تنکابن از شهرهایی است که آدم هوس میکند بعد از بازنشستگی، همهی خانه و زندگی را بفروشد و آنجا زندگی کند! طبیعت بینظیر، آب و هوای تمیز، مردم خونگرم و مهماننواز چیزهایی هستند که همه را برای سفر آخر هفتهای ترغیب میکند. اگر قصد سفر به تنکابن را دارید و میخواهید از این شهر بیشتر بدانید،
اسمارتیز در این مطلب کمکتان میکند.
شاید اینها را هم بپسندید!
بهترین زمان سفر به تنکابن
تنکابن آب و هوای خنک و مرطوبی دارد. در فصل تابستان کمی شرجی و در اواخر پاییز تا زمستان، بارندگیاش زیاد میشود. از سرمای استخوانسوزش هم که دیگر نگوییم. با این حال بعضیها به خاطر همین برف و بارندگی به تنکابن سفر میکنند.
به طور کلی اگر میخواهید سفر تقریبا راحتی به تنکابن داشته باشید، شهریور، مهر یا فصل بهار را برای سفر انتخاب کنید. در این زمانها، هم آب و هوا خوب است، هم بارندگی آزاردهنده نیست. وضعیت آب و هوای تنکابن را
اینجا ببینید.
راه دسترسی به تنکابن
آدرس: استان مازندران، شهرستان تنکابن، تنکابن
مسیر دسترسی: تنکابن در غرب مازندران قرار دارد. این شهر از شمال به دریای خزر، از جنوب به رشته کوه البرز، از شرق به چالوس و از غرب به رامسر میرسد. فاصلهی تهران تا تنکابن 270 کیلومتر است و در مسیر جادهی رشت-چالوس است. پس، برای رفتن به تنکابن باید از
جاده چالوس بروید. در زمانهای بدون ترافیک، حدود 6 ساعت طول میکشد تا به تنکابن برسید.
ساعات دسترسی
ساعات بازدید: 24 ساعته
مدت زمان پیشنهادی برای بازدید: 24 الی 48 ساعت
دانستنیهایی قبل از دیدن تنکابن
نام دیگر تنکابن، شهسوار است. تنکابن مرکز شهرستان تنکابن بوده و در لیست پرجمعیتترین شهرهای استان مازندران، رتبهی پنجم را دارد.تنکابنیها به جز زبانهای گیلکی و فارسی به گویش طبری رویانی هم صحبت میکنند. براساس واژهنامه بزرگ تبری که در سال 1377 جمعآوری شده، اهالی تنکابن به چند لهجهی مختلف هم حرف میزنند که شامل لهجههای خرمآبادی، دو هزاری، سه هزاری و گلیجانی چالکش میشوند.
شهسوار اسمی است که هنوز اهالی تنکابن، شهرشان را با آن میشناسند. انتخاب این اسم به گذشتههای خیلی دور و زمان صفویه برمیگردد. در زمان شاه طهماسب، دولت صفویه در تلاش بود تا گیلان را فتح کند و برای خواباندن اغتشاشات این نواحی، عشایری را به تنکابن کوچ داد و ایل «کورد روزکی» و طایفه شهسوار از عشایری بودند که به اینجا آمدند و ساکن شدند. از آن زمان به بعد، این منطقه به شهسوار معروف شد.
چندتا نظریه راجع به ریشهی اسم تنکابن هست. یکی میگوید که تنکابن از ترکیب سه واژهی تنک، آب و بن بوجود آمده که معنیاش میشود جایی که جلگهی دریای خزر کم عرض و تنک میشود. یک دستهی دیگر هم میگویند که تنکابن از تن، کاه و بن درست شده که معنیاش میشود جایی که کاهندهی جسم و تن است از بس تابستانهایش شرجی است و زمستانهایش سخت و سرد.
کیوی، مرکبات و چای 3 محصول پرطرفدار تنکابن هستند.
