چگونه برای سفرهایمان اسپانسر پیدا کنیم؟

18 فروردین، 1399
8 بهمن، 1398
مدت مطالعه :
هرکسی رؤیاها و آرزوهای نابی دارد که ممکن است به دلیل وجود موانع مالی دور از دسترس باشند و یکی از راه‌های تحقق این اهداف این است که بدانیم چگونه برای سفرهایمان اسپانسر پیدا کنیم؟ واقعیت این است که با داشتن اسپانسر (حامی مالی) یکی از اصلی‌ترین موانع برطرف می‌شود و می‌توان ایده‌های ناب و خلاقانه‌ی خود را اجرا کرد و تأثیرگذار بود. اگر شما صاحب ایده‌ای برای سفر و گردشگری هستید، با نکات زیر می‌توانید برای سفرهای‌تان اسپانسر پیدا کنید. در راهنمای پیدا کردن اسپانسر برای سفر، با اسمارتیز همراه باشید.
ایده‌ای ناب در سفر و گردشگری داشته باشید
از موضوعات مهم در رابطه با پیدا کردن اسپانسر برای سفر این است که در گام نخست ایده‌ی سفر شما جدید و ناب باشد. برخی افراد ممکن است به دلیل دور بودن از فضای گردشگری و سفر ندانند که سفر با دوچرخه از یک شهر به شهر دیگر کار ناب و جدید به‌حساب نمی‌آید؛ بنابراین بررسی و مطالعه کمک‌مان می‌کند تا بدانیم ایده‌ای که به ذهن ما رسیده، چقدر جذاب، نو و غیرتکراری است. باید به این نکته هم توجه کنید که صرفاً جستجو در گوگل و موتورهای جستجوی اینترنتی ملاک ناب بودن ایده نیست. در استفاده از «برای اولین بار» با احتیاط کامل عمل کنید؛ چرا که بسیاری از ایده‌های حوزه سفر و گردشگری، ممکن است قبلا انجام ‌شده باشند اما راه به فضای مجازی پیدا نکرده باشند. این را هم باید پذیرفت که برخی کارها و ایده‌ها ممکن است برای شما ناب باشند ولی برای افراد و یا شرکت‌ها جذاب به نظر نمی‌رسند. در کل، هر چه ایده شما ناب‌تر و جذاب‌تر باشد می‌توانید به همان نسبت به سراغ برندها و شرکت‌های معتبرتر و بزرگ‌تر بروید که با موضوع فعالیت شما مرتبط باشند.
پیدا کردن اسپانسر برای سفر؛ داشتن ایده جذاب و نو برای سفر باعث می‌شود به راحتی بتوانید اسپانسری برای خود پیدا کنید.

برای سفر، پروپوزال درست کنید
گام دوم و مهم در رابطه با پیدا کردن اسپانسر برای سفر، داشتن پروپوزالی (طرح پیشنهادی) است که با دقت زیاد نوشته ‌شده و ایده سفر شما را معرفی می‌کند. در یک طرح پیشنهادی برای سفر، شما باید از ایده‌ی خود دفاع کرده و هدف از انجام آن را برای قانع کردن حامی مالی برای حمایت از شما توضیح دهید. یک پروپوزال خوب بخش‌های مختلفی دارد که شامل مقدمه، معرفی شما، هدف از این سفر، ایده شما چه دستاوردها و چه اثرات فردی و گروهی دارد، در چه مواردی نیاز به اسپانسر دارید و هزینه‌ی دقیق است. استفاده از نقشه‌های گویا و اعلام مسیر سفر و نوع فعالیت‌ها در مسیر سفر بسیار اهمیت دارد. یکی از مواردی که باید کاملاً مدنظر داشته باشید و به‌طور دقیق و شفاف آن را اعلام کنید این است که اسپانسر شما در ازای حمایت از شما چه طور معرفی و کجا دیده می‌شود؟!
خود را جای اسپانسر سفرتان بگذارید و آن را خوب بشناسید
شما باید بتوانید خود را در جایگاه یک حامی مالی تصور کنید و ایده‌ی خود را بر اساس آنچه می‌تواند به حامی مالی کمک کند بهینه‌سازی کنید. ایده‌ی شما باید فرصتی فوق‌العاده برای دیده شدن اسپانسر باشد در غیر این صورت شانسی برای جلب حمایتش نخواهید داشت. باید شناخت کافی نسبت به اسپانسر سفر خود داشته باشید و بر اساس اطلاعاتی که دارید نیازهای تبلیغاتی اسپانسر خود را بسنجید و در طرح پیشنهادی خود به آن‌ها توجه کنید. در برخی موارد، حامیان شما می‌توانند با استفاده از خدمات خود هزینه‌ی سفر شما را کاهش دهند پس اطلاع از توانایی‌ها و امکانات حامی اهمیت زیادی دارد. موضوع مسئولیت اجتماعی در ایران چندان موردتوجه نیست و برندهای کمی با این رویکرد وارد فضای تبلیغاتی می‌شوند و اگر فعالیت و سفر شما آگاهی‌بخش است، سعی کنید سراغ برندهایی بروید که علاقه دارند در این فضاها به شکل مسئولیت اجتماعی ورود کنند. پروپوزال خود را سفارشی‌سازه شده برای برند موردنظرتان بنویسید و هیچ‌گاه کلی‌گویی نکنید و عمومی ننویسید.
پیدا کردن اسپانسر برای سفر؛ برای جلب نظر اسپانسر باید خود را جای آن‌ها قرار دهید و ایده سفر خود را براساس نیاز اسپانسر بهینه کنید.

