راهنمای سفر به لائوس

هزینه سفر، اطلاعات ویزا، قیمت ارز و ... را اینجا بخوانید

12 خرداد، 1398
12 خرداد، 1398
مدت مطالعه :
لائوس نسبت به سایر کشورهای آسیای شرقی برای ما ایرانی‌ها کمتر شناخته شده. برای همین خیلی‌ها برای سفر به آسیای شرقی، تایلند و مالزی را انتخاب می‌کنند. اما بیایید کلیشه‌های سفر به شرق آسیا را کنار بگذاریم و به لائوس فکر کنیم. کشوری که می‌تواند با طبیعت بکر و فرهنگ دست‌نخورده‌اش با مالزی و تایلند رقابت کند و از آن‌ها جلو بزند.

به لائوس خوش آمدید:

ຍິນດີຕ້ອນຮັບ

به این 5 دلیل توریست‌ها به لائوس سفر کردند:
  1. برای بیشتر ملیت‌ها به غیر از ایرانی‌ها، ویزای لائوس فرودگاهی است. بنابراین شرایط اخذ آن خیلی راحت است و نیازی به دردسرهای کاغذبازی ویزا ندارد.
  2. طبیعت بکر و دست‌نخورده‌ی این کشور، برای طبیعت‌گردهای ماجراجو بهترین گزینه است.
  3. آبشارهای فوق‌العاده حیرت‌انگیز Kuang Si در لانگ پرابانگ و Khone Phapheng با 4000 جزیره در اطرافش از دلایل وسوسه‌انگیز سفر به لائوس است.
  4. خیلی‌ها برای شرکت و دیدن فستیوال آیینی معروف That Luang که در پایان ماه نوامبر (آبان‌ماه) هرسال برگزار می‌شود به لائوس می‌روند. این فستیوال با مراسم آتش‌بازی و سر زدن به معابد بودایی همراه است.
  5. باور کنید کلیشه‌ای نیست اگر از مهربانی لائوسی‌ها برای ترغیب توریست‌ها به سفر بگوییم. مردم لائوس، صلح‌طلب، مهربان و عاشق توریست‌ها هستند و تمام تلاش‌شان را می‌کنند تا به آن‌ها خوش بگذرد.
ویزا بگیرم؟
تا قبل از سال 2018 میلادی، ایرانی‌ها می‌توانستند بدون حضور در سفارت لائوس یا تقاضای ویزای آنلاین، ویزای فرودگاهی بگیرند. اما در سال 2018 شرایط تغییر کرد و ویزای فرودگاهی لائوس برای ایرانیان برداشته شد. بنابراین برای اخذ ویزای توریستی لائوس باید به سفارت این کشور مراجعه کنید. از آنجایی که لائوس در ایران سفارت‌خانه ندارد، باید به کشور ثالثی سفر کنید و ویزای توریستی لائوس را بگیرید. مثلا برنامه‌ی سفرتان را طوری بچینید که اول به مالزی یا تایلند بروید و در سفارت لائوس این دو کشور، با پرداخت 20 دلار و تحویل یک قطعه عکس در عرض 1 ساعت ویزای 60 روزه لائوس را بگیرید.
هزینه‌ی روزانه‌ام چقدر است؟
سفر کم هزینه تا 30$
♦ اقامت در خوابگاه 3$
♦ غذای محلی 4-2$
♦ بلیط اتوبوس بین‌شهری: 20-10$
سفر متوسط 30 تا 80$
♦ هتل متوسط 20$
♦ اتوبوس شهری 3-2$
♦ غذای خوب در رستوران 10-5$
سفر لوکس از 200$ به بالا
♦ هتل لوکس یا ریزورت 200$
♦ تور محلی 25$
♦ اجاره خودرو 120-60$
♦ غذای عالی 50-15$
انعام می‌خواهد؟
انعام دادن در رستوران، تاکسی یا هتل‌های لائوس، اجباری نیست. مثلا خیلی از مسافران می‌گویند که لازم نیست در هتل‌ها انعام بدهید، مگر اینکه خدمت خیلی مهمی برای‌تان انجام داده باشند.
چه ارزی با خودم ببرم؟
