فرودگاه مهرآباد تهران مکانی است که از خیلی مردم ساکن پایتخت و شهرهای اطراف، با آن خاطرات زیادی دارند. از سفر به مناطق دور و نزدیک گرفته تا بدرقه دوستان و آشنایان در سالن انتظار فرودگاه مهرآباد، تنها بخشی از خاطرات ما در این مکان است. نام فرودگاه مهرآباد به شدت با تاریخ و فرهنگ ایران گره خورده و در این سالها همواره شاهد فراز و نشیبها و اتفاقات مهم ایران بودهاست. حالا پس از گذشت 82 سال از تاسیس فرودگاه مهرآباد، خبری منتشر شدهاست مبنی بر اینکه مجلس یازدهم قصد دارد نام این فرودگاه را به فرودگاه شهید قاسم سلیمانی تغییر دهد. در ادامه با
اسمارتیز همراه باشید تا بیشتر از جزییات طرح
تغییر نام فرودگاه مهرآباد با خبر شوید.
شاید اینها را هم بپسندید!
تاریخچه نامگذاری فرودگاه مهرآباد
فرودگاه مهرآباد تهران از زمان تاسیس در سال 1317 تاکنون به نام مهرآباد شناخته میشود. این فرودگاه به دلیل اینکه قبل از گسترش شهر تهران در محدوده روستای مهرآباد واقع شدهبود، نام فرودگاه مهرآباد را به خود گرفت. فرودگاه مهرآباد پس از فرودگاه مسجد سلیمان، فرودگاه بندر لنگه و فرودگاه قلعه مرغی چهارمین فرودگاه ایران و خاورمیانه محسوب میشود. مهرآباد در زمان تاسیس یکی از بزرگترین و مجهزترین فرودگاههای خاورمیانه بود. براساس آمار منتشر شده سالانه حدود 130 هزار تردد هواپیما در مهرآباد انجام میشود و همچنین حدود 16 میلیون مسافر از طریق این فرودگاه جابهجا میشوند. با افتتاح
فرودگاه امام خمینی در تهران، از حجم پروازهای فرودگاه مهرآباد کاسته شد اما مهرآباد همچنان جایگاه ویژهای در بین تمام فرودگاههای ایران دارد.
پیشنهاد مجلس برای تغییر نام فرودگاه مهرآباد
در روز پنجشنبه 22 خرداد 99 مجلس یازدهم از طرح تغییر نام فرودگاه مهرآباد خبر داد. رحیم زارع نماینده مردم آباده در مجلس یازدهم تهیه طرح دو فوریتی تغییر نام فرودگاه مهرآباد به فرودگاه شهید قاسم سلیمانی را اعلام کرد. در متن طرح دو فوریتی تغییر نام فرودگاه مهرآباد آمدهاست که اکثر فرودگاههای بزرگ در پایتخت کشورها به نام رهبران و قهرمانان تاریخساز و بزرگ ملی آن کشور نامگذاری شدهاند. در این طرح همچنین آمدهاست که اقدام تروریستی و ناقض مقررات بینالمللی آمریکا در حمله به یک مقام ارشد و مهمان خارجی یک کشور در ورودی فرودگاه بغداد باید تا ابد در ذهن مردم جهان باقی بماند. هر گردشگر، مسافر و یا مقام خارجی که وارد ایران میشود باید نام شهید سپهبد قاسم سلیمانی را ببیند. به همین دلیل مزین شدن نام دومین فرودگاه پایتخت به نام شهید سلیمانی علاوهبر زنده نگهداشتن نام آن شهید بزرگ، اقدام تروریستی و جنایت بزرگ آمریکا را برای همیشه در ذهن میلیونها مسافر، گردشگر و مقام ارشدی که وارد ایران میشود، باقی میگذارد.
تغییر نام فرودگاه مهرآباد؛ فرودگاه مهرآباد نه تنها نمادی از شهر تهران است بلکه بخشی از تاریخ پایتخت هم محسوب میشود و مردم خاطرات زیادی از آن دارند.
