• اینستاگرام اسمارتیز
  • ویزاکار
  • اکو کمپ کویری متین آباد

جاهای دیدنی میانه

19 تیر، 1399
19 تیر، 1399
مدت مطالعه :
در سفر به آذربایجان شرقی، می‌توان شهرها و روستاهای زیادی را یافت که آثار تاریخی و طبیعی زیادی دارند اما هنوز به شکلی که باید، معرفی نشده‌اند. شهر میانه، از دسته شهرهایی‌ست که همه مسافران برای رفتن به تبریز از جاده آن عبور می‌کنند، بی آنکه بدانند زیبایی‌های زیادی را می‌توانند در میانه و اطراف آن بیابند. در این مطلب سعی کردیم شما را بیشتر با جاهای دیدنی میانه آشنا کنیم و به رسم همیشگی اسمارتیز، سفرتان را خوشمزه و لذت بخش کنیم.


بهترین زمان رفتن به میانه
میانه نیز به مانند دیگر شهرهای استان آذربایجان شرقی، آب و هوایی سرد و کوهستانی دارد. ارتفاع 1100 متری شهر از سطح دریا، باعث هوای خنک و مطبوعی شده که در بیشتر ماه‌های سال احساس می‌شود. میانه نیز همانند دیگر شهرها، تابستان گرم و کم بارانی را تجربه می‌کند اما اگر در زیر سایه درخت و کنار آب باشید، قطعاً خنک خواهید شد و خبری از رطوبت هوای آزار دهنده نیست. گشت و گذارهای بیشتر مسافران نیز در اواخر بهار و اوایل تابستان صورت می‌گیرد. اگر علاقه‌مند به ماه‌های سرد سال هستید، پاییز و زمستان سرد اما زیبا و جذابی در میانه اتفاق می‌افتد. می‌توانید در این دو فصل، خلوت‌ترین روزهای شهر را ببینید و از طرفی، بیشتر با مردم محلی و بومی خو بگیرید. بیشتر هتل‌ها و اقامتگاه‌های میانه نیز در این ایام تخفیف‌های خوبی می‌دهند که هزینه‌های شما را نیز کاهش می‌دهد.
راه‌های دسترسی به میانه
برای رفتن به میانه می‌توانید از دو جاده قدیم و جدید تبریز استفاده کنید. اگر مسافر جاده‌ی قدیم تبریز هستید، می‌توانید با طی کردن 133 کیلومتر از مسیر زنجان به میانه برسید. این مسیر اگرچه آسفالت و کیفیت مسیر پایین‌تری دارد اما قطعاً به دلیل عبور از کنار مزارع و کشتزارهای بین راهی، جذابیت بصری فوق العاده‌ای دارد ابداً از راه خسته نخواهید شد. برای تردد از مسیر آزادراه نیز می‌توانید از زنجان تا ابتدای فرعی جاده اردبیل به خلخال بروید. پس از وارد شدن به جاده اردبیل خلخال، می‌توانید تابلوی دوراهی میانه را ببینید که پس از آن وارد جاده اصلی میانه می‌شوید. پس از طی حدود 50 کیلومتر نیز وارد شهر می‌شوید. امکان تردد با قطار و اتوبوس نیز وجود دارد و می‌توانید از تهران یا زنجان، بلیت مستقیم به میانه تهیه کنید.
جاهای دیدنی میانه
دشت میانه
جاهای دیدنی میانه از قبل رسیدن به شهر و همان ابتدای آن آغاز می‌شود. برای کسانی که از مسیر جاده قدیم زنجان به میانه می‌آیند، این امکان وجود دارد که به دشت میانه نیز سری بزنند. در این مسیر می‌توانید کشتزارهای فراوانی را ببینید. البته در این دشت گل‌های خودرو و بومی زیادی نیز وجود دارد که بیشتر آن‌ها در فصل بهار و تابستان می‌توانید ببینید. از اواخر پاییز و زمستان نیز این دشت به طور کامل سفیدپوش می‌شود و باز هم برای علاقه مندان به فضاهای برفی، جذاب و دیدنی‌ست. می‌توانید در اولین قدم، از دشت میانه دیدن کنید و پس از آن وارد شهر شوید. اگر خوش شانس باشید می‌توانید میوه‌های تازه و رسیده‌ی میانه را در همان زمین کشاورزی خرید کنید و مصرف نمایید.
