحی دکوراسیون منزل خود را تغییر دهند، این بازار یک رویا به حساب می‌آید. معروفیت این بازار این است که شما می‌توانید با هر توان مالی اقدام به خرید نقد و اقساط مبلمان نمایید. این بازار همه روزه از صبح تا نیمه‌های شب فعالیت می‌کند و دارای پارکینگ و فود کورت اختصاصی درون بازار نیز است. البته در خارج از بازار، رستوران‌ها و فست‌فودهای بسیاری را می‌توانید بیابید. مکان قرارگیری بازار، باعث شده که به تدریج منطقه بازار رشد کرده و در حال حاضر یکی از قطب‌های تولیدی و تجاری جنوب تهران به شمار آید. این بازار طبقاتی، مجهز به آسانسور و پله برقی است که رفت و آمد را برای ناتوانان راحت‌تر می‌‌سازد.
آدرس: بزرگراه آیت‌اله سعیدی، چهارراه یافت آباد، یافت آباد شرقی، بازار مبل یافت آباد
برچسب(ها)
موقعیت(ها)

اگر برای خیلی از افراد خواندن و نوشتن در همان دوران مدرسه به اتمام رسید، برای من اما تا همین حالا ادامه دارد. یکی از لذت‌های من در زندگی نوشتن است و این کار را 7 سال است که به طور مداوم انجام می‌دهم. همان مسیری که از نوشتن روزنگاری‌ها شروع شد، حالا به تخصص و راهی برای گذران اوقات بیکاری تبدیل شده است.

امتیاز دهید نظری تا کنون ثبت نشده است ۵ / 3 1 نفر
نظرتو با ما مطرح کن
نظرات دیگران
اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می‌دهد.