بیشتر از دو ماهی هست که از ترس
ویروس کرونا خودمان را در خانه حبس کردهایم و فقط هر از گاهی آن هم برای موارد ضروری از منزل خارج میشویم. اما حالا که ظاهرا اوضاع روبه بهبود میرود و آمار کرونا هم مدام در حال کاهش یافتن است، شاید وقت آن رسیده کمکم از خانه خارج شویم و آب و هوایی عوض کنیم.
روستای کندر یکی از جاهای خوش آب و هوا و سرسبز در اطراف تهران و کرج است که این روزها میتوانیم با رفتن به آنجا حسابی از دیدن گلهای لاله رنگارنگ لذت ببریم. در ادامه با
اسمارتیز همراه باشید تا بیشتر با این تفرجگاه بکر و دیدنی آشنا شوید.
شاید اینها را هم بپسندید!
دشت لالههای البرز کجاست؟
برای بازدید از بزرگترین دشت لاله ایران باید به
جاده چالوس بروید. در کیلومتر 7 این جاده زیبا در سمت راستتان وارد جاده کندر شوید. پس از طی مسافت 8 کیلومتری این جاده پیچ در پیچ، به روستای زیبای کندر میرسید. این روستا که در 22 کیلومتری شمال شرقی کرج واقع شده، امسال برای اولینبار میزبان مردمی است که برای دیدن لالههای زیبا و رنگارنگ راهی این منطقه میشوند. پس از ورود به روستا با دنبال کردن تابلوهای راهنما به مزرعه لزور و دشت لالههای کندر در غرب این روستا میرسید. وقتی وارد دشت لالههای لزور میشوید تا چشم کار میکند گل لاله میبینید و انگار در دریایی وسیع از گل لاله درحال شنا کردن هستید.
دشت لالههای کندر چگونه شکل گرفت؟
تا سال قبل اگر به این منطقه میآمدید خبری از گل لاله و دشت لاله و این حرفها نبود. اما امسال روستای کندر به واسطه این دشت لاله حسابی سرزبانها افتاده و حتی باوجود شیوع کرونا هم، هنوز عده زیادی هر روز از این مکان زیبا دیدن میکنند. داستان دشت لالههای کندر به زمانی برمیگردد که یک عاشق گل و گیاه و علاقهمند به طبیعت به نام علیرضا مصطفی (معروف به مصطفایی) تصمیم گرفت از موقعیت جغرافیایی و طبیعت زیبای منطقه استفاده کند و یک مجموعه گردشگری و بومگردی را در غرب روستای کندر تاسیس کند. مصطفی مدتی قبل عزم خود را جزم کرد تا با کاشت بیش از 2 میلیون و 100 هزار پیاز گل لاله آلیوم و سنبل، دشت لالههای کندر را در مزرعه لزور این روستا راهاندازی کند.
در دشت گلهای لاله کندر میتوانید تمام رنگهای زیبا را یکجا تماشا کنید.
با سرمایهگذاری مصطفی و طراحی آقای پهلوانی و اجرای شرکت گل الف، سرانجام بزرگترین دشت لاله ایران شکل گرفت و حالا آماده پذیرایی از بازدیدکنندگان و علاقهمندان به طبیعت و گل و گیاه است. از اهداف تاسیس این مجموعه علاوهبر برگزاری جشنواره لالهها میتوان به تکثیر و پرورش پیاز انواع گل لاله، جلوگیری از واردات، صادرات لاله و کاشت گیاهان دارویی اشاره کرد. مسئولان این مجموعه بومگردی نام پایتخت لالههای ایران را برای آن انتخاب کردهاند و در کنار باغ گلهای لاله، میتوانید از سایر امکانات تفریحی مجموعه هم استفاده کنید. 2 میلیون و 100 هزار گل لاله این باغ با 30 نوع واریته لاله و در فضایی به وسعت 5/3 هکتار کاشته شدهاند. 20 هزار مترمربع از این دشت به صورت فشرده و 15 هزار مترمربع به صورت پراکنده و با سه نوع پیاز پیشرس، میانرس و دیررس گلکاری شدهاند.