پارک جنگلی میانه
اولین جایی که بسیاری از مسافران به دنبال آن می‌گردند، مکانی برای استراحت و خوش گذرانی‌ست. پارک جنگلی میانه از جاهای دیدنی میانه است که می‌تواند گزینه‌ی خوبی برای استراحت‌های کوتاه مدت ساعتی یا حتی اقامت‌های شبانه باشد. این پارک را می‌توانید بر سر خروجی مسیر میانه به تبریز بیابید. با وجود آلاچیق‌های زیادی که در آن قرار دارد، می‌توانید اقامتی کوتاه نیز در آن داشته باشید. این پارک در نزدیکی رودخانه قوری چای است و می‌توانید تفریحات آبی ساده را نیز در آنجا تجربه کنید. سفره‌خانه‌های زیادی در نزدیکی پارک وجود دارند که می‌توانید صبحانه، عصرانه و احیاناً کباب‌های متنوع ایرانی را از آنجا سفارش دهید. امکان تردد در میان پارک جنگلی نیز وجود دارد و می‌توانید خودروی خود را تا آلاچیق خود ببرید. برای رفاه حال مسافران، در کنار پارک، مسجدی نیز وجود دارد که می‌توانید برای نماز و سرویس بهداشتی از آن استفاده کنید.
بازار میانه
نمی‌توان به شهری از آذربایجان سفر کرد و از خیر بازار و سوغاتی‌های آن گذشت. در بازار قدیمی و بزرگ که از جاهای دیدنی میانه است می‌توانید بسیاری از صنایع دستی، خوراکی‌ها، خشکبارها و وسایل سنتی را پیدا کنید. این بازار در راسته خیابان امام خمینی (ره) میانه قرار دارد و به غیر از بازار بزرگ شهر، مغازه‌ها و پاساژهای کوچک و بزرگ زیادی نیز در آن قرار دارد. بهتر است برای رفتن به این بازار از خودروی شخصی یا تاکسی استفاده کنید زیرا برای رفتن با اتوبوس مسیر سختی را در پیش خواهید داشت. هر زمان که از گشتن بازار خسته شدید می‌توانید در فلافلی‌ها و غذافروشی‌های دیگر راسته خیابان امام خمینی استراحت کنید. از سوغاتی‌های مشهور میانه می‌توان به جارو، انواع گیاهان دارویی، انواع میوه‌های فصلی، برنج دویو میانه، انواع لبنیات، عسل و گلیم و قالی اشاره کرد.
مسجد سنگی تَرک میانه
از مراکز مهم حکومت مغولان در ایران، منطقه آذربایجان شرقی بود. در دوران مغولان و پس از آن، آثار زیادی با تاثیر گرفتن از فرهنگ ترکیبی ایرانی و مغولی و با نماهای متفاوت ایجاد شد. از میان آثار به جا مانده از دوره ایلخانی، می‌توان به مسجد سنگی اشاره کرد. این مسجد منحصر به فرد که یقیناً هر گردشگری را مبهوت خودش می‌کند، با استفاده از سنگ‌های یکپارچه و تکه تکه ساخته شده است. از همان ابتدای ورود به مسجد و نهایتاً در ستون‌های بنا می‌توانید سنگ‌های تراش خورده یکپارچه‌ای را ببینید که بدون نقص و به زیبایی کنار هم قرار گرفته‌اند. جای تعجب است که چگونه در سده‌های قبلی با وجود علم کمتر و امکانات ضعیف‌تر، چنین بناهای عظیمی را خلف کرده‌اند. در این مسجد زیبا می‌توانید دیوارنگاره‌های تراش خورده را نیز ببینید که نام‌ها و ادعیه مذهبی را روی خود دارند. برای رفتن به این مسجد زیبا باید به روستای تَرک واقع در 29 کیلومتری شمال میانه بروید. برای رفتن به این روستا می‌توانید از خودروی شخصی یا تاکسی استفاده کنید.