واحد پولی لائوس، کیپ (Kip) است که در حال حاضر (خرداد 1398) هر 8500 آن معادل 1 دلار است. یک جورهایی با تبدیل دلار در لائوس، تبدیل به میلیونر می‌شوید! پس به جز کیپ از دلار هم می‌توانید استفاده کنید. البته بات تایلند هم به خاطر همسایگی لائوس با این کشور کاربرد دارد. خلاصه که به نظر ما بهتر است با خودتان دلار ببرید و در فرودگاه، بانک یا صرافی تبدیلش کنید. با اینکه کیپ به عنوان واحد پولی لائوس در تمامی فروشگاه‌ها، مغازه‌ها، هتل‌ها و تمامی اماکن کشور استفاده می‌شود. با این حال دلار آمریکا و بات تایلند هم در خرید و فروش‌های روزانه‌ مردم استفاده می‌شود. بهتر است که با خودتان دلار ببرید و در صرافی‌ها یا بانک‌های لائوس آن را به کیپ تبدیل کنید. در بیشتر مناطق توریستی و بازارچه‌های شهرهای لائوس، به راحتی می‌توانید صرافی پیدا کنید. خوبی صرافی‌های داخل شهر این است که نرخ تبدیل بهتری نسبت به صرافی فرودگاه دارند. در صورتی که تصمیم گرفتید از بانک، کیپ بگیرید باید روزهای دوشنبه تا جمعه از ساعت 8:30 صبح تا 3:30 بعدازظهر این کار را انجام دهید که بانک‌ها باز هستند.
با چی برم؟
هواپیما
هیچ پرواز مستقیمی از تهران به وین‌تاین، پایتخت لائوس وجود ندارد. بنابراین برای سفر به لائوس باید از پروازهای غیرمستقیم و چند توقفه استفاده کنید. معمول‌ترین توقف‌های پروازی در مسیر ایران-لائوس، فرودگاه استانبول، دوحه، شارجه و بانکوک است. بنابراین کاری که می‌توانید بکنید این است که پرواز تهران به یکی از کشورهای همسایه لائوس مثل بانکوک تایلند را بگیرید، از سفارت لائوس در تایلند ویزای توریستی لائوس را بگیرید و بعد از طریق زمینی یا هوایی به لائوس سفر کنید. این روش را مسافران ایرانی که به لائوس سفر کردند انجام داده‌اند.
چطور از وسایل حمل و نقل شهری استفاده کنم؟
♦ اجاره‎ی خودرو
اگر به فکر اجاره‌ی خودرو در لائوس هستید تا بتوانید شهرهای مختلفش را راحت‌تر بگردید، بهتر است دست نگه دارید. فارغ از اینکه وضعیت جاده‌های بین شهری لائوس به خوبی جاده‌های ایران نیست و دست‌اندازهای فراوان بخش جدایی‌ناپذیر جاده‌هایش است، هزینه‌ی روزانه اجاره‌ی خودرو هم به صرفه نیست. مثلا برای اجاره‌ی تویوتا Vios دنده اتومات، باید روزانه 28 دلار بپردازید. اگر هم قرار باشد برای سفرهای بین شهری از خودروهای 4wd استفاده کنید که طبیعتا اجاره‌اش بالاتر می‌رود. به طور مثال کرایه روزانه تویوتا Hilux Revo 4wd نزدیک 41 دلار برای‌تان آب می‌خورد.
♦ تاکسی
تاکسی‌ها در تمام نقاط شهرهای لائوس به خصوص جلوی فرودگاه‌ها و هتل‌ها دیده می‌شوند. چانه زدن سر کرایه‌ی تاکسی، کار رایجی است؛ پس با خیال راحت انجامش دهید. معمولا تاکسی‌هایی که در سطح شهرهای لانگ پرابانگ یا وینتاین تردد می‌کنند، تاکسی‌متر ندارند. با این حال چند شرکت معتبر تاکسی‌رانی مثل Meter Taxi Service، شرکت تاکسی‌رانی وینتاین و تاکسی توریستی از تاکسی‌متر برای محاسبه‌ی کرایه تاکسی استفاده می‌کنند. اگر بخواهید که تاکسی را برای یک روز کامل اجاره کنید، البته به شرط اینکه از شهر خارج نشوید، باید 50 دلار آمریکایی بپردازید.
♦ Songthaews
اگر دوست دارید مثل خودِ اهالی لائوس بین شهرها و روستاها بگردید و دنبال تجربه کردن شیوه‌ی زندگی لائوسی هستید، حتما از songtheaws استفاده کنید. سانگتاوز‌ها کامیون‌هایی هستند که تغییر کاربری دادند و داخل‌شان با دو ردیف نیمکت چوبی پوشیده شده. آن‌ها از ارزان‌ترین شیوه‌های حمل و نقل در لائوس به حساب می‌آیند اما عیب‌هایی هم دارند. مثلا باید روی نیمکتی چوبی و سفت برای ساعت‌ها بنشینید، دست‌اندازهای جاده را خیلی ملموس‌تر