سال نو چینی 2020

30 دی، 1398
30 دی، 1398
مدت مطالعه :
سال نو چینی در راه است و  قرار است کل شهرهای چین و کشورهایی که این سال نو را جشن می‌گیرند پر از فانوس‌های قرمز شوند و با آتش‌بازی شهر را روشن کنند. تعطیلات سال نو چینی 2020 بهترین موقعیت برای سفر به چین و دیدن رقص شیر و اژدها و همراه شدن با صدای طبل است. با اسمارتیز همراه باشید تا تاریخ سال نو چینی 2020 را بدانید و بیشتر با سال نو چینی آشنا شوید.
تاریخ سال نو چینی 2020 چه موقع است؟
سال نو چینی با دیدن ماه تحویل می‌شود، این بدین معنی است که روز تحویل شدن سال نو چینی در هر سال میلادی متغیر است. برای مثال سال نو چینی 2019 در 5 فوریه تحویل شد. اما تاریخ سال نو چینی 2020 در 25 ژانویه سال 2020 برابر با 5 بهمن 1398 مصادف با 29 جمادی الاولی 1441 است.
سال نو چینی 2020 از 25 ژانویه آغاز می‌شود و تا جشن فانوس‌ها ادامه دارد. تعطیلات سال نو چینی 16 روز است و در این مدت مردم چین به مسافرت می‌روند.
جشن سال نو چینی چه نام دارد؟
به جشن سال نو چینی، جشن بهار هم می‌گویند. اما هر سال چینی نام یک حیوان را هم می‌گیرد. این حیوانات براساس طالع‌بینی چینی 12 عدد هستند. سال چینی 2019 نامش خوک زمینی بود اما سال 2020 سال موش آهنی خواهد بود.
سال نو چینی 2020
سال نو چینی رنگ و بوی خاصی به شهر می‌دهد
خوک عنصر زمینی دارد اما، سال نو چینی 2020 که سال موش است، عنصرش به فلز آسترال بازمی‌گردد.
آداب و رسوم سال نو چینی چیست؟
مانند عید نوروز که ایرانی‌ها هفت‌سین می‌چینند و خانه را نظافت می‌کنند، سال نو چینی نیز آداب و رسوم خاصی دارند. قبل از آغاز سال نو چینی مردمی که این سال را جشن می‌گیرند خانه‌های‌شان را غبارروبی می‌کنند و نظافت را در دستور کار خود قرار می‌دهند. آن‌ها هدیه‌های خود را در پاکت‌های قرمز می‌گذارند و سراسر شهر را با نور به رنگ قرمز درمی‌آورند. فانوس‌ها را می‌آویزند و آماده‌ی جشن سال نو چینی می‌شوند.
جشن فانوس ها
جشن سال نو چینی تا جشن فانوس‌ها ادامه دارد
در این شب خانواده‌ها دور هم جمع می‌شوند و در کنار هم غذا می‌خورند از غذاهای چینی که مخصوص این شب باشکوه درست می‌شود می‌توان به دامپلینگ (نوعی پیراشکی چینی)، برنج ژلاتینی و ماهی بخارپز اشاره کرد. می‌گویند ماهی نماد برکت و ثروت است و به همین دلیل چه ایرانی‌ها و چه چینی‌ها در نوروز و جشن سال نو چینی ماهی می‌خورند.
بازار سنتی جین
در بازارهای سنتی، در سال نو چینی همه چیز قرمز است
از همه این‌ها بگذریم باید به بازارهای سنتی اشاره کنیم که در این شب گل ارکیده می‌فروشند. البته فقط گل ندارند بلکه تقریبا هر چیز خوش‌یمن قرمزی را برای فروش دارند و مردم با دیدن این وسایل چه لباس باشد، چه کارت پستال سر ذوق می‌آیند.
شهرها نیز آذین‌بندی می‌شوند و مراسم آتش‌بازی، رقص و پایکوبی آغاز می‌شود. این رقص و پایکوبی همراه با رقص اژدها ترکیب می‌شود و عروسک‌های اژدها وارد خیابان‌های شهر می‌شوند و با خود شور و هیجان را می‌آورند.
حرکات آکروباتیک با اژدها و رنگ و نور همه برای چینی‌ها و مردمانی که این سال را جشن می‌گیرند و برآن اعتقاد دارند خوش یمنی می‌آورند. برعکس رقص اژدها که چندین نفر با هم آن را انجام می‌دهند، رقص شیر را تنها دو نفر انجام می‌دهند. خانواده‌ها رقص شیر را در خانه‌های خود نیز انجام می‌دهند، چون اعتقاد دارند ارواح بد را از خانه دور می‌کند.
سال نو چینی
خیابان‌ها در سال نو چینی بسیار شلوغ هستند
گاهی این سال نو با خرافه هم همراه می‌شود به همین دلیل مردم درباره‌ی سال گذشته حرف نمی‌زنند و خاطرات خوب و بد سال گذشته را همان‌جا به دست فراموشی می‌سپارند. برای برخی از افراد طالع‌بینی چینی بسیار مهم است و هر سال طالع خودشان را بررسی می‌کنند. امسال که سال موش است، سالی پر از قدرت، خوش‌شانسی، عشق و ثروت است، پس هر چیزی که یک موش دوست دارد، مانند پنیر و آجیل و ظرافت و زیبایی در دستور کار خود در این سال قرار دهید.
سال نو چینی در کشورهای دیگر چگونه است؟
علاوه بر کشور چین که هر سال جشن و پایکوبی برپا می‌کنند، کشورهایی مانند هنگ کنگ، تایوان، کره شمالی، کره جنوبی، مغولستان، نپال، ویتنام، سنگاپور، اندونزی، مالزی، فیلیپین، بوتان و تایلند نیز سال نو چینی را جشن می‌گیرند. البته امروزه در تمامی کشورها یک محله‌ چینی‌ها وجود دارد که در سال نو چینی بیشتر مردم کشورهای دیگر را به سمت خود بکشد تا مردم دیگر کشورها هم در این فرهنگ باشکوه همراه باشند. از بزرگترین جشن‌هایی که در کشورهای اروپایی برگزار می‌شود، جشن سال نو چینی در لندن انگلیس است.
سال نو چینی که معمولا در ماه ژانویه تا فوریه تحویل می‌شود، توریست‌های زیادی را به سمت خود می‌کشاند، از این رو تور چین در این ماه‌ها بسیار خواهان دارد و آژانس‌های گردشگری سعی بر این دارند تا برنامه و تور چین مخصوصی برای این ایام برگزار کنند.
موقعیت(ها)

