شکم‌گردی خیابانی در تهران

معرفی 10 خوراکی خیابانی

16 بهمن، 1398
4 آذر، 1398
مدت مطالعه :
در خیابان‌های شهرهای دنیا از جمله همین تهران خودمان می‌توان غذاهای محلی پیدا کرد. اما شاید بهتر باشد غذاهای خیابانی تهران را به جای غذا، خوراکی بنامیم. چون آن‌قدر پر و پیمان نیستند و شکم را سیر نمی‌کنند، البته از حق نگذریم این خوراکی‌ها هم سالم‌اند و هم برای ته‌بندی خوبند. در تهران، مانند خیلی از شهرهای دیگر، خوراکی‌های خیابانی با تغییر فصل عوض می‌شوند. در این مطلب 10 خوراکی خیابانی تهران را به شما معرفی می‌کنیم؛ با اسمارتیز همراه باشید.
آش‌رشته
زمستان بدون این غذا به سر نمی‌شود! این غذای سالم و پرطرفدارِ روزهای سرد، پر از سبزیجات، حبوبات و رشته است. آش‌رشته با سیرداغ، پیازداغ و نعنا تزئین می‌شود. اما آش بدون کشک آش نیست. می‌گویند: «آش را باید با جایش خورد» اما من می‌گویم «آش را باید در جایش خورد!»؛ جای آش دربند است. در مسیر کوه دربند هر جا که خسته شدید، بایستید، اطراف را نگاه کنید تا کرور کرور آش‌رشته‌فروش‌ها را ببینید. در خنکای کوه دربند آش می‌چسبد و بس!
آش رشته
خوراکی ها و غذاهای خیابانی تهران؛ آش رشته را باید در سرما میل کرد.
لبو
شاید اگر به یک خارجی لبو تعارف کنید، از ظاهرش خوشش نیاید. اما لبو حقیقتاً یکی از خوراکی‌های زمستانی پرطرفدار ایرانی‌ها است. لبوفروش‌های تهرانی که در همه جای شهر هستند، لبو‌ی آب‌پز یا بخارپز را در اندازه‌های مختلف در ظرف‌های مخصوص جلوی چشم‌ مشتری قاچ می‌کنند و می‌فروشند. پس خیال‌تان از بابت تازگی لبو راحت باشد. اما خوردن لبو در خیابان آداب دارد. باید اول یک جای دنج در خیابان پیدا کرد و حتماً حتماً آن را داغ داغ خورد.
لبوفروشی در حسن آباد تهران
خوراکی ها و غذاهای خیابانی تهران؛ چرخ لبوفروشی در حسن‌آباد تهران
باقالی
باقالی و لبو رفیق گرمابه و گلستان یکدیگرند؛ از هم جدایشان نکنید. همان فروشنده‌ای که از او لبو می‌خرید، قطعاً باقالی هم دارد. این خوراکی خیابانی شامل باقالی آب‌پزشده و سرکه است که با گلپر و گه‌گاه پودر آنجلیکا مزه‌دار می‌شود. پختن و خوردن آن کمی مهارت می‌خواهد. برای خوردن، اول باید سر سیاه باقالی را با دندان جدا کرد، سر دیگرش را مانند تویوپ خمیردندان فشار داد تا قسمت نرم داخل آن بیرون بیفتد. اکنون پوست باقالی را دور بیندازید و قسمت نرمش را میل کنید. آش در دربند، لبو در جای دنج و باقالی به همراه دوستان می‌چسبد.
یک سینی باقالی داغ
خوراکی ها و غذاهای خیابانی تهران؛ باقالی با گلپر همه جای تهران پیدا می‌شود.
جِگر
جگر که همان گوشت کبد گوسفند است، غذای مورد علاقه خیلی از تهرانی‌ها است. جگر را باید در جگرکی خورد. فقط تعداد سیخ را بگویید تا در سه سوت جگرتان کباب شود! در تهران جگر را معمولاً لای نان لواش یا تافتون قنداق‌پیچ می‌کنند. اگر جگر راضی‌تان نکرد، از فروشنده دل‌ و قلوه بخواهید. با این حال تهرانی‌ها نیز مانند همه ایرانی‌ها، عاشق جگرند؛ بی‌دلیل نیست که ما ایرانی‌ها عشقمان را «جیگر» صدا می‌کنیم. 
جگرکی
 خوراکی ها و غذاهای خیابانی تهران؛ در تهران جگر را با نون تافتون یا لواش می‌خورند.
بلال
یک ایرانی لذت ترکیدن دانه‌های ذرت زیر دندان‌هایش را با هیچ چیز عوض نمی‌کند. بلالی که روی منقل کباب شده و درون آب‌نمک خوابیده را باید در اطراف پارک‌های تهران پیدا کرد. گرمای آب و داغی ذرت باعث می‌شود آب اندکی بخار شود و نمک به روی دانه‌های بلال بچسبد. این خوراکی خوش‌مزه هم در زمستان و هم در تابستان مشتری دارد. اگر خارجی‌ها ذرت را به روش ایرانی‌ها می‌خوردند، دیگر سراغ هیچ نوع دیگری نمی‌رفتند.
بلال روی منقل
 خوراکی ها و غذاهای خیابانی تهران؛ در تهران کنار هر پارک یک یا چند لبوفروشی هست.
گوجه‌سبز
همه ایرانی‌ها بهار به بهار منتظرند تا این گوجه‌ی ترش کوچک از راه برسد. خوردن گوجه‌سبز هم آداب دارد. برای کم‌ کردن خاصیت اسیدی آن، باید مقداری نمک پاشید. اما به چه شکل؟! اول یک گاز ریز بزنید، نمک را روی ظرف بریزید، گوجه‌سبز را از سمتی که گاز زدید قشنگ روی نمک بغلتانید تا سطحش سفید شود. دوباره یک گاز بزنید. برای هر گاز این کار را تکرار کنید. فقط حواس‌تان باشد، گوجه‌سبز زیادش خوب نیست. ببخشید اگر آب دهان‌تان راه افتاد!
یک سینی گوجه‌سبز
خوراکی ها و غذاهای خیابانی تهران؛ هیچ چیز به اندازه گوجه‌سبز دهان آدم را آب نمی‌اندازد.
چغاله‌بادام
رقیب خوشمزه و سرسخت گوجه‌سبز که هم‌زمان با آن به میدان می‌آید، چغاله‌بادام است. چغاله‌بادام در واقع بادام نرسیده و خام است که در پوسته سبز نه چندان چغر خود جا خشک کرده. لازم نیست پوستش را بگیرید؛ فقط دُمش را جدا کنید و کمی رویش نمک بپاشید. چغاله را باید درسته بالا انداخت. بعد از خوردن چغاله، می‌توانید تصمیم بگیرید که طرفدار کدام تیم هستید؛ تیم گوجه‌های سبز یا چغاله‌های بادام.
یک سینی چغاله‌بادام
 خوراکی ها و غذاهای خیابانی تهران؛ چغاله‌بادم رقیب سرسخت گوجه‌سبز است.
لواشک
همه ایرانی‌ها عاشق میوه‌اند؛ حال می‌خواهد تازه، خشک‌شده یا لواشک باشد. برخی فروشنده‌های تهرانی لواشک را متری می‌فروشند. لواشک در تهران مانند شهرهای دیگر همه ذائقه‌ها را راضی می‌کند چون از انواع میوه مانند انار، آلبالو، آلو، کیوی، زرشک و زردآلو گرفته می‌شود. اگر نمی‌دانید چه طعمی دوست دارید، از فروشنده نمونه بخواهید. برگه آلو و زردآلو هم در این مغازه‌ها به فروش می‌رسد. اگر عاشق ترشی‌جات هستید، لواشک را در خیابان‌های تهران از دست ندهید.
لواشک فروشی
خوراکی ها و غذاهای خیابانی تهران؛ کوه‌پیمایی در دربند تهران بدون لواشک‌ مزه نمی‌‌دهد.
سمبوسه
سمبوسه ریشه در جنوب ایران دارد. با این حال، این خوراکی خوش‌مزه طی یک سفر موفقیت‌آمیز، خود را به پایتخت ایران رساند. مواد تشکیل‌دهنده سمبوسه شامل گوشت چرخ‌کرده، سیب‌زمینی، پیاز، جعفری، و ادویه است. همه این‌ها در نان لواش به شکل یک مثلث پیچیده و در روغن زیاد سرخ‌ می‌شود. محال است در بازارهای تهران از تجریش گرفته تا بازار بزرگ تهران سمبوسه پیدا نکنید. 
سمبوسه در حال سرخ شدن در روغن
 خوراکی ها و غذاهای خیابانی تهران؛ در تهران سمبوسه را می‌توان بیش‌تر در فست‌فود‌ها پیدا کرد.
نوشیدنی‌ تابستانی
ایران مرکز نوشیدنی‌های متنوع، سالم و تقریباً ارزان‌قیمت است. این نوشیدنی‌ها از میوه‌هایی مانند طالبی، انار، هویج و زرشک گرفته می‌شود. گاهی‌اوقات برخی از این نوشیدنی‌ها با چیزهای دیگر مانند بستنی مخلوط می‌شوند که خود دنیای دیگری است. مثلاً آب‌هویج‌بستنی‌ را در نظر بگیرید که بستنی‌اش از نوع «اکبرمشتی» باشد!
 
