رانندگی در چه کشورهایی سخت‌تر است؟

28 فروردین، 1399
5 اسفند، 1398
مدت مطالعه :
حتما تا به حال زیاد در این مورد شنیدید و بحث کردید که رانندگی مردم کدام شهر یا کشور بدتر است؟ کجا علائم رانندگی گیج‌کننده‌ای دارد و خطر بیشتری هنگام رانندگی شما را تهدید می‌کند؟ مخصوصا اگر به فکر این باشید که با ماشین خودتان به کشور دیگری سفر کنید و یا در مقصد ماشین بدون راننده کرایه کنید این سوال اهمیت زیادی پیدا می‌کند. در این مطلب می‌خواهیم با استفاده از تجربه‌های گردشگران سراسر جهان به این سوال پاسخ دهیم که رانندگی در چه کشورهایی سخت تر است؟ با اسمارتیز همراه باشید.
هند: جهنم رانندگان
در بین گزینه‌های مختلف کشور هند یکی از پرتکرارترین اسم‌ها بود که گردشگران به دلایل مختلف به سیستم رانندگی عجیب و خطرناک آن اشاره می کردند؛ به همین دلیل اول به بررسی دومین کشور پرجمعیت جهان می‌پردازیم که به نظر می‌رسد جهنم رانندگان است!
  • همان طور که در تصویر مشخص است تقاطع‌های این کشور طراحی بسیار ضعیفی دارند و سیستم خط‌کشی آ‌ن‌ها بسیار ضعیف و گیج‌کننده است. معمولا در اکثر کشور‌ها خط‌های زرد نشان‌دهنده‌ی این هستند که فقط اجازه‌ی پیچیدن به سمت چپ را دارید؛ رعایت این قانون باعث می‌شود مشکلی برای ماشین‌هایی که در خط مقابل در حال حرکت مستقیم هستند به وجود نیاید. اما در هند خبری از این حرف‌ها نیست! هرکس می‌تواند در هر قسمتی از خیابان اقدام به دور زدن کند و راه ماشین‌های لاین مقابل را قطع کند. این کار بسیار خطرناک است و طبیعتا باعث تصادف‌های بسیاری می‌شود.
تصویر یک تقاطع اصولی و ایمن.
اگر قرار بود همه چیز سر جای خودش باشد!

    وسایل نقلیه بسیار متنوع و عجیب و غریب هستند؛ از انواع موتور سیکلت گرفته تا سه‌چرخه‌ها، وانت‌بار‌ها، ون و ... در کنار انواع و اقسام حیوانات به خصوص گاو‌ها در خیابان رفت‌و‌آمد دارند. باید حسابی حواستان باشد که آسیبی به گاوها نزنید؛ اینجا گاوها پادشاه و ملکه‌ی خیابان‌ها هستند!
    احتمالا خیابان‌های هند برای گاوها ساخته شده‌اند نه ماشین‌ها.
    اما واقعیت خیابان‌های هند این‌ است!

      کمبود شدید علائم رانندگی و تابلوهای توقف در تقاطع‌های کوچک: باید دل را به دریا بزنید و وارد تقاطع شوید و امیدوار باشید بقیه به خاطر شما سرعت‌شان را کم کنند.
      • دولت هیچ اهمیتی به کیفیت جاده‌ها نمی‌دهد. آسفالت‌ها معمولا خراب هستند و رانندگی در فصل‌های بارانی یک کابوس تمام عیار است! تقریبا دائم باید در حال جاخالی دادن چاله‌های بزرگ و خطرناک پر از آب باشید.
      • راننده‌ها مدام در حال بوق زدن هستند و هیچ‌کس توجهی به علائم راهنمایی و رانندگی نمی‌کند.
      پیتر وید به عنوان یک گردشگر که 80 کشور دنیا را گشته و در 23 تای آن‌ها رانندگی کرده؛ درباره‌ی رانندگی در هند می‌گوید:
      «این کشور هرج و مرج محض است. ممکن است شهری بیش‌تر از یک میلیون جمعیت داشته باشد ولی حتی یک تابلو ایست یا چراغ راهنمایی در آن پیدا نشود. گردش به راست آزاد است و رانندها هر لحظه ممکن است برای وارد شدن به کوچه یا خیابان اصلی جلوی شما بپیچند. مردم از اتوبوس‌های شهری آویزان شده‌اند و بعضی وقت‌ها وزن آن‌ها انقدر سنگین می‌شود که کج می‌شوند و حتی چپ می‌کنند. همه‌ی وسایل نقلیه از موتور گرفته تا گاو و اتوبوس توی یک جاده حرکت می‌کنند و جاده‌ها به شدت کثیف‌اند.»