فرصت دیده شدن را بدست بیاورید
شما باید بتوانید بسترهای لازم برای معرفی اسپانسر خود را فراهم کنید، برای مثال ارتباط با رسانه‌هایی که می‌توانند رایگان یا با پرداخت هزینه، سفر شما را پوشش رسانه‌ای بدهند می‌تواند کمک‌کننده باشد. توجه داشته باشید که رسانه‌های رسمی نام حامی مالی را در گزارش‌های خود حذف می‌کنند بنابراین باید به ‌صورت سفارشی و با پرداخت هزینه گزارش خود را با ذکر نام حامی مالی منتشر کنید. ارتباط با اینفلوئنسرها یا همان افراد تأثیرگذار در شبکه‌های اجتماعی می‌تواند به دیده شدن ایده سفر و فعالیت شما کمک کند؛ البته شما باید ارزش افزوده‌ای برای آن شخص ایجاد کنید.
هنگام نوشتن پروپوزال سفر برای ارسال به حامی مالی، هزینه‌های فعالیت‌های این‌چنینی باید دیده شود. تلاش کنید از روش‌های خلاقانه برای دیده شدن حامی خود استفاده کنید و طرح‌های خلاقانه خود را در طرح پیشنهادی ذکر کنید. در برخی موارد اسپانسر شما کانال‌های خبری خودش را دارد و محتوای شما می‌تواند خوراک خبری مناسبی برای اسپانسر باشد؛ در این صورت کار شما راحت‌تر است چراکه بار اطلاع‌رسانی از دوش شما تا حدی برداشته می‌شود. دغدغه‌های حامی خود را بشناسید و کمک کنید دغدغه‌های آن‌ها مورد توجه قرار بگیرند. اصل وفاداری به حامی مالی را رعایت کنید و تلاش کنید اگر حمایت خوبی از شما انجام‌شده، به همان نسبت تلاش کنید تا اسپانسر سفر شما بهتر دیده شود.
سوابق و فعالیت‌های گذشته را معرفی کنید
واقعیت را بپذیرید که در شرایط اقتصادی امروز، جذب حمایت مالی کار بسیار سخت و دشواری است و برندها و شرکت‌ها ترجیح می‌دهند با افراد شناخته‌شده و صاحب سبک ‌کار کنند. پس در اینجا سوابق قبلی شما اهمیت زیادی دارد. اگر قرار است یک رکورد را ثبت کنید، باید دلایل و مستندات و توانایی خود را برای ثبت آن ارائه کنید. در معرفی خود صداقت را پیشه کنید و تلاش کنید با ارائه‌ی مستندات نشان دهید که توان محقق کردن ایده خود را دارید. اگر ذهن خلاق و روحیه‌ی ماجراجویانه‌ای دارید و سابقه‌ی قابل دفاعی ندارید، برای آینده برنامه‌ریزی کرده و برای پیدا کردن اسپانسر تلاش کنید. در آخر هم باید به این نکته توجه کنید که نباید در معرفی خود اغراق‌آمیز عمل کنید، بلکه کوتاه و مختصر خودتان و فعالیت‌های مرتبط به گذشته را ذکر کنید.
زیاده‌خواه نباشید
در برآورد قیمت و هزینه‌ی سفر شفاف عمل کنید و اگر برای یک کار نیاز به حامی مالی دارید، قبل از هر اقدامی ابتدا برای خود شفاف‌سازی کنید که قصد دارید کاری را تجربه کنید یا اینکه هدف از کار شما کسب درآمد است. پاسخ به این سؤال مسیری را که برای پیدا کردن حامی مالی باید طی کنید را مشخص می‌کند. برای کسب درآمد از طریق اسپانسر، شما باید در موضوعی که قصد ورود به آن را دارید، فردی شاخص باشید. منظورمان همان چیزی است که در دنیای مارکتینگ به عنوان «بِرند» از آن یاد می‌شود. عددهای عجیب غریب را در طرح پیشنهادی خود مطرح نکنید و بر اساس سابقه، فعالیت‌ها، میزان دیده شدن فعالیت و سفرتان قیمت را تعیین و اعلام کنید.
ارتباط مؤثر را فراموش نکنید
تصور غالب این است که با ارسال ایمیل و چند تماس، اسپانسر برای سفر و ایده‌های شما پیدا می‌شود اما انتخاب این کار در ایران به‌عنوان راه ارتباطی سخت و دشوار است چون اصولا ایمیل‌ها چک و جدی گرفته نمی‌شوند. برای آشنایی با برندها و شرکت‌ها بهتر است حضوری و از نزدیک با مجموعه موردنظر آشنا شوید. شرکت در همایش‌ها و مراسم مربوط به آن شرکت یا برند می‌تواند کمک کند با مدیران مجموعه و دغدغه‌هایشان آشنا شوید. به‌عنوان کسی که می‌خواهد ایده‌اش را عملی کند تمام این مراحل باید اتفاق بیافتند و قطعا کار راحت و آسانی نیست..
پیدا کردن اسپانسر برای سفر؛ داشتن توقعات زیاد باعث می‌شود نتوانید اسپانسری برای خود پیدا کنید.