از گذاشتن پست تو فروم‌ها شروع کردم. 12 سالم بود که در دوره‌های خبرنگاری یونیسف یاد گرفتم چگونه بنویسم. بعد تو مجله‌های مختلف شروع به کار کردم و دست سرنوشت من رو به اینجا رسوند. در کنار نوشتن، همیشه از دیدن فیلم لذت می‌بردم، به همین دلیل شروع کردم زیرنویس زدن و شدم AmirDW.

امتیاز دهید 8 دیدگاه ۵ / 4.3 39 نفر
نظرتو با ما مطرح کن
نظرات دیگران
مهمان
27 اردیبهشت، 1399

جونن

سیاوش
18 فروردین، 1399

وقتی در اینترنت دنبال تعطیلان چین میگردیم
این یعنی باید روزهای تعطیل ذکر شود
نه داستان دیگر

مهمان
13 فروردین، 1399

Khob bod

پاسخ اسمارتیز :ممنون از شما
مهمان
18 بهمن، 1398

سلام تعطیلات چین دقیقا تاکی هست

پاسخ اسمارتیز :در ماه فوریه هستش
مهرداد
11 بهمن، 1398

خیلی خوب نوشتی.موفق باشی

پاسخ اسمارتیز :ممنون، شما هم همینطور
Mahdi
4 بهمن، 1398

تاریخ سال نوی چینی ها به تاریخ ایران چه زمانی هست

علی
3 بهمن، 1398

مرسی . مفید بود مخصوصا رسوم اونها که شبیه رسوم ایزانی‌هاست

Sad
2 بهمن، 1398

مفید بود برام ممنون (:

پاسخ اسمارتیز :ممنون که مطلب رو خوندین