چه زمانی میتوانیم به دیدن دشت لاله های روستای کندر برویم؟
برای دیدن گلهای لاله رنگارنگ و جذاب خیلی وقت ندارید، پس اگر قصد دیدن این جاذبه زیبا را دارید بهتر است زودتر از این مکان بازدید کنید. اوایل بهار در اکثر نقاط دنیا از جمله ایران زمان گل دادن پیازهای گل لاله است و تنها در دو ماه ابتدای سال میتوانید شاهد صحنهای به این زیبایی باشید. در این ایام که ویروس کرونا حتی باعث تعطیلی
جشنواره گل کوکنهوف هلند شده، اما خوشبختانه دشت گلهای لاله لزور همچنان فعالیت دارد و میتوانید از این منطقه دیدن کنید. با وجود شیوع کرونا و به دلیل رعایت شدن پروتکلهای بهداشتی و فاصله اجتماعی، بازدید از این مکان بهصورت محدود و در سانسهای مختلف انجام میشود.
دشت لاله های روستای کندر هرروز هفته از ساعت 8 صبح تا 8 شب به روی بازدیدکنندگان باز است و میتوان از این منطقه دیدن کرد. توصیه میشود قبل از مراجعه، از طریق
سایت دشت گلهای لاله لزور نسبت به تهیه بلیط اقدام نمایید. هزینه بلیط ورودی مجموعه در روزهای غیر تعطیل 15000 تومان و در روزهای تعطیل 20000 تومان است. در زمان تهیه بلیط از طریق اینترنت میتوانید سانس بازدید خود را هم انتخاب کنید. مدت زمان هر سانس 2 ساعت و 15 دقیقه تعیین شده، پس حتما قبل از تهیه بلیط به دقت سانس موردنظر خود را انتخاب کنید. پیشنهاد میکنیم در روزهای غیرتعطیل به این مکان بروید چرا که جمعیت کمتری به دشت گلهای لاله میآیند و رعایت فاصله اجتماعی راحتتر خواهد بود.
سایر امکانات مجموعه گردشگری پایتخت لالههای ایران
مصطفی، مدیر و بنیانگذار مجموعه پایتخت لالههای ایران این مجموعه گردشگری و بومگردی را با سرمایه 7 میلیارد تومانی تاسیس کرده و به طور مستقیم برای 16 نفر شغل ثابت ایجاد کردهاست. البته طبق گفته مدیر این مجموعه، افراد شاغل در این مرکز به 45 نفر خواهند رسید. باغ گلهای لاله بخشی از این مجموعه توریستی است که با مشارکت شرکت گل الف ایجاد شدهاست. این شرکت 7 سال سابقه گلکاری در سطح استان البرز را دارد و بهخوبی توانسته مرزعه گل لاله لزور را در این وسعت ایجاد کند. مدیر پایتخت لالههای ایران میگوید که هدفش از ایجاد این منطقه گردشگری، آشنایی بازدیدکنندگان با زندگی مردم 100 سال پیش ایران است.
در مجموعه گردشگری پایتخت لالههای ایران کلبههای خشتی و کاهگلی با سبک وسیاق قدیمی، برای اقامت مسافران ساخته شدهاست. در این کلبهها میتوانید به جای بخاری و شوفاژ، حس و حال رفتن زیر کرسی و نشستن کنار چراغ نفتی را تجربه کنید. همچنین در این مجموعه میتوانید به اسبسواری و تیراندازی هم بپردازید. اقامتگاه بومگردی این مجموعه ظرفیت پذیرایی و اقامت 160 نفر را دارد و در روز نیز تا 250 نفر میتوانند از این مجموعه دیدن کنند. در فضای سبز این مجموعه بومگردی از درختان بومی کوههای کندر مثل سنجد و ازگیل استفاده شدهاست.
