برنامه‌ی سفر نئور به سوباتان

27 فروردین، 1399
27 فروردین، 1399
3 روزه
تابستان
جنگل‌گردی
سعید باقری راد
اهل پیمایش مسیرهای طولانی هستید؟ پس پیش به سوی یک مسیر پیمایشی رویایی در خط شمالی ایران زمین که با زیبایی‌هایش هوش از سرتان خواهد برد. پس در این برنامه سفر همراه اسمارتیز باشید تا با هم مرز بین دو استان گیلان و اردبیل را با پای پیاده پیمایش کنیم؛ یعنی پیمایش دریاچه‌ی نئور تا ییلاقات سوباتان.
روز 1
رسیدن به دریاچه نئور
سفر خود را از تهران شروع کنید و به سمت اتوبان زنجان ادامه دهید. از بستان آباد مسیرتان را به سمت اردبیل ادامه دهید. با انتخاب این مسیر حدودا 540 کیلومتر راه پیش رو دارید. قبل از رسیدن به اردبیل و از سه راهی بودالالو مسیر فرعی شروع می‌شود. اگر این مسیر فرعی را با ماشین‌های آفرودی بگذرانید بهتر است، اما گزینه‌ی در دسترس‌تر کرایه‌ی نیسان‌هایی است که معمولا در این منطقه وجود دارد. در ادامه‌ی مسیر و با گذشتن از عباس آباد، به دریاچه‌ی نئور خواهید رسید. دور دریاچه فضای کمپینگ بسیار خوبی وجود دارد. وجود سرویس بهداشتی، آب شرب و مغازه‌ای کوچک برای خرید مایحتاج ضروری، برای کمپ کردن در کنار دریاچه هیچ عذر و بهانه‌ای باقی نمی‌گذارد. شب را در کنار دریاچه‌ی نئور و زیر سقف آسمان سر کنید، یک شب رویایی به میزبانی طبیعت!
اقامتگاه‌های این منطقه
  • کمپ در کنار دریاچه نئور

نگاره 1 از 3
نگاره 2 از 3
نگاره 3 از 3
روز 2
پیمایش نئور به سوباتان
صبح روز دوم سفر، پس از صرف صبحانه به شیوه‌ی کمپینگ وسایل خود را جمع کرده و برای یک پیاده‌روی طولانی آماده شوید. یادتان باشد کفش و لباس مناسب طبیعت‌گردی از ملزومات این سفر محسوب می‌شود. حالا که همه چیز آماده شده، پیش به سوی ییلاقات سوباتان آن هم با پای پیاده!

“یادتان باشد کفش و لباس مناسب طبیعت‌گردی از ملزومات این سفر محسوب می‌شود.”


برای پیمایش این مسیر بهتر است از یک راهنمای محلی کمک بگیرید. اگر راهنمای محلی در دسترس نبود، حتما نقشه‌ی آفلاین و GPS همراه داشته باشید تا در مسیر گم نشوید. در این صورت بهتر است از مسیر ماشین رو بروید و مسیرهای فرعی را انتخاب نکنید. دریاچه‌ی نئور دقیقا مرز بین استان گیلان و اردبیل است، بنابراین اگر صبح زود راه بیفتید، عصر به سوباتان خواهید رسید.
مسیر پیمایشی نئور به سوباتان از رویایی‌ترین مسیرهای پیمایشی طبیعت‌گردی محسوب می‌شود که مناظر آن محال است از خاطرتان برود. زیبایی‌های این مسیر به خصوص در اواخر بهار و اوایل تیرماه زیباترین حالت خود را دارد. چشمه‌های فراوان، گل‌ها و گیاه‌های زیبا و مراتع سرسبز لذت بصری این مسیر را چندین برابر می‌کند.