      یکی از اتوبان‌های هند که پر از چاله‌های عمیق است.
       باید خیلی مهارت داشته باشید که ماشین‌تان در این چاله‌ها پنچر نشود.
      بنگلادش: راننده‌های جت جنگی
      اول نگاهی به دو عکس زیر از شهر داکا پایتخت بنگلادش بیاندازید:

      هرج و مرج محض در بنگلادش.
       تقریبا هرکس به هر طرفی که بخواهد می‌رود!
      همان‌طور که دیدید داخل جاده‌های بنگلادش همه‌ چیز پیدا می‌شود:‌ اتوبوس، ماشین، موتور، سه‌چرخه (که به آن ریکشاو می گویند) و حتی پیاده‌رو! فکر می‌کنم 90 درصد رانندگان هیچ ایده‌ای ندارند که خط‌های وسط جاده برای چه کشیده شده‌اند و کاربردشان چیست. آن‌ها هروقت که دلشان بخواهد لاین‌شان را عوض می‌کنند. در بنگلادش حرکت ماشین‌ها مانند انگلیس از سمت چپ است. راننده‌ها بدون هیچ‌گونه محدودیتی در تقاطع‌ها به هر سمتی که می‌خواهند می‌پیچند. سه‌چرخه‌ها ناگهان از ناکجاآباد جلوی اتوبوس‌ها قرار می‌گیرند و حرکت آن‌ها را کند می‌کنند و ترافیک طولانی پشت آن‌ها بوجود می‌آید.

      خیابان شلوغ و بدون ترتیب که رانندگی را دشوار می‌کند.
       تقاطع درهم و برهم داکا در قلب بنگلادش.
      اتوبوس‌ها ایستگاه مشخصی ندارند و هر کجا که دل‌شان بخواهد مسافر را پیاده می‌کنند؛ حتی وسط جاده و وسط لاین مرکزی! اگر در حال رانندگی کنار یک اتوبوس هستید باید حواس‌تان حتی از راننده‌های جت جنگی هم جمع‌تر باشد چون اصلا معلوم نیست چه زمانی ممکن است یک نفر از اتوبوس پایین بپرد! 
      آزادراه‌ها از این هم خطرناک‌تر هستند. بیشتر آن‌ها دوطرفه‌ هستند و هیچ بلواری در وسط آن‌ها وجود ندارد. اتوبوس‌ها و کامیون‌ها بعضی وقت‌ها و به خصوص شب‌ها جوری رانندگی می‌کنند که انگار در حال مسابقه‌ی فرمول یک هستند! در طول روز هم تعداد زیادی وسیله‌ی نقلیه‌ی محلی می‌بینید که بی‌خبر یکباره وارد جاده می‌شوند. تصادفات موتورسیکلت‌ها هم خیلی رایج و پرتکرار است چون حیوانات مختلف مثل گاو، بز و سگ‌های ولگرد ناگهان جلوی‌تان ظاهر می‌شوند.
      چین: رانندگی مثل خرید کردن
      چین هم از کشور‌هایی است که خیلی از گردشگران از رانندگی عجیب آنجا شکایت دارند و آن را خطرناک می‌دانند. یکی از افرادی که اصالتا آمریکایی است اما الان سال‌هاست که در چین زندگی می‌کند در مورد رانندگی در این کشور به موارد زیر اشاره کرده:
      • راننده‌های چینی سعی می‌کنند به عمد در بین خطوط حرکت نکنند تا بیش‌ترین فضای ممکن را بگیرند! آن‌ها این کار را برای این ‌می‌کنند که اگر نمی‌دانستند به کدام طرف بپیچند و یا مجبور شدند ناگهان مسیر خود را عوض کنند فرصت و جای کافی برای این کار را داشته باشند.
      • ترافیک‌های بسیار سنگین در چین واقعا عذاب‌آور است. خیلی وقت‌ها ممکن است با این صحنه مواجه شوید که وسط لاین دوازدهم آزادراه شانگهای، پورشه‌ای با سرعت مورچه‌ای حرکت می‌کنند و آدم در آن لحظه‌ها به این فکر می‌کند که اگر به جای این ماشین چند میلیاردی پیاده می‌رفتیم بهتر نبود؟
      • برای چینی‌ها رانندگی کردن مثل خرید کردن از سوپرمارکت است. ممکن است بدون دلیل و بدون توجه به شرایط ناگهان تصمیم بگیرند توقف کنند تا کاری انجام دهند!
      حتی اگر پشت فرمان ننشسته باشید و مسافر یک تاکسی باشید هم بعضی وقت‌ها دوست دارید سرتان را از شدت اعصاب خوردی به در و دیوار بکوبید! احتمالا تنها جایی در چین که می‌توانید با خیال راحت رانندگی کنید عکس زیر است:

