راهنمای سفر به لهستان

هزینه سفر، اطلاعات ویزا، قیمت ارز و ... را اینجا بخوانید

4 خرداد، 1398
4 خرداد، 1398
مدت مطالعه :
برای سفر به لهستان مانند آدرین برودی در فیلم پیانیست نیازی نیست تا همه چیزتان را از دست بدهید و فقط کافی‌ست ویزا لهستان را بگیرید. کشور فیلم‌سازان افسانه‌ای و زنان وفادار به خانواده درد و رنج را در فیلم‌های پولانسکی می‌بیند و شادی را در گل‌های لواندوفسکی جست‌وجو می‌کند.

به لهستان خوش آمدید:

Witamy w Polsce



به این 5 دلیل توریست‌ها به لهستان سفر کردند:
  1. لهستان دروازهای به سوی قرن بیستم و جنگ‌جهانی دوم است. شما می‌توانید در سفر به لهستان کاخ‌های باشکوه را در کنار زندان‌ها و اردوگاه‌های اجباری هیتلر ببینید.
  2. لهستان موسیقی کلاسیک را با فیل‌هارمونیک ورشو و اوپرای ملی لهستان ستایش می‌کند. در تمام سال فستیوال‌های موسیقی مختلفی در این کشور برگزار می‌شود؛ از جاز تا راک.
  3. لهستان محل فیلم‌برداری شاهکارهای سینمایی چون زندگی دوگانه ورونیکا، سه‌گانه‌ی رنگ‌ها، بازجویی، سرزمین موعود و … است. به غیر از فیلم، گالری‌های هنری سطح شهر، گردشگران را متحیر می‌کنند.
  4. لهستان جزو ارزان‌ترین کشورهای اروپاست که ایرانیان می‌توانند به آن سفر کنند و نسبت به دیگر کشورهای عضو شنگن راحت‌تر ویزا می‌دهد.
  5. خوردن غذاهای خوشمزه و ارزان مانند پیراشکی لهستانی، آب دهان هر شکم‌گردی را راه می‌اندازد. خوردن پیراشکی لهستانی همراه با نوشیدنی‌های خوشمزه در یک عصر دل‌چسب، چیزی نیست که از یادتان برود!


