به اردیبهشت که میرسیم ایرانیان آماده میشوند تا به معلمان خود برای روز معلم هدیه دهند یا زمین را در
روز زمین، 2 اردیبهشت پاس بدارند، اما
دهم اردیبهشت رنگ و بوی دیگری برای ما ایرانیها دارد. روز دهم اردیبهشت روز ملی خلیج فارس نامگذاری شده است. خلیج فارسی که طبیعت و افتخار را به ایران هدیه میدهد. با
اسمارتیز همراه شوید تا دربارهی روز خلیج فارس بیشتر بدانید و بفهمید علت نامگذاری
روز خلیج فارس چیست؟
شاید اینها را هم بپسندید!
خلیج فارس نوعی غرور ملی ماست. شاید بعد از
تخت جمشید و عظمت آن، خلیج فارس بیشترین عظمت را برای ایرانیان داشته باشد. خلیج بینظیری که جزیرهها و ساحلهای بسیار زیبا و خوبی دارد. در چندین سال اخیر کشورهای عربی حوزه خلیج فارس، نام این خلیج را به خلیج عربی تغییر دادند، اما چیزی که در تاریخ ماندگار است و همه به آن اذعان داشتهاند این است که این خلیج برای همیشه خلیج فارس بوده است.
مردم خونگرم هرمز همیشه مهمان نوازاند و روز خلیج فارس را پاس میدارند
شاید برایتان سوال باشد آیا خلیج فارس روزی در تاریخ هم دارد؟ باید بگوییم بله! در سال 1380 بود که دولت تصمیم گرفت یک روز را به عنوان روز خلیج فارس نامگذاری کند. پس از پیگیریها و مطرح شدن چندین و چند باره در نهایت روز دهم اردیبهشت هر سال، به عنوان روز ملی خلیج فارس نامگذاری شد و مردم ایران خلیج فارس را در این روز پاس داشتند و جشنها و برنامههای مختلفی برای گرامیداشت این گنجینه گرانبها برگزار کردند.
علت نامگذاری روز خلیج فارس چیست؟
انتخاب روزی برای روز خلیج فارس کمی سخت بود، به همین دلیل شورای عالی انقلاب فرهنگی روز 10 اردیبهشت را انتخاب کرد اما چرا؟ دهم اردیبهشت روزی است که نیروهای پرتغالی در سال 1622 میلادی، حدود 400 سال قبل، خلیج فارس و جنوب ایران را پس از 117 سال حضور ترک کردند و به خانه بازگشتند. البته میگویند این بازگشت به خانه حدود 9 روز طول کشیده است و در روز 30 آپریل نیروی پرتغالی در خلیج فارس نبوده است. شاه عباس در دوران صفویه هرمز را از اشغال پرتغالیها بیرون آورد و سال بعد نیروهای ایران با فداکاری و رشادت نیروهای امامقلی خان نیروهای پرتغالی را از کشور بیرون راندند.
روز خلیج فارس؛ نمایی از خلیج همیشه فارس
شاید دلیل این روز به خوبی واضح باشد. با پاسداشت روز 10 اردیبهشت به بیگانگان این هشدار را میدهیم ایرانیان در دفاع از خاک خود از هیچ رشادتی دریغ نمیکنند و تا زمان آزادی به مبارزه خواهند پرداخت. حتی زمانی که خلیج فارس را با نام جعلی خلیج عربی خواندند، ایرانیها دست از مبارزه برنداشتند و هیچوقت این نام را قبول نکردند. به قول فردوسی شاعر نامی کشور چو ایران نباشد تن من مباد!
از اولین کسانی که خلیج را به ما ایرانیان نسبت دادند میتوان به مورخان یونانی هرودوت، گزنفون و استرابن اشاره کرد این خلیج را پارس یا پارسه نامیدند. همین اسناد کافی است تا این خلیج پهناور را خلیچ فارس بنامیم و در روز خلیج فارس به ساحل نقرهای، جزیره کیش،
جزیره هنگام و دیگر جاهای دیدنی حاشیه خلیج فارس برویم و از نعماتی که این خلیج برای ما فراهم آورده است استفاده کنیم.