بازارها و بازارچههای شمالی، چه برای گردشگران داخل استان و چه در خارج استان، جذاب و دیدنیست. انواع و اقسام خوراکیها، لوازم مختلف و صنایع دستی را میتوانید در این بازارها به سرعت پیدا کنید.
جمعه بازار جویبار نمونهی خوبی از همین بازارهای پر طرفدار است. به دلیل موقعیت جمعه بازار در شهر و فاصلهی کم آن تا ساحل، بسیاری از گردشگران و بومیان استان مازندران از آن استقبال میکنند. چه قصد خرید داشته باشید و چه برای تفریح بخواهید به این بازار بروید، قطعاً پشیمان نمیشوید. با
اسمارتیز همراه باشید تا در مورد جمعه بازار جویبار بیشتر بدانید.
شاید اینها را هم بپسندید!
تاریخچه و پیشینهی جمعه بازار جویبار
شهر جویبار، از شهرهای ساحلی و نسبتاً کوچک خطهی سرسبز مازندران است. شهر جویبار را با ورزشکاران میشناسند. این شهر تا به حال کشتی گیران زیادی را پرورش داده و از همین رو به عنوان پایتخت کشتی جهان شناخته شده است. جویبار فاصلهی کمی تا ساحل دارد و عدهی زیادی به قصد تفریح در این ساحل زیبا، از خارج و داخل استان، به این شهر سفر میکنند. گردشگرانی که از خارج استان به این شهر عزیمت میکنند، اطلاعی از برپایی جمعه بازار در آخر هفتههای جویبار ندارند. این بازار سنتی از قدیم الایام در روزهای جمعهی هر هفته، در شهر برپا میشود و تاریخ دقیقی از شکل گیری این بازار در دسترس نیست یعنی قدمتی دیرینه دارد. جمعه بازار جویبار جزو بازارهای قدیمی استان است و محل مناسبی برای خرید از محصولات بومی مازندران و علیالخصوص جویبار است. شغل اصلی بسیاری از روستاییان مازندرانی، کشاورزی و دامپروریست. پس اگر فروش بیل و کلنگ و داس را در بازار دیدید، زیاد متعجب نشوید. تقریباً هر چیزی در جمعه بازار جویبار به فروش میرسد. زنان هم پا به پای مردان برای امرار معاش و گذران زندگی تلاش میکنند و به کار فروشندگی مشغول میشوند. روزهای جمعه اگر به این بازار بروید با صحنههای خیلی جالب و گاهی حیرت آورد مواجه خواهید شد. تقریبا هر چیزی که به ذهنتان خطور کند در این بازار پیدا میشود. به قول معروف از شیر مرغ تا جان آدمیزاد در جمعه بازار جویبار برایتان مهیاست.
هر محصولی که تنها در شمال کشور یافت میشود، به راحتی در این بازار امکان خریدش وجود دارد از جمله انواع لباس در مدلها و سایزهای متفاوت (مردانه، زنانه، بچگانه)، لوازم و ادوات کشاورزی، لوازم آشپزخانه، خوراکیها، ماکیان زنده، میوه و ترهبار و لوازم یدکی ماشین و انواع صنایع دستی در این بازار فروخته میشود. در این جا صحنههای جالبی به چشمتان میخورد که حتما تعجب میکنید. مثلا ممکن است کسی ترشی و مربا بساط کرده باشد و کنار او فروشندهی دیگری، مرغ و خروس و پرندگان زنده را برای فروش کنار هم ردیف کند. احتمالا جنب و جوش این پرندگان توجه شما را به خود جلب میکند. شاید چنین منظرهی عجیبی را دیگر هیچ وقت نبینید. همین طور که در بازار قدم میزنید، بوی خوش کباب هوش از سرتان میبرد. بله درست حدس زدهاید، در جمعه بازار جویبار حتی غذای آماده هم پیدا میشود. راسته کبابیهای بازار در حوالی ظهر شلوغترین جای بازار خواهد بود و میتوانید لذت خوردن کباب تازه و باکیفیت را تجربه کنید. اگر کمی اصول بهداشتی و البته تزئینات لاکچری را ندیده بگیرید، میتوانید طعم لذیذ این کبابها را امتحان کنید. حتی اگر قصد خرید کردن ندارید، برای تفریح و گشت زدن به این بازار بیایید و کمی هم با فرهنگ مردمان مازندران آشنا شوید.
