برنامه‌ی سفر به خالد نبی

15 اردیبهشت، 1399
15 اردیبهشت، 1399
1 روزه
بهار
کوهنوردی
شیما تیموری
به دنبال راهنمای سفر به خالد نبی می‌گردید؟ می‌دانید بهترین زمان سفر به خالد نبی کی است و جاده خالد نبی کجاست؟ در راهنمای سفر به زیارتگاه و قبرستان خالد نبی به این سوالات پاسخ می‌دهیم و هرچه برای سفر به خالد نبی نیاز است، را با هم بررسی می‌کنیم. با اسمارتیز همراه باشید.
روز 1
سفر به زیارتگاه خالد نبی
زیارتگاه و قبرستان خالد نبی
خالد نبی از جاهای دیدنی گلستان است که با شهرستان گنبد کاووس، 90 کیلومتر و با شهرستان کلاله، 55 کیلومتر فاصله دارد. نزدیک‌ترین روستا به این جای دیدنی، روستای گچی سو است که در فاصله‌ی 6 کیلومتری آن قرار دارد. این جای دیدنی روی قله کوه گوگجه داغ قرار دارد که ارتفاع آن حدود 700 متر است. مجموعه خالد نبی شامل چند جای دیدنی است: زیارتگاه خالد نبی، زیارتگاه چوپان آتا، زیارتگاه عالم بابا و قبرستان خالد نبی.
زیارتگاه خالد نبی محل دفن خالد نبی، از پیامبران دوران ساسانی است. قبرستان خالد نبی کمی با زیارتگاه فاصله دارد و جایی است که تندیس‌های سنگی با اشکال عجیب، از زمین بیرون آمده‌اند.
برای سفر به خالد نبی می‌توانید از ماشین شخصی استفاده کنید. اگر از تهران قصد سفر به خالد نبی را دارید، بهترین جاده، احتمالا جاده فیروزکوه است. فاصله تهران خالد نبی از جاده فیروزکوه حدود 590 کیلومتر است و با در نظر گرفتن توقف‌ها، تقریبا 10 ساعته به خالد نبی می‌رسید.
بهترین زمان سفر به خالد نبی، اردیبهشت‌ماه است و اگر می‌خواهید زمانی که به این جای دیدنی سفر می‌کنید، هوا گرم نباشد و با مناظری سرسبز روبرو شوید، بهتر است دیرتر از اردیبهشت‌ماه به خالد نبی نروید.
در صورت حرکت از تهران، بعد از پشت سر گذاشتن گرگان، علی‌آباد کتول، آزادشهر، مینودشت و کلاله، به صوفیان می‌رسید. از صوفیان باید به سمت روستای گچی سو پایین بروید. از صوفیان تا روستای گچی سو پایین، 39 کیلومتر است که حدودا 1 ساعته این مسیر را طی می‌کنید. اطراف جاده زمین‌های کشاورزی زیادی وجود دارد و می‌توانید از تماشای منظره لذت ببرید. به علت وجود زمین‌های کشاورزی، تراکتور و دیگر ماشین‌های کشاورزی با سرعت کم در این مسیر تردد می‌کنند؛ پس حواستان به آن‌ها باشد. در ورودی روستا، به یک دوراهی می‌رسید که برای رسیدن به خالد نبی باید وارد مسیر سمت چپ بشوید. مسیر سمت راست شما را به روستای گچی سو پایین و گچی سو بالا می‌رساند.
از دوراهی تا زیارتگاه خالد نبی، حدود 7 کیلومتر است. جاده خالد نبی تا خود زیارتگاه کشیده شده است و تا آخر مسیر آسفالت است. قبل از رسیدن به زیارتگاه جاده یک سربالایی و پیچ تند دارد؛ این قسمت را با احتیاط بیشتری برانید. بعد از رد کردن این پیچ، به پارکینگ خالد نبی می‌رسید که می‌توانید ماشین‌تان را آن‌جا بگذارید و بعد به دیدن زیارتگاه بروید. در همین محل سوپر مارکت و فروشگاه‌های صنایع دستی وجود دارد که در صورت تمایل می‌توانید از آن‌ها خرید کنید.
از محل پارکینگ که به سمت غرب حرکت کنید، به زیارتگاه چوپان آتا می‌رسید که از مریدان خالد نبی بوده است. این زیارتگاه که ساختمانی سفیدرنگ با گنبد سبز است با پس‌زمینه‌ی تپه ماهورها، منظره‌ای فوق‌العاده برای عکاسان است.
بعد از بازدید از زیارتگاه خالد نبی، برای رسیدن به قبرستان باید مسیر پله‌ها را به سمت پایین بروید.
قیمت بلیط ورودی قبرستان 2هزار تومان است. اگر پول نقد ندارید، نگران نباشید؛ امکان خرید بلیط با کارت بانکی هم وجود دارد. قبرستان خالد نبی قدمتی چندهزارساله دارد. در مورد شکل سنگ‌های خالد نبی نظریات مختلفی وجود دارد؛ عده‌ای معتقدند شکل این سنگ‌ها به اندام تناسلی مردانه و زنانه شبیه‌اند و بیانگر جنسیت کسی است که سنگ روی قبر او قرار داده شده است. عده‌ای هم معتقدند سنگ‌های بزرگ به شکل مردانی با کلاهی بر سر و شالی بسته به کمر هستند و سنگ‌های کوچک به شکل زنان.
در محل قبرستان خالد نبی، کانکس‌هایی وجود دارد که به گردشگران اجاره داده می‌شود. برای اقامت در نزدیکی خالد نبی هم می‌توانید اقامتگاه‌های بومگردی مثل اقامتگاه بومگردی هزار دره خالد نبی یا اقامتگاه بومگردی ترکمن یورت را انتخاب کنید. بعضی از این اقامتگاه‌های بومگردی، گردشگران را با قاطر به خالد نبی می‌رسانند؛ هزینه هر ساعت اجاره قاطر حدود 60هزار تومان است.
نگاره 1 از 5
نگاره 2 از 5
نگاره 3 از 5
نگاره 4 از 5
نگاره 5 از 5
پیش از سفر به این ‌نکات توجه کنید:
  • این برنامه سفر را «شیما تیموری» پیشنهاد داده است. درباره شیما تیموری بیشتر بدانید.
  • تمام اقامتگاه‌ها، رستوران‌ها و لیدرهای محلی پیشنهادی هستند و شما می‌توانید با توجه به زمان سفرتان و علایق‌تان سایر اقامتگاه‌ها، مسیرهای سفر، رستوران‌ها و ... را انتخاب کنید.
  • تجربه شما از سفر می‌تواند راهنما یا انگیره‌ای برای سفر دیگران باشد. خوشحال می‌شویم اگر تجربه‌تان را از سفر (در قالب سفرنامه، عکس، ویدئو یا فایل صوتی) برای ما بفرستید.
نقشه
موقعیت(ها)
احمد شریفی

برق و ICT خوندم. وبلاگ‌نویسی رو دوست دارم و خوندن وبلاگ هم جزو علائقمه. به صورت خیلی آماتور کوهنوردی می‌کنم و مسابقات بسکتبال NBA رو هم دنبال می‌کنم. مثل خیلی از مردم موسیقی گوش می‌دم و فیلم می‌بینم. تکنولوژی، کتاب و پادکست هم برام جذابه.

امتیاز دهید نظری تا کنون ثبت نشده است ۵ / 4.2 31 نفر
نظرتو با ما مطرح کن
نظرات دیگران
اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می‌دهد.