احساس کنید و گاهی وقت‌ها از دیدن مناظر اطراف و جاده‌های برون‌شهری محروم شوید. با این حال خیلی از توریست‌ها به خاطر هیجان، رفت و آمد با سانگتاوز را تجربه می‌کنند. ما توصیه می‌کنیم که اگر آمادگی بدنی بالایی ندارید، برای مسیرهای کمتر از 3 ساعت از این شیوه‌ی حمل و نقل استفاده کنید. این را هم در آخر اضافه کنم برای پیاده شدن از سانگتاوز دو راه دارید: هنگام سوار شدن به راننده بگویید کجا می‌روید یا هنگام رسیدن به مقصد با دستتان به بدنه ماشین ضربه بزنید و با صدای بلند بگویید: Yout یعنی وایسا!
♦ توک توک
توک توک (Tuk Tuk) عضو ثابت حمل و نقل در شهرهای آسیای شرقی است. در لائوس هم صدای توک‌ توک‌سواران را می‌شنوید که برای ترغیب مسافران به سوار شدن دائما از کلمه‌ی Tuk Tuk استفاده می‌کنند. در شهرهای بزرگ لائوس مثل وینتیان، لانگ پرابانگ و Pakse توک توک به فراوانی پیدا می‌شود. فقط قبل از سوار شدن یادتان باشد که با راننده‌ی توک توک بر سر قیمت چانه بزنید و به توافق برسید. در غیر این صورت، ممکن است پول زیادی از جیب شما برود.
♦ اتوبوس‌های VIP شبانه
برای اینکه هزینه‌های سفرتان به لائوس کم شود، برای سفرهای برون‌شهری از اتوبوس‌های VIP شبانه استفاده کنید. قیمت بلیط این اتوبوس‌ها حدود 18 دلار آمریکایی یا 150 هزار کیپ لائوسی است. با استفاده از اتوبوس‌های VIP دیگر لازم نیست هزینه‌ی اقامت بپردازید. خوشبختانه اتوبوس‌های VIP مجهز به سیستم تهویه هستند و توالت دارند و هنگام حرکت ملافه‌ای هم به هر مسافر می‌دهند تا سفر راحت‌تری داشته باشند.
کی برم؟
جواب سوال «کی برم؟» یا بهترین زمان سفر به لائوس بستگی به هدف شما دارد. اگر دنبال کاهش هزینه‌های سفرتان هستید و بارش‌های موسمی هم برای‌تان اهمیتی ندارد، در فصل مرطوب یا Wet Season به لائوس بروید که شامل ماه‌های می تا اکتبر است و هزینه‌ی اقامت هم کمتر خواهد بود. اما اگر می‌خواهید آب و هوا اذیت‌تان نکند و حوصله‌ی بارندگی ندارید فصل خشک یا Dry Season را انتخاب کنید که از ماه نوامبر تا آوریل طول می‌کشد.
زبان رسمی لائوس چیست؟
لائوسی‌ها به زبان لائو صحبت می‌کنند و الفبای‌شان تا حدودی شبیه الفبای تایلندی‌هاست. البته لحن حرف زدن لائوسی‌ها و زیر و بم ادای کلمات‌شان شبیه تایلندی‌ها هم هست. به هر حال جای تعجب نیست که الفبا و زبان‌شان شبیه همدیگر است. همسایگی این دو کشور و آموزش زبان تایلندی در مدارس لائوس از دلایل بروز اشتراکات زبانی تایلند و لائوس است. پس اگر چندتا کلمه‌ی تایلندی بلد باشید، در لائوس هم می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. در آخر این را هم باید بگویم شهروندان لانگ پرابانگ و وینتیان به زبان انگلیسی صحبت می‌کنند، بنابراین نیازی نیست نگران ارتباط برقرار کردن با اهالی شهر باشید. چند اصطلاح کاربردی:
  • سلام: Sa bai dee
  • خداحافظ: Laa gawn
  • این چنده: Laka tao dai
  • حالت چطوره؟ Sa bai dee baw
وضعیت بهداشتی و درمانی در لائوس چطور است؟
♦ بیمارستان