جمعه بازار جویبار در زمستان
بهترین زمان رفتن به جمعه بازار جویبار
اگر میخواهید خرید خوبی داشته باشید و اجناس با کیفیت نصیبتان شود، سعی کنید همان حوالی 6 صبح خودتان را به بازار برسانید. هر چه قدر که به زمان پایان بازار نزدیک شوید، کالاهای بیکیفیتتر برای خرید باقی میماند. اما اگر هدفتان فقط گشتن و غذا خوردن باشد، بهتر است نزدیک ظهر به جمعه بازار بروید و دست پخت مازندرانیها را بچشید. معمولا حوالی ظهر نیز بازار شلوغتر است و از ساعت حدود 3 یا 4 عصر ازدحام جمعیت کمتر میشود. اگر حوصلهی شلوغی و همهمه را ندارید، در این بازه زمانی به جمعه بازار بروید. برای خرید میوهجات، بد نیست بدانید که به صورت فصلی، تنوع میوه هم در جمعه بازار جویبار دیده میشود. مثلا در فصل پاییز، بیشتر میوههای پاییزه و یا در تابستان، میوههای بومی و تابستانهی شمال کشور برای فروش عرضه میشوند. حتی فروش ماهی هم در فصول خاصی مثل زمستان بیشتر رونق دارد. چون در تابستان به دلیل گرمی هوا ماهی زودتر فاسد میشود، پس فروشندگان هم، مقدار ماهی کمتری وارد بازار میکنند. البته بعضیها ممکن است ماهی زنده برای فروش داشته باشند که برای آنها این مساله زیاد هم مهم نیست. پس برای داشتن خریدی ایدهآل، باید اول به نوع خریدتان و هدف رفتن به بازار را مشخص کنید.
راسته کبابیها در جمعه بازار جویبار
راههای دسترسی به جمعه بازار جویبار
آدرس: استان مازندران، شهر جویبار، انتهای جادهی قائمشهر جویبار، ورودی شهر
اگر در روز جمعه به شهر جویبار بروید، در همان ابتدای ورودی شهر، میتوانید کنار پل خشتی معروف جویبار، جمعه بازار را پیدا کنید. آن قدر ازدحام جمعیت در آن منطقه زیاد است که از دوردستها نیز، جمعه بازار به چشم میخورد. مسیرهای متفاوتی برای رسیدن به جویبار و جمعه بازار دیدنی آن وجود دارد. این مسیرها بسیار سرراست و بی دردسر شما را به مقصدتان میرسانند. یک راه این است که از سمت خط ساحلی بابلسر به سمت جویبار حرکت کنید. مسیر دوم خطیست که از ساری حرکت میکند و از چهارراه ساری به جویبار (بعد از میدان خزر) به سمت جویبار شما میروید. مسیر پیشنهادی بعدی این است که از جادهی فیروزکوه (شیرگاه) و هراز (بابل)، به طرف قائم شهر حرکت کنید. در میانه کمربندی قائم شهر، میتوانید وارد جادهی جویبار شده و در نهایت از دیدنیهای این شهر و مخصوصا جمعه بازار آن لذت ببرید. بازاری که علاوه بر رفع نیاز مردم آن منطقه، جاذبهای فوقالعاده برای این شهر به شمار میآید و هر آنچه که اراده کنید، مهیاست. برای دسترسی به جمعه بازار، تنها میتوانید از خودروی شخصی، تاکسیهای اینترنتی و یا تاکسیهای درون شهری استفاده کنید. نگران جای پارک ماشین هم نباشید، زیرا دقیقا رو به روی جمعه بازار، دو پارکینگ بسیار بزرگ قرار دارد و میتوانید خودروی خود را به ازای ورودی کمی (تا یکساعت 2000 و پس از آن هر ساعت 1000) در آن پارک کنید.
