میدان ولیعصر، از نام آشناترین مکانها در تهران است. اینمیدان که تا قبل از انقلاب اسلامی، میدان ولیعهد نام داشت، از گذشته مرکز بسیار پر رفتوآمد شهر بودهاست و دلیل آن وجود مراکز مهم شهری است. اینمراکز از آموزشی تا اداری و فرهنگی و... ترافیک سنگین این بخش از شهر را ایجاد کردند که باعث قرارگیری آن در
طرح اصلی ترافیک تهران شد. از این مراکز که از گذشته باعث آمدن افراد زیادی به این میدان است، میتوان به
سینما قدس تهران اشاره کرد. با
اسمارتیز همراه باشید تا با این سینمای تهران بیشتر آشنا شوید.
شاید اینها را هم بپسندید!
تاریخچه سینما قدس تهران
سینما قدس تهران که در قبل از انقلاب ابتدا با نام سینما "آهنگ" و اکران فیلم سینمایی "دام" به عنوان اولین فیلم خود، در سال 1346 آغاز به کار کرد، بعدها نامش را به سینما پولیدور و پولیساریو تغییر داد. این سینما ابتدا تنها یک سالن سینمایی و یک بالکن با ظرفیت 478 نفر بود. در آن سالها سینما قدس تهران از مراکز مهم فرهنگی و هنری بود که تهرانیهای سینما دوست زیادی را برای دیدن فیلمهای مختلف به خود جذب میکرد. درآن زمان که تهران روز به روز به سمت لوکس شدن پیش میرفت و سبک غربی و اروپایی را در فضای شهری خود میگرفت، سینما هم به سمت جریانهای غربی شدن پیش رفت و با روشهای مختلف سبک زندگی مردم را دستخوش تغییرات زیادی میکرد. سینما قدس تهران در این میان از پرمخاطب ترین سینماهای دوران خود بود.
معماری زیبای اینسینما در میدان ولیعصر نیز، باعث جلب توجه افراد در حال عبور میشود. سبک معماری سینما قدس تهران کاملاً نمونه بارز معماری پهلوی است که در آنزمان ساخت ساختمانهای غول پیکر رواج یافته بود. در چهارراههای مواصلاتی یا میدانها ساختمانهایی که در نبش خیابانها و چهارراهها قرار داشتند، به حالت نیم دایره و محدب بودند و بدون زاویه ساخته میشدند. از دیگر ویژگیهای معماری دهه 40 خورشیدی، داشتن پنجرههای بسیار زیاد در بنای خارجی ساختمانها است. اینبنا سبک متفاوتتری را در زمان خود داشته است و با ساختمانهای همدوره خود اندکی متفاوت طراحی شده است. در سینما قدس تهران پنجرهها بهصورت عرضی و بسیار باریک و بهصورت افقی و سراسری قرار گرفتهاند اما هنگامی که ازبیرون ساختمان آن را میبینید، بیشتر سطح خارجی بنا را آجرهای بدنه تشکیل داده نه پنجرههای آن.
بعد از انقلاب اسلامی، اینسینما به قدس تغییر نام داد و همچنان از پرمخاطبترین و مشهورترین سینماهای تهران است. سینماهای دیگری در شهرهای مختلف نیز با ایننام وجود دارند.
سینما قدس تهران
این سینما در گذشته شاهد اتفاقات مختلفی بودهاست و حواشی زیادی را پشت سر گذاشتهاست. یکی از آنها حمله گروهی تحت عنوان انصار حزبالله در سال 75 به این سینما برای اکران فیلم سینمایی تحفه هندی بود که شیشههای سینما قدس تهران را در حین اعتراضات شکستند. در سال 76 نیز تجمعی اعتراضآمیز به اکران فیلم سینمایی آدم برفی با بازی اکبر عبدی در این سینما انجام شد. درحالی که سرپرست این گروه آسیب رساندن به این سینما را کار نفوذیها اعلام کرد.
سینما قدس در 18 دی سال 92 بعد از آخرین اکران فیلم جیببر خیابان جنوبی، درهای خود را بهروی مخاطبان بست. دلایل زیادی برای ایناقدام بیان شده است. حتی شایعه تعطیلی دائم این سینما برسر زبانها آمد، چرا که دیگر سینما درآمد کافی برای تامین نیازهای خود نداشت و تجهیزات و صندلیهای آن نیز بسیار قدیمی شده بودند. اما مدیرعامل وقت سینما که بارها این مشکلات را هشدار داده بود، قول بازسازی این سینما را داد و از 3 سالن شدن آن خبر داد. در نهایت سینما بعد از 2 ماه توقف فعالیت، در اسفند 92 با اکران معراجیها ساخته مسعود دهنمکی فعالیت خود را از سر گرفت. اما بازسازی آن بدون اضافه شدن هیچ سالنی با نو شدن صندلیها، آپارات، بوفه، شیشهها، سرویسبهداشتی و اضافه شدن کافی شاپ در سال 95 انجام شد.
