• اینستاگرام اسمارتیز
  • ویزاکار
  • اکو کمپ کویری متین آباد

جاهای دیدنی ابهر

14 بهمن، 1398
12 آبان، 1398
مدت مطالعه :
ابهر از قدیمی‌ترین شهرهای استان زنجان می‌باشد که فاصله‌ای 100 کیلومتری با مرکز استان دارد. تعداد جاهای دیدنی ابهر از شمارش فراتر است زیرا شما با شهری طرف هستید که از اولین اقامتگاه‌های انسان در ایران می‌باشد. تنوع جاذبه‌های توریستی مانند دیدنی‌های طبیعی، تاریخی، مکانی و تفریحی باعث شده که ابهر گزینه خوبی برای تعطیلات نوروزی و تابستانی باشد. در این مطلب اسمارتیز سعی کردیم تا شما را با تعدادی از جاهای دیدنی ابهر آشنا کنیم.

بهترین فصل سفر به ابهر
استان زنجان، یک استان سرسبز با دشت‌های فراوان و البته منطقه‌های کوهستانی است که از جنوب کوهستان تالش ناشی می‌شود. آب و هوای استان و البته شهر ابهر به دلیل همین همجواری سردسیر و در ماه‌های سرد سال همراه با بارش برف‌های سنگین و زمین‌گیر است. برای سفر به ابهر در ماه‌های سرد سال حتما باید از همراه داشتن وسایل ایمنی خودرو مانند زنجیر چرخ و لاستیک زاپاس و لباس گرم و ضخیم اطمینان حاصل کنید. اما بیشتر مسافران ترجیح می‌دهند تا برای کمتر کردن هزینه‌های سفر و البته لذت بردن از مناظر خدادادی ابهر، با سفر در ماه‌های گرم‌تر سال مانند خرداد تا اواسط مرداد از امکان چادر زدن در پارک‌ها و فضاهای مسافری بهره ببرند. بهترین زمان برای لذت بردن از جاهای دیدنی ابهر و این شهر، اواخر بهار و فصل تابستان است. در این ماه‌ها می‌توانید علاوه بر چادر زدن و برپا کردن کمپ در هر نقطه گردشگری شهر، اقامتی ارزان‌تر و بهینه‌تر داشته باشید.
راه‌های دسترسی به ابهر
ابهر در مسیر قزوین به زنجان است و در فاصله 100 کیلومتری جنوب شرقی زنجان قرار دارد. این شهر هم از طریق آزادراه قزوین زنجان و هم از طریق جاده قدیم در دسترس است. این مسیر از راه‌های پرتردد کشور است و تاکسی‌ها و اتوبوس‌های بین شهری در این مسیر فراوان یافت می‌شود. برای سفر با خودروی شخصی نیز کافی‌ست همین مسیرهای مشخص و شناخته شده را دنبال کنید. اما اگر از مسافران شبکه ریلی زنجان هستید باید در ایستگاه خرم‌دره که کمی با شهر فاصله دارد پیاده شوید. مسافران هوایی نیز باید در نزدیک‌ترین شهرها یعنی قزوین یا زنجان پیاده شده و بقیه مسیر را با وسیله نقلیه طی کنند.
جاهای دیدنی ابهر
  • روستای ویر: اگر علاقه‌مند به فضاهای بکر و طبیعت دیدنی زنجان هستید می‌توانید روستای ویر را در گزینه‌های سفر خود جای دهید. روستای ویر شامل دشت‌های سرسبز و کشاورزی پربار است که آن را مکان خوبی برای اقامت‌های کوتاه مدت کرده است. بهترین زمان سفر به ویر در فصل بهار و تابستان است و باید برای اقامت خود حتما چادر به همراه داشته باشید. می‌توانید در کنار مسجد روستا چادر بزنید و برای تهیه غذا نیز از سوپر مارکت یا رستوران گلستان استفاده کنید. بهتر است سفر خود را به روستای ویر با خودروی شخصی انجام دهید و ماشین‌تان را در همان کنار چادر پارک کنید. اگرچه عمده مسیرهای داخل روستا آسفالت نیست اما مسیرهای خاکی خیلی هم اذیتتان نخواهد کرد. برای داشتن اقامتی مناسب و به دور از هر مشکلی، سعی کنید وسایل کامل خوراکی و بهداشتی را به همراه خود داشته باشید. برای رفتن به روستای ویر میبایست از ابهر به سمت سلطانیه حرکت کنید. در مسیر سلطانیه به روستای چشمه سار، به سمت اسدآباد پیچیده و به راه خود تا زمان رسیدن به روستای ویر ادامه دهید.