راهنمای بازدید از تنکابن
تنکابن بهشتی از زیباییها است. شهری مملو از سرسبزیها. جنگل دوهزار یکی از زیباترین جنگلهای شمال کشور است. برای رفتن به این جنگل باید از جاده دوهزار بگذرید. این جاده از شهر خرمآباد در نزدیکی تنکابن آغاز میشود. یکی از رویاییترین جادههایی که در آن قدم خواهید گذاشت. جاده دوهزار از میان جنگلهای سرسبز و یاقوتی و درختان سربهفلک کشیدهی چنار، راش و ون رد میشود. جنگل دوهزار بخشی از جنگلهای هیرکانی است. جنگلهایی که سابقه آن به دوران ژوراسیک برمیگردد. پیشنهاد میکنم برای جنگلنوردی از روستای عسل محله شروع کنید. ابتدای مسیر شیبی ملایم دارد و تا دشت دریاسر ادامه مییابد.
جاده زیبای جنگل دوهزار
بعد از حدود 2 ساعت به دشت زیبای دریاسر خواهید رسید. در این دشت، قلهی بلندی روبروی شما قرار دارد که معمولا روی آن برف است. سپس نگاهتان را به زمین بدوزید تا محو گلهای زرد آلاله و گلهای سفید بابونه شوید. اگر در فصل پاییز به این دشت میروید محو زردی و قرمزی درختان نیز خواهید شد. منظره دشت دریاسر فوقالعاده است. از اینجا میتوانید کوهنوردی هم بکنید. قلهی 4 هزار متری سیالان میان جنگلهای انبوه و کوه الموت قرار دارد.
دشت دریاسر و قله سیالان
در 30 کیلومتری شرق تنکابن میتوانید به غار دانیال هم سر بزنید. این غار در ارتفاعات سلمانشهر قرار دارد. برای رسیدن به این غار باید از وسط شهر و از خیابان مانی بگذرید و وارد خیابان دریا گوشه شوید. این خیابان در نهایت از شهر خارج میشود و به دامنههای البرز و سپس به روستای چاری میرسد و از وسط رود چاری میگذرد. این فاصله از تنکابن حدودا 4 کیلومتر است و با پای پیاده بیشتر از 1 ساعت طول نمیکشد. بعد از عبور از ارتفاعات و جنگل به دهانه غار خواهید رسید. داخل غار بسیار سرد است پس لباس گرم فراموش نشود.
پارک ملی خشکه دران از دیگر جاذبههای طبیعی تنکابن در 30 کیلومتری محور تنکابن – چالوس است. این پارک در فاصله بین نشتارود و عباس آباد قرار دارد. پارک ملی خشکه دران منطقهای حفاظتشده و سرسبز است. در فاصلهای 120 کیلومتری با دریا قرار دارد و جنگلی کاملا بکر و دیدنی دارد. جنگلهای این پارک آخرین بازمانده اکوسیستم جنگل جلگهای در شمال کشور با وسعت 2 میلیون و 600 هزار متر مربع است. گیاهانی مانند توسکا از نوع کرک، انار، ممرز، بلوط، خرمندی، لرگ، ازگیل جنگلی و حیوانات وحشی مانند شغال، گرگ، خوک، گربه وحشی و همچنین پرندگانی مانند خاکستری، قره، غاز، مرغابی، اگوت بزرگ و کوچک و دار غاز باکلان زندگی میکنند. پارک ملی خشکه دران آنقدری اهمیت دارد که در حاشیه این جاذبه طبیعی زیبا میتوانید موزه تاریخ طبیعی هم مشاهده کنید. در این موزه نمونههایی از تاکسیدرمی حیوانات وحشی در شمال ایران به نمایش گذاشته شده است.
چشمه آبگرم فلک ده از دیگر جاذبههای طبیعی و درمانی تنکابن است. این چشمه معدنی و درمانی از جاذبههای ارزشمند واقع در جنگل دوهزار شهرستان تنکابن است. منظرهای که آبگرم از آن گذر میکند را هیچکجا نخواهید دید. درختان سربه فلککشیده و یاقوتی بههمراه نداشتن گوگرد و شرب بودن آب چشمه به خاصبودن چشمه آبگرم فلک ده اضافه کردند.
پارک جنگلی چالدره که در فاصله 18 کیلومتری جاده تنکابن به جنگل دوهزار قرار دارد، درواقع نقطه اتصال رود دوهزار و سه هزار است. چالدره، درهای سرسبز با درختان افرا و توسکا و بوتههای سرخس است. در این منطقه کلبههای سنتی زیبایی ساخته شده که شب را میتوانید در یکی از آنها بگذرانید.
قصد سفر به شمال کشور را دارید؟ شاید مطلب «
سفر به چالوس» برای شما جذاب باشد.