فرقی ندارد با ماشینی قدیمی به سفر میروید یا ماشینی جدید، همیشه در
سفر جاده ای با ماشین شخصی، نکات ایمنی وجود دارد که باید رعایتشان کنید.
اسمارتیز به شما میگوید که قبل از شروع سفر و زدن به دل جاده، باید چه چیزهایی را در ماشین خود بررسی کنید و چه وسایل ضروری را بردارید.
شاید اینها را هم بپسندید!
1. تغییر روغن، تنظیم موتور، بررسی ترمز و انجام تعمیرات اولیهی وسیلهی نقلیه
قبل از شروع سفر جاده ای، باید برای انجام سرویسهای ضروری مانند تغییر روغن، تنظیمات عقب افتادهی موتور یا تعمیر ترمزها برنامه ریزی کنید. اقدامات اولیه دیگری هم برای آماده کردن وسیلهی نقلیه وجود دارد مثل چک کردن برف پاک کن شیشهی جلو و مناسب بودن مایعات لازم خودرو. در مطلب «
راهنمای چک کردن ماشین قبل از سفر» توضیحات کاملی در این مورد دادهایم.
2. عمق آج لاستیکها، فشار لاستیک و تراز بودن آنها را بررسی کنید
شرایط لاستیکها اهمیت زیادی در امنیت خودرو دارد. میتوانید عمق آج لاستیک را با استفاده از یک سکه چک کنید، ولی تحقیقات نشان دادهاند که بررسی عمق آج لاستیک با استفاده از یک سکهی کوچکتر مثل 25 تومانی نتایج دقیقتری در اختیار شما میگذارد. حتما باد لاستیکهای خود را قبل از شروع سفر جاده ای چک کنید، لاستیکها نباید خیلی پر باد و یا کم باد باشند. برای چک کردن فشار لاستیکها میتوانید از مانیتور دستی سنجش فشار لاستیک در پمپ بنزینها استفاده کنید، ولی استفاده از یک دستگاه فشارسنج دیجیتال هم راحتتر است و هم دقیقتر. اگر اخیرا لاستیکهای ماشین را تراز نکردهاید، قبل از سفر این کار را انجام دهید. تایرهایی که درست تراز نشده باشند، میتوانند روی فرمان و سیستم تعلیق اثر بگذارد. طبق توصیهی کارشناسان، بهتر است بعد از طی هر 8 هزار کیلومتر، تایرهای خود را تراز کنید. اگر هم خودتان نمیتوانید این کار را انجام دهید، سری به نزدیکترین اتو سرویس محله یا مکانیکی بزنید و از آنها بخواهید، تایرها را بررسی کنند.
3. یک برنامهی کمک یار جادهی مطمئن همراه داشته باشید
بهتر است قبل از شروع مسیر، شماره تلفن امداد خودروهای مخصوص جاده را در گوشی موبایل ذخیره کنید. همچنین بهتر است که سری به
وبسایت رسمی مدیریت راههای کشور یا 141 بزنید و اطلاعات لازم راجع به پایگاههای امدادی بین راه را بدست بیاورید.
4. موبایل خود را شارژ کنید و پاور بانک همراه خود ببرید
سعی کنید همیشه قبل از شروع سفرتان، پاور بانک را شارژ کنید یا اگر پاور بانک ندارید از دستگاههای تبدیل فندک ماشین به شارژر موبایل استفاده کنید.
5. جعبهی کمکهای اولیه با خودتان ببرید
میتوانید وسایل مورد نیاز برای ارائهی کمکهای اولیه در سفر جاده ای را در یک کوله پشتی بگذارید و در صندوق عقب ماشین خود قرار دهید. وسایل سادهای مانند باند، چسب، گاز، نوار، دستمال الکلی، دو بطری بزرگ آب، چند میله گرانول، یک پتوی کهنه، چراغ قوه، باتری جدید و... را در این کوله پشتی قرار دهید و جعبهی کمکهای اولیهی خود را بسازید. این وسایل را میتوانید از فروشگاههای مختلف تهیه کنید.