• اینستاگرام اسمارتیز
  • ویزاکار
  • اکو کمپ کویری متین آباد

شاه عبدالعظیم

14 اسفند، 1398
14 دی، 1398
مدت مطالعه :
در جنوب تهران، در شهر ری، آرامگاهی قرار دارد که قدمت آن به دوران ایلخانی و صفوی برمی‌گردد‌ و به آن لقب قبله‌ی تهران را داده‌اند. حرم شاه عبدالعظیم حسنی روزانه میزبان صدها زائر ایرانی و خارجی است و از مهم‌ترین مکان‌های فرهنگی و زیارتی ایران به شمار می‌رود. با تیم اسمارتیز همراه شوید تا شما را با حرم شاه عبدالعظیم بیشتر آشنا کنیم.
بهترین زمان رفتن به شاه عبدالعظیم
درب حرم شاه عبدالعظیم در تمام روزهای سال و در تمام ساعات شبانه‌روز بر روی زائران باز است. این زیارتگاه در همه‌ی فصول زیباست؛ اما مهم‌تر از زیبایی فضای معنوی این حرم است که هرگز از آن کم نمی‌شود.
 در ایام عزاداری علی‌الخصوص دهه‌ی محرم، شاه عبدالعظیم میزبان هزاران نفر می‌شود که برای سوگواری در آن جمع شده‌اند. مراسم‌های بسیار تاثیرگذاری در این زیارتگاه برگزار می‌شود که باعث محبوبیت هر چه بیشتر آن در نزد ساکنین تهران و شهر ری شده است. در اعیادی مانند نیمه‌ی شعبان نیز جمعیت کثیری برای جشن گرفتن به این حرم می‌روند.
حیاط شاه عبدالعظیم
زیبایی حیرت انگیز حرم شاه عبدالعظیم در زمستان
همچنین هر ساله نماز عید فطر و نماز ظهر اربعین در حرم شاه عبدالعظیم با حضور صدها نمازگذار از تهران و شهرهای اطراف برپا می‌شود.
راه‌های دسترسی به شاه عبدالعظیم
همانطور که گفته شد حرم مطهر شاه عبدالعظیم در شهر ری قرار دارد و به علت محبوبیت آن، دسترسی به آن آسان است.
دسترسی به شاه عبدالعظیم با مترو تهران: ایستگاه شهر ری قطار شهری که در خط 1 (تجریش به کهریزک) قرار دارد، نزدیک‌ترین ایستگاه به حرم مطهر شاه عبدالعظیم است. شما پس از پیاده شدن در این ایستگاه می‌توانید با استفاده از تاکسی‌های خطی، اتوبوس و تاکسی‌های اینترنتی به حرم برسید. اگر هم هوا خوب باشد و شما حوصله‌ی پیاده‌روی داشته باشید، می‌توانید با نیم ساعت راه رفتن به شاه عبدالعظیم دست یابید. 
دسترسی به شاه عبدالعظیم با خودروی شخصی: چندین مسیر متفاوت با توجه به محل سکونت شما برای رسیدن به حرم وجود دارد که در ادامه به معرفی تعدادی از آن‌ها می‌پردازیم.
  • اگر ساکن کرج هستید باید از آزادراه تهران-کرج استفاده کنید و آن را تا رسیدن به بزرگراه آزادگان ادامه دهید. سپس وارد آزادگان جنوب شوید و مسافتی را طی کنید تا به خیابان شهید رجایی برسید. پس از ادامه مسیر در این خیابان به پل فتح خواهد رسید که به بلوار شهید دستواره دسترسی دارد. درب جنوبی حرم شاه عبدالعظیم در این بلوار قرار دارد.
  • اگر ساکن غرب تهران هستید (میدان آزادی، فرودگاه مهرآباد و ...) کافی است تا خیابان آزادی را به سمت شرق بروید تا به بزرگراه شهید نواب صفوی برسید. وارد این اتوبان شوید و به سمت جنوب حرکت کنید تا به بزرگراه شهید تندگویان برسید. پس طی مسافتی به بزرگراه آزادگان می‌رسید که به خیابان شهید رجایی دسترسی دارد. سپس هم می توانید مانند بالا عمل کنید و هم می‌توانید به ترتیب وارد پل شهید آوینی و بعد از آن بلوار سلمان فارسی شوید تا به درب جنوبی حرم برسید.
  • ساکنین شمال و مرکز تهران (جمهوری، ستارخان، گیشا و ...) باید خود را به بزرگراه شهید نواب صفوی برسانند و سپس مانند بالا عمل کنند.
  • ساکنین هفت تیر، ولیعصر، کریمخان و انقلاب باید از خیابان وحدت اسلامی استفاده کنند تا به خیابان شوش برسند. پس از ادامه مسیر در این خیابان به خیابان شهید رجایی خواهند رسید که پس از عبور از پل فتح به بلوار شهید دستواره می‌رسند. درب جنوبی آرامگاه در این بلوار قرار دارد.
  • اگر ساکن شرق (نارمک، لویزان و ...) تهران هستید، باید خود را به خیابان دماوند برسانید. سی متری نیروی هوایی خیابان بعدی‌ای است که باید به آن وارد شوید. در ادامه مسیر به بزرگراه بسیج و سپس آزادگان خواهید رسید. بزرگراه آزادگان را رسیدن به خیابان فدائیان اسلام ادامه دهید. پس از آن به کمربندی شهر ری می‌رسید که درب شرقی حرم در آن قرار دارد.