با اینکه وضعیت بهداشتی درمانی در لائوس آنقدر پیشرفته نیست اما چند بیمارستان دولتی برای توریست‌ها در نظر گرفته شده. بیمارستان Mittaphab یا Friendship یکی از این بیمارستان‌هاست که بین گردشگران خارجی معروف است. Mittaphab بیمارستانی دولتی در شهر وینتیان است که در جاده‌ی Phontong Road قرار گرفته و پرسنلش به زبان انگلیسی مسلط هستند. در شهر لانگ پرابانگ هم بیمارستان Luang Prabang Provicial بهترین گزینه‌ی درمانی است. پرسنل این بیمارستان هم با زبان انگلیسی می‌توانند با بیماران صحبت کنند.
♦ وضعیت آب
به هیچ عنوان از آب‌ لوله‌کشی برای نوشیدن استفاده نکنید. توصیه‌ی همیشگی ما استفاده از آب‌ معدنی است.
♦ واکسن بزنم؟
برای سفر به لائوس لازم نیست واکسن بزنید. با این حال اگر قبل از لائوس به یکی از کشورهای حوزه تب زرد سفر کرده باشید، باید واکسن تب زرد را بزنید. از آنجایی که واکسن‌ها با بدن درد و تب همراه هستند، بهتر است2 یا 3 هفته قبل از سفرتان به لائوس این کار را انجام دهید.
♦ چه داروهایی با خودم ببرم؟
اگر دارویی با خودتان می‌برید، حتما آن‌ها را در بسته‌بندی‌های خودشان حمل کنید. همچنین برای داروهای کدئین‌دار نسخه‌ی پزشک همراه‌تان باشد تا به مشکل برنخورید.
لائوس امن است؟
لائوس کشور ناامنی برای توریست‌ها نیست و آمار جرم و جنایت بسیاری کمی نسبت به گردشگران گزارش شده. با این حال طبق عادت همیشگی در سفرهای خارجی همیشه از کیف کمری برای نگهداری پول‌ها و مدارک باارزش‌تان استفاده کنید، آدرس هتل و شماره تلفنش را همراه داشته باشید و از سرک کشیدن به مناطق خلوت‌تر شهرها خودداری کنید.
تکنولوژی چه کمکی به من می‌کند؟
اگر همین الان در اپ استور یا گوگل پلی گوشی همراه‌تان، Laos یا سایر شهرهای لائوس را جستجو کنید با چند اپلیکیشن روبرو می‌شوید که برای گشت و گذار در لائوس مناسبند. یکی‌اش Travel Guide Laos است که شامل نقشه‌ها، عکس‌ها و نکته‌های گشت و گذار در شهرهای مختلف لائوس است و یکی دیگر Laos Travel Guide by Triposo است که اطلاعات کامل‌تری نسبت به اولی دارد.
بهتر است به جز این دوتا نقشه‌های لائوس را در گوگل مپ و Maps.me دانلود کنید تا به صورت آفلاین هم از آن‌ها استفاده کنید.
چه سیم کارتی بگیرم؟
Unitel، Beeline، Laotel و ETL چهار اپراتور اصلی تلفن همراه در لائوس هستند که ETL و Unitel از بین‌شان آنتن‌دهی بهتری دارند. حتی از بین این دو اپراتور هم ETL قوی‌تر عمل می‌کند و در مناطق دورافتاده کار می‌کند. سرعت آپلود و دانلود فایل در اینترنت تلفن همراه بین 1mbit و 2mbit در نوسان است که سرعت خوبی برای بارگذاری ویدئوها و عکس‌های‌تان در شبکه‌های مجازی مثل یوتیوب و اینستاگرام است.

لائو تلکام

بی‌لاین

ETL

یونی‌تِل


موقعیت(ها)

ایندیاناجونز از بچگی برام جذاب بود. برای همین رفتم سراغ باستان‌شناسی و تا فوق لیسانس ادامه‌ش دادم. از طرف دیگه سفر هم چیزی نیست که بتونم ازش دست بکشم؛ دوسش دارم. اصلا با سفر می‌تونی خودتو به چالش بکشی و اون قدرت پنهون درونتو بیاری بیرون. حیوانات، موسیقی، تکنولوژی، سریال و کتاب هم در لیست دوست‌داشتنی‌های منه و بدون اونا زندگیم یکنواخت و روتینه. من شیما هستم، الان و به وقت محلی 30 سالمه :)

امتیاز دهید 2 دیدگاه ۵ / 4.4 57 نفر
نظرتو با ما مطرح کن
نظرات دیگران
حسین
10 فروردین، 1399

خیلی عالی بود ممنونم

پاسخ اسمارتیز :
خواهش میکنم. مرسی که خوندید.
چه خوب :)
مهمان
25 بهمن، 1398

عالی بود مرسی
محمدحسین