ویزا بگیرم؟
برای سفر به لهستان باید ویزای شنگن (شینگن) بگیرید. مدت اقامت ویزای توریستی لهستان بستگی به پرونده‌تان دارد. مدت اثامت می‌تواند از دو هفته تا 3 ماه باشد. برای گرفتن ویزا کافی‌ست به سفارت ایمیل دهید تا آن‌ها برای‌تان وقت تعیین کنند.
هزینه‌ی روزانه‌ام چقدر است؟
سفر کم‌هزینه تا 150 زلوتی لهستان
♦ اتاق در مهمان‌خانه ساده: 50 زلوتی
♦ وعده غذا در MILKBARها: 40 زلوتی
♦ حمل‌و‌نقل عمومی در اطراف شهر: 30 زلوتی
سفر با هزینه متوسط بین 200 تا 300 زلوتی لهستان
♦ اتاق در هتل متوسط یا پانسیون: 100- 120 زلوتی
♦ ناهار و شام در رستوران خوب: 80 زلوتی
♦ هزینه‌های متفرقه: 20 زلوتی
سفر لوکس با هزینه بیش از 300 زلوتی لهستان
♦ اتاق در هتل لوکس: 200 زلوتی
♦ غذا در رستوران لوکس: 100 زلوتی
♦ کرایه تاکسی: 50 زلوتی
انعام می‌خواهد؟
هنگامی که از خدمات رستوران، آرایشگاه، تعمیرکار و … خود راضی بودید، می‌توانید به آن‌ها انعام بدهید. البته انعام دادن در لهستان اختیاری است.
رستوران: معمولا رستوران‌ها 10 درصد حق سرویس می‌گیرند، اما می‌توانید در رستوران‌های کوچک مقداری انعام بدهید.
تاکسی: نیازی به دادن انعام نیست.
چه ارزی با خودم ببرم؟
واحد پول رسمی لهستان زلوتی است. چرا واحد ولی لهستان یورو نیست؟ از سال 2004 که لهستان عضو اتحادیه شنگن شده است باید واحد پولی خود را به یورو تغییر دهد اما به دلیل مشکلاتی هنوز این مهم انجام نشده است. اما شما می‌توانید با خود دلار و یورو ببرید و به راحتی به زلوتی تبدیل کنید. بانک‌های بزرگ برای تبدیل ارز خوب هستند اما شاید نرخ‌های متفاوتی بدهند. ما پیشنهاد می‌کنیم به صرافی‌های کوچک Kantor بروید چون نرخ بهتری می‌دهند.
با چی برم؟
هواپیما
پرواز رفت‌وبرگشت به ورشو لهستان از تهران با یک توقف حدود 8 ساعت طول می‌کشد. شما می‌توانید در مدت پرواز فیلم یا سریال مورد علاقه‌تان را ببینید. استراحت هم می‌تواند دیگر گزینه شما برای گذراندن این 8 ساعت باشد.
چطور از وسایل حمل و نقل شهری استفاده کنم؟
♦ اجاره‌ی خودرو
اجاره خودرو در برخی کشورها بهترین گزینه‌ی پیش‌روست. در لهستان می‌توانید یک هیوندای I20 را با حدود 20 یورو برای یک روز اجاره کنید. اگر خودرو لوکس‌تر می‌خواهید اوپل آسترا می‌تواند انتخاب خوبی باشد چون تنها حدود 45 یورو باید برای آن بپردازید.
♦ اتوبوس
در شهرهای بزرگ برای رسیدن به مقصد، اتوبوس می‌تواند مفید باشد. اتوبوس‌ها معمولا از ساعت 5 صبح تا 11 شب سروبس می‌دهند. شما می‌توانید از کیوسک‌ها بلیط کاغذی بخرید یا از کارت contactless card payment استفاده کنید.
♦ ترام
در شهرهای کوچک مردم محلی برای رسیدن به مقصد موردنظرشان از ترام و ترولی‌باس‌ها استفاده می‌کنند. در ترام‌ها معمولا دستگاهی وجود دارد که می‌توانید با کارت contactless card payment بلیط بخرید. اگر مامور درخواست بلیط کرد، کارت‌تان را به او بدهید تا اسکن کند.
♦ تاکسی
در لهستان تاکسی‌ها ارزان هستند و اگر مقصدتان مشخص باشد فقط 6 زلوتی کافی‌ست بپردازید. اگر کیلومتری باشد کیلومتری 2.20 زلوتی باید بدهید. از سوار شدن به تاکسی‌هایی که علامت ندارند خودداری کنید. کمی پول خرد همراه داشته باشید تا یتوانید دقیقا پول تعیین شده را پرداخت کنید.
کی برم؟
برای سفر به لهستان بهار و تابستان بهترین فصل هستند. ماه‌های خرداد و تیر از شلوغ‌ترین ماه‌های سال و به اصطلاح High Season هستند. در زمستان برف شهر را سفیدپوش می‌کند و در شهرهای کوچک موزه‌ها و برخی مراکز تفریحی درهای خود را به روی بازدیدکنندگان می‌بندند.
زبان رسمی لهستان چیست؟
مردم لهستان به زبان پولیش (Polish) یا همان لهستانی صحبت می‌کنند. زبان انگلیسی در بین مردم جوان این کشور رواج بیشتری دارد و برخی از آن‌ها می‌توانند به خوبی انگلیسی صحبت کنند. چند اصطلاح کاربردی:
  • سلام: dzień dobry (ژِن دوبرِی)
  • خداحافظ: do widzenia (دو ویزِنیا)
  • حالت چطوره؟ ?jak się masz (یاک شِ ماژ؟)
  • این چنده؟ ?ile to kosztuje (ایلِ تو کوژتویه؟)
  • ممنونم: Dziękuję (زکویه)
وضعیت بهداشتی و درمانی در لهستان چطور است؟
♦ بیمارستان و مراکز درمانی
کیفیت خدمات درمانی در لهستان بالاست و بیشتر بیمارستان‌های این کشور با قیمتی بسیار ارزان‌تر از کشورهای اروپای غربی و آمریکا خدمات اورژانسی و درمانی را برای شما انجام می‌دهند.
♦ وضعیت آب در لهستان
آب شیر آشامیدنی در لهستان سالم است اما بطری‌های آب معدنی ارزان هستند. شما می‌توانید برای آشامیدن از آب‌های بطری پلمپ‌شده استفاده کنید.
♦ واکسن بزنم؟
برای سفر به لهستان نیاز نیست واکسن خاصی بزنید ولی پیشنهاد می‌شود واکسن‌های عمومی که سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است را قبل از سفر بزنید.
لهستان امن است؟
اصلا نگران نباشید چون لهستان از امن‌ترین کشورهای جهان است. البته این معنی را نمی‌دهد که نباید مواظب وسایل خود باشید چون همیشه دزدان و جیب‌برها در جاهای توریستی و ایستگاه‌های قطار در کمین هستند.
تکنولوژی چه کمکی به من می‌کند؟
اپلیکیشن Jak Dojade جایگزین خوبی برای گوگل‌مپ در لهستان است به خصوص اگر بخواهید با وسایل حمل‌ونقل عمومی در لهستان جایی بروید. اپلیکیشن Acro Bikes نیز یک سرویس اشتراکی دوچرخه است و شما می‌توانید نزدیک‌ترین دوچرخه به خودتان را پسدا کنید و با دوچرخه شهر ورشو را بگردید.
چه سیم‌کارتی بگیرم؟
سیم‌کارت‌های اروپایی، آمریکایی، استرالیایی و نیوزلندی به خوبی در لهستان آنتن می‌دهند. برخی سیم‌کارت‌های اروپایی رومینگ رایگان در لهستان دارند پس حتما قبل از سفر با آن‌ها تماس بگیرید و اطلاعات کافی را دریافت کنید. خرید سیم‌کارت اعتباری از اوپراتورهای تی موبایل، اورانج، پلای هم پیشنهاد می‌شود. سیم‌کارت با 2 گیگ اینترنت رایگان حدود 1 یورو قیمت دارد.

سیم کارت play
Play
سیم کارت اورنج
ORANGE
سیم کارت تلکام
T-MOBILE

موقعیت(ها)

از گذاشتن پست تو فروم‌ها شروع کردم. 12 سالم بود که در دوره‌های خبرنگاری یونیسف یاد گرفتم چگونه بنویسم. بعد تو مجله‌های مختلف شروع به کار کردم و دست سرنوشت من رو به اینجا رسوند. در کنار نوشتن، همیشه از دیدن فیلم لذت می‌بردم، به همین دلیل شروع کردم زیرنویس زدن و شدم AmirDW.

امتیاز دهید 2 دیدگاه ۵ / 4.4 43 نفر
نظرتو با ما مطرح کن
نظرات دیگران
Mehri
1 خرداد، 1399

عالی

مهدی
17 آبان، 1398

عالی بود امیر حسین

پاسخ اسمارتیز :ممنون از شما که وقت گذاشتید و مطلب رو خواندید