در حالی که ماجراجویی ذات سفر است؛ مثلا نوشیدن آب از چشمهها و دریاچههای آب شیرین. اما اگر آب چشمهها مشکلی داشته باشند چطور؟ منظورمان این است که ماجراجویی هم حدی دارد و باید همیشه مواظب سلامی خودمان باشیم. از آنجا که کیفیت آب در کشورهای مختلف فرق میکند، برای بسیاری این سؤال پیش میآید که چه سیستم تصفیه آب قابل حملی را بهتر است برای سفر همراه داشته باشند.
بهترین
تصفیه آب در سفر، تصفیهکنندهای است که در برابر ویروسهایی که در منابع آب کشورهای در حال توسعه وجود دارند، مقاوم باشد. با
اسمارتیز همراه باشید تا با هم ببینیم که برای در امان ماندن از خطر مسمومیت آب آلوده باید از کدام فیلترها یا تصفیهکنندهها استفاده کنید؟!
شاید اینها را هم بپسندید!
تصفیهکنندهها و فیلترها
فرق تصفیهکننده و فیلترها در این است که تصفیهکنندهها در برابر کوچکترین تهدیدهای بیماری مثل ویروسها هم مقاوم هستند و از آنجایی که بیشتر بیماریهای ناشی از آب آلوده به خاطر پاتوژنهایی است که با چشم غیرمسلح دیده نمیشوند، تصفیهکننده گزینهی مناسبتری است. به طور کلی آلودگی منابع آب چه از حیوان یا انسان گرفته شده شامل یکی از سه دسته زیر است:
• تکیاختهها و کیستها مانند کریپتوزپوریدیوم و ژیاردیا لامبلیا
• باکتریهایی مانند اشریشیا کُلی، سالمونلا و کامپیلوباکتر
• ویروسها، مانند هپاتیت A، روتاویروس و نورو ویروس
کارکرد فیلترهای آب بر اساس جداسازی فیزیکی عوامل بیماریزای میکروسکوپی مثل تکیاختهها و باکتریها است اما ویروسها به راحتی از فیلترها عبور میکنند. برای همین میگوییم که از تصفیهکننده استفاده کنید. روشهای مختلفی برای تصفیهی آب وجود دارد که در عکس زیر میتوانید با آنها بیشتر آشنا شوید:
انواع تصفیهکننده های آب مقابل حمل و مناسب برای سفر
پمپ تصفیهکننده آب: بعضی از فیلترهای مدلبالا اجزایی با منافذ بسیار کوچک دارند که ویروسها را نیز جذب میکنند. آب آلوده پس از پمپ کردن از یک ظرف به ظرف دیگر پاکیزه میشود و میتوانید آن را بنوشید. همچنین میتوانید یک سیستم تصفیهکننده خریداری کنید که فیلتر با مواد شیمیایی داشته باشد تا ویروسها را هم از بین ببرد.
اشعه ماوراءبنفش تصفیهکننده آب: این دستگاه پرتوهای اشعه ماوراءبنفش (UV) از خودش ساطع میکند که خنثیکننده تکیاختهها، کیستها، باکتریها و ویروسها است. کافی است آن را درون بطری آب کرده و برای مدت کوتاهی آن را روشن کنید.
بطریهای تصفیهکننده آب: کارتریج داخلی بطری، تکیاختهها، کیستها، باکتریها و ویروسها را جذب میکند. بطری پر از آب کرده کارتریج را داخل آن قرار میدهید و سپس آب تمیز را از بالای بطری میتوانید بنوشید.
تصفیه آب شیمیایی: این مواد آب را از باکتری، ویروس، اکثر تکیاختهها و کیستها پاک میکند. ولی در برابر کیستهای کریپتوزپوریدیوم مؤثر نیست. باید چند قرص یا چند قطره از آن را درون ظرف آب ریخته و صبر کنید. از آنجا که این محصول کوچک و ارزان است، میتوانید آن را به عنوان گزینهی پشتیبان یک تصفیهکننده دیگر همراه داشته باشید.
کدام تصفیهکننده مناسب شماست؟
اگر سوالتان این است که با این اوصاف کدام تصفیهکننده مناسب شماست، باید بگوییم که همه چیز بسته به بودجهی شما و حساسیتتان دارد. با هم ببینیم که هر تصفیهکننده چه معایب و مزایایی دارد:
جوشاندن آب
اگر هیچ گزینه دیگری در دسترس شما نبود و تنها به تجهیزات اولیهی آشپزی دسترسی دارید، فراموش نکنید که همیشه میتوانید آب را بجوشانید. آب اگر برای یک دقیقه بجوشد تمام سه پاتوژن بزرگ یعنی تکیاختهها، باکتریها و ویروسها را از بین میبرد.
سایر خطرات بیماری برای مسافران
از آنجایی که میکروارگانیسمهای ایجاد کننده بیماری میتوانند از راههای دیگری به غیر از آب شرب وارد بدن بشوند، پس نکاتی را برای جلوگیری از ابتلا به بیماریهای ناشی از آب در سفر رعایت کنید:
• نخوردن میوه و سبزیجات خام، مگر اینکه بتوانید آنها را با آب تصفیهشده بشورید و پوست بگیرید
• نخوردن غذای خیابانی، چون ممکن است پخت خوبی نداشته باشند.
• ننوشیدن آب شیر در کشورهای در حال توسعه
• ننوشیدن آب آبخوریهایی که همان آب شیر در آنها استفاده میشود.
• استفاده نکردن قطعات یخ که با آب محلی تهیه میشود.
اگر شما هم از فیلتر یا دستگاه تصفیه آب در سفر استفاده میکنید، خوشحال میشویم که از تجربهتان برایمان بنویسید.