• اینستاگرام اسمارتیز
  • ویزاکار
  • اکو کمپ کویری متین آباد

سد الغدیر ساوه

9 تیر، 1399
9 تیر، 1399
مدت مطالعه :
سدها علاوه بر کاربردهای اصلی خود مانند تأمین برق و آب مناطق اطراف، جذابیت‌های دیگری نیز دارند که آن‌ها را به محل‌های محبوبی برای مسافران و گردشگران تبدیل می‌کند. سد الغدیر ساوه، سد بتنی دو قوسی است که در سال 1372 ساخته شده است. پشت این سد زیبا یک دریاچه 850 هکتاری ایجاد شده که از جاذبه‌های گردشگری ساوه به حساب می‌آید. آب و هوای خوب، منظره زیبا و تفریحات آبی مانند ماهیگیری از مهم‌ترین دلایل محبوبیت این سد هستند. بنابراین اگر قصد سفر به ساوه را دارید پیشنهاد می‌کنیم سر زدن به سد الغدیر را فراموش نکنید.
با اسمارتیز همراه باشید تا بیشتر با این جاذبه شهر ساوه آشنا شویم.
کمپ در سد الغدیر
سد الغدیر محل مناسبی برای برپایی کمپ و لذت بردن از طبیعت و دریاچه است
بهترین زمان بازدید از سد الغدیر
به طور کلی سد الغدیر ساوه از مکان‌های بکر این شهر محسوب می‌شود و چون امکانات و زیر ساخت‌های گردشگری در این منطقه وجود ندارد معمولاً این منطقه مسافران زیادی به خود نمی‌بیند. با این حال اگر طبیعتگرد هستید در هر فصلی از سال می‌توانید از جاذبه‌های این سد لذت ببرید. سرسبزی در فصل بهار و آب و هوای خنک و مطبوع در تابستان باعث می‌شود خانواده‌ها در این فصول بیشتر به سد الغدیر سر بزنند. اگر به ماهیگیری علاقه دارید، فصل تابستان، اواخر بهار و اوایل پاییز زمان مناسبی برای سفر به این سد و ماهیگیری در دریاچه 850 هکتاری آن است. سفر در فصل زمستان به دلیل سرمای جانسوز چندان توصیه نمی‌شود. همچنین در فصل تخم ریزی ماهی‌ها، صید ماهی در این سد ممنوع بوده و نمی‌توان در این سد ماهیگیری کرد.
آدرس و راه‌های دسترسی به سد الغدیر
آدرس: استان مرکزی، ساوه، 25 کیلومتری غرب ساوه
راه‌های دسترسی: برای دسترسی به سد الغدیر ساوه ابتدا باید به شهر ساوه سفر کنید. ساوه در مسیر تهران به اراک و همدان قرار دارد. از تهران می‌توانید با یک مسافرت کمتر از 2 ساعته با خودروی شخصی از جاده تهران ساوه خود را به این شهر برسانید. بعد از رسید به ساوه باید وارد جاده ساوه به همدان شوید. بعد از حدود 10 دقیقه رانندگی در این جاده، به خروجی جاده سد الغدیر می‌رسید. این جاده برای دسترسی به سد الغدیر ساخته شده است. بعد از طی حدوداً 15 کیلومتر در نهایت به سد الغدیر می‌رسید. انتهای این جاده به سد ختم می‌شود. اما شما می‌توانید برای دسترسی به نقاط مختلف دریاچه از جاده‌های خاکی و روستایی اطراف سد استفاده کنید. برای پیدا کردن بهترین نقطه برای کمپ زدن می‌توانید از مردم محلی کمک بگیرید.
هزینه بلیط و ساعات دسترسی
برای دسترسی به سد و دریاچه الغدیر هیچ هزینه ورودی یا بلیطی لازم نیست. شما با خودرو شخصی یا پای پیاده می‌توانید به اطراف سد بروید و هر جا که دوست داشته باشید کمپ خود را برپا کنید. در مورد ساعات دسترسی به سد نیز محدودیتی وجود ندارد و هر ساعت از شبانه روز بدون هیچ مشکلی می‌توانید وارد مناطق اطراف سد و دریاچه شوید. البته ما توصیه می‌کنیم طوری برنامه ریزی کنید که صبح زود به سد برسید. به این ترتیب می‌توانید در طول روز از جذابیت‌های سد و دریاچه لذت ببرید و هرآنچه برای اقامت شبانه نیاز دارید را فراهم کنید. توجه کنید که ورود به تاج سد برای افراد عادی امکان پذیر نیست.