حرم شاه عبدالعظیم پارکینگ‌ هم دارد و این موضوع خیال زائران را بسیار راحت می‌کند.
ساعات دسترسی
حرم مطهر شاه عبدالعظیم مانند اکثر آرامگاه‌ها و اماکن زیارتی به صورت 24 ساعته در دسترس است. البته در طول روز نسبت به عصر و شب شلوغ‌تر است.
دانستنی‌های قبل از رفتن به شاه عبدالعظیم
عبدالعظیم حسنی ملقب به شاه عبدالعظیم در روز پنجشنبه 4 ربیع الثانی سال 173 هجری قمری، 13 شهریور سال 168، در مدینه چشم به جهان گشود. در این زمان پیشوای شیعیان جهان امام موسی کاظم بودند. بر طبق روایات شاه عبدالعظیم برای زیارت حضرت امام رضا (ع) به خراسان رفتند و سپس به سمت ری راهی شدند تا از امامزاده حمزه بن موسی دیدن کنند. در آن جا تصمیم گرفتند برای رهایی از عباسیان در ری ساکن شوند. جد وی با چهار واسطه به امام حسن (ع) می‌رسد. وی 79 سال قمری (77 سال شمسی) عمر کرد و سرانجام در روز جمعه به تاریخ 15 شوال سال 252 هجری قمری (11 آبان سال 245 هجری شمسی) به علت بیماری به دیار باقی شتافت. 
آرامگاه شاه عبدالعظیم که متعلق به دوران صفویان است، برای نخستین بار توسط محمد بن زید داعی علوی در قرن سوم هجری قمری بازسازی شد.
سر در  شاه عبدالعظیم
سر در حرم شاه عبدالعظیم در سال 1370
 از دیدنی‌ترین آثار تاریخی حرم سَر در دوران سلجوقی، صندوقی از چوب عود و گردو و کتیبه‌هایی به خط‌های نسخ و ثلث هستند. این حرم چندین صحن و ایوان دارد که مهم‌‌ترین و بزرگ‌ترین آن ایوان آستانه است. کاشی ‌کاری‌های محراب و سقف گنبد حرم در نوع خود بی‌نظیر هستند. پوشش بیرونی بنا با طلا پوشیده شده است که درخشندگی و زیبایی حرم را دو چندان می‌کند. ناصرالدین شاه در سال 1270 هجری قمری دستور این پوشش طلایی را داد. همچنین کلیه‌ی فضاهای داخلی از آیینه پوشیده‌اند. معماری کاملا ایرانی در کنار جو معنوی حرم، انرژی‌ای باورنکردنی به انسان می‌دهد.
آستان مقدس شاه عبدالعظیم
آستان مقدس شاه عبدالعظیم در سال 1370
امامزاده طاهر و امامزاده حمزه نیز در همین مجموعه کنار حرم مطهر شاه عبدالعظیم قرار دارند.
آثار و روایاتی که از حضرت عبدالعظیم باقی مانده است عبارتند از: خطب امیرالمؤمنین، الیوم و اللیلة و 179 حدیث با واسطه و بی واسطه از علی بن موسی الرضا (ع)، امام محمد تقی (ع) و امام علی النقی (ع)
در برخی از روایات آمده است که ثواب زیارت از حرم حضرت شاه عبدالعظیم به مانند زیارت حرم امام حسین (ع) است. البته این به آن معنا نیست که این بزرگواران در یک سطح قرار دارند؛ چرا که هیچ کسی نمی‌تواند در جایگاه ائمه اطهار قرار بگیرد. این روایت تنها می‌خواهد میزان اهمیت این آرامگاه و حضرت شاه عبدالعظیم را بیان کند.
راهنمای زیارت شاه عبدالعظیم
ما به شما پیشنهاد می‌کنیم برای زیارت این حرم یک روز کامل را اختصاص دهید. می‌توانید صبح به حرم بروید و پس از زیارت گشتی در محوطه بزنید و از تماشای کاشی کاری‌ها، آیینه کاری‌ها، در و طاق‌های قدیمی و سایر آثار تاریخی نهایت لذت را ببرید. سپس می‌توانید به بازار 500 ساله‌ای که در کنار آرامگاه قرار دارد سری بزنید و اقلام مورد نیاز خود را خریداری کنید. همانطور که حتما شنیده‌اید، از دیگر علل محبوبیت این مکان کبابی‌های آن است.
بازار شاه عبدالعظیم
بازار 500 ساله ی شاه عبدالعظیم
نان داغ، کباب داغ با ریحان بر روی تمام کبابی‌‌ها نوشته است و شما می‌توانید برای صرف نهار به یکی از آن‌ها بروید. سپس می‌توانید برای برپایی نماز ظهر و عصر به حرم برگردید و زمان بیشتری را با خود خلوت کنید.
برچسب(ها)
موقعیت(ها)
امتیاز دهید نظری تا کنون ثبت نشده است ۵ / 3.9 174 نفر
نظرتو با ما مطرح کن
نظرات دیگران
اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می‌دهد.