آب هویج بستنی فروشی در میدان حر تهران
خوراکی ها و غذاهای خیابانی تهران؛ آب‌هویج‌بستنی‌فروشی نقلی و قدیمی در میدان حر تهران
مسافرانی که به تهران می‌آیند می‌توانند یکی از همین‌ نوشیدنی‌ها را انتخاب کنند و یا خود دست به کار شوند و ترکیب‌های جدید بسازند. اما نوشیدنی‌های تابستانی به آب‌میوه ختم نمی‌شوند. تخمه‌شربتی و خاکشیر هم از نوشیدنی‌هایی هستند که در گرمای سوزان تابستان با کمی لیموی تازه جان دوباره به بدن می‌دهند.
اهل شکم‌گردی هستید؟ پس خواندن مطلب «رستوران های تهران» را به شما پیشنهاد می‌کنیم.
موقعیت(ها)

توی دوران مدرسه همیشه از انشاء متنفر بودم. شاید مثل توی فیلم‌ها از فرط نفرت عاشقش شدم. دوست‌دار ایده‌ها و ایده‌پردازی و یا شاید به قول خیلی قدیمی‌ها سر در جیب فرو بردن هستم. رشته مترجمی باعث شد تا در سطح جهانی با فرهنگ‌ها و ایده‌ها مواجه شم. هیچ چیزی به اندازه شناختن و یادگرفتن تحت تأثیرم قرار نمی‌ده.

امتیاز دهید 2 دیدگاه ۵ / 4.7 27 نفر
نظرتو با ما مطرح کن
نظرات دیگران
نازنین
19 بهمن، 1398

چرخ لبو فروشی در حسن اباد.....

پاسخ اسمارتیز :=))))
سینا نوری
18 بهمن، 1398

عاااااااالی بود😍
جای فالوده خالی بود😄

پاسخ اسمارتیز :=))))