      قایق‌سواری تنها رانندگی بی‌خطر در چین است.
       تنها جایی از چین که خبری از ترافیک و رانندگان اعصاب خردکن نیست!
      اندونزی: راننده‌های کله شق و خودخواه
      رانندگی در اندونزی فقط برای گردشگران و خارجی‌ها سخت نیست، بلکه خود مردم اندونزی هم رانندگی در این کشور را بسیار استرس‌زا می‌دونند. نگاهی به دلایل آن بیاندازیم:
      • تعداد موتورسیکلت‌ها به طرز باورنکردنی زیاد و سرسام‌آور است. دولت اندونزی برای کنترل ترافیک طرح زوج و فرد را برای اکثر جاده‌های کشور تصویب کرده اما مشکل اینجاست که این طرح فقط برای ماشین‌ها است و شامل موتورسیکلت‌ها نمی‌شود. بنابراین اکثر شهروندان اندونزیایی یک موتورسیکلت دارند تا بتوانند با خیال راحت کارهای‌شان را انجام دهند.
      • راننده‌های موتورسیکلت در اندونزی بسیار مغرور، خودخواه و کله‌شق هستند و حتی اگر با سرعت پایین در حال حرکت مستقیم باشید و به یک موتورسیکلت که جلوی شما پیچیده برخورد کنید، باز هم شما را مقصر می‌دانند.برای سروکله زدن با آن‌ها باید حسابی صبر داشته باشید.
      • احتمالا زیاد با این صحنه مواجه می‌شوید که راننده‌ای با سرعت خیلی کم در حال رانندگی در لاین سرعت باشد. در چنین مواردی چاره‌ای جز این ندارید که آن‌قدر بوق بزنید که سرعت‌شان را زیاد کنند.
      • استفاده از دوربرگردان‌ها خیلی سخت است و تقریبا هیچ‌کس به شما راه نمی‌دهد. باید برای دور زدن خیلی پررو باشید!
      • راننده‌ها و به خصوص راننده‌های موتورسیکلت توجهی به علائم رانندگی ندارند و از راهنما هم درست استفاده نمی‌کنند. امکان این‌که موتوری راهنمای چپ زده باشد و ناگهان به راست بپیچد خیلی زیاد است.
      • بعضی راننده‌ها روی ماشین خودشان آژیر نصب می‌کنند تا مردم به خیال این‌که پلیس یا آمبولانس آمده راه را برای‌شان باز کنند!
      آمریکا: نظم در عین شلختگی
      رفتار ترافیکی رانندگان آمریکا بسیار خطرناک است چون معمولا با سرعت بالایی رانندگی می‌کنند. آمارها نشان می‌دهد تصادفات و کشته‌ها در آمریکا از هند و بیشتر کشور‌های آسیایی بیشتر است. معمولا تصادفات جاده‌ای در جایی مثل هند، به دلیل شلوغی و سرعت پایین ماشین‌ها به آسیب‌های جانی زیادی منجر نمی‌شود. اما جاده‌های آمریکا خلوت هستند و رانندگان وسوسه می‌شوند با سرعت زیاد شروع به ویراژ دادن بکنند؛‌ در نتیجه هم تعداد تصادفات بیشتر است و هم مرگبارتر هستند.