فروش طیور زنده در جمعه بازار جویبار
هزینهی ورودی و ساعات دسترسی
برای دیدن جمعه بازار جویبار باید بین ساعت 6 صبح تا ساعت 6 یا 7 عصر در این محل حاضر باشید. در غیر این صورت شانس خرید یا گشت و گذار را از دست میدهید. در طول مدتی که مشغول خرید یا دیدن قسمتهای مختلف این بازار هستید، شور و هیجان عجیبی را بین مردم میبینید. انگار در این چند ساعت خاص، لابهلای گاریها و دکههای فروشندگان بین آن همه هیاهو، زندگی در جریان است. البته سمت بعدازظهر داستان فرق میکند و هر چه قدر به ساعت 6 یا 7 عصر نزدیک میشویم، جمعیت کمتر میشود. در ساعات پایانی، فروشندگان کم کم بساطشان را جمع میکنند و تقریبا چیزی در کف بازار باقی نمیماند. فقط ممکن است گاهی سر و صدای ماکیان زندهای به گوش بخورد که از چشم خریداران دور افتادهاند و جان سالم به در بردند. توجه داشته باشید که ممکن است در زمستان به خاطر سرما ساعات کاری فروشندگان هم محدود شود و احتمالا ساعات دسترسی به جمعه بازار کمتر خواهد شد. برای رفتن به جمعه بازار جویبار نیازی نیست که هزینهای برای ورودی بپردازید و برای آن کاملا آزاد هستید. تنها هزینهای که باید پرداخت کنید، همان وجهیست که زمان خرید اقلام مورد نیازتان میپردازید. البته این مساله در مورد تمام بازارهای روزانه صادق است و احتیاجی به خرید بلیط ورودی نیست.
دانستنیهایی در مورد جمعه بازار جویبار
- انواع پرندگان زنده و کشتار روز از جمله کبک، اردک، بوقلمون، مرغ، خروس، غاز و ماهی در این بازار فروخته میشود.
- بسیاری از زنان خود اشتغال که خودشان صنایع دستی درست میکنند، محصولاتی از
قبیل شال، کیف بافتنی، کیف حصیری و زنبیل را برای فروش به جمعه بازار
جویبار میآورند.
- مواد خوراکی که در این بازار فورخته میشوند، عمدتاً ارگانیک و کاملاً سالم هستند.
- وجود تنوع در بازار و راههای دسترسی متعدد، باعث شده که جمعه بازار جویبار در بین سرگرمیهای روتین مازندرانیها قرار بگیرد.
انواع کباب در جمعه بازار جویبار
راهنمای رفتن به جمعه بازار جویبار
بهتر است قبل از اینکه راهی جمعه بازار جویبار شوید، هدفتان را مشخص کنید. چون اگر قرار باشد فقط برای تفریح و گذراندن ساعاتی از روز به این بازار محلی بروید، با دردسر خاصی مواجه نخواهید شد. اما اگر نیتتان خرید است، کمی مساله متفاوت میشود و باید به فکر جایی برای گذاشتن کیسههای خریدتان باشید. معمولا مغازههای سر راه این مسئولیت را قبول میکنند تا خریدهایتان را به آنها بسپارید و در برگشت تحویل بگیرید. میتوانید با خودروی شخصیتان به جمعه بازار بیایید و ماشین را در پارکینگهای مشخص شده پارک کنید. اینگونه خریدهایتان را داخل ماشین میگذارید و با خیال راحت ادامهی خرید را انجام میدهید. معمولا مردم به صورت گروهی به جمعه بازار میآیند تا هم خریدی کرده باشند و هم در کنارش به تفریح بپردازند. مخصوصا اگر پای کبابیهای این بازار وسط باشد که دیگر نمیتوان بیخیال کبابهای خوشمزهشان شد. بعد از خرید، خوردن چند سیخ کباب هم میتواند خستگی را از تنتان بیرون کند. در این بازار، کوچک و بزرگ فرقی ندارد. هر کسی را در هر سن و سالی میبینید که در حال خرید کردن و قدم زدن است. ارزشش را دارد که حداقل برای یک بار هم که شده، از این بازار دیدن کنید و از نزدیک شاهد تکاپوی مردمان زحمتکش جویبار باشید.