ورودی سینما قدس تهران
چالشها و فرصتهای پیشروی سینمای 50 ساله قدس
متاسفانه سینماهایی مانند قدس که بالای 50 سال سن دارند و تک سالن هستند، به مرور طرفداران خود را با وجود ساخنن پردیسهای سینمایی بزرگ با امکانات فراوان و بسیار زیادی که در برابر اینسینماها دارند، حق انتخاب آزادانه را از آن خود کردند.
چراکه این سینماهای کهنه سال تحتنظر بخش خصوصی هستند و در برابر سینماهای دولتی که بودجه کافی و مخاطبان بیشتری دارند، توان پرداخت هزینههای بسیار زیادی که علاوه بربازسازی تجهیزات و نگهداریشان خواهد داشت، اکران فیلمهایی که در یک دوره پرمخاطب هستند نیز برای مدیران این سینماها نیز بسیار هزینهبر هستند.
از مزیتهایی که سینما قدس تهران دارد این است که به دلیل قرارگیری سینما در مرکز شهر، دسترسی به آن بسیار آسان است. همچنین وجود دانشکدههای دانشگاههای مختلفی مثل دانشکده خبر، دانشکدههای دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه امیرکبیر و... پاتوق خوبی برای دانشجویان شده تا در زمانهای خالی خود به این سینما بیایند.
هزینه بلیط سینما قدس تهران
سینما قدس تهران و سینماهای هم سن و سالش نسبت به سینماهای مدرن هزینه بلیطشان نسبتاً پایین است. به این صورت که هزینه بلیط آن در حالت عادی با هزینه بلیط پردیسهای سینمایی در روزهای 3شنبه تفاوت چندانی ندارد.
در روزهای 3شنبه بلیطهای اینسینما نیمبها است و 8000 هزارتومان است. قیمت بلیطها در روزهای شنبه، یکشنبه، دوشنبه و چهارشنبه 12هزار تومان، در روزهای 5شنبه و جمعه بلیط آن 15هزار تومان است. که اینقیمتها مصوب سال 98 میباشد.
هنگام تهیه بلیط توجه داشته باشید که قسمت بالکن اینسینما زودتر به فروش میرسد. پس اگر به نشستن در قسمت بالکن سینما علاقهمند هستید، سریعتر بلیط خود را تهیه کنید.
سانسهای سینما قدس تهران
سانسهای سینما قدس با توجه به مدت زمان فیلمی که در آن اکران میشود متغیر است و برای فیلمهای با میانگین 120دقیقه زمان پخش یا کمتر، به این صورت است:
11:00 12:45 14:30 16:45 18:00 19:45 21:30 23:00
سالن داخلی سینما قدس تهران
امکانات
باتوجه به هوشمند شدن سامانه خرید بلیط، شما میتوانید بلیط خود را از سایتهای معتبر رزرو کنید. البته جالب است بدانید که این روش بهتر از روش حضوری است چرا که اکثر صندلیها آنلاین خریداری میشوند و ممکن است در صورت حضوری صندلی خالی وجود نداشته باشد. بعد از خرید بلیط با وارد کردن کد مورد نظر در استندهای چاپ بلیط، بلیط خود را چاپ کنید.
در این سینما کافیشاپ کوچکی نیز قرار دارد که تا شروع شدن فیلمتان میتوانید کمی وقت بگذرانید.
متاسفانه این سینما برای معلولان مناسب سازی نشده است.
نشانی و راه دسترسی و تلفن سینما قدس
آدرس سینما قدس: ضلع جنوبغربی میدان ولیعصر.
تلفن تماس:02188907208
برای رفتن به سینما قدس از روشهای مختلفی میتوان استفاده کرد به دلیل قرارگیری در یکی از مراکز مهم شهر یعنی میدان ولیعصر دسترسی به اینسینما بسیار راحت است. شما میتوانید از هرکجای تهران سوار مترو شوید و اگر مسیرتان خط 3
مترو تهران است، بدون نیاز به تعویض خط، در ایستگاه میدان ولیعصر پیاده شوید در غیر اینصورت خط قطار سواریتان را به خط 3 تغییر داده و درایستگاه میدان ولیعصر پیاده شوید و از درب ضلع جنوبغربی میدان خارج شوید یا با استفاده ازBRTهای
خیابان ولیعصر نیز که دقیقا جلو سینما هستند، خود را به این سینما برسانید. در غیر اینصورت میتوانید از تاکسیهای شهری نیز استفاده کنید. همچنین خطوط اتوبوسهای شرکت واحد نیز که از قسمتهای مختلف شهر گذر میکنند و در میدان ولیعصر ایستگاه دارند نیز روش خوبی برای رسیدن به اینسینما هستند.
با اینکه سینما قدس همچنان یک سینمای پرمخاطب است، اما باید دانست که عدم رسیدگی به ایندست سینماها که هویتساز تازیخ سینمای ایران هستند، مرگ و فراموشی آنها را به دنبال خواهدداشت. پس رفتن به آنها میتواند از این فاجعه هنری جلوگیری کند.