      آمریکا یکی از کشورهای با تلفات رانندگی بالا است.
       تصادف رانندگی مرگباری در آمریکا.
      رانندگان کشورهای شرقی با این‌که به نظر خیلی بی‌نظم رانندگی می‌کنند اما درک متقابلی از رانندگی هم دارند که ما آن‌ را متوجه نمی‌شوید. همچنین سیستم حمل و نقل بین شهری در آمریکا ضعیف است و چاره‌ای جز استفاده از ماشین ندارید که از بسیاری جهات از اتوبوس یا قطارهای شهری خطرناک‌تر است. عکس خنده‌دار زیر هم برای مقایسه‌ی آمریکا و هند جالب است:

      مقایسه‌‌ی آمریکا و هند در رانندگی
       شوخی بامزه‌ای با رانندگی در هند و آمریکا.
      اسکاتلند: خیابان‌های فوق باریک
      مشکل بزرگ اسکاتلند این است که خیابان‌های آن بسیار باریک هستند و برای تصادف نکردن باید مهارت زیادی داشته باشید و حواس‌تان مدام به اطراف باشد که این کار استرس زیادی تولید می‌کند. همچنین در اسکاتلند باید در سمت چپ جاده حرکت کنید که این کار برای گردشگران کشور‌های دیگر بسیار سخت است. دیدن گاو‌ها و اسب‌های زیاد در کنار جاده اصلا چیز عجیبی نیست. همچنین در اطراف این جاده‌های باریک هم ماشین‌های زیادی پارک شدند که کار را از هم سخت‌تر می‌کنند.
      مسلما این لیست می‌تواند خیلی طولانی‌تر باشد؛ گردشگران دیگر به کشور‌هایی مثل مصر، نیجریه، ویتنام، ایران، مغولستان، ونزوئلا، فیلیپین، کامبوج و ... هم اشاره کرده‌اند که هر کدام به دلایل مختلف کابوس رانندگان خارجی هستند. در بین تمام کشور‌ها به نظر می‌رسد مردمان آسیای شرقی و میانه بدترین وضعیت را در رانندگی خطرناک دارند؛ امیدواریم اگر مسیر‌تان به این کشور‌ها خورد سفر امنی داشته باشید و حسابی مراقب رانندگان بی‌اعصاب آن‌جا باشید!

      دوستام کیان صدام می‌کنن. عاشق موسیقی‌های سنگین و زیبایی‌های پیچیده هستم،‌ به خاطر همین سفر جذبم می‌کنه. چون یه فرآیند طولانی و دقیقه؛ باعث می‌شه برای یه مدت نامعلومی وارد داستان‌ها و درگیری‌های غیر قابل پیش‌بینی بشی. دانشجوام و درگیر کتاب، پرخور و درگیر غذا، شاداب و درگیر عشق. می‌نویسم تا تجربه‌ها و نظراتم را به بقیه به اشتراک بذارم می‌دونم که به درد می‌خوره.

      امتیاز دهید نظری تا کنون ثبت نشده است
      نظرتو با ما مطرح کن
      نظرات دیگران
      اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می‌دهد.