ارزش‌آفرین باشید
هرچقدر ایده و کار شما ابعاد بزرگ‌تری داشته باشد و افراد بیشتری را تحت تأثیر خود قرار دهد شانس پیدا کردن اسپانسر برای سفرهایتان بیشتر می‌شود. به طور کلی سفرهایی که با اهداف خیریه و کمک به سایرین انجام می‌شود، آگاهی‌بخش باشند و باعث ایجاد آگاهی و بالا رفتن اطلاعات در جامعه شوند، شانس بیشتری برای پیدا کردن حامی مالی دارند.
سعی کنید به ایده‌های خود ابعاد اجتماعی بدهید و از حالت یک چالش فردی خارجش کنید یا اینکه چالش فردی خود را در راستای ارزش‌آفرینی برای افراد جامعه اجرا کنید. ایده‌ی شما باید ماجرا و داستانی داشته باشد که ساختگی نباشد و اصیل باشد تا بتواند اثر خود را بگذارد.
سایر روش‌های تأمین هزینه‌های سفر
اگر تمام کارها و نکات بالا را رعایت کردید و باز هم نتوانستید برای سفرهایتان اسپانسر پیدا کنید ناامید نشوید و دست از تلاش برندارید. وب‌سایت‌هایی وجود دارند که در آن طرح و ایده خود را مطرح می‌کنید و از افراد می‌خواهید تا با کمک نقدی به تأمین مالی آن کمک کنند. البته باید این مورد را مدنظر داشته باشید که با این کار، ایده‌ی شما به‌ اصطلاح «لو می‌رود». برای همین، ایده‌هایی را مطرح کنید که فقط خودتان قادر به انجامش هستید. این کار به‌اصطلاح جذب سرمایه جمعی یا کراود فاندینگ نام دارد و به‌ نوعی کمپینی برای جذب سرمایه است. این کار برای فعالیت‌هایی مناسب است که جنبه‌ی اجتماعی و اثرگذاری گسترده‌ای دارند. در این سامانه‌ها شما می‌توانید با انتشار داستان خود از دوستان و آشنایان خود بخواهید شما را کمک کنند تا ایده‌ی خود را عملی کنید. برای ساخت رزومه و داشتن سابقه، بهترین و اولین کار این است که روی خودتان سرمایه‌گذاری کنید و با پذیرش محدودیت‌ها، اهداف واقعی خود را پیش روی‌تان بگذارید. بعد از آن با به دست آوردن شغل و کار مناسب و هدفمند، اسپانسر خود شده و با کسب تجربه‌های زیاد به‌تدریج به سمت کارهای بزرگ‌تر با دامنه‌ی تأثیرگذاری بیشتر بروید. البته در این مسیر همیشه باید صبر و حوصله داشته باشید. 

از اوج آسمان تا اعماق دریا و زمین ماجراجویی و سفر می‌کنم، مدیر دارالترجمه24، روزنامه‌نگار و مؤسس گروه ماجراجویان معلول ایرانی هستم، در کمیته بین‌المللی ادونچر تراپی و بنیاد ماجراجویی فلاین راین و چندین نهاد ماجراجویی ایرانی و خارجی عضویت دارم، در تلاشم بر روی چهارچرخ تمام قدم، زندگی را زندگی کنم

امتیاز دهید نظری تا کنون ثبت نشده است ۵ / 4.4 21 نفر
نظرتو با ما مطرح کن
نظرات دیگران
اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می‌دهد.