گفته میشود که بیش از 200 نماینده مجلس طرح دو فوریتی تغییر نام فرودگاه مهرآباد را امضا کردهاند. طرحهای دو فوریتی جزو طرحهای مهم مجلس به شمار میروند و باید ظرف 48 ساعت در دستور کار مجلس قرار بگیرند. طرح این موضوع آن هم با قید دو فوریت، واکنشها و انتقادات زیادی را برای مجلس یازدهم به همراه داشت. این طرح در حالی ارائه شدهاست که پیش از این در سال گذشته وزیر راه و شهرسازی ایران، دستور تغییر نام فرودگاه اهواز به فرودگاه شهید سپهبد قاسم سلیمانی را داده بود. این تغییر نام به دلیل ورود پیکر شهید سلیمانی از طریق فرودگاه اهواز به ایران انجام شد. البته در طرح پیشنهادی مجلس آمدهاست که فرودگاه مهرآباد دوباره به یک فرودگاه بینالمللی تبدیل شود و مقامات و اعضای بلند پایه کشورها از طریق این فرودگاه وارد کشور شوند.
رد شدن طرح تغییر نام فرودگاه مهرآباد
در حالی که پس از اعلام طرح تغییر نام فرودگاه مهرآباد موجی از واکنشهای منفی نسبت به این طرح بالا گرفت، یکی از اعضای هئیت رئیسه مجلس یازدهم تحویل این طرح را تکذیب کرد. روز شنبه احمد امیرآبادی عضو هئیت رئیسه مجلس، در توئیتر اعلام کرد: "این روزها برخی طرحهایی را منتشر میکنند که هدفشان تخریب مجلس است. مسئول طرحهای هئیت رئیسه بنده هستم. طرحهایی مثل ازدواج اجباری و یا تغییر نام فرودگاه مهرآباد تحویل مجلس نشدهاست. ضمنا مسئول نامگذاری و تغییر نام فرودگاهها، مجلس نیست و این کار برعهده وزارت راه و شهرسازی است." به این ترتیب به نظر میرسد که طرح تغییر نام فرودگاه مهرآباد به فرودگاه بینالمللی شهید قاسم سلیمانی اجرایی نخواهد شد.
با وجود حرف و حدیثهای فراوان در مورد تغییر نام فرودگاه مهرآباد تهران، اما بعید به نظر میرسد که نام این فرودگاه تغییر کند.
چرا باید نام فرودگاه مهرآباد همچنان باقی بماند؟
این روزها با وجود فرودگاه جدید و مدرن امام خمینی، فرودگاه مهرآباد تبدیل به فرودگاه دوم پایتخت شدهاست. اما چیزی از ارزش فرودگاه مهرآباد کم نشدهاست. چراکه مهرآباد دیگر تنها یک فرودگاه و محل فرود و پرواز هواپیماها نیست. مهرآباد مکانی نمادین از تاریخ و فرهنگ ایران است. در بیش از 80 سالی که از احداث فرودگاه مهرآباد میگذرد، برخی از مهمترین اتفاقات ایران در این مکان رقم خوردهاست. به همین دلیل نمیتوان نام فرودگاه مهرآباد را از تاریخ ایران حذف کرد. ساعت 9 و 27 دقیقه و 30 ثانیه روز 12 بهمن سال 1357 هواپیمای حامل رهبر انقلاب در فرودگاه مهرآباد به زمین نشست. امام خمینی (ره) پس از 15 سال دوری به وطن بازگشت. دو سال بعد و در ساعت 14 و 12 دقیقه روز 31 شهریور 1359 چهار جت جنگنده میگ ارتش عراق با بمباران مهرآباد، رسما جنگ تحمیلی هشت ساله علیه ایران را آغاز کردند. پس در نتیجه فرودگاه مهرآباد ارزش زیادی در تاریخ ایران دارد و جایگاه آن نزد ایرانیان خیلی بیشتر از یک فرودگاه عادی است.