سد الغدیر ساوه
سد الغدیر با 128 متر ارتفاع و 256 متر طول بنای بتنی عظیمی است که منظره زیبایی از دور ایجاد کرده است.
دانستنی‌های سد الغدیر ساوه
•    سد الغدیر ساوه، یک سد بتنی از نوع دو قوسی است که 128 متر ارتفاع و 265 متر طول دارد.
•    ساخت این سد در سال 1362 با هدف تنظیم آب و جم آوری آب رودخانه قره چای یا زرین رود آغاز شد و در سال 1372 به بهره برداری رسید.
•    این سد دارای یک نیروگاه 15 مگاواتی است که برق مورد نیاز ساوه و شهر صنعتی کاوه را تأمین می‌کند.
•    دریاچه سد الغدیر ساوه 850 هکتار وسعت دارد و در آن ماهی‌هایی مانند عروس ماهی، زردک و کپور یافت می‌شوند.
•    در اطراف سد جاذبه‌های گردشگری و طبیعی مختلفی همچون قلعه دختر ساوه قرار دارند.
•    هر ساله مسابقات ماهیگیری در سد الغدیر برگزار می‌شود.
•    حجم آب پشت سد در سال‌های اخیر به بیشترین میزان رسیده و برای اولین بار در سال 98 سرریز آب در این سد رخ داد.
•    این سد در محل قبلی بند تاریخی شاه عباسی ساخته شده است.
راهنمای بازدید از سد الغدیر ساوه
ساوه شهری پر از جاذبه‌های طبیعی و تاریخی برای گردشگران داخلی و خارجی به حساب می‌آید. از طرفی قرار گرفتن این شهر در مسیر مسافران همدان و اراک باعث شده تا ساوه سالانه میزبان میلیون‌ها مسافر باشد. علاوه براین فاصله کمتر از 2 ساعت ساوه با شهر تهران، پایتخت ایران، سبب می‌شود تا بسیاری از مردم تهران نیز برای گذراندن اوقات فراغت و لذت بردن از جاذبه‌های این شهر زیبا، به ساوه سفر کنند. سد الغدیر می‌تواند گزینه مناسبی برای همه این مسافران و گردشگرانی باشد که به هر دلیل به ساوه سفر کرده‌اند. جاذبه‌های طبیعی و مناظر بکر به همراه دریاچه‌ای پر از ماهی سبب می‌شود تا خانواده‌ها، طبیعت گردان و تورهای آفرودی تجربه لذت بخشی از سفر به این سد داشته باشند.
طبیعت بکر و مناظر زیبای دریاچه سد الغدیر
دریاچه سد الغدیر با مساحت 850 هکتاری جاذبه‌ای بکر در اطراف ساوه و در 200 کیلومتری تهران به حساب می‌آید. در بهار و تابستان شما می‌توانید با سفر به سد الغدیر، از تجربه یک سفر خانوادگی یک روزه در طبیعت اطراف این سد لذت ببرید. همچنین می‌توانید با کمپ زدن در اطراف دریاچه یک شب رؤیایی را پشت سر بگذارید. آب و هوای مطبوع و تماشای انعکاس ماه و ستارگان در آب دریاچه لذت این سفر را دو چندان خواهد کرد. البته اگر قصد اقامت شبانه را دارید توصیه می‌کنیم حتماً لباس گرم، پتو و آب کافی به همراه داشته باشید. همچنین قبل از سفر به دریاچه سد الغدیر مواد غذایی و لوازم مورد نیاز خود را از مبدأ حرکت تهیه کنید زیرا در اطراف سد فروشگاهی پیدا نخواهید کرد. همچنین به این نکته نیز توجه داشته باشید که دریاچه سد الغدیر جای مناسبی برای شنا کردن نیست، بنابراین از شنا کردن در دریاچه خودداری کنید تا این سفر لذت بخش برای شما تبدیل به یک تجربه ناخوشایند نشود. در نهایت خواهشمندیم تا حد امکان در تمیز نگه داشتن طبیعت اطراف خود کوشا باشید. به همراه داشتن یک کیسه زباله و جمع آوری زباله‌های خود این امکان را فراهم می‌کند تا این طبیعت بکر همچنان زیبا و دست نخورده باقی بماند.
ماهیگیری در سد الغدیر ساوه
ماهیگیری از جمله تفریحات پر طرفدار در سد الغدیر ساوه است