    روستای ویر
    روستای ویر از جاهای دیدنی ابهر
  • رودخانه ابهررود: خیلی از مسافران به دنبال اقامت‌های نیمروزی و کوتاه مدت هستند. چه گزینه‌ای را می‌توان بهتر از کنار رودخانه و با هوای دلپذیر ابهر پیدا کرد؟ رودخانه ابهررود، رودی پر آب است که مسیر خود را از کوه‌های غربی و جنوبی زنجان اغاز کرده و پس از طی مسیر طولانی از شهرهای هیدج، خرم‌دره، ابهر و تاکستان در نهایت به رودشور قم می‌ریزد. برنامه‌ها برای ارتقا توریستی ابهررود ادامه دارد و سعی شده تا با بستن سد بر روی رودخانه، اکوسیستمی تازه برای ابهر ایجاد شود. ابهررود با داشتن مناظر طبیعی بسیار و دشت‌های سرسبز، توانسته مسافران را برای اقامتی هرچند کوتاه متقاعد کند. دسترسی به سرویس بهداشتی و سوپر مارکت کمی مشکل است اما در همان راسته رودخانه می‌توانید فروشگاه‌های محلی و کوچک را پیدا کنید. برای رفتن به ابهررود دامنه زیادی در دسترس شماست. هر جایی در ساحل رودخانه می‌تواند جای اقامت شما باشد. اما مسیر رفتن شما از طریق بلوار ولایت است که طول زیادی از ساحل را در بر می‌گیرد.
    ابهررود
    ابهررود از جاهای دیدنی ابهر
  • روستای درسجین: روستای درسجین از روستاهای قدیمی با بافت سنتی و خانه‌های کاهگلی است. این روستا در بین روستاهای ثبت شده میراث فرهنگی ایران قرار دارد و قدمت آن به قبل از ظهور اسلام در ایران بازمی‌گردد. روستای درسجین با داشتن آب و هوای کوهستانی، کشاورزی قابل قبولی را نیز دارد که تمامی محصولات آن (گندم، جو، انگور، بادام و گردو) می‌تواند سوغات خوبی برای خرید باشد. دو اقامتگاه کوچه باغ و ارغوان در مرکز روستا، مکان مناسبی برای شب ماندن است. البته می‌توانید در حاشیه روستا و پارک‌ها نیز چادر بزنید و بمانید. البته به دلیل سردی هوا بهتر است ماه‌های گرم سال را برای اقامت‌های خارج از خانه انتخاب کنید. بافت تاریخی، خانه‌های محلی و سنتی، مناطق گردشگری و البته اقامتگاه‌های بومگردی مناسب، از دلایل انتخاب درسجین توسط مسافران زنجان است. برای رفتن به این روستا می‌توانید از مسیر ابهر به ازناب در جنوب شرقی شهر شروع کنید. بعد از طی مسیر به سمت روستای رازمجین، به درسجین می‌رسید. فاصله 17 کیلومتری ابهر تا روستا، رفت و آمد شما را تا شهر راحت و بی دردسر می‌کند.
    روستای درسجین
    روستای درسجین از جاهای دیدنی ابهر
  • آبشار کوله خانه: همیشه رودخانه‌ها و آبشار‌ها مکان خوبی برای یک پیک‌نیک کوتاه مدت است. آبشار کوله‌خانه در ییلاقات مرشون واقع شده و به دلیل خنکی هوا و فضای دلچسب، انتخاب اول گشت‌های نیمروزی تابستانی می‌باشد. کوله خانه یک آبشار صخره‌ای است که از میان کوه‌های شمالی ابهر سربرآورده تا بر زیبایی‌های شهر بیفزاید. اگرچه فضای اطراف آبشار سرسبز و پر از درخت‌های گردو بادام است اما می‌توانید دوگانگی خشکی و سرسبزی را مشاهده کنید. درست در همان پای آبشار می‌توانید اقامت داشته باشید و چادر بزنید. هرچند ما به دلیل نبود امکانات رفاهی اقامتی پیشنهادی برای ماندن در شب نخواهیم کرد. سعی کنید قبل از رفتن به سمت آبشار خریدهای خود را انجام داده باشید زیرا در سوپرمارکت‌های روستا تنها وسیله‌های ضروری فروخته خواهند شد. برای رسیدن به آبشار کوله خانه می‌توانید از طریق جاده شمالی ابهر به سمت روستای کماجین حرکت کنید. پس از گذر از روستای قارلوق و کماجین و نرسیده به ییلاقات مرشون مسیر خود را به سمت چپ منحرف کرده و به سمت کوله خانه حرکت کنید. با کمی پرس و جو از محلی‌های منطقه می‌توانید به این آبشار زیبا برسید.
    آبشار کوله خانه
    آبشار کوله خان از جاهای دیدنی ابهر
  • مسجد جامع قروه: اگر از علاقه‌مندان آثار تاریخی و باستانی ایران باشید، حتما دلتان می‌خواهد تا از مسجد جامع قروه دیدن کنید. مسجد جامع قروه از جاهای دیدنی ابهر و اثری بازمانده از دوران سلجوقی می‌باشد که بارها مورد بازسازی و مرمت قرار گرفته است. تمامی بنا با آجرهای سفالی ساخته شده و این بر اهمیت تاریخی مسجد می‌افزاید. شبستان، مناره و گنبد آجری مسجد از بخش‌های تماشایی مسجد است که چشم‌های علاقه‌مند را خیره می‌کند. ویژگی منحصر به فرد این مسجد نسبت به دیگر مساجد ایران این است که گنبد اصلی بر دیواره‌ای چهار ضلعی سوار است که به اصطلاح آن را چهار طاقی می‌نامند. این نوع سازه از مشخصه‌های بناهای دوره سلجوقی می‌باشد. از سده 5 هجری قمری تا به حال، مسجد جامع قروه با ساختار پرابهت و دیوارنگاره‌های اسلامی خود، همواره مورد ستایش معماران و تاریخ‌نگاران بوده و به همین دلیل امروزه اگرچه کاربرد اصلی خود را از دست داده، اما هنوز ارزش ان حفظ شده است. برای رفتن به مسجد جامع قروه می‌توانید از طریق جاده ابهر به نورین، و ادامه مسیر به سمت حصار قاجار، به روستای تاریخی قروه برسید. اقامتگاه سنتی، سوپرمارکت و رستوران محلی گل سرخ می‌تواند اقامت خوبی برای شما در قروه رقم بزند.
  • اگر قصد سفر به زنجان را دارید، شاید خواندن مطلب «سفر به زنجان» به شما کمک کند لذت بیشتری از سفرتان ببرید.
برچسب(ها)
موقعیت(ها)

اگر برای خیلی از افراد خواندن و نوشتن در همان دوران مدرسه به اتمام رسید، برای من اما تا همین حالا ادامه دارد. یکی از لذت‌های من در زندگی نوشتن است و این کار را 7 سال است که به طور مداوم انجام می‌دهم. همان مسیری که از نوشتن روزنگاری‌ها شروع شد، حالا به تخصص و راهی برای گذران اوقات بیکاری تبدیل شده است.

امتیاز دهید نظری تا کنون ثبت نشده است ۵ / 4.6 45 نفر
نظرتو با ما مطرح کن
نظرات دیگران
اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می‌دهد.