پل دختر و قلعه دختر میانه
این دو اثر تاریخی که از جاهای دیدنی میانه هستند، با فاصله‌ی کمی از یکدیگر قرار دارند. می‌توانید این دو اثر را در جاده قدیم زنجان به میانه و در 12 کیلومتری شهر میانه پیدا کنید. پل دختر به روی رودخانه قزل اوزن ساخته شده بود و تا اواخر دوران قاجار نیز مورد استفاده قرار می‌گرفت. پس از آن بود که سیلاب‌ها و عدم مرمت پل، باعث تخریب و از بین رفتن طاق اصلی آن شد. تاریخ دقیقی از زمان ساخته شدن پل دختر وجود ندارد ولی بنا بر شواهد معماری و نقش و نگارهای خطوط روی پل احتمال می‌دهند که پل دختر میانه مربوط به دوران ساسانی باشد. قلعه دختر، در 2 کیلومتری پل دختر است و نام دژی قدیمی و تخریب شده است. تاریخ ساخته شدن این اثر به دوران هخامنشی بازمی‌گردد. طبق روایات تاریخی، ساخت قلعه را به بازرگانی نسبت می‌دهند که برای در امان ماندن دخترش از دست مغولان، برای او قلعه‌ای محکم بر بالای کوه قافلانکوه ساخت. این قلعه شامل بخش‌های گوناگونی مانند دیوارهای بیرونی، دیوارهای درونی، ورودی سنگی و برج‌های نگهبانی می‌شود که اکنون بخش‌های تخریب شده از آن باقی مانده است. به غیر از فصل بهار و تابستان، تماشای کوه‌های مه گرفته‌ی پوشیده از برف قافللانکوه نیز می‌تواند برای گردشگران جذاب باشد.
منطقه باستانی کاغذکنان میانه
کاغذکنان از بخش‌های معروف و قدیمی میانه به شمار می‌آید که اکنون به شهری کوچک در این شهرستان تبدیل شده است. این منطقه از قدیم الایام به مرکز تولید و پخش کاغذ معروف بود و به همین دلیل نام کاغذکنان روی آن گذاشته شد. این منطقه تا زمان سلجوقیان و اوایل حمله مغول به ایران جزو مناطق پُر تردد و مهم میانه به شمار می‌آمد اما پس از آن بود که به تدریج تمرکز از روی این بخش برداشته و به روی دیگر شهرهای استان آذربایجان شرقی گذاشته شد. هم اکنون، منطقه‌ی کاغذکنان را به دلیل آثار تاریخی متعدد، دیدنی‌های طبیعی فراوان و آب و هوای خوب و دلپذیرش جزو پُرمسافرترین شهرهای شهرستان میانه به حساب می‌آورند. از روستاهای مهم این منطقه می‌توان به روستای جمال آباد اشاره کرد که در مسیر اصلی جاده ابریشم بود. در این روستا می‌توانید کاروانسرای باشکوهی را ببینید که محل گذر و استراحت تاجران قدیمی بود. این کاروانسرا تا زمان قاجار فعال بود و پس از آن، رو به تعطیلی رفت.

قصد سفر به استان آذربایجان شرقی را دارید؟ مطلب جاهای دیدنی تبریز را از دست ندهید.
برچسب(ها)
موقعیت(ها)

اگر برای خیلی از افراد خواندن و نوشتن در همان دوران مدرسه به اتمام رسید، برای من اما تا همین حالا ادامه دارد. یکی از لذت‌های من در زندگی نوشتن است و این کار را 7 سال است که به طور مداوم انجام می‌دهم. همان مسیری که از نوشتن روزنگاری‌ها شروع شد، حالا به تخصص و راهی برای گذران اوقات بیکاری تبدیل شده است.

امتیاز دهید نظری تا کنون ثبت نشده است ۵ / 3.7 6 نفر
نظرتو با ما مطرح کن
نظرات دیگران
اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می‌دهد.