“ یادتان باشد برای این مسیر خوراکی و آب آشامیدنی کافی همراه داشته باشید. ”


اگر صبح به موقع راه افتاده باشید، حوالی عصر به ییلاق سوباتان در استان گیلان خواهید رسید. سوباتان از آن دست ییلاقاتی است که بهشت برای توصیف آن کم می‌آورد. تصور کنید میان ای زیبایی محض طبیعت شب را در کلبه‌های چوبی بخوابید و صبح با صدای طبیعت از خواب بیدار شوید. حتی تصورش هم هوش از سر آدم می‌برد.
خوشبختانه این ییلاق در فصل تابستان، مغازه و غذاخوری‌های کوچک اما فعالی دارد. بنابراین می‌توانید برای شام یک غذای خوشمزه میل کنید و وسایل ضروری‌تان هم از سوپر مارکت تهیه کنید.
اقامتگاه‌های این منطقه
  • اقامت در کلبه محلی



نگاره 1 از 3
نگاره 2 از 3
نگاره 3 از 3
روز 3
گشت در ییلاقات سوباتان و برگشت به تهران
اگر از ما می‌شنوید طلوع صبح را در چنین بهشتی نباید از دست داد! بنابراین صبح زود از خواب بیدار شوید و گشتی در مراتع سرسبز این ییلاق زیبا بزنید. حتی می‌توانید صبحانه‌ی خود را در طبیعت و با منظره‌ی آسمان زیبایش میل کنید. پس از صرف صبحانه هم می‌توانید در مراتع سرسبز این ییلاق پیاده‌روی کنید و از منظره‌ی اسب‌های وحشی در دشت‌های پر از شقایق قرمز لذت ببرید. اگر زمان کافی داشتید، پیشنهاد می‌کنیم به سمت آبشار ورزان در 4 کیلومتری ییلاق سوباتان بروید. آبشار زیبایی که می‌تواند پس زمینه‌ی عکس‌های اینستاگرامی‌تان بشود.
بعد از صرف ناهار، دیگر وقت برگشت به تهران فرا رسیده. آخرین نفس‌های پر اکسیژن‌تان را بکشید و به سمت تالش حرکت کنید. برای پیمودن این مسیر می‌توانید از نیسان‌هایی که در این منطقه هستند، کمک بگیرید. بعد از بسک و کردسر به تالش می‌رسید و پس از آن می‌توانید به تهران برگردید. امیدواریم این برنامه سفر راهنمای خوبی برای سفر ماجراجویانه‌ی شما به ییلاقات سوباتان باشد.

نگاره 1 از 3
نگاره 2 از 3
نگاره 3 از 3
پیش از سفر به این ‌نکات توجه کنید:
  • این برنامه سفر را «سعید باقری راد» پیشنهاد داده است. درباره سعید باقری راد بیشتر بدانید.
  • تمام اقامتگاه‌ها، رستوران‌ها و لیدرهای محلی پیشنهادی هستند و شما می‌توانید با توجه به زمان سفرتان و علایق‌تان سایر اقامتگاه‌ها، مسیرهای سفر، رستوران‌ها و ... را انتخاب کنید.
  • تجربه شما از سفر می‌تواند راهنما یا انگیره‌ای برای سفر دیگران باشد. خوشحال می‌شویم اگر تجربه‌تان را از سفر (در قالب سفرنامه، عکس، ویدئو یا فایل صوتی) برای ما بفرستید.
نقشه
موقعیت(ها)
نهال ظاهری

نویسندگی و عکاسی پنجره‌هایی هستن که من رو به جهان بیرون وصل می‌کنن. علاقه به طبیعت باعث شد به سمت فعالیت‌های محیط‌زیستی برم و در ادامه به سفر علاقه‌مند بشم. سفر برای من فرصت کشفه و کمکم کرده ابعاد جدیدی از خودم رو بشناسم. کتاب، فیلم و پادکست هم اجزای جدانشدنی زندگی من هستن.

امتیاز دهید نظری تا کنون ثبت نشده است ۵ / 2.5 4 نفر
نظرتو با ما مطرح کن
نظرات دیگران
اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می‌دهد.