ماهیگیری در سد الغدیر
از دیگر جذابیت‌های سد الغدیر، ماهیگیری در دریاچه این سد است. در دریاچه سد الغدیر انواع مختلفی از ماهیان مانند ماهی دهن گشا، کپور، زردک و عروس ماهی یافت می‌شوند. به همین دلیل این سد محل مناسبی برای ماهیگیری به حساب می‌آید. بسیاری از ماهیگیران حرفه‌ای از تهران، قم، همدان، اراک و خود ساوه برای ماهیگیری به این سد می‌آیند. اگر شما هم طرفدار این ورزش مفرح هستید می‌توانید از ماهیگیر در دریاچه سد الغدیر لذت ببرید و البته از طبیعت زیبای آن نیز بهره مند شوید.
توجه کنید که ماهیگیری در سد به طور قانونی نیازمند کسب مجوز از محیط زیست است. همچنین به طور کلی در فصل تخم ریزی ماهیان، ماهیگیری در سد الغدیر ممنوع است بنابراین توصیه می‌کنیم تا اواخر بهار برای ماهیگیری به این سد مراجعه نکنید. از اواخر بهار تا اوایل پاییز بهترین فرصت برای سفر به سد الغدیر و ماهیگیری در آن است. در تابستان تعداد ماهیان بیشتر از هر زمانی است. با این حال اگر می‌خواهید ماهیان سنگین‌تر و بزرگتری شکار کنید توصیه می‌کنیم اواخر تابستان و اوایل پاییز را برای ماهیگیری در نظر داشته باشید. در این زمان ماهیان کپور 3 تا 5 کیلویی را می‌توانید در این سد پیدا کنید. البته حتی ماهی کپور 12 کیلویی نیز در این سد صید شده است.
مسابقات ماهیگیری در سد الغدیر
در سال‌های گذشته مسابقات ماهیگیری در سد الغدیر برگزار می‌شد. معمولاً زمان برگزاری این مسابقات در اواخر تیر ماه هر سال بود. این مسابقات در دو دسته تعداد و وزن انجام می‌گرفت و تعداد زیادی ماهیگیر از سراسر استان مرکزی، تهران، همدان، قم و حتی قزوین و سایر استان‌های همجوار در آن شرکت داشتند.
روز طبیعت و 13 بدر در سد الغدیر
سد الغدیر و دریاچه آن در روز طبیعت یا 13 فروردین میزبان تعداد زیادی از خانواده‌های شهرهای اطراف هستند که برای لذت بردن از طبیعت این سد به آن سفر می‌کنند. 13 بدر را می‌توان شلوغ‌ترین روز سال در اطراف دریاچه سد ساوه دانست و معمولاً هزاران نفر در اطراف برای گذراندن یک روز تعطیل در کنار هم جمع می‌شوند.
تماشای ستارگان شب و غروب یا طلوع آفتاب در سد الغدیر
بکر بودن مناطق اطراف دریاچه و فاصله زیاد از مناطق شهری باعث می‌شود تا سد الغدیر و دریاچه آن محل مناسبی برای تماشای ستارگان شب به دور از نورهای مصنوعی شهر یا تماشای طلوع زیبا آفتاب به حساب آید. اگر طبیعت‌گرد هستید و کمپ زدن در طبیعت علاقه زیادی دارید یا علاقه من به تماشای ستارگان شب در محیطی آرام و بکر هستید توصیه می‌کنیم برنامه سفر به سد الغدیر را در نظر داشته باشید.

قصد سفر به ساوه را دارید؟ بازدید از بازار ساوه و مسجد سرخ ساوه را از دست ندهید.
برچسب(ها)
موقعیت(ها)

از وقتی یادم میاد خوندن همه چیو دوست داشتم از سر در مغازه ها تا مطالب وبسایت های مختلف. ترجمه چیزایی که میخوندم رو از دوران دانشجویی شروع کردم. از ترجمه مطالب دیگران رسیدم به نوشتن مطالب خودم توی سایت های مختلف و انقدر از این کار لذت میبرم که اصلا نفهمیدم چجوری بیشتر از هزار تا مطلب تو دو سال گذشته نوشتم. هنوز در حال یادگیریم و دوست دارم چیزای جدیدو امتحان کنم.

امتیاز دهید نظری تا کنون ثبت نشده است ۵ / 4.2 80 نفر
نظرتو با ما مطرح کن
نظرات دیگران
اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می‌دهد.