زمان زیادی برای مشاهده زیباییهای مزرعه گل لاله لزور باقی نمانده و اگر آن را از دست بدهید تا سال آینده فرصت دیدن چنین صحنهای را نخواهید داشت.
سایر جاذبههای دیدنی روستای کندر
روستای کندر در منطقه آسارا کرج واقع شده و دارای یکی از 2 باغ معروف پرورش گل لاله در این منطقه است. باغ لالههای گچسر هم از سال 1377 میزبان مردمی است که برای دیدن جشنواره گلهای لاله گچسر، به این منطقه میروند. جالب است بدانید این 2 باغ لاله کرج سالانه بیش از 35 میلیون شاخه گل لاله و بیشتر از 1 میلیون پیاز لاله تولید میکنند. روستای کندر با نام کهن دور نیز شناخته میشود و یکی از دلایل این نامگذاری به اشیای بسیار قدیمی که در این ناحیه پیدا شده، برمیگردد. همچنین عدهای هم معتقدند که نام این روستا در واقع کن دور بوده که به دلیل راه داشتن به منطقه کن و امامزاده داوود، به این نام خوانده شدهاست.
شغل اکثر مردم روستای کندر کشاورزی است و از محصولات مهم آنها میتوان به جو، گندم و عدس اشاره کرد. روستای کندر در میان کوههای سربه فلک کشیده البرز واقع شده و زمینهای هموار و پست این منطقه محل خوب و خوش آبوهوایی را برای کشاورزی و دامپروری پدید آوردهاست. زمانی که مادها برای سکونت به مناطق شمالی ایران آمدند، کرج را به دلیل آب و هوای مناسب و محیط زیبایش برای اسکان انتخاب کردند. ریشه زبان مردم کندر هم تاتی میباشد که به دوران مادها برمیگردد. از نشانههای وجود تمدن کهن در این روستا میتوان به چشمههای مقدس موجود در آن اشاره کرد. چشمههای مقدس کرج در نزدیکی معابد آناهیتا واقع شدهاند که به آنها مردآو، مرادو یا مراد آب میگفتند و فقط زنها حق آوردن آب از این چشمهها را داشتند و مردها بدون همراه داشتن زن، نمیتوانستند از آب چشمه استفاده کنند.
اگر قصد رفتن به دشت لالههای کندر را دارید، پیشنهاد میکنیم از سایر جاذبههای دیدنی منطقه هم بازدید کنید. یکی از جاهای دیدنی روستای کندر آبشار این روستا است. برای رفتن به آبشار کندر باید کمی پیادهروی کنید و همچنین پیشنهاد میکنیم از نواحی بالادست آبشار هم دیدن کنید. در روستای کندر اماکن و زیارتگاههای مذهبی و تاریخی هم وجود دارد که از آنها میتوان به امامزاده ناصر و عبدالله (ع) اشاره کرد که گفته میشود از فرزندان امام موسی کاظم (ع) بودهاند. یکی دیگر از جاهای دیدنی و تاریخی روستای کندر، منطقه چهل بیبی یا چهل دختر در دره سیلک است. براساس باور پیشینیان از 2000 سال پیش دخترهای مجرد برای بازشدن بختشان به این منطقه میآمدند و دعا میکردند. گفته میشود که چهل دختر در این منطقه بدون هیچ نشانی ناپدید شدهاند. در حاشیه کوه هم نمونههایی از ساروج و استخوان انسان و بقایای یک قلعه باستانی پیدا شدهاست. همچنین سنگرها و کمینگاههایی هم در کوهپایههای اطراف این منطقه پیدا کردهاند. سد کندر، قبرستان تاریخی روستا و ارتفاعات پهنسار و قله لیز از دیگر مکانهای دیدنی این منطقه هستند. همچنین از روستای کندر تا امامزاده داوود 6 ساعت راه است و اگر از تهران میخواهید به این روستا بروید، میتوان در مسیر خود به امامزاده داوود هم بروید.