• اینستاگرام اسمارتیز
  • ویزاکار
  • اکو کمپ کویری متین آباد

جاهای دیدنی تبریز

30 مهر، 1398
30 مهر، 1398
مدت مطالعه :

اگر در میان مناطق مختلف ایران به دنبال یک منطقه پر از مکان‌های دیدنی تاریخی و طبیعی باشید، اکثر گردشگران مناطق کوهستانی ایران را به شما پیشنهاد می‌کنند. به خصوص در فصل تابستان که این مناطق به ییلاق‌هایی با آب و هوای بسیار مطلوب تبدیل می‌شوند. استان آذربایجان شرقی و مرکز آن یعنی تبریز، از این مناطق است که از نظر تنوع جاذبه‌های گردشگری حرف اول را می زند. شما در میان جاهای دیدنی تبریز از قدیمی‌ترین جاذبه‌های تاریخ ایران تا مدرن‌ترین تفریحات کوهستانی را می‌توانید بیابید. این یعنی جاهای دیدنی تبریز برای هر سلیقه‌ای جذابیت دارد و هیچ‌گاه هیچ مسافری سفر خود به تبریز را به یک یا دو روز خلاصه نمی‌کند.
تبریز نه تنها به دلیل آب و هوای کوهستانی و خوب، بلکه به دلیل تاریخی بودن و اهمیتی که در تاریخ داشت اکنون به قطبی از جاذبه تبدیل شده است. اگر هنوز به استان آذربایجان شرقی سفر نکرده‌اید به شما پیشنهاد می‌کنیم در ادامه با ما همراه باشید تا جاهای دیدنی تبریز، گل سرسبد این استان را به شما معرفی کنیم. مطمئن باشید که در انتهای این مطلب دلیل کافی برای سفر به این استان زیبا خواهید داشت.
بازار بزرگ تبریز
بهتر است لیست جاهای دیدنی تبریز را با گل سر سبد آن یعنی بازار بزرگ تبریز آغاز کنیم. شهرهای تاریخی ایران معمولاً همه‌گی بازاری سنتی دارند که معماری و سبک طراحی سقف‌های آن‌ها جزو میراث تاریخ معماری ایران است. اما بازار بزرگ تبریز منحصر به فردترین بازار سنتی و سرپوشیده ایران و جهان است. این بازار با مساحت 1 کیلومتر لقب بزرگترین بازار سرپوشیده جهان را به خود اختصاص داده و به عنوان میراث جهانی در سازمان یونسکو به ثبت رسیده است. بازار بزرگ تبریز در دوران صفویه ساخته شده و در داخل آن نیز حدود 30 مسجد، 25 تیمچه، 12 مدرسه، 5 حمام و بیش از 5 هزار فروشگاه حضور دارد که در راسته‌های مختلف مشغول به کار هستند. تیمچه‌های این بازار جزو زیباترین قطعه‌های معماری ایران هستند.
بازار بزرگ تبریز
بازار بزرگ تبریز و معماری زیبای آن
قرار داشتن این بازار در مسیر جاده ابریشم آن را به یکی از مهم‌ترین مراکز داد و ستد در ایران تبدیل کرد. از همان زمان‌های دور تا کنون بازار بزرگ تبریز قطب معاملات ایران است. جالب است بدانید در سال  1193 هجری قمری بازار بزرگ تبریز در اثر زلزله شدید با خاک یکسان شد. اما خیلی زود توسط حاکم وقت تبریز یعنی نجفقلی خان دنبلی بازسازی شد. اگر به دنبال جایی برای خرید سوغاتی هستید و در عین حال می‌خواهید یکی از زیباترین جاذبه‌های معماری ایران را نیز تماشا کنید، بازار بزرگ تبریز بهترین انتخاب برای شماست. زیرا با بازدید از آن می‌توانید با یک تیر دو نشان بزنید.
آدرس: تبریز، خیابان جمهوری، بین میدان نماز و میدان شهدا
مسجد جهانشاه یا مسجد کبود
اگر هنوز از دیدن عجایت معماری سیراب نشده‌اید، پیشنهاد می‌کنیم پس از دیدن بازار بزرگ تبریز به سراغ زیباترین مسجد به جا مانده از سلسله قره قویونلوها که به مسجد کبود یا مسجد جهانشاه مشهور است بروید. این مسجد توسط سلطان جهانشاه در سال 870 هجری قمری بنا شد. هرچند گذر زمان و زلزله‌های متعدد تبریز بنای این مسجد را تخریب کرده است. اما بازسازی‌های متعدد و تلاش برای حفظ سبک خاص معماری این مسجد هنوز هم آن را در لیست زیباترین جاهای دیدنی تبریز و ایران نگه می‌دارد. و سالانه گردشگران خارجی زیادی برای دیدن این اثر به ایران سفر می‌کنند.
مسجد کبود تبریز
سردر مسجد کبود تبریز
این مسجد به دلیل کاشی‌های آبی رنگی که در تمام سازه آن به کار رفته به مسجد کبود مشهور شده است و از مهم‌ترین جاهای دیدنی تبریز است که همیشه گردشگران به دنبال آن هستند. بد نیست شما هم در سفر بعدی خود به تبریز بازدید از این مسجد را در برنامه‌های خود قرار دهید. زیرا دیدن عظمت کاشی‌کاری‌ها و ظریف‌کاری‌های آن خالی از لطف نیست.
آدرس: تبریز، خیابان امام خمینی، نزدیک موزه آذربایجان
کاشی کاری مسجد کبود تبریز
کاشی کاری های دیدنی مسجد کبود
ارگ تبریز یا ارگ علیشاه
بازدید از هرکدام از جاهای دیدنی تبریز خود یک ماجراجویی در تاریخ ایران و طبیعت محسوب می‌شود. ارگ تبریز دیگر جاذبه تاریخی تبریز است که در سفر خود به تبریز حتماً باید از آن دیدن کنید. این ارگ در قرن هشتم هجری و به دستور علیشاه ساخته شد. اما در اواسط کار بر اثر فرو ریختن سقف این بنا و مرگ علیشاه، ساخت آن نیمه کاره رها شد. تا این که در دوران قاجار و در زمان جنگ ایران و روسیه بخش‌های جدیدی به این بنا اضافه شد و از آن به عنوان دژ نظامی و نقطه تمرکز دفاع تبریز استفاده شد. هرچند در اثر زلزله و حملات جنگی بخش‌های زیادی از این ارگ دچار تخریب شده است، اما هنوز طاق‌های بلند و دیوارهای قطور این بنا چشم‌ها را خیره و عقل‌ها را متحیر می‌کند.
آدرس: تبریز، خیابان امام، خیابان شریعتی، کوچه ارگ
ارگ علیشاه تبریز
ارگ  تاریخی علیشاه تبریز
مسجد جامع تبریز
اگر در میان این همه معماری قدیمی و زیبا به دنبال تلفیقی از معماری ایرانی و اسلامی در جاهای دیدنی تبریز هستید، دیدار از مسجد جامع تبریز می‌تواند شما را با تمام زیبایی‌های یک معماری اسلامی آشنا کند. مسجد جامع تبریز بازمانده‌ای از دوران سلجوقیان است. البته تخریب‌هایی که در نتیجه زلزله در این بنا ایجاد شد، بازسازی و ساخت آن را به دوران قاجاریان نیز رساند. به همین دلیل نیز در حال حاضر این بنا تلفیقی از معماری اسلامی دوره سلجوقیان و معماری معاصر دوران قاجاریان است.
مسجد جامع تبریز
مسجد جامع تبریز، تلفیق معماری ایرانی و اسلامی
 علاوه بر این، کتیبه‌های مختلفی نیز بر دیوارهای بخش‌های مختلف این مسجد نقش بسته است که تماشای آن‌ها در میان کاشی‌کاری‌ها و پنجره‌های کوچک رنگی منظره‌ای بسیار جذاب را پیش روی شما قرار می‌دهد. مسجد جامع تبریز که به مسجد جمعه نیز مشهور است، در نزدیکی بازار بزرگ این شهر قرار دارد. بنابراین شما می‌توانید پس از بازدید از بازار بزرگ سری به این مکان تاریخی نیز بزنید.
آدرس: تبریز، خیابان جمهوری، پشت بازار بزرگ تبریز

کلیسای سنت ماری
از تاریخ معماری ایران و اسلام که گذر کنیم، می‌بینیم در لیست جاهای دیدنی تبریز مکان‌هایی وجود دارند که در آن‌ها آثار معماری ارمنی نیز دیده می‌شود. شیوه‌ای که به مینیمالیستی و مصالح خاص خود معروف است. کلیسای سنت ماری دقیقاً همان مکانی است که شما می‌توانید در ایران شاهد این سبک معماری باشید. شیوه معماری این کلیسا به قرن 7 تا 9 میلادی باز می‌گردد. اما تخریب آن در پی زلزله تبریز و بازسازی مجدد آن در سال 1782 در دوره حکومت صفویان، باعث شده تا معماری دوران‌های مختلف در این بنا باهم تلفیق شوند. با این حال مقبره‌هایی که در این کلیسا یافت شده است، مربوط به سال‌های 1500 تا 1600 میلادی بوده و نشان دهنده قدمت و تاریخ آن است.
آدرس: تبریز، میدان نمازی، خیابان شریعتی شمالی، قبل از کوچه آرامیان
کلیسای سنت ماری
کلسیای تاریخی سنت ماری متعلق به قرن 16 میلادی
باغ ائل گولی(شاه گولی)
حال وقت آن است که به سراغ مکان‌های تفریحی در میان جاهای دیدنی تبریز برویم. باغ ائل گولی یا شاه گولی متعلق به یکی از ایل‌های ثروتمند تبریز به نام آقویونلوها است که توسط سلطان و رئیس این ایل ساخته شده است. گولی در زبان ترکی به معنای استخر است و نام آن در واقع استخر شاه است. استخری که با عمق 12 متر ساخته شده و در اطراف آن نیز باغ‌های زیبایی روییده است. در میانه این استخر بزرگ و زیبا، عمارتی با نام کلاه فرنگی وجود دارد که در زمان صفویان به این مجموعه اضافه شد. البته اکنون از این عمارت به عنوان رستوران استفاده می‌شود.
باغ شاه گولی
باغ شاه گولی مکانی زیبا و دیدنی برای گذران اوقات فراغت
در این باغ و استخر تفریحات بسیار زیادی برای توریست‌ها و گردشگران فراهم شده است تا علاوه بر لذت بردن از بخش‌های تاریخی این مجموعه، از تفریحات هیجان انگیز آن نیز لذت ببرند. برای رسیدن به این باغ باید حدود 7 کیلومتر از مرکز تبریز دور شوید. اما مطمئن باشید زیبایی این منطقه ارزش این فاصله را دارد.
آدرس: تبریز، بولوار باکری، خیابان فردوسی، بیست متری اول
تله کابین کوه عون ابن علی
اگر در میان جاهای دیدنی تبریز به دنبال تفریحی هیجان انگیز و درخور مناطق کوهستانی هستید، می‌توانید به سراغ کوه عون ابن علی بروید. کوهی که قرار گرفتن بر قله آن تصویری بسیار زیبا از شهر تبریز را پیش چشم شما ترسیم می‌کند. تله کابینی که در میان این دو کوه قرار دارد این فرصت را برای شما فراهم می‌کند تا بتوانید از بالا مروری بر شهر تبریز داشته باشید. علاوه بر این، زیپ لاین موجود در این مکان نیز می‌تواند هیجان روز شما را تکمیل کند. پس از تجربه‌ای هیجان انگیز در زیپ لاین می‌توانید در کنار دریاچه مصنوعی که بین دو کوه ساخته شده است بنشینید و لذت ببرید.
آدرس: شمال تبریز، جاده قله عینالی، جاده دکل همگامان، جاده تله کابین تبریز
روستای کندوان
روستای کندوان تنها روستای صخره‌ای ایران است که در نزدیکی تبریز قرار دارد. اگر فرصت خارج شدن از تبریز برای گشت و گذار را دارید، می‌توانید به روستای کندوان در 54 کیلومتری تبریز نیز سری بزنید. زیرا دیگر نمونه این روستا را در هیچ کجای ایران نخواهید یافت.
روستای کندوان
معماری صخره ای و کم نظیر کندوان باعث شهرت جهانی آن شده است
در این روستا تمام خانه‌ها در دل غارها و صخره‌ها کنده شده‌اند. علاوه بر این، سومین هتل صخره‌ای دنیا نیز در این روستا وجود دارد که شما می‌توانید یک شب را در آن گذرانده و از امکانات بسیار دلپذیر آن لذت ببرید.
آدرس: حومه تبریز، شهر اسکو، منطقه حفاظت شده سهند، روستای کندوان
از میان جاهای دیدنی تبریز کدام را بیشتر دوست دارید؟ نظرات خود را با ما و دیگر مخاطبان اسمارتیز در میان بگذارید.

برچسب(ها)
موقعیت(ها)

از وقتی یادم میاد خوندن همه چیو دوست داشتم از سر در مغازه ها تا مطالب وبسایت های مختلف. ترجمه چیزایی که میخوندم رو از دوران دانشجویی شروع کردم. از ترجمه مطالب دیگران رسیدم به نوشتن مطالب خودم توی سایت های مختلف و انقدر از این کار لذت میبرم که اصلا نفهمیدم چجوری بیشتر از هزار تا مطلب تو دو سال گذشته نوشتم. هنوز در حال یادگیریم و دوست دارم چیزای جدیدو امتحان کنم.

امتیاز دهید نظری تا کنون ثبت نشده است ۵ / 4.2 59 نفر
نظرتو با ما مطرح کن
نظرات